-
RedLine, τα έχεις χάσει τελείως; Με όλους θα τα βάλεις τώρα; Δεν ξέρεις τί σου γίνεται από λιπαντικά, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΧΟΜΠΙΣΤΑΣ και κάνεις τί; Τώρα μας έβγαλες το πτυχίο σου για να μας το κουνήσεις... Τί γράφει επάνω το πτυχίο σου; Πτυχιούχος τί; Βγάλε τις γνώσεις σου -αν έχεις, που δεν έχεις- για τα θέματα που συζητάμε επί τάπητος και άσε την λάσπη κατά μέρος. Αν όμως επιμένεις ότι αυτά που λες δεν είναι λάσπη αλλά γνώσεις τότε είσαι χειρότερος από ό,τι φαίνεσαι.
Γνωρίζεις την διαφορά της Δημοκρατίας από την Δημαγωγία; Από το πόσο πονηρός φαίνεσαι όταν επικαλείσαι την Δημοκρατία κρίνω ότι γνωρίζεις, αλλά βλέπω με λύπη ότι δεν είσαι ικανός ούτε να δημαγωγήσεις σωστά. Ξέχασες ότι η Δημαγωγία απαιτεί κι αυτή γνώσεις; Η Δημαγωγία είναι θανάσιμο και ύπουλο όπλο, αλλά μόνο σε αυτόν που γνωρίζει πώς λειτουργεί η Δημοκρατία. Άρα, γι αυτό (επειδή δεν γνωρίζεις πώς λειτουργεί η Δημοκρατία) και δεν καταφέρνεις να δημαγωγήσεις χωρίς να γίνεις ρόμπα. Σου θυμίζω λοιπόν ότι στην Αρχαία Αθήνα η Δημοκρατία δεν αφορούσε όλους αλλά μόνο όσους κρίνονταν από τους άριστους ότι την αξίζουν, και έτσι η Δημοκρατία προσεγγίστηκε μόνο δια μέσου της Αριστοκρατίας (το 'προσεγγίστηκε' είναι διαφορετικό του 'επιτεύχθηκε'). Θυμίσου ότι η Δημοκρατία ήταν περισσότερο ιδεατό πολίτευμα που όσες φορές κατάφερε να λειτουργήσει επετεύχθει μόνο σε περιορισμένη κλίμακα ώστε περισσότερο έμοιαζε με εκτεταμένη αριστοκρατία παρά κάτι άλλο (Πολίτες και Δούλοι). Μπορώ να κάνω σε βάθος ανάλυση περί Δημοκρατίας (και περί Αρίστων) αλλά επειδή είσαι πτυχιούχος δεν θα σε προσβάλλω εδώ και θα θεωρήσω ότι γνωρίζεις τα αυτονόητα (κατ'εμέ τουλάχιστον).
Και να γιατί ο πρόλογος περί Δημοκρατίας και Δημαγωγίας: Επικαλείσαι τα δημοκρατικά σου δικαιώματα ενώ θα έπρεπε πρωτίστως να ντρέπεσαι που πιστεύεις ότι είναι δημοκρατικό να εκμεταλλεύεσαι την ανωνυμία που σου παρέχει το forum και να λασπολογείς, να απαξιώνεις χωρίς καμία άξια λόγου απόδειξη (ουσιαστικά χωρίς καν απόδειξη), κάνοντας copy-paste πράγματα που όχι μόνο δεν κατανοείς πλήρως αλλά κυρίως που δεν είσαι σε θέση να διασταυρώσεις την αξιοπιστία τους λόγω άγνοιας! Και όλα αυτά τα κάνεις σε μία εποχή που τα forum έχουν σοβαρέψει σε μεγάλο βαθμό, ειδικά εδώ μέσα όπου γράφουν πολλοί σοβαροί άνθρωποι-χομπίστες είτε γνωρίζουν κάποια πράγματα και προσφέρουν γνώση, είτε όχι και αναζητούν γνώση!Πιστεύεις ότι ξέχασα την εποχή που με λασπολογούσες ότι δήθεν θέλω να πουλήσω λάδια (AMSOIL για την ακρίβεια) μέσω των forum (το έκανες εδώ, όπως το έκανες με ακόμη χειρότερο τρόπο και στο alfisti forum όπου με αηδίασες) και ότι γι αυτό το πονηρό κίνητρο προσφέρω γνώσεις-πληροφορίες (που μακάρι να είχαμε έναν επαγγελματία με διάθεση και γνώση ώστε να μας ανοίξει τα μάτια); Νομίζεις ότι ξέχασα που με μία φράση του ενός λεπτού με απαξίωνες και για να αντισταθμίσω την 'παρεξήγηση' όπως νόμιζα τότε, έπρεπε να αναλωθώ σε επεξηγήσεις των εξηγήσεων, ενώ εσύ σίγουρα τότε γελούσες μαζί μου πίσω από την οθόνη σου, επειδή δεν είχα καταλάβει την υπουλία σου, ότι στην ουσία δεν ήθελες τίποτα να μάθεις αλλά να ειρωνευτείς λασπολογώντας; Και το έκανες αυτό σε μένα που είμαι επώνυμος και με γνωρίζει προσωπικά πολύς κόσμος τόσο εδώ μέσα όσο κι αλλού (αλήθεια το πρόσεξες ποτέ ότι είμαι επώνυμος ή έμεινες στο Miltellas με την ίδια έννοια που έχεις διαβάσει το BITOG και συμπέρανες ασυναρτησίες;). Απολύτως ανέντιμο, και γίνεται ανήθικο όταν εγώ δεν σου έχω κάνει ποτέ κάτι ανάλογο! Αλλά οι καλές μου προθέσεις δεν στερούνται νοημοσύνης, και έτσι το ότι σε έχω βγάλει λιγότερο έξυπνο από ό,τι θέλεις να αποδείξεις (εσύ τελικά το απέδειξες και όχι εγώ) είναι το λιγότερο μπροστά σε όσα αδίκως μου έχεις σούρει. Μετά πιάστηκες να λασπολογείς απίστευτες ανακρίβειες εις βάρος της AMSOIL... γιατί; Για να μου την 'βγεις' με άλλον τρόπο αφού ο προηγούμενος δεν πιάνει; Λες, θα θάψω την AMSOIL οπότε έτσι θα θάψω και τον Miltella που μέχρι τώρα με έβγαλε χαζό... Εκτός κι αν εξυπηρετείς ακόμη χειρότερους σκοπούς.
Τώρα πιάστηκες με το BITOG (όπου γράφουν και αρκετοί επώνυμοι και διάσημοι επαγγελματίες, τί καλύτερο για όλους εμάς;) που είναι ένα από τα καλύτερα forum περί λιπαντικών παγκοσμίως και το απαξιώνεις κι αυτό λέγοντας ότι είναι άνδρο της AMSOIL... Ελπίζεις ότι έτσι θα απαξιώσεις την AMSOIL άρα εμένα πάλι και τους άλλους μαζί (με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια λες ε;). Μάλλον δεν πρόσεξες ότι δεν είναι μόνο ο Γιάννης, ο Λεωνίδας κι εγώ που έχουμε μελετήσει τα τεκταινόμενα στο BITOG.
Πονηρός είσαι, αλλά όσο έξυπνος χρειαζεται για την περίσταση δεν είσαι. Στα έχω ξαναπεί και επιμένεις να εκτίθεσαι. Είπαμε... είσαι αήττητος! Ελπίζω να ικανοποιείσαι με το 'πονηρός' καθότι απέχει αρκετά από το 'κουτοπόνηρος'.Αναρωτιέμαι, πόσο εξωφρενικό θα είναι το επόμενο βήμα σου. Απο αντρική συμπεριφορά γνωρίζεις; Ή να περιμένω κάτι ακόμη πιο ύπουλο, γελοίο και υποχθόνιο από ό,τι έχω δει; Δεν σου αρέσει η ζωή που ζεις και θέλεις να χαλάς και των υπολοίπων; Βρίσκεις χαρά στο να κάνεις μαντάρα τους χώρους όπου φιλοξενείσαι; Χρωστάς σε κάποιον εξυπηρέτηση και πρέπει να την πληρώσουμε εμείς;
Έχεις σκεφτεί ότι ίσως να μπορουμε να σε βοηθήσουμε εάν μας πεις την αλήθεια; Βοηθούμε ο ένας τον άλλον εδώ μέσα... Το έχεις προσέξει καθόλου; Πες μας λοιπόν την αλήθεια μία φορά επιτέλους, και σου υπόσχομαι ότι θα σου συμπαρασταθώ (αρκεί να καταφέρεις να με πείσεις γιατί δεν μπορώ να πω ότι σε εμπιστεύομαι - αλλά κι αν πείσεις εμένα, τους υπόλοιπους θα τους πείσεις; Είναι κι αυτό ένα επιπλέον πρόβλημα...).Και πρόσεξε το παρακάτω πριν αποφασίσεις τί θα πράξεις...
Έχουμε (πληθυντικός πλέον) προσεγγίσει κοντά στο στο επίπεδό σου πολλές φορές μπας και συννενοηθούμε καθότι βλέπουμε ότι εσύ είναι αδύνατο να προσεγγίσεις το δικό μας, και κάθε φορά μας φτύνεις κατάμουτρα συμπαρασύροντας με την ροχάλα σου και όσους αμέτοχους σε διαβάζουν. Πόσα περιθώρια πιστεύεις ότι έχεις ακόμη (όχι από μένα) για να συνεχίσεις να επαναλαμβάνεις τα πονηρά πισωγυρίσματα που σκέφτεσαι τώρα να ξαναπράξεις; Προσωπικά, με ωθείς να κάνω ό,τι έκανα και στο alfisti forum. Να απομακρυνθώ από αυτό το τόπικ καθότι έτσι όπως γίνεται -με τις ανεκδιήγητες πληροφορίες που σπέρνεις καταστρέφοντας ό,τι με κόπο έχει γραφτεί από πολλούς στο παρελθόν- το βλέπω πώς το καταντάς κι απογοητεύομαι, με απωθεί η ασχετοσύνη και η βλακεία που βλέπω με την πανταχού παρούσα υπογραφή σου.Λυπάμαι, που πρέπει να διαβάσουν όλα αυτά όσοι 'καινούριοι' δεν γνωρίζουν το ιστορικό των 'συζητήσεών μας', αλλά δεν αφήνεις περιθώρια να κινηθούμε όπως μας αρέσει (να ωφελήσουμε και να ωφεληθούμε). Προσωπικά, την βρίσκω απείρως περισσότερο να μιλάω με τις ώρες για λιπαντικά (τον τελευταίο χρόνο το ξεφτέλισα και με χαρά, χαρά όχι μόνο για μένα αλλά για πάρα πολύ κόσμο - δεν φαντάζεσαι για πόσο κόσμο μιλάω), τεχνικές οδήγησης, αναρτήσεις κλπ (όχι μόνο στο forum εννοείται) παρά να ασχολούμαι κάθε τρεις και λίγο μαζί σου. Αυτά που λέω τα έχω αποδείξει τόσο μέσα στα forum όσο και έξω από αυτά, αντιθέτως με σένα που έχεις διαλέξει τον δρόμο της λάσπης. Όλα δείχνουν ότι αυτό είναι το χόμπι σου: Λασπολόγος!
-
Παίδες!!!
Το ποιόν του καθένα μας, οι γνώσεις του και ο χαρακτήρας του (ο ηλεκτρονικός) φαίνονται και είναι γνωστοί.
Θα παρακαλέσω λοιπόν, για τελευταία φορά, να σταματήσουν τα υπονοούμενα και οι απαξιωτικές αναφορές, σε πρόσωπα ('επαγγελματίας' κλπ) και σε εταιρείες (ScAMSOIL κλπ). Ο καθένας μας παίρνει μια συμβουλή, δοκιμάζει και κρίνει.
Κανένας δεν πουλάει κάτι. Κανένας δεν μπορεί να χειραγωγήσει μια ηλεκτρονική κοινότητα. Κανένας δεν μπορεί να δείξει ότι ξέρει, αν είναι άσχετος!
Ας μείνουμε λοιπόν στα περί λιπαντικών, που εδώ και χρόνια μας προσφέρουν απίστευτη πληροφόρηση από χρήστες όπως ο Μίλτος, ο Λεωνίδας και οι υπόλοιποι, και ας αφήσουμε τα προσωπικά!
-
Agree που λενε και οι φιλοι μας στο Λουγκρισταν, ηρεμηστε παιδες δεν εχουμε κατι να χωρισουμε και ο καθενας εχει γνωση και αποψη για να κρινει ποιος ειναι τι.
Και μιας και σοβαρεψε η συζητηση να ρωτησω κι εγω κατι, προχθες εκοψα μια χωριατικη ντοματα (μη μεταλλαγμενη), ενα κρεμμυδι (νερο κρεμμυδο), μερικες πιπεριες και 250 γραμμαρια φετα (Ηπειρος οχι Ηπειρου ετσι), τι λαδι μου συστηνετε να βαλω στη σαλατα;
Ελπιζω στις απαντησεις σας... -
Ενα λεπτόρευστο (λόγω θερμοκρασίας) με καλά λιπαντικά χαρακτηριστικά και αρκετά αντιοξειδωτικά (για να κοκκινήσει από την ντομάτα)...
Παρθένο ελαιόλαδο δηλαδή...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ας μείνουμε λοιπόν στα περί λιπαντικών, που εδώ και χρόνια μας προσφέρουν απίστευτη πληροφόρηση από χρήστες όπως ο Μίλτος, ο Λεωνίδας και οι υπόλοιποι, και ας αφήσουμε τα προσωπικά!
+1
...και όχι μόνον στα λιπαντικά,θα προσθέσω εγώ,καθώς ο Μίλτος έχει προθυμοποιηθεί να με βοηθήσει σε θέματα αγοράς αναρτήσεων,χωρίς να με γνωρίζει προσωπικά
Κατά συνέπεια,φίλε μου Redline,o Mίλτος και τα λοιπά παιδιά έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία της αδόλευτης βοήθειας προς εμάς του συνφορουμίτες...
Συνέχισε τον αντίλογό σου,καλό κάνει,αλλά αντιπαράθεσε στοιχεία,μελέτες και τεκμήρια,και όχι παραδείγματα χρηστών,που μπορεί να λένε ότι τους καπνίσει σε ένα φόρουμ,καθώς και κακόβουλα υπονοούμενα...
Τέλος το offtopic από εμένα,και σας ζητώ συγνώμη για την παρέμβαση...
-
Η δημοσίευση έργων του λόγου στο διαδίκτυο αποτελεί μορφή ενάσκησης του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης, το οποίο, όπως αναφέρει και το Σύνταγμα μπορεί να ασκείται γραπτά, προφορικά ή 'δια του τύπου' (άρθρο 14§1).
Αυτό περι δημοκρατιας.
Δημαγωγός (κακόσ.): πολιτευτής ή πολιτικός ο οποίος προσπαθεί με απατηλά, αθέμιτα μέσα (λ.χ. κολακείες, ψεύτικες υποσχέσεις, συγκινισιακή διέγερση του ακροατηρίου) να παραπλανήσει το λαό για να αποσπάσει την εύνοια και την εμπιστοσύνη του προκειμένου να αποκομίσει ο ίδιος πολιτικά και προσωπικά οφέλη. ΣΥΝ: Δημοκόπος.
Θυσιάζοντας την οικονομία λέξεων θα μπορούσες να πεις 'χειραγωγός της κοινής γνώμης' που είναι πλησιέστερο προς το νόημά σου, και δεν έχει την τόσο αρνητική χροιά του δημαγωγού.Αυτό περι δημαγωγιας.
Ας κρινουν οι αναγνωστες σε ποια κατηγορια ανηκεις εσυ και σε ποια εγω…..
Ας εκθειασουμε τα γεγονοτα ώστε να βοηθησουμε το φιλοθεαμον κοινο:Όλα καταληγουν στην ανωτερη ποιοτητα των AMSOIL, με επιχειρημα ω του θαυματος τις ανακοινωσεις της ιδιας.Η συγκεκρτμενη εταιρεια φιγουραρει στις πρωτες θεσεις στα sites που αποσκοπουν στην προστασια του καταναλωτη και κάθε «πονεμενου» που ψαχνει για δουλεια.
Links (MLM)
http://www.falseprofits.com/MLM Lies.html
http://www.shop-money-time.com/main/id45.htmlΗ προσφιλης τακτικη των dealers της AMSOIL , εγγραφομαι σε οσο τα δυνατον περισσοτερα fora, αγνων φιλων της αυτοκινησης , ώστε να «χειραγωγησω την κοινη γνωμη» προς οφελος μου (υποθεση που στηριζεται στον προτερο και παροντα ανεντιμο βιο σου), σε φωτογραφιζει. Σε όλα οσα υπαρχει ενοτητα «λιπαντικα» εισαι γραμμενος εκθειαζοντας παντου την ανωτεροτητα των amsoil.Ποσο «ερασιτεχνικο» μπορει να είναι αυτό????Αναρωτιεται ενας απλος αναγνωστης….Τα περι παθους και λοιπων δαιμονιων δεν αρκουν ….Τα ακουω βερεσε…Μα και εσυ, σε καμια 20ρια fora???Σε θαυμαζω
Η αποθεωση του «ο σκοπος αγιαζει τα μεσα»….
Μελετησα με μεγαλη προσοχη τα γραφομενα σου και τα συνεκρινα με αυτά των dealers στις ΗΠΑ.Οι ομοιοτητες είναι πασιφανεις!!!
Σχετικα με το alfisti προφανως δεν θελεις να θυμασαι τις συστασεις που σου ειχαν γινει σχετικα από τους mods λογω της επιμονης σου στο πλασαρισμα των AMSOIL.Καλο σου κανω τελικα …. Μην ξεχνας ότι και μονο η επαναλαμβανομενη αναφορα της AMSOIL εστω και με αρνητικα σχολια, είναι διαφημιση .Εσυ θα ωφεληθεις από ολο αυτό το ντορο που γινεται !
Δεν θα μπω στη διαδικασια να υπερασπιστω τον ανδρισμο μου. Εγω τουλαχιστον κανω και αλλα πραγματα στη ζωη μου .Δεν αφιερωνω τα βραδια μου στο marketing της AMSOIL….Αλλα προφανως εχεις ένα στοχο , απολυτως κατανοητο...
Ο ανδρισμος σου εξαντλειται στο να επιτιθεσαι σε οποιονδηποτε εχει αντιθετη γνωμη από σενα.Και για να τελειωνουμε μια και καλη, δεν εχει νοημα να ασχολουμαι με πιθανους μικροπωλητες επι προμηθεια η με ανθρωπους με σοβαρο προβλημα αυτοεκτιμησης.
Και για να ικανοποιησω οσους πολύ σωστα λενε ότι χρειαζονται στοιχεια για αυτά που υποστηριζω παραθετω τα παρακατω links, δυστυχως είναι στα αγγλικα.
Links
http://www.msttn.com/dyna/OilReport.pdfhttp://www.p1-performance.com/pdf/oildoc.pdf
P.S Το αν ειμαι υπαρκτο προσωπο η οχι ειναι στη διαθεση του οποιουδηποτε μεσω p.m.
-
Εξακολουθείς να είσαι λασπολόγος. Μπορώ να αντιπαρατεθώ στην λάσπη σου βήμα προς βήμα αλλά δεν βρίσκω το νόημα ύστερα από όσα έχουν ήδη ειπωθεί. Παρασύρεσαι και λες τρομερές ανακρίβειες όταν θέλεις να υποστηρίξεις την λάσπη. Το ποιός είμαι είναι γνωστό, και όσοι δεν ήξεραν και με κακολόγησαν, όταν κατάλαβαν πήραν πίσω τα όποια τυχόντα αρνητικά σχόλια. Εσύ όμως είσαι ξεχωριστή περίπτωση, δεν θέλεις να ξέρεις, κι αν ξέρεις δεν σε συμφέρει προφανώς να παραδεχθείς.
Δεν κρατιέμαι όμως να μην σου κάνω την ερώτηση: Αλήθεια, αφού επιμένεις ότι πουλάω AMSOIL, γιατί δεν έκανες ποτέ τον κόπο να με πάρεις τηλέφωνο για να παραγγείλεις κανά κιβώτιο ή κανα μπουκάλι (εικονικά για να δοκιμάσεις και όχι πραγματικά), να δεις τί θα σου απαντήσω ώστε να έχεις και προσωπικές αποδείξεις για τα κίνητρά μου; Δυστυχώς και ευτυχώς ταυτόχρονα δεν μπορούν όλοι όσοι έχουν ωφεληθεί από εμένα να πέσουν στο επίπεδό σου για να σου αποδείξουν το πασιφανές.
Μιλάς για ελευθερία έκφρασης, για Δημοκρατία και για συγκεκριμένα άρθρα Συντάγματος ενώ εσύ έχεις καταβιάσει τα δικά μου δικαιώματα.Επίσης, θα πρέπει να σκεφτείς (αν έχεις την ελάχιστη καλή πρόθεση) ότι στην πορεία μου μέσα από τον θαυμαστό κόσμο των λιπαντικών (όπως και άλλων ξεχωριστών κατηγοριών της αυτοκίνησης), έχω περάσει από διάφορα στάδια κατά την διάρκεια των οποίων ωρίμαζα και γινόμουν καλύτερος. Στάδια που όπως είναι φυσιολογικό εσύ δεν τα πέρασες ακόμη αλλά ίσως τα περνάς σε αρχικό στάδιο αυτήν την στιγμή (αν τα είχες περάσει θα είχες μάθει και να σέβεσαι τους 'συναθλητές' σου). Σεβάσου λοιπόν την πορεία μου αυτή τουλάχιστον και μην την χρησιμοποιείς για να αυξήσεις την λάσπη. Δυστυχώς, έως τώρα δεν εχεις δείξει ότι έχεις όρια στην λασπολογία.
Αυτά όσον αφορά τα υπονοούμενα για μένα και όχι για τα λινκς που παρέθεσες στο τέλος.
Όσο γι αυτά τα τελευταία δύο λινκς που παρέθεσες θα επικροτήσω την κίνηση γιατί μας επιστρέφει στον θαυμαστό κόσμο των λιπαντικών και γι αυτό θα πάρω θέση, προτρέποντας τον κόσμο να τα διαβάσει.
Το ένα της MOTUL το έχω διαβάσει, λέει σωστά πράγματα και εννοείται ότι όπως κάνουν όλες οι εταιρίες προβάλλει την φιλοσοφία της ως καλύτερη και μπορεί να έχει και δίκιο.
Το άλλο δεν το έχω ξαναδεί και όντως ότι είχε πολύ ενδιαφέρον (όπως και πολλά άλλα άρθρα που έχω διαβάσει). Δεν είδα άγνωστα πράγματα πέραν από κάποια ιστορικά που δεν ήξερα αλλά και δεν μπορώ να διασταυρώσω σε όλη τους την έκταση. Θα σταθώ σε κάποια σημεία επειδή αναφέρθηκες σε προηγούμενα ποστς προφανώς επηρεασμένος ή παρακινούμενος από αυτό το άρθρο. Αναφέρει μέσα ότι η AMSOIL την δεκαετία του 70 και 80 τροφοδοτούσε μία άλλη μικρή εταιρία που συσκεύαζε λιπαντικά με δική της φίρμα αλλά δεν ήταν PAO. Η άλλη εταιρία υποχρεώθηκε από την Ομοσπονδία (εμπορίου υποθέτω) να βγάλει τον όρο συνθετικά από τα μπουκάλια της. Παράλληλα κατηγορεί την AMSOIL ότι την δεκαετία του 80 είχε αντικαταστήσει τους εστέρες διβασικού οξέως με φτηνές ολεφίνες (λίγο αόριστο αλλά το δέχομαι ως έχει). Το αποτέλεσμα στους κινητήρες ήταν απογοητευτικό. Φαινόμενο λάσπης κατ'επανάληψιν. Αυτό θυμάμαι ότι το είχα ξαναδιαβάσει κάπου στο BITOG (ή αλλού) άρα παίζει να είναι αληθινό συμβάν και ως τέτοιο το δέχομαι. Θυμάμαι ότι μετά από αυτό η AMSOIL επέστρεψε στους διεστέρες και επανέφερε την ποιότητα στα σωστά επίπεδα. Στην δεκαετία του 90 συνέχισε δυναμικά στην κορυφαία κατηγορία χρησιμοποιώντας παράλληλα και το μάρκετινγκ. Αναφέρει στο λινκ ότι προωθώντας το TRO 20W50 ως Racing Oil το αντιπαράθεσε με μία γκάμα λιπαντικών που όμως δεν ήταν αντιπροσωπευτική των δυνατοτήτων των εταιριών αναφερόμενος κυρίως στην RED LINE. Όντως η AMSOIL επέλεξε να αντιπαραθέσει το Motor Oil και όχι το Race Oil της RED LINE. Σε τεστ που διεξήγαγε η RED LINE φάνηκε τραγική διαφορά απόδοσης εις βάρος του AMSOIL σε σχέση με το Race Oil αλλά όχι σε σχέση με το Motor Oil. Δεν εκπλήσσομαι και ούτε θα περίμενα διαφορετικό αποτέλεσμα. Ο τίτλος Racing Oil που εξακολουθεί να αναγράφει το TRO είναι παραπλανητικός (στα όρια του μάρκετινγκ γιατί μας έχουν ταράξει όλοι με τα Racing αλλά τελικά μόνο η RED LINE και κανας δυο ακόμη λέχουν γνήσια σειρά Racing) ειδικά όταν αντιπαρατεθεί με γνήσια Racing Oils όπως της RED LINE. Το TRO περιέχει καθαριστικά και κάνει για μακρές αλλαγές ενώ τα Race Oils της RED LINE ως Race Oils που σέβονται τον τίτλο τους δεν περιεχουν καθαριστικά και η RED LINE τονίζει ξεκάθαρα ότι δεν προορίζονται για χρήση σε κινητήρες παραγωγής ή για μακρές αλλαγές λαδιών. Είναι για έναν σκληρό αγώνα και εκεί δεν τα συναγωνίζεται κανείς. Η AMSOIL δεν έχει παράγει τέτοιο λιπαντικό (ίσως το ΑΗR 60 αλλά αυτό είναι σκέτο 60ρι και έχει πολύ συγκεκριμένη εφαρμογή).
Αυτά αν έχεις προσέξει τα έχω πει και παλιότερα. Η RED LINE οφείλει το όνομά της στην σειρά Race Oils με τα οποία βρίσκεται σε δικό της επίπεδο. Αλλά αυτά τα λιπαντικά δεν απευθύνονται σε εμάς. Αν μιλήσουμε για τα Motor Oils της τότε οι συγκρίσεις γίνονται 'γήινες' και έχουμε μάχες όπου μπορούν να εμπλακούν αρκετοί σοβαροί μικροί-μεγάλοι παρασκευαστές.
Γενικά σε αυτό το άρθρο (δεύτερο λινκ) ο συγγραφέας προβάλλει την ανωτερότητα της RED LINE και την εστέρων πολυόλης που χρησιμοποιεί. Έχω διαβάσει πολλά, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ παρόμοια άρθρα με αιτιολογημένες απόψεις, πολλά από αυτά συνηγορούν υπέρ της AMSOIL με πολύ σοβαρά επιχειρήματα. Άλλα υπέρ της Mobil. Άλλα υπερ της MOTUL. Άλλα υπέρ της ELF. Αλλού αναφέρει ξεκάθαρα ότι είναι από ντίλερ και αλλού αναφέρει άσχετους με ντίλερ τίτλους όπου δεν βγάζεις άκρη ποιός ακριβώς τα γράφει. Άρθρα με επιχειρήματα και σοβαρό λόγο, τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση.Ουδέποτε υποστήριξα και ούτε θα υποστηρίξω ότι η AMSOIL είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, ούτε ότι έχει απαραίτητα αγνό παρελθόν ή ζοφερό μέλλον. Κερδοσκοπική επιχείρηση είναι και θέλει τα λεφτά μας. Εμείς θα αποφασίσουμε (ξεχωριστά ο καθένας για την πάρτη του) εάν μας δίνει το προϊόν που αξίζει ώστε θα τα δώσουμε σε αυτήν ή σε άλλην (γιατί σε κάποια θα τα δώσουμε όπως και να έχει).
Γενικά, όταν μιλάμε για μάχες κορυφής τότε τα πράγματα πάντα δυίστανται και ταλαντεύονται.
Και βαρέθηκα να προφέρω το όνομα AMSOIL τόσο συχνά. Δεν αξίζει τόση διαφήμιση όσο κι αν γούσταρα ή γουστάρω τα λιπανικά της. Αν και ομολογώ ότι εξίσου βαρέθηκα να βλέπω το όνομα της RED LINE πολλές φορές σε κάθε σελίδα και δεν βλέπω να υπάρχει τρόπος να μην το βλέπουμε όσο κι αν προσπαθήσουμε να μην το προφέρουμε.
-
Για να μπορεσουμε να συζητησουμε σε αλλη βαση, θα σε παρακαλεσω να ανακαλεσεις το λασπολογος.
Μπες στη θεση του οποιουδηποτε ο οποιος απλα βλεπει τον ιδιο ανθρωπο να ειναι εγγεγραμενος σε τοσα fora,διαδιδοντας την ανωτεροτητα της AMSOIL(γκριζες πωλησεις, ακουσια?).Ευλογα και χωρις κακη προθεση και διαθεση θα αναρωτηθει για τα κινητρα σου.
Εαν οντως δεν ισχυει αυτο,ανακαλω με τη σειρα μου.
Εσυ απο την πλευρα σου μου καταλογισες παρα πολλα, αποκαλωντας με ασχετο, οτι παραπλανω και οτι διαδιδω ψευδη.Προφανως δεν εχεις παρατηρησει οτι τον τελευταιο χρονο εχω ασχοληθει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ με τα λιπαντικα.Δεν διατεινομαι οτι ειμαι καλυτερος απο εσενα, δεν φιλοδοξω να γινω διοτι απλουστατα δεν ειναι αυτος ο σκοπος της ζωης μου και ο λογος υπαρξης μου.
Αν μη τι αλλο πρεπει να παραδεχτεις οτι το ευρος των προτιμησεων μου ειναι πολυ μεγαλυτερο απο την ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ κατ' εσε AMSOIL.Δεν σου κρυβω οτι εχω μετανιωσει για την επιλογη του RedLine ως nick διοτι τεινω προς τα API CERTIFIED λιπαντικα, δειγμα της εταιρειας που συμμορφωνεται οτι σεβεται τον καταναλωτη.Σχετικα με το link της MOTUL.
Αφου το γνωριζες γιατι δεν το δημοσιοποιησες απο τη στιγμη που και εσυ ο ιδιος παραδεχεσαι οτι λεει σωστα πραγματα?Προσθετω και πολυ αναλυτικα και κατανοητα στον πιο αδαη αναγνωστη.Σε οτι αφορα το αλλο link που παρεθεσα σιγουρα τα αγγλικα σου χρειαζονται φρεσκαρισμα.
Διορθωση πρωτη:
Η συσταση εγινε στην AMSOIL και οχι στους μεταποιητες.Διορθωση δευτερη και επισημανση αφου εσυ δεν το ανεφερες.
Η συγκριση του TRO 20W50 με το racing oil της REDLINE κατεληξε σε ενα πολυ πιο σημαντικο πορισμα.Ο μυθος περι μη αντοχης των επομομαζομενων αγωνιστικων λιπαντικων καταρρεει.
Το RACING OIL της RED LINE που συμμετειχε στο τεστ εφτασε στα 20.000 μιλια χωρις να καταρρευσει ενω το αντιστοιχο TRO 20W50 κατερρευσε στα 913 μιλια.Επισημανση τριτη.
Στα ASTM tests , η AMSOIL συγκρηνει ανομοια λιπαντικα σε επιπεδο ιξωδους και ποιοτητας.Παρεπιπτοντως το 4ball test χρησιμοποιειται σε βιομηχανικα λιπαντικα κυριως βαλβολινες.
Δεν καταληγω οτι το ενα ειναι καλυτερο απο το αλλο.Απλα παντα πρεπει να υπαρχει ισσοροπια δυναμεων ωστε ολοι να θετουμε τα λεγομενα μας προς αμφισβητηση.Ισες αποστασεις λοιπον.
Δεν σε γνωριζω ωστε να δικαιολογειται ο ισχυρισμος σου οτι 'τα εχω βαλει μαζι σου'. Η οποια εμπαθεια που ισως να εγινε αντιληπτη ,ειχε να κανει με τα AMSOIL, συνδεθηκε με το προσωπο σου για τους λογους που εξηγω παραπανω. -
Ας φανώ ψύχραιμος τότε...
Σε πολλά φόρα προϋπήρχα και σε όσα δεν προϋπήρχα με κάλεσαν. ΜΕ ΚΑΛΕΣΑΝ, αλλά νομίζω στο είχα ξαναπεί κάποτε σε παρόμοιο σκηνικό. Τί σημαίνει 'με κάλεσαν'; Ότι κάποιο μέλος του forum, ή του club, ή ακόμη κι από το προεδρείο, μου στέλνει pm ή με παίρνει τηλέφωνο και ζητά να μπω να γράψω και να μάθουν μερικά πράγματα που δεν ξέρουν. Με έχουν καλέσει και σε άλλα που δεν προλαβαίνω να μπω να γράψω. Λόγω χόμπι (έχω παλιώσει αρκετά στον χώρο) και λόγω clubing (http://www.prcclub.gr) γνωρίζω πολλά πρόσωπα και πράγματα (πχ με το τμήμα των alfisti της Θεσσαλονίκης έχω προσωπική σχέση με όλους, όχι απλώς μέσω διαδικτύου - επειδή κάτι είπες περί προειδοποίησης μου στο φόρουμ τους - τό ότι με λένε αμσοϊλάκια δεν το λένε από εμπάθεια - είναι αλλιώς όμως όταν το λέει με τον τρόπο τον δικό σου που ταυτόχρονα δεν με γνωρίζεις - σε πληροροφώ ότι μου κόστισε πάρα πολύ ψυχολογικά ο τρόπος που με εξέθεσες στους φίλους μου και μη νομίζεις ότι χαίρεις εκτιμήσεως γι αυτό το πράγμα από τους alfisti - εγώ μαζί τους παραμένω από τότε και πάντα). Στον χώρο μου φημίζομαι για την γνησιότητά μου, την εγκυρότητα του λόγου μου, την ευθύτητα και την ειλικρίνεια, όπως και άλλα τέτοια χρήσιμα για τις ανθρώπινες σχέσεις.
Οι 'γκρίζες' πωλήσεις όπως τις λες εννοείται ότι είναι ακούσιες από πλευράς κινήτρου, όσο ακούσιες είναι οι 'γκρίζες' πωλήσεις του καθενός μας εδώ μέσα όταν αναφερόμαστε σε άλλα τμήματα του αυτοκινήτου. Δεν πουλάω λάδια και δεν με ενδιαφέρει ο χώρος γιατί είναι ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΙΚΟΣ (το έχω σκεφτεί γιατί μου έχει γίνει πρόταση πριν 10 μήνες -ΟΧΙ ΑΠΟ AMSOIL- και εύχομαι να μην με καταδικάσεις που το έχω σκεφτεί και έχω καταλήξει ότι δεν μου κάνει τέτοια δουλειά). Το τί δουλειά κάνω μπορώ να σου το πω -δεν είναι κάτι σπουδαίο- αλλά όχι δημοσίως. Το τηλέφωνό μου είναι εύκολα προσβάσιμο αλλά και πάλι πολλοί με ξέρουν και αν θέλεις μπορείς να μάθεις για μένα αν το θελήσεις.Όλα τα παραπάνω φυσιολογικά ήταν εντελώς περιττά να ειπωθούν, αλλά το κάνω για δικό σου καλό, όχι για δικό μου. Εγώ απλώς εκτίθεμαι ακόμη περισσότερο σε βαθμό ίσως και ανοησίας για κάποιους. Δεν είδα ποτέ ως τώρα παρόμοια πρόθεση ή στάση από σένα. Άλλα και δεν σε προτρέπω να κάνεις το ίδιο. Ελπίζω απλώς να καταλάβεις... εάν τίθεται ζήτημα κατανόησης και όχι κάτι άλλο.
Για τα ψεύδη που σου επιρρίπτω έχει να κάνει με τα παραπάνω που σου εξηγώ αλλά και με το ότι σε πολλές περιπτώσεις καθώς ψάχνεσαι έχεις πεσει στις ίδιες παγίδες που έχω πέσει κι εγώ αλλά και όποιος άλλος ξεκινά την εμβάθυνση στα άδυτα των λιπαντικών. Τα περισσότερα τα έχουμε αναφέρει,. Αν προτρέξεις στα πρώτα μου ποστ πριν χρόνια περί λιπαντικών θα δεις οτι δεν ήξερα τίποτα σε σχέση με τώρα. Αλλά μου είναι και δύσκολο να ανακαλέσω τα σημεία που έχουν γίνει λάθη ή παραλείψεις ή μονόπλευρη προσέγγιση. Το θέμα είναι ότι επαναλαμβάνεσαι και μας επιστρέφεις δύο χρόνια πίσω και βάλε. Δλδ στα χρόνια του σκότους μας. Και μου είναι εξίσου δύσκολο να αρχίσω πάλι από την αρχή και να σου εξηγήσω αυτά που έχω μάθει, ειδικά όταν παίρνεις απαξιωτικό ύφος για τους συνομιλητές σου, ειδικά όταν υποτίθεται ότι με έχεις παρακολουθήσει στο παρελθόν.
Το ό,τι έχεις βελτιωθεί περί λιπαντικών το έχω προσέξει αλλά ποιό το όφελος για όλους όταν απαξιώνεις τους πιο προχωρημένους;
Ας πούμε ότι κάποια στιγμή μαθαίνεις κάτι που δεν το ξέρω. Θα θεωρήσεις ότι είναι ευκαιρία να με μειώσεις, ή ότι είναι ευκαιρία να γίνουμε όλοι καλύτεροι; Τί να περιμένω;Γιατί δεν δημοσιοποίησα το λινκ της MOTUL; Για τον ίδιο λόγο που δεν δημοσιοποίησα ένα σωρό άρθρα από AMSΟΙL, RED LINE, πάλι MOTUL, ELF, LIQUI MOLY. Πρακτικά δεν γίνεται και επίσης προτιμώ να το προσθέσω στις γνώσεις μου και να βγάζω τα δικά μου πορίσματα και να τα δημοσιεύω. Είναι πιο ευχάριστο στον αναγνώστη να διαβάζει όμορφα ελληνικά παρά αγγλική αρθρογραφία δύσκολη στην κατανόηση. Όπως είδες όποιος θέλει να ψαχτεί μπορεί να βρει τα άρθρα μόνος του, χώρια που αν κάποιος προχωρημένος αναρωτηθεί μπορείς να ανταλλάξεις κάποιο λινκ μέσω του φόρουμ ή μέσω pm. Αλλά δεν ξεκίνησες καλά με τους παλιότερους... Είναι πολλές οι φορές που έχω ανακοινώσει λινκς και η AMSOIL δεν προϊσταται στα διαθέσιμα λινκς μου. Επίσης έχω ένα υπέροχο ελληνικό βιβλίο περί λίπανσης και είχα κι άλλο ένα που το δάνεισα και δεν επιστράφηκε και ξέχασα πού το έδωσα. Έχω παρακολουθήσει μερικά σεμινάρια πετρελαϊκής (PAZ - Israel) και ένα σεμινάριο στο Αριστοτέλειο όπου συμμετείχαν πολλοί έλληνες παρασκευαστές που τους γνώρισα προσωπικά. Πολλοί πίστευαν ότι είμαι επαγγελματίας καθότι τους είναι δυσεξήγητη λόγω σπανιότητας η έννοια 'χομπίστας', και τελικά οι πόρτες παραμένουν ανοιχτές.
Άρα, πολλά που ξέρω τα έχω δει γραμμένα και άλλα τα έχω ακούσει από επαγγελματίες, έλληνες ή ξένους καθηγητές και ξένους επιστήμονες.Για το λινκ που έγινε σύσταση στην AMSOIL ή όχι, δεν θα κάτσω να σκάσω ξέρεις...
Για τα περί αντοχής των αγωνιστικών λιπαντικών. Να είσαι σίγουρος ότι οι συνθήκες που δούλεψε και άντεξε το RED LINE Race Oil ήταν ιδανικές για αγωνιστικό λιπαντικό. Δεν είναι μόνο η AMSOIL πονηρή στον τρόπο διεξαγωγής των τεστς και καλά έκανε η RL που την ξεμπρόστιασε. Ας μάθει η AMSOIL να μην βάζει την ταμπέλα 'Racing' σε λιπαντικό με σύνθεση για χρήση δρόμου... αλλιώς τί ταμπέλα πρέπει να βάλει στα Race Oils της η RED LINE; 'Ultra Racing';
Για το 4ball test είναι όπως τα λες και αν δεν θυμάσαι σου θυμίζω ότι είχαμε αναφερθεί στο παρελθόν όταν ξανασυζητούσαμε (με αρκετή συμμετοχή) για ην εγκυρότητα και τις 'βολικές' συνθήκες των τεστς όπως διεξάγονται από μη ανεξάρτητους φορείς (και η ανεξαρτησία του φορέα μπορεί με την σειρά της να είναι φαινομενική).
Χαίρομαι που υποστηρίζεις ότι η εμπάθειά σου είναι προς την AMSOIL και όχι προς σε μένα. Έχουμε ελπίδες τότε. Αν και έχω την πεποίθηση ότι εάν ήμουν όντως ντήλερ (του οποιουδήποτε) δεν θα λυσσομανούσες τόσο. Τόσους ντήλερ έχω δει ανά τον κόσμο και τέτοια αντιμετώπιση δεν έχουν υποστεί. Αλλά θα δεχθώ ότι δεν έχεις εμπάθεια μαζί μου και όσο για την εμπάθειά σου για τα ASMOIL απλώς θα σε συμβουλέψω να κρατήσεις θετική πισινή γιατί όχι μόνο εγώ αλλά και πολλοί γνωστοί μου, πολύ απαιτητικοί οδηγικά, είμαστε υπερ-ευχαριστημένοι από τα λιπαντικά αυτά (όχι από κάποιο συγκεκριμένα γιατί δεν ταιριάζει σε όλους το ίδιο λάδι). Άρα έχω προσωπικό λόγο να συνεχίσω να υποστηρίζω τα λιπαντικά αυτά όταν το φέρνει η κουβέντα. Ειδικά το HDD επί του παρόντος το γουστάρω με χίλια, αλλά εάν πρόσεξες δεν το προτείνω καθότι 30ρι το καλοκαίρι έχει ρίσκο. Θα κλείσω χρόνο και μετά το ξανασυζητάμε περί δυνατών 30ριων (δεν υπάρχει μόνο το HDD - πλέον κυκλοφορούν πολλά δυνατά 30ρια, γίνεται της μόδας κατά μία έννοια). Την όποια εμπιστοσύνη μου στην AMSOIL την ρισκάρω, ρισκάροντας τον κινητήρα μου και κανενός άλλου, δοκιμάζοντας ένα οριακό ιξώδες για τις ανοχές μου εμπιστευόμενος τους ισχυρισμούς της.
Αν ανακαλέσεις τα περί κινήτρων μου (επιβεβαιώνοντας δημόσια ότι δεν έχεις εμπάθεια με μένα) τότε θα ανακαλέσω τα περί λασπολογίας σου, δημόσια. Αν και ό,τι και να λέμε όσοι μας παρακολουθούν μπορούν να κρίνουν αν έγινε άλλη μία παρεξήγηση ή παίζει κάτι άλλο.
Η σειρά σου... -
Δεχομαι την κατα δηλωση σου μη σχεση με AMSOIL και παιρνω πισω τον χαρακτηρισμο.
Ευελπιστω σε μια ειρηνικη συνυπαρξη απο εδω και στο εξης. -
Αμήν! Ανακαλώ τα περί λασπολογίας όπως υποσχέθηκα!
Aπίστευτο μου φαίνεται!!! Όταν ανέβεις Θεσσαλονίκη χτύπα τηλ για να σε γνωρίσω και να δω ποιός μου έβγαζε το λάδι τόσον καιρό! Η προσωπική επαφή δεν αντικαθίσταται από κανένα forum.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Αμήν! Ανακαλώ τα περί λασπολογίας όπως υποσχέθηκα!Aπίστευτο μου φαίνεται!!! Όταν ανέβεις Θεσσαλονίκη χτύπα τηλ για να σε γνωρίσω και να δω ποιός μου έβγαζε το λάδι τόσον καιρό! Η προσωπική επαφή δεν αντικαθίσταται από κανένα forum.
Will do!
-
-
Μπραβο και στους δυο σας!!!!!
-
Επειδη δεν ειμαι και ιδιαιτερος γνωστης του θεματος θα παρακαλουσα να διαβασεται το παρακατω και να κανετε κανενα σχολιο.Μερικα πραγματα μαλλον περιεργα τα βρισκω!!!
http://www.moto.gr/arthra/00024.php?offset=0&artid=5 -
οπως εχω ξαναγραψει η μοτοσυκλετα αποτελει για εμενα πεδιο δοκιμων σε τακακια,ελαστικα,λαδια,λαδι αλυσιδας,λαδι πηρουνιου κτλ...
ε εβαλα πανω ενα Torco 20/50 καθοτι λεω καλοκαιρι ειναι,52.000km εχει το μοτερ ας μην βαλω 15/50..
η kawasaki δινει απο 10/40 εως 20/50 σαν ιξωδες αναλογα το κλιμα που εχει η καθε χωρα..με 10/40 την βγαζω το χειμωνα και μολις μπει η ανοιξη..καταλαβαινεις οτι θες χοντροτερο λαδι..αφου αδυνατεις να βαλεις πρωτη η νεκρα!!!.
και ομως με το 20/50 ειχα καταναλωσει ελαφρια...θες κατι κοφτες θες οτι το Torco την ακουει κανονικα στο ελλαντα....
συμλήρωνα απο 100-200 ml με το torco που ειχε μεινει καθε 500 με 800km...σε τακτικη βαση..ε αφου τελειωσε ειδα ενα 15/50 απο αυτοκιν.λαδι που ειχε κερδισει ο πατερας μου σε ενα γλεντι!
αυτο ηταν εχω να συμπληρωσω λαδι τοσο σπανια που δεν θυμαμαι την μαρκα με εκαψες που ειναι το λαδι..πρεπει να κατεβω στο υπογειο να δω..αγνωστη σε εμενα ελληνικ.εταιρεια με SG ή SH προδ.που μου εκανε εντυπωση!παντως και οι εκκεντροφοροι και το καπακι οποτε ρυθμιζω βαλβιδες ειναι σε αψογη κατασταση..το ιδιο και ο συμπλεκτης αφου ως γνωστον οι δισκοι λιπαινονται με το λαδι του μοτερ...
ισως το αρθρο να λεει αλήθειες παντως...
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Επειδη δεν ειμαι και ιδιαιτερος γνωστης του θεματος θα παρακαλουσα να διαβασεται το παρακατω και να κανετε κανενα σχολιο.Μερικα πραγματα μαλλον περιεργα τα βρισκω!!!
http://www.moto.gr/arthra/00024.php?offset=0&artid=5Ο αντίλογος ...
http://www.moto.gr/forums/showthread.ph ... adid=14087
και αντιγράφω
'Πρέπει να χρησιμοποιούμε λιπαντικά ΕΙΔΙΚΑ για moto στο μηχανάκι μας'... που τελειώνει κάπου εδώ http://www.moto.gr/forums/showthread.ph ... enumber=11 προς το παρόν, χωρίς σαφή απάντηση.
... και υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα μπλα-μπλα π.χ. στο mybike.gr
-
Άφησα χτες το Panda diesel για αλλαγή λαδιών σε εξουσιοδοτημένο.
Χωρίς φίλτρο σύμφωνα με τη Fiat παίρνει 2,85 λίτρα. Όταν πήγα σπίτι και έπιασα το κουτί (2 λίτρα) με το υπόλοιπο άρχισαν οι αμφιβολίες. Έλειπε πάνω από 1,5 λίτρο το οποίο μετά από μέτρηση το βρήκα στο κάρτερ. Να αφαιρέσω το παραπάνω και με ποιο τρόπο ή να το αφήσω??Γενικά έμεινα δυσαρεστημένος γιατί εκτός από το παραπάνω δεν είχαν τα λάδια που γράφει το manual (Selenia WR40) άλλα μόνο ένα τύπο λαδιού για diesel. Επίσης δεν έβγαλαν τη ποδιά με αποτέλεσμα κατά το άδειασμα το μισό λάδι να πέσει πάνω σε αυτή και να αφήνω το στίγμα μου σε όλη τη διαδρομή που έκανα μετέπειτα.
-
άδειασε το επιπλέον λάδι ....... μην σου πετάξει καμιά τσιμούχα ... και μετά τρέχεις και δεν φτάνεις ...
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
άδειασε το επιπλέον λάδι ....... μην σου πετάξει καμιά τσιμούχα ... και μετά τρέχεις και δεν φτάνεις ...Τρόπος?? (χωρίς τάπα φυσικά)
Περι λιπαντικών γενικώς