-
Motul 300V 10W 40 βάζω και εγώ στο miata. Τα αλλάζω κάθε 5Κχλμ, όπου μέσα σε αυτό το διάστημα κάνω συνήθως 1-2 trackdays. Παρόλα αυτά η κατανάλωση λαδιού στο miata είναι σε λογικά επίπεδα, λίγο παραπάνω από 1 λίτρο στα 5Κχλμ.
Πρέπει να ψάξω για άλλα λάδια, για πιο συμβατική χρήση? -
Ο χρήστης Taz5 έγραψε:
Έστειλε ένας φίλος μαίλ στη Μοτούλ, σχετικά με τα 300V 5-40 που βάζουμε στα Σ2000 μας και του απάντησαν ότι είναι λογικό να καίει πολύ λάδι ( 1 λίτρο περίπου κάθε 1.000χλμ) γιατί είναι αγωνιστικά λάδια και επίσης του είπε ότι αντέχουν μόνο 10 heat circles!!!!!!!!! Έχω προβληματιστεί πολύ, ποιά η γνώμη σας???Δοκίμασε το MOTUL 8100 5W40 που είναι ομόσταυλο για να δεις και στην πράξη τί παίζει μεταξύ δύο λιπαντικών διαφορετικού προσανατολισμού αλλά ίδιου ιξώδους. Μετά αποφασίζεις εάν αξίζει να δοκιμάσεις και λιπαντικά άλλης ποιοτικής μάρκας. 1λτ/1000χλμ είναι πολύ και δεν ικανοποιούμαι με την απάντηση της MOTUL. Ρώτα και άλλους ιδιοκτήτες S2000 (που οδηγούν παρόμοια με σένα), ρώτα και την μαμά Honda να σου πει τη γνώμη της.
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Motul 300V 10W 40 βάζω και εγώ στο miata. Τα αλλάζω κάθε 5Κχλμ, όπου μέσα σε αυτό το διάστημα κάνω συνήθως 1-2 trackdays. Παρόλα αυτά η κατανάλωση λαδιού στο miata είναι σε λογικά επίπεδα, λίγο παραπάνω από 1 λίτρο στα 5Κχλμ.
Πρέπει να ψάξω για άλλα λάδια, για πιο συμβατική χρήση?Δεν βρίσκω ανησυχία αφού μένεις στα 5000χλμ και με 200μλ/1000χλμ μέσο όρο. Μπορείς απλώς να δοκιμάσεις -αν έχεις την περιέργεια σαν εμένα- κάποιο εξίσου δυνατό και ποιοτικό αλλά πιο longlife 10W40 (όπως το AMSOIL AMO 10W40 - δεν έχεις και πολλές επιλογές σε αυτό το ιξώδες, η άλλη πρόταση είναι το 10W40 της RED LINE που είναι στην φιλοσοφία του 300V αλλά μάλλον σε πιο δρομίσιο οπότε παίζει σοβαρά να σου αρέσει κι αυτό) για να δεις αν κερδίζεις ή χάνεις κάπου και που.
Αν και τρία MX-5 πρόκειται να το δοκιμάσουν άμεσα οπότε θα μάθουμε σε λίγους μήνες αν αξίζει το ΑΜΟ στους 1.8 και 2.0 κινητήρες του Miata. -
Στην αναζήτηση του τέλειου λαδιού, αφού ψιλοαπογοητεύτηκα απο τα Amsoil, έβαλα πρίν 2 μήνες τα Royal Purple στο μωρο, 10-40.
Συμπαθητικό, αλλά λίγο 'πηχτό' για τα γούστα μου.
Δεν στροφάρει όσο γρήγορα, και η κατανάλωση αυξήθηκε.
Τελικά τα Mobil1 0-40 είναι μονόδρομος και ας τα καίει λίγο. -
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Στην αναζήτηση του τέλειου λαδιού, αφού ψιλοαπογοητεύτηκα απο τα Amsoil, έβαλα πρίν 2 μήνες τα Royal Purple στο μωρο, 10-40.Συμπαθητικό, αλλά λίγο 'πηχτό' για τα γούστα μου.
Τελικά τα Mobil1 0-40 είναι μονόδρομος και ας τα καίει λίγο.Εγω θα λεγα αν θελετε σωνει και καλα να χρησιμοποιειτε κορυφαια λαδια (αν και το ΜΧ5 δεν χρειαζεται τοσο extreme λυσεις) καλυτερα θα ηταν αντι για V300 5/40 να βαζατε Redline 5/40, στα τουρμπο τουλαχιστον καταναλωνεται κατα κανονα λιγοτερο, φανταζομαι κατι αναλογο συμβαινει και στα ατμοσφαιρικα!
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
εχουμε ξαναπει οτι η σειρα 300V οπως αλλωστε το λεει εξω απο την συσκευασια ειναι για track days,circuit κτλ...επειτα περα απο την motul καλο θα ηταν να στελνατε mail σε βελτιωτικους οικους της Ιαπωνιας οπου σκαλιζουν αρκετα τα moter,να δειτε τι εχουν δοκιμασει και τι προετινουν αυτοι..Τοda,mugen κτλ,εχουν καταληξει σιγουρα σε καλα προιοντα οσο αφορα την λιπανση των μοτερ σας.
εγω αυτο θα εκανα παντως...το 5/40 ειναι καλο ιξωδες για 9000σαλ..αλλα το 1 λιτρο καταναλωση ειναι παρα πολυ καταναλωση,εκτος αν με 40 βαθνους πατε κοφτες στην εθνικη για 20Km...ε τοτε καλα εισαι,αλλιως αλλαξτε λιπαντικο..το 8100 σε 5/40 το εχετε τεσταρει?
8100 5W-40 βάζω τελευταία και δεν τα καίει καθόλου μετά απο 7000 χλμ.
Χωρίς συνεχόμενο ''σκίσιμο'' όμως...σε μοτέρ 140 ίππων περίπου -
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Στην αναζήτηση του τέλειου λαδιού, αφού ψιλοαπογοητεύτηκα απο τα Amsoil, έβαλα πρίν 2 μήνες τα Royal Purple στο μωρο, 10-40.
Τελικά τα Mobil1 0-40 είναι μονόδρομος και ας τα καίει λίγο.Εγω θα λεγα αν θελετε σωνει και καλα να χρησιμοποιειτε κορυφαια λαδια (αν και το ΜΧ5 δεν χρειαζεται τοσο extreme λυσεις) καλυτερα θα ηταν αντι για V300 5/40 να βαζατε Redline 5/40, στα τουρμπο τουλαχιστον καταναλωνεται κατα κανονα λιγοτερο, φανταζομαι κατι αναλογο συμβαινει και στα ατμοσφαιρικα!
Εγω δεν εχω turbo αλλα πιστευω πως το motul 8100 5w40 για αυτο που προσφερει και στην τιμη του ειναι το καλυτερο, μπηκα στον πειρασμο και παραγγειλα απο Λαμπριανιδη μια κουτα motul και αλλη μια κουτα Aral blue tronic 10w40 με 25ευρω τα 4λτ, με το τιμολογιο μου ερχεται 6,30/1λτ motul, 5.25/1lt Aral μιας και μπορω να δικαιολογησω την ΦαΠΑ στην εταιρια μου.
Εχω περιεργεια να δω πως θα δουλεψουν τα Aral, παντως και με Kroon oil που πηρα ενα 5λτ απο Ολλανδια και δοκιμασα δεν ειχα απολυτως κανενα προβλημα. -
Την Κυριακή άλλαξα τα λάδια και είδα κάμποσα γρέζια στη λεκάνη (όταν τα στράγγυσα σε ένα πλαστικό δοχείο). Πιθανολογώ οτι είναι υπολείμματα των δυο τελευταίων αλλαγών. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορα που συμβαίνει αυτό, μετά από 9 χρόνια και 207.000 χλμ όλο και κάτι θα σπάσει ό,τι κι αν χρησιμποποιεί κανείς.
Το θέμα είναι οτι είχα μόνο 4500 χιλιόμετρα και 4 μήνες στα agip 2000 και πριν από αυτά 6,200 χλμ και 4 μήνες με τα motul 8100 .
Δε θέλω να σκέφτομαι τι συμβαίνει ή τι θα συνέβαινε στις μηχανές όσων αλλάζουν κάθε 15000 χλμ ή ένα χρόνο.
Βέβαια το δικό μου μανουαλ λέει αλλαγές κάθε 5000 χλμ κάτω από δύσκολες συνθήκες και πράττω ανάλογα.
Αυτό που μου έκανε πάντως μεγάλη εντύπωση είναι οτι τους 4 μήνες με τα agip το βεντηλατέρ δε δούλεψε ούτε μια φορά ενώ με το που έβαλα τα elf 10W40 το ξανα άκουσα μέσα σε 24 ώρες ( μετά από αρκετή πίεση βέβαια).
Ίσως αυτό να λέει κάτι , ίσως να μη σημαίνει τίποτε. -
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Μα εγώ ποτέ δεν βάζω 300V, περισσότερο κακό κάνεις στο μοτέρ σου παρά καλό με αυτά τα λάδια! Όποιος τα βάζει και τα κράταει όσο το service interval (δλδ ~5000χλμ) το βιάζει !
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Μα εγώ ποτέ δεν βάζω 300V, περισσότερο κακό κάνεις στο μοτέρ σου παρά καλό με αυτά τα λάδια! Όποιος τα βάζει και τα κράταει όσο το service interval (δλδ ~5000χλμ) το βιάζει !
Μπορείς να δικαιολογήσεις τα bold??
-
-
Eίναι η τρίτη αλλαγή λαδιών που κάνω από τότε που αγόρασα το mx5.
Την πρώτη έβαλα Divinol 10W40 της αντιπροσωπίας τα οποία κράτησα 5000χλμ. Στην δεύτερη αλλαγή έβαλα τα 300V και τότε μειώθηκε τρομερά ο χαρακτηριστικός ήχος που κάνουν οι βαλβίδες όλων των miata και ειδικά στα κρύα ξεκινήματα. Τα κράτησα και αυτά 5000χλμ από τα οποία τα 3000χλμ ήταν εθνική οδός. Τώρα βάζοντας δεύτερη φορά τα 300V μου φάνηκε πως ο ήχος του μοτέρ δεν άλλαξε καθόλου σε σχέση με τα προηγούμενα φθαρμένα 300V. Δεν είναι περίεργο αυτό?? Kαμία σχέση με την γλυκιά λειτουργία που είχα όταν έβαλα 300V την προηγούμενη φορά.
Επίσης τα AMSOIL ΑΜΟ 10W40 κοιτάζοντας στην λίστα του Λαμπριανίδη δεν τα βρήκα. Στην επόμενη αλλαγή θα ψάξω για πιο δρομίσια λύση. Mήπως να κοίταζα άλλο ιξώδες αφού οι λύσεις είναι τοσο περιορισμένες στα 10W40?? -
Δεν είναι ανάγκη να παραμείνεις στο 10W40, μπορείς να πας και στο 5W40 ή 0W40. Από το AMO είμαι ευχαριστημένος, αλλά αυτή τη στιγμή δεν το έχει ο Λαμπριανίδης. Aν έπρεπε να πάρω λάδι τώρα και δεν μπορούσα να περιμένω το ΑΜΟ, θα έπαιρνα το M1 0W40, είναι το πιο all-around σ'αυτή την κατηγορία απ'ότι έχω καταλάβει. Δεν έχω προσωπική γνώμη (ο sokos θα μας πει καλύτερα) αλλά ακούω ότι αντέχουν στο σκίσιμο αρκετά, χωρίς όμως να είναι πιο 'αγωνιστική' σύνθεση που υποφέρει από έλλειψη αντιοξειδωτικών, καθαριστικών, κτλ.
-
Για να μην αλλάζετε μάρκες εφόσον υπάρχει αξιόπιστη λύση... Όταν δεν έχει ο Λαμπ μπορείτε να απευθύνεστε στον Αγγελόπουλο που ως επίσημος AMSOIL διαθέτει πάντα τα λιπαντικά του. Τώρα αν πληρώσετε κανα ευρώ παραπάνω το μπουκάλι δεν κάηκε το γάλα.
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Δεν είναι ανάγκη να παραμείνεις στο 10W40, μπορείς να πας και στο 5W40 ή 0W40. Από το AMO είμαι ευχαριστημένος, αλλά αυτή τη στιγμή δεν το έχει ο Λαμπριανίδης. Aν έπρεπε να πάρω λάδι τώρα και δεν μπορούσα να περιμένω το ΑΜΟ, θα έπαιρνα το M1 0W40, είναι το πιο all-around σ'αυτή την κατηγορία απ'ότι έχω καταλάβει. Δεν έχω προσωπική γνώμη (ο sokos θα μας πει καλύτερα) αλλά ακούω ότι αντέχουν στο σκίσιμο αρκετά, χωρίς όμως να είναι πιο 'αγωνιστική' σύνθεση που υποφέρει από έλλειψη αντιοξειδωτικών, καθαριστικών, κτλ.Το ΑΜΟ 10W40 είναι ιδιαίτερη περίπτωση (σαν σύνθεση, αφού καλύπτει εφαρμογές από βενζινοκινητήρες και μικρούς diesel έως μοτοσυκλέτες) και μάλλον κοντύτερα στο RED LINE 10W40 (το RL είναι πιο αντιριβική σύνθεση όπως και το 300V -αν και όχι τόσο ώστε να γίνεται εύκολα εμφανές- αλλά το ΑΜΟ αντέχει στην σκληρή χρήση για περισσότερο χρόνο) παρά στο M1 0W40. Στα επίπεδα του M1 0W40 είναι το AFL 5W40, 'ελαφριά' 40ρια για απαιτητικούς οδηγούς. Και κάτι από όλα αυτά μαζί είναι το DEO 5W40 αλλά δεν το εχει φέρει ακόμη ο Λαμπ (το έχει ο Αγγελ) αλλά και δεν το έχω δοκιμάσει... Βρίσκω πολύ ενδιαφέρον για εφαρμογές σε σύγχρονους κινητήρες ένα λιπαντικό χαμηλών ρύπων για σκληρή παρατεταμένη χρήση που καλύπτει ταυτόχρονα τις API SM και API SJ-4, όπως το DEO.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Δεν είναι ανάγκη να παραμείνεις στο 10W40, μπορείς να πας και στο 5W40 ή 0W40. Από το AMO είμαι ευχαριστημένος, αλλά αυτή τη στιγμή δεν το έχει ο Λαμπριανίδης. Aν έπρεπε να πάρω λάδι τώρα και δεν μπορούσα να περιμένω το ΑΜΟ, θα έπαιρνα το M1 0W40, είναι το πιο all-around σ'αυτή την κατηγορία απ'ότι έχω καταλάβει. Δεν έχω προσωπική γνώμη (ο sokos θα μας πει καλύτερα) αλλά ακούω ότι αντέχουν στο σκίσιμο αρκετά, χωρίς όμως να είναι πιο 'αγωνιστική' σύνθεση που υποφέρει από έλλειψη αντιοξειδωτικών, καθαριστικών, κτλ.
Το ΑΜΟ 10W40 είναι ιδιαίτερη περίπτωση (σαν σύνθεση, αφού καλύπτει εφαρμογές από βενζινοκινητήρες και μικρούς diesel έως μοτοσυκλέτες) και μάλλον κοντύτερα στο RED LINE 10W40 (το RL είναι πιο αντιριβική σύνθεση όπως και το 300V -αν και όχι τόσο ώστε να γίνεται εύκολα εμφανές- αλλά το ΑΜΟ αντέχει στην σκληρή χρήση για περισσότερο χρόνο) παρά στο M1 0W40. Στα επίπεδα του M1 0W40 είναι το AFL 5W40, 'ελαφριά' 40ρια για απαιτητικούς οδηγούς. Και κάτι από όλα αυτά μαζί είναι το DEO 5W40 αλλά δεν το εχει φέρει ακόμη ο Λαμπ (το έχει ο Αγγελ) αλλά και δεν το έχω δοκιμάσει... Βρίσκω πολύ ενδιαφέρον για εφαρμογές σε σύγχρονους κινητήρες ένα λιπαντικό χαμηλών ρύπων για σκληρή παρατεταμένη χρήση που καλύπτει ταυτόχρονα τις API SM και API SJ-4, όπως το DEO.
Επανερχεται το θεμα της 'θεωρίας' και επειδη δεν ηθελα να με βρειτε αδιαβαστο και να μου την πειτε παλι , εψαξα να βρω καποια συγκριτικα τεστς η επισημα στοιχεια που να καταληγουν οτι το ΑΜΟ 'αντεχει στη σκληρη χρηση για περισσοτερο χρονο' σε σχεση με τα RED LINE 10W40 και τα 300V 10W40...Δεν υπαρχει τιποτα!!!!!!!!
Αρα, και συμφωνα παντα με τη δηλωση οτι δεν εχουν δοκιμαστει στην πραξη απο το Μιλτο, καταληγω οτι το συμπερασμα ειναι αρκουντως αυθαιρετο και ισως παραπλανητικο, προκαλει συγχιση στον αναγνωστη των 4Τ και αυτο γιατι δεν εχουν ολοι τη δυνατοτητα να το ψαξουν η ισως πολυ απλα βαριουνται η δεν γνωριζουν αγγλικα η οτιδηποτε αλλο.
Καταληγωντας, δεν καταλαβαινω γιατι καποιος θα πρεπει να πληρώσει κανα ευρώ παραπάνω το μπουκάλι γιατι δεν κάηκε το γάλα, οταν υπαρχει τοσο μεγαλη ποικιλια και εναλλακτικες στα λιπαντικα.Ολοι κοιταμε σημερα να προστατευσουμε τα ευρω μας, οι πλουσιοι δεν γραφουν εδω .Ολοι παιδια της καθημερινοτητας ειμαστε και δεν μας περισσευουν τα ευρω για να κανουμε πλουσιοτερο τον καθε λαδεμπορα
Μηπως το DEO ειναι CJ-4?Διοτι αυτη ειναι η προδιαγραφη πετρελαιου....
https://www.amsoil.com/storefront/deo.aspx -
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Δεν είναι ανάγκη να παραμείνεις στο 10W40, μπορείς να πας και στο 5W40 ή 0W40. Από το AMO είμαι ευχαριστημένος, αλλά αυτή τη στιγμή δεν το έχει ο Λαμπριανίδης. Aν έπρεπε να πάρω λάδι τώρα και δεν μπορούσα να περιμένω το ΑΜΟ, θα έπαιρνα το M1 0W40, είναι το πιο all-around σ'αυτή την κατηγορία απ'ότι έχω καταλάβει. Δεν έχω προσωπική γνώμη (ο sokos θα μας πει καλύτερα) αλλά ακούω ότι αντέχουν στο σκίσιμο αρκετά, χωρίς όμως να είναι πιο 'αγωνιστική' σύνθεση που υποφέρει από έλλειψη αντιοξειδωτικών, καθαριστικών, κτλ.Παρε motul 8100 5w40 απο τον Λαμπριανιδη, best value for money! 15euro το διλιτρο! Και αν εχεις την δυνατοτητα για τιμολογιο εκπιπτει το ΦΠΑ
Για τα mobil 1 δεν ξερω αν εχει την καλυτερη τιμη αλλα μπορω να το ψαξω αν θες -
11
-
Ναι, για το DEO εννοούσα SM και CJ-4.
Για τα υπόλοιπα δεν θα σχολιάσω. -
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Ναι, για το DEO εννοούσα SM και CJ-4.
Για τα υπόλοιπα δεν θα σχολιάσω.Η γνωστη και κατακριτεα τακτικη των κυβερνητικων εκπροσωπων τυπου 'ουδεν σχολιον' παντα κρυβει ελειψη επιχειρηματων
Περι λιπαντικών γενικώς