-
Ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να ρωτήσω, αν το γνωστό ιντερνετικό site που πουλά κορυφαία και σχετικά φθηνά λιπαντικά, είναι αξιόπιστο, φέρνει δηλαδή original?
-
Δύσκολη ερώτηση. Μάλλον ναι είναι η απάντηση μου. Όσοι το έχουν ψάξει εδω μέσα προς τα εκεί καταλήγουν.
Από την άλλη συμφωνώ με την άποψη που έχει διατυπωθεί να παίρνουμε την κάθε μάρκα από τον αντιπροσωπό της ,π.χ. redline, torco από trade-wind, amsoil από αγγελόπουλο, motul από χάμπη κλπΈτσι είναι ποιό σίγουρα.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
BMW specific!!! Βρε λες?
Σκέφτεσαι να κρατάς τα λάδια 15-20.000 χλμ;
Εγώ πάντως ναι κι ακόμα περισσότερο, εφόσον δεν μου βγάλει ένδειξη αλλαγής δεν τα αλλάζω
..πάντα για LL04 μιλάω....
Και στο X3 η BMW αλλάζει κάθε 25κ
-
Ο χρήστης evolander έγραψε:
BMW specific!!! Βρε λες?
Σκέφτεσαι να κρατάς τα λάδια 15-20.000 χλμ;
Εγώ πάντως ναι κι ακόμα περισσότερο, εφόσον δεν μου βγάλει ένδειξη αλλαγής δεν τα αλλάζω
..πάντα για LL04 μιλάω....
Και στο X3 η BMW αλλάζει κάθε 25κ
Στο δικό μου δείχνει 30Κ για αλλαγή....
-
ρε παιδια να ρωτησω και γω κατι,χρησιμοποιω τα μοτουλ v300 10-40.
αυτο το λαδι εχει τιποτα το ιδιαιτερο και δεν ζεστενεται ευκολα ?? θελω να πω ειναι επειτηδες ετσι φτιαγμενο για να μην ανεβαζει θερμοκρασια.ρωταω γιατι βλεπω 74 βαθμους σε πορεια και σε μικρα ανοιγματα η θερμοκρασια παραμενει ιδια μονο στην κινηση που δεν περνει αερα το αμαξι ανεβαζει πανω απο 80 βαθμους.
-
Άμα χρησιμοποιήσεις άλλο λάδι δηλαδή έχεις διαφορετικές θερμοκρασίες και πόσο?
Μήπως έτσι λειτουργεί ο κινητήρας σου γενικώς ? -
Όοοι βλέπετε θερμοκρασία λαδιού έχετε την ένδειξη στο πίνακα οργάνων ή το υπολογίζεται από θερμοκρασία νερού?
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Μήπως έτσι λειτουργεί ο κινητήρας σου γενικώς ?Μπορεί απλά εκεί που μπήκε ο αισθητήρας να μην έχει ψηλότερες θερμοκρασίες. Αντικειμενικά δεν μπορείς να ξέρεις τι θα πρέπει να ανεβάζεις, μόνο συγκριτικά μάλλον...
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Μήπως έτσι λειτουργεί ο κινητήρας σου γενικώς ?απο οτι ξερω με ποιο λεπτο λαδι βλεπεις σιγουρα διαφορα στην πιεση του λαδιου εχεις λιγοτερη λογο οτι ειναι πιο λεπτορευστο και λογικα και στη θερμοκρασια λογο οτι ζεστενετε πιο ευκολα.
ισως και να ειναι ετσι ο κινητηρας μου αλλα νομιζω οτι με 5-40 θα δω διαφορα.
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Όοοι βλέπετε θερμοκρασία λαδιού έχετε την ένδειξη στο πίνακα οργάνων ή το υπολογίζεται από θερμοκρασία νερού?εγω προσωπικα εχω ξεχωριστο οργανακι για τη θερμοκρασι και για την πιεση του λαδιου
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Οχι. Αλλά...αφού λέει BMW specific, μήπως να το δοκίμαζα?
Τόσο συχνά που αλλάζεις εσύ λάδια, ότι και να βάλεις είναι το ίδιο - ακόμα και φτηνά λάδια.
Koukos is back
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
...
απο οτι ξερω με ποιο λεπτο λαδι βλεπεις σιγουρα διαφορα στην πιεση του λαδιου εχεις λιγοτερη λογο οτι ειναι πιο λεπτορευστο και λογικα και στη θερμοκρασια λογο οτι ζεστενετε πιο ευκολα.
...το ποιό λεπτό λάδι φτάνει ποιό γρήγορα σε θερμοκρασία λειτουργίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι ζεσταίνετε περισσότερο, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Ειδικά τοπικά έχεις μικρότερες θερμοκρασίες λόγο καλύτερης ροής.
Τέλος, σύμφωνα με τον Haas, περισσότερη πίεση δεν σημαίνει καλύτερη προστασία, μεγαλύτερη ροή ναι.
-
Ποια η γνώμη σας γι αυτό?
http://www.norauto.fr/Acheter-Huile-MOB ... 074/1.html -
και γιατί να πάρεις αυτό έναντι του 0w40 ?
πάντως, δεν το έχω δει στην Ελλάδα .... -
Γιατί είναι πολύ φτηνότερο ( για την ακρίβεια μισή τιμή) και δεν νομίζω οτι αξίζει να πληρώσω για ένα τόσο ακριβό λάδι όταν κάνω αλλαγές κάθε 7500 χλμ.
Αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ τα Total 9000 5W-40 -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ποια η γνώμη σας γι αυτό?
http://www.norauto.fr/Acheter-Huile-MOB ... 074/1.html' target='_blankMobil 1 5W40 Delvac
Αυτό να πάρεις για τη σόμπα σου - ΤΟΠ επιλογή. -
Αυτό είναι για Diesel ρε Λεωνίδα
-
Για το σιρόκο δεν το προορίζεις; (σόμπα πετρελαίου)
edit
Μπορείς να το βάλεις και σε βενζινοκινητήρες - είναι όμως ακριβό. Βολεύει γιατί αγοράζεις ένα λάδι για όλα τα αμάξια. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Για το σιρόκο δεν το προορίζεις; (σόμπα πετρελαίου)edit
Μπορείς να το βάλεις και σε βενζινοκινητήρες - είναι όμως ακριβό. Βολεύει γιατί αγοράζεις ένα λάδι για όλα τα αμάξια.H σόμπα έχει μέλλον μέχρι την πρώτη αλλαγή λαδιών. Για το Xsara είναι τα λάδια. Τα Delvac είναι στην ίδια τιμή με τα 5W-40 για τα μοτέρ βενζίνης.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
...
απο οτι ξερω με ποιο λεπτο λαδι βλεπεις σιγουρα διαφορα στην πιεση του λαδιου εχεις λιγοτερη λογο οτι ειναι πιο λεπτορευστο και λογικα και στη θερμοκρασια λογο οτι ζεστενετε πιο ευκολα.
...το ποιό λεπτό λάδι φτάνει ποιό γρήγορα σε θερμοκρασία λειτουργίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι ζεσταίνετε περισσότερο, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Ειδικά τοπικά έχεις μικρότερες θερμοκρασίες λόγο καλύτερης ροής.
Τέλος, σύμφωνα με τον Haas, περισσότερη πίεση δεν σημαίνει καλύτερη προστασία, μεγαλύτερη ροή ναι.
μπορεις να μου πεις περρισοτερες λεπτομερειες ??
με ενδιαφερειthanks
Περι λιπαντικών γενικώς