-
Οχι Μιλτο απλα θεωρω το Μ1 με χαμηλοτερο ιξωδες καλυτερο για το αυτοκινητο μου (η Amsoil δεν εχει αναλογο 0W/40).
-
Η High Temp ATF της RL εξαιρετική! Πρώτες εντυπώσεις άριστες!
-
Φυσιολογική διαπίστωση όταν συγκρίνεις στην πράξη προϊόν κορυφαίου παρασκευαστή με τον μέσο όρο. Ειδικά στις βαλβολίνες έχω προσέξει ότι οι διαφορές είναι αντιληπτότερες -κι από τον λιγότερο παρατηρητικό- από ό,τι στα λιπαντικά κινητήρα.
-
Μίλτο, πάντα χρησιμοποιούσα ATF είτε Castrol είτε Motul.
Η RL είναι πιο παχύρευστη! Και εντυπωσιακά καλύτερη, τουλάχιστον σε ένα παλιό κιβώτιο όπως το δικό μου!
Το σκέφτομαι και για το 206 1.4 της συζύγου να χρησιμοποιήσω βαλβολίνη Redline! Ποιά θα πρότεινες? Το αμαξάκι είναι 7 ετών!
-
Πρόεδρε, εγώ έβαλα την RedLine MTL και είμαι υπερευχαριστημένος. Νιώθω το κιβώτιο καλύτερο από ποτέ! Χαλάλι τα 16ευρώ το μπουκαλάκι που κοστίζει.
Νομίζω πως κάνει και για Πεζώ, αλλά θα σου πουν καλύτερα οι γνώστες.
-
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?p=822261
Να μην τον κουράζουμε τον άνθρωπο… τα έχει ξαναγράψει (δεν ξέρω βέβαια πόσο διαφορά έχει το 1,4 από το 1,6 16V κιβώτιο).
-
Εχεις δίκηο. Σ' ευχαριστώ που το βρήκες!
-
Ουφ....επιτέλους ολοκλήρωσα τη μελέτη του πολύ ενδιαφέροντος θέματος.... αισθάνομαι ενημερωμένος και uptodate, πολύ σοφότερος και με μεγαλύτερη αυτοπεποίηθηση! Πολύ πιθανόν να φαίνομαι και πιο αδύνατος, ψηλός και χεράς!
Σας ευχαριστώ!Βέβαια όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.... όσο περισσότερα μαθαίνεις τόσο περισσότερα συνειδητοποιείς ότι δεν κατέχεις.... Έτσι ενώ νόμιζα ότι ήξερα τι θέλω και τι ζητάω και ποια λάδια κάνουν για το καθετί ήρθανε τα πάνω κάτω.
Για αυτό θα ακολουθήσει σύντομα καταιγισμός συνδυασμένων ερωτήσεων και αποριών.... -
Ωχ!
-
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Οχι Μιλτο απλα θεωρω το Μ1 με χαμηλοτερο ιξωδες καλυτερο για το αυτοκινητο μου (η Amsoil δεν εχει αναλογο 0W/40).Γιατι προτιμας τοσο χαμηλο ιξωδες? Για την κρυα εκκινηση για να μην ακουγονται τα ωστηρια οπως σε μενα με το 10-40?
Σε εκαψε καθολου το Mobil 1?
-
Δεν ξερω αν οφειλεται στον επιθετικο τροπο στρωσιματος που εκανα (οπως κανω πλεον σε ολα τα αυτοκινητα που αγοραζω) η απλα στα λαδια αλλα δεν καιει γραμμαριο ειτε με τα M1, Amsoil EFL ακομη και με τα ημισυνθετικα κατα το στρωσιμο και να σκεφτεις παροτι το ζεσταινω-κρυωνω ευλαβικα δουλευει συνεχως υψηλες στροφες εως κοφτη αφου εκει 'αναπνεει' ο κινητηρας του και βγαζει τη δυναμη του.
Λες να ειμαι απλα τυχερος, εγω παλι λεω οφειλεται στο στρωσιμο που του εκανα το ιδιο συνεβη και με το τελευταιο Ιμπρεζα μου! -
Βαζω λεπτο λαδι γιατι απλα δεν εχω πουθενα χασιμο παρα κερδος, ειτε απο καλυτερη λιπανση, ειτε απο κρυο ξεκινημα, ειτε απο αντοχη παρα το χαμηλο ιξωδες, φυσικα μιλαμε παντα για τετοιας κατηγοριας ποιοτικα λαδια!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Η High Temp ATF της RL εξαιρετική! Πρώτες εντυπώσεις άριστες!Μίλτο το αντίστοιχο προιόν της Castrol - TQ DEXRON III πως τα πάει στην αντιπαράθεση με το συγκεκριμένο Redline;
-
Το πήρα πριν λίγο καιρό αλλά δεν το έβαλα ακόμη. Πρέπει να είναι λίγο καλύτερο από τα πιο φτηνά ATF που βάζω (δεν είχε των 3,5 ευρώ και ξοδεύτηκα με 4).
Γενικά τα ATF δεν είναι καλά λάδια. Πάντα έχουν πιο χαμηλές προδιαγραφές από τις αντίστοιχες βαλβολίνες. Δεν ξέρω γιατί ισχύει αυτό, ίσως επειδή χρησιμοποιούνται σε αυτόματα σαζμάν με 6 και 10 λίτρα χωρητικότητα και δεν ζορίζονται πολύ (υπερθερμαίνονται όμως).
-
Επειδή η RED LINE εκ φιλοσοφίας βγάζει μόνο κορυφαία λιπαντικά πιστεύω ότι θα είναι ποιοτικότερο για σκληρή χρήση από της Castrol ή άλλης εμπορικής φίρμας.
-
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Δεν ξερω αν οφειλεται στον επιθετικο τροπο στρωσιματος που εκανα (οπως κανω πλεον σε ολα τα αυτοκινητα που αγοραζω) η απλα στα λαδια αλλα δεν καιει γραμμαριο ειτε με τα M1, Amsoil EFL ακομη και με τα ημισυνθετικα κατα το στρωσιμο και να σκεφτεις παροτι το ζεσταινω-κρυωνω ευλαβικα δουλευει συνεχως υψηλες στροφες εως κοφτη αφου εκει 'αναπνεει' ο κινητηρας του και βγαζει τη δυναμη του.
Λες να ειμαι απλα τυχερος, εγω παλι λεω οφειλεται στο στρωσιμο που του εκανα το ιδιο συνεβη και με το τελευταιο Ιμπρεζα μου!Δημήτρη, μήπως τα HDD 5W30 δουλέψουν εξίσου καλά ή και καλύτερα όπως διαπίστωσα στο δικό μου μοτέρ; Και θα κρατήσουν ιξώδες καλύτερα από ό,τι το 0W40. Όταν άλλαξα τα HDD με φρέσκα μετά από 6.5μήνες και 7500χλμ διαπίστωσα ότι ο ήχος του κινητήρα παρέμεινε ίδιος και το στροφάρισμα ίδιο (κουρασμένο HDD vs φρέσκο HDD) πράγμα που σημαίνει ότι αυτό το λάδι δεν μασάει ούτε στο χρόνο ούτε και στην πολύ σκληρή χρήση ενώ ταυτόχρονα η μηδενική κατανάλωσή του αποδεικνύει ότι ταίριαξε με τις ανοχές μου (έχω και γαλλικό μοτέρ με 117100χλμ...). Είναι λογικό, ένα λιπαντικό που ταιριάζει ακριβώς με τις ανοχές μας να φθείρεται και πιο αργά. Χώρια που τα Group IV/V 30ρια κρατάνε ιξώδες καθότι περιέχουν από ελάχιστα έως καθόλου ενιχυτικά ιξώδους σε συνδυασμό με την εξ ορισμού αντοχή των PAO στην φθορά. Άραγε πως θα κάτσει σε τυπικό γιαπωνέζικο που κατά κανόνα έχει σφιχτές ανοχές;
Το μόνο μείον του HDD είναι ότι κοστίζει ακριβότερα από τα άλλα γνωστά της AMSOIL. Βέβαια, χάρη στον πόλεμο τιμών από trade-wind κρατιέται πολύ χαμηλά η τιμή. Πριν ξεκινήσει αυτός ο 'πόλεμος' ο Αγγελόπουλος το πουλούσε με 18Ε το μπουκάλι. Υπό αυτήν την οπτική πωλείται σε τιμή ευκαιρίας για όποιον θέλει να δοκιμάσει (trade-wind 11.8Ε και Αγγελόπουλος 14E - για πολλοστή φορά χάνει τη μάχη ο επίσημος εισαγωγέας...).
-
Μιλτο, ευχαριστουμε για την υπενθυμιση, ειχαμε ξεχασει οτι υπαρχουν τα κορυφαια λιπαντικα της amsoil, μας μπερδεψαν οι προηγουμενοι συνφορουμιστες που μας τα 'ζαλισαν' με τα Redline
Συνεχισε τον αγωνα σου, η επαναληψη ειναι η μητηρ της μαθησεωςX Redline lover
-
Να και ο αήττητος, πάντα στην ώρα του.
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Μιλτο, ευχαριστουμε για την υπενθυμιση, ειχαμε ξεχασει οτι υπαρχουν τα κορυφαια λιπαντικα της amsoil, μας μπερδεψαν οι προηγουμενοι συνφορουμιστες που μας τα 'ζαλισαν' με τα Redline
Συνεχισε τον αγωνα σου, η επαναληψη ειναι η μητηρ της μαθησεωςX Redline lover
Όταν λέω σαν τον Κούγια δεν με ακούτε!!!!
Μαζί πάτε!!
Διαβολική σύμπτωση!!! -
Ειμαι εδω για να σπαω την μονοτονια.......
Περι λιπαντικών γενικώς