-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Miltellas, για 307 1,6 τι βαλβολίνη θα έλεγες; Την ELF ΤRP;
Ναι! Και την TRZ 75W80. Εξαιρετικές για τα σασμάν μας και καμία σχέση με την μαμίσια SHELL ή TOTAL.
Αλλά καλύτερη όλων για τα γαλλικά μας σασμάν (που απαιτούν ψιλή βαλβολίνη 75W80) θεωρώ πλέον την MTG 75W90 GL-4 που είναι ψιλή 90άρα (στα όρια του 85) με αντοχή στις πιέσεις αντίστοιχη με των GL-5. Την έβαλα και το σασμάν μου δουλεύει καλύτερα από ότι καινούριο όταν το αγόρασα. Πρόσεξε το σχόλιο του SirGus παραπάνω που έβαλε την κορυφαία MT-90 της RED LINE...Στις γρήγορες αλλαγές γρατζουνάνε τα συγχρονιζέ; (μήπως είναι πολύ 'γλιστερές' οι βαλβολίνες).
Αν ρωτάς εμένα, όχι δεν γρατζουνάνε καθόλου. Τα γαλλικά θέλουν 75W80 κατ'απαίτηση των γάλλων κατασκευαστών.
-
Για την ερώτηση για την BMW δώσε στοιχεία γιατί έτσι γενικά δεν απαντιέται υπεύθυνα το ερώτημα.
Δεν θα έχω πρόσβαση στο forum για τρεις μέρες από τώρα.
-
325 (Ε36) 6κύλνδρο με μπλοκέ διαφορικό 40%
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
325 (Ε36) 6κύλνδρο με μπλοκέ διαφορικό** 40%**Βρέθηκε το ποσοστό?
-
Μια ερώτηση σχετικά με το τί λάδι πρέπει να χρησιμοποιώ στα αυτοκίνητα με τα οποία κινούμαι καθημερινά... όποιος έχει χρόνο και διάθεση ας απαντήσει - κάθε άποψη δεκτή .
Toyota corolla 1.3 μοντέλο 93 με 305000 χλμ
χρησιμοποιώ λάδια 15-50W και το αμάξι κινείται συνήθως μέσα στην πόλη αλλά κάνει και μικρά ταξιδάκια ~ 150 χλμ μία φορά κάθε ΣΚ.
αλλαγή κάθε 8-10000 χλμ
Renault clioΙΙ 1.2 μοντέλο 98 με 150000 χλμ
χρησιμοποιώ λάδια 10-40W ( αυτά τα elf που βάζει η αντιπροσωπία ) το αμάξι κάνει καθημερινά περίπου 50 χλμ στην Εθνική οδό
αλλαγή κάθε 15000 χλμ
Suzuki GV 1.6 μοντέλο 2005 ( το προηγούμενο μοντέλο) με 15000 χλμ
χρησιμοποιώ λάδια 10-40W ( της αντιπροσωπίας)
το αμάξι χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγω σε ταξίδι ετός και εκτός δρόμουΔε με έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα οι προδιαγραφές των λιπαντικών που χρησιμοποιώ ως τώρα - αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με τον τύπό και τις προδιαγραφές για το κάθε αυτοκίνητο καθώς και τα διαστήματα στα οποία πρέπει να γίνονται οι αλλαγές
Ευχαριστώ για το χρόνο σας .
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
325 (Ε36) 6κύλνδρο με μπλοκέ διαφορικό 40% -
Miltellas επειδή σύντομα πάω για τοποθέτηση μπλοκέ στο Saxo N2 που έχω και
για βαλβολίνες έχω βάλει στο μάτι τις SYNTHETIC GEAR OIL 75W90 946ML
Red Line. Το σασμάν έχει τα κομπλέρ της Peugeot Sport (μπρούτζινα δηλαδή)
και το μπλοκέ είναι δισκάτο. Θα κάνει δουλειά η βαλβολίνη αυτή ή θα έχω
προβλήματα? Έχεις να προτείνεις κάτι διαφορετικό?Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Γιώργος -
Ο χρήστης staby1 έγραψε:
Toyota corolla 1.3 μοντέλο 93 με 305000 χλμ
χρησιμοποιώ λάδια 15-50W και το αμάξι κινείται συνήθως μέσα στην πόλη αλλά κάνει και μικρά ταξιδάκια ~ 150 χλμ μία φορά κάθε ΣΚ.
αλλαγή κάθε 8-10000 χλμΣε ίδιο αυτοκίνητο με τα μισά χιλιόμετρα (155.000) χρησιμοποιώ ημισυνθετικά 10w40. Παλαιότερα έβαζα της Toyota και τώρα βάζω τα BP Visco 5000, κυρίως λόγω διαφοράς τιμής. Με τα περισσότερα χιλιόμετρα που έχεις εσύ, νομίζω ότι τα 15w50 είναι η καλύτερη επιλογή, ειδικά αν τα χρησιμοποιείς για αρκετό καιρό ήδη. Αν πας να βάλεις 10w40 υποθέτω ότι θα αρχίσει να σου καίει λίγο.
Όσο για τη συχνότητα αλλαγής, μέχρι περίπου τα 100.000 km άλλαζα λάδια σύμφωνα με την Toyota κάθε 5.000. Τώρα τα έχω αραιώσει κάθε 7.500. Noμίζω ότι αυτή είναι και η καλύτερη συχνότητα για τα ημισυνθετικά.
BTW, τώρα που μπαίνω στα Μέγαρα που και που, έχω αρχίσει και σκέφτομαι να τα αλλάζω και πάλι πιο συχνά... Βλέποντας!
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
Miltellas, για 307 1,6 τι βαλβολίνη θα έλεγες; Την ELF ΤRP;
Ναι! Και την TRZ 75W80. Εξαιρετικές για τα σασμάν μας και καμία σχέση με την μαμίσια SHELL ή TOTAL.
Αλλά καλύτερη όλων για τα γαλλικά μας σασμάν (που απαιτούν ψιλή βαλβολίνη 75W80) θεωρώ πλέον την MTG 75W90 GL-4 που είναι ψιλή 90άρα (στα όρια του 85) με αντοχή στις πιέσεις αντίστοιχη με των GL-5. Την έβαλα και το σασμάν μου δουλεύει καλύτερα από ότι καινούριο όταν το αγόρασα. Πρόσεξε το σχόλιο του SirGus παραπάνω που έβαλε την κορυφαία MT-90 της RED LINE...και μιλάμε για σασμάν με 170.000 χμ (μια επισκεύη μόνο σε ρουλεμάν και όχι συχρονιζέ) τεχνολογίας 65.
και με -5 C οι ταχύτητες έμπαιναν όπως με 40 C έξω!
-
Αγορασα μια κουτα Red Line απο τον Λαμπριανιδη, απο το site του δηλαδη , 158 ευρω τελικα......το service αψογο, μου τα φερανε στην πορτα μου μεσα σε λιγοτερο απο 12 ωρες, στειλανε και κατι δωρακια μεσα στην κουτα, αλλα βρε παιδακι κομματακι 'τσιγγουνηδες' στις εκπτωσεις, ολοκληρη κουτα και ουτε ευρω δεν μου κοψανε!
-
Έκπτωση στην έκπτωση αγαπητέ;
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
, μου τα φερανε στην πορτα μου μεσα σε λιγοτερο απο 12 ωρες, στειλανε και κατι δωρακια μεσα στην κουτα, :Τοσο γρηγορα??
Σε ποιο μερος τα εστειλαν?Αληθεια τι δωρακια σου εστειλαν?
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Έκπτωση στην έκπτωση αγαπητέ;Βρε μην μασατε, εχουν παντα περιθωρια για εκπτωση οι εμποροι, εξαλλου το παζαρι στην Ελλαδα ειναι πατροπαραδοτο
-
Ο χρήστης romilos έγραψε:
, μου τα φερανε στην πορτα μου μεσα σε λιγοτερο απο 12 ωρες, στειλανε και κατι δωρακια μεσα στην κουτα, :
Τοσο γρηγορα??
Ναι απο service σκιζουν, Κολωνο τα στειλανε, δυο στυλο, ενα καπελακι, και ενα armor all spray γυαλιστικο για τα λαστιχα, και το τρομερο της ιστοριας ποιο ειναι? Πηγα να δωσω φιλοδωρημα στο παληκαρι που εφερε την κουτα και μου απανταει: 'Σας ευχαριστω αλλα δεν μπορω να τα δεχτω, μας το απαγορευει η εταιρεια!!!!!!!!
-
και σε μένα στο μαγαζί μου χάρησε ένα GAS TREATMENT
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
, μου τα φερανε στην πορτα μου μεσα σε λιγοτερο απο 12 ωρες, στειλανε και κατι δωρακια μεσα στην κουτα, :
Τοσο γρηγορα??
Ναι απο service σκιζουν, Κολωνο τα στειλανε, δυο στυλο, ενα καπελακι, και ενα armor all spray γυαλιστικο για τα λαστιχα, και το τρομερο της ιστοριας ποιο ειναι? Πηγα να δωσω φιλοδωρημα στο παληκαρι που εφερε την κουτα και μου απανταει: 'Σας ευχαριστω αλλα δεν μπορω να τα δεχτω, μας το απαγορευει η εταιρεια!!!!!!!!
A κοντα δηλαδη τα εφεραν.
Αυτο θα πει επαγγελματισμος!!Πρωτες εντυπωσεις απο τα mobil 1 15/50 πολυ καλες (απο αποψη θερμοκρασιων και καταναλωσης σε σχεση με τα motul 300V 15/50!)Παντως αν δεν επεσα σε μαιμου παρτιδα...τι να πω απλως απαραδεκτα..
-
Τοσο γρηγορα??
A κοντα δηλαδη τα εφεραν.
Αυτο θα πει επαγγελματισμος!!Πρωτες εντυπωσεις απο τα mobil 1 15/50 πολυ καλες (απο αποψη θερμοκρασιων και καταναλωσης σε σχεση με τα motul 300V 15/50!)Παντως αν δεν επεσα σε μαιμου παρτιδα...τι να πω απλως απαραδεκτα..
Κριμα, γιατι τα MOTUL τα θεωρω πολυ καλα λαδακια. Μπορει απλα να μην ταιριαξαν στο μοτερ σου, συμβαινει και αυτο ξερεις. Τελικα Red Line και παλι Red Line
-
Πρωτες εντυπωσεις απο τα mobil 1 15/50 πολυ καλες (απο αποψη θερμοκρασιων και καταναλωσης σε σχεση με τα motul 300V 15/50!)Παντως αν δεν επεσα σε μαιμου παρτιδα...τι να πω απλως απαραδεκτα..Σε άλλους κινητήρες μπορεί να έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση με Mobil σε άλλους κινητήρες με Motul. Ανάλογα ποιο ταιριάζει καλύτερα στο συγκεκριμένο κινητήρα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πρωτες εντυπωσεις απο τα mobil 1 15/50 πολυ καλες (απο αποψη θερμοκρασιων και καταναλωσης σε σχεση με τα motul 300V 15/50!)Παντως αν δεν επεσα σε μαιμου παρτιδα...τι να πω απλως απαραδεκτα..
Σε άλλους κινητήρες μπορεί να έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση με Mobil σε άλλους κινητήρες με Motul. Ανάλογα ποιο ταιριάζει καλύτερα στο συγκεκριμένο κινητήρα.
Δεν ξερω ρε γαμωτο τι να πω...
Οταν τα βγαλαμε ηταν σα νερακι...(το παιδι που τα ειδε, ειχε βαλει παλιοτερα τα συγκεκριμενα και επαθε πλακα...)Να πεσα σε παρτιδα μαπα..??
Παντως οταν περναγε καποια θερμοκρασια το λαδι εκαιγε και 100 Ml στα 20 km! για τετοια νουμερα μιλαμε...
Με τα mobil, αυτες τις μερες εχει φαει πολυ περισσοτερο σκισιμο και ουτε καν εχει πλησιασει τη θερμοκρασια αυτη!!
Για τα συγκεκριμενα μοτουλ ειχα ακουσει παλι απο ενα παιδι αναλογα φαινομενα (με ιδιο μοτερ) ..
Παντως δεν το ξαναρισκαρω να βαλω μοτουλ μιας και δεν αντεχεται οικονομικα... (στα 1800 km ηθελα νεο διλιτρο...,)Ειπα να δοκιμασω red line, αλλα σκεφτηκα πως αν 1 στα 100 μου τα καει και αυτα πολυ την εχω πατησει ασχημα!!!
-
....και να φανταστείτε ότι υπήρχε μαγαζί που μου είπε ότι επειδή η Redline έχει το παλιό μπουκάλι που είχαν οι Αμερικάνοι, δεν θα είναι καλό λάδι.....
Περι λιπαντικών γενικώς