-
Ο χρήστης gthd έγραψε:
Γεια σας
Για τα shell rimula γνωρίζει κανείς κάτι?Είναι ολόκληρη σειρά για κινητήρες Diesel της SHELL. Το μόνο αξιοσημείωτο είναι ότι τα Rimula Ultra 10W40 και 5W30 έχουν ασυναγώνιστη αντοχή στην οξείδωση: TBN=17.
-
Ξέρω ότι είναι για diesel.
Χρησιμοποιώ τα ultra 10w-40 αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι 100% συνθετικά. Μπορεί να βοηθήσει κανείς? -
http://www.epc.shell.com/Docs/local_MSD ... _L1191.pdf
-
Είναι Group III. Στο MSDS του αναφέρει προέλευση από 'υψηλής απόσταξης ορυκτέλαια'.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
http://www.epc.shell.com/Docs/local_MSDS_Rimula_Ultra_10W-40_CI-4_-_HDDEO_CI-4--E5_10W-40_L1191.pdfΚαλώς τον Νεοζηλανδό, που απαντάει μόνο με ντοκουμέντα!
-
Παιδιά
τα έχω λίγο μπερδεμένα. Σε κάποιες πηγές αναφέρεται ως fully synthetic, σε άλλες τίποτε
http://www.shell.com/home/Framework?sit ... LDF-2.html -
http://www.epc.shell.com/Docs/local_TDS ... _Ultra.pdf
Είναι η πατέντα της shell, ορυκτέλαιο ειδικής επεξεργασίας-καθαρισμού-μοριακής μορφοποίησης ,που αποκτά ιδιότητες συνθετικού.
Ας το πούμε group III συνθετικό, αν και σύμφωνα με τη shell είναι group III + , -
εντάξει, ευχαριστώ
ειδικής επεξεργασίας ορυκτέλαιο ε? μμμμμ.... Μήπως έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο από το rimula? -
Φίλε Miltellas θερμά ευχαριστώ για την ανωτέρω πληρέστατη απάντηση.
-
Mobil 1 delvac 5W40. Πραγματικό συνθετικό ,πιθανότατα ακριβώτερο, αλλά και τα λιπαντικά της shell θεωρούνται σύμφωνα με έναν guru που διαβάζω, κορυφή.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Καλώς τον Νεοζηλανδό, που απαντάει μόνο με ντοκουμέντα!
Hello Miltos soulmate.
Time is money. -
Χίλια ευχαριστούμε για τις απαντήσεις σου φίλε Mίλτο
Ήμουν σχεδόν έτοιμος για το 5W-40 αλλά θα βάλω στα σοβαρά υπόψη και το 10W-40 έτσι για να έχω άλλωθι όταν το μαστιγώνω μέσα στο καύσωνα
-
Παίδες, βοήθεια!
Το Motul 913 B που αγοράζω τώρα, θα μου κοστίσει από Ηράκλειο περίπου 65-70
-
Οι φτηνότεροι στην Αθήνα για MOTUL που γνωρίζω είναι οι Χαραλαμπάκης και Λαμπριανίδης. Από όλα τα Group IV είναι τα οικονομικότερα και συμφέρουν πολύ. Έχω ακούσει για τιμές στα 10E και λιγότερο... Υπάρχουν πάρα πολλά γνωστά και καλά Group III ακριβότερα από αυτό.
Ξέρει κανείς διευθύνσεις/τηλέφωνα αυτών των εμπόρων, όπως επίσης και αν πουλάνε λιανική;
-
καπου εχω ψιλομπερδευτει...
Ξερουμε οτι οσο πιο λεπτο ειναι το λαδι τοσο περισσοτερο προστατευει το μοτερ οταν ειναι κρυο...δηλ. ενα 5-40 καλυτερο απο ενα 10-40
Ομως οσο μεγαλύτερο το εύρος ιξώδους τόσο περισσότερα πολυμερή περιέχει (άρα και υπολείμματα – κακό), π.χ. ένα 5W-40 έχει μεγαλύτερο εύρος από ένα 10W-40 δηλ. σε αυτη την περιπτωση το 5-40 ειναι χειροτερο απο το 10-40...
Και ρωταω εγω τωρα, τι να προτιμησω απο τα 2???
Υ.Γ.:Εχω Ignis Sport και εβαλα για πρωτη αλλαγη το 300V σε 5-40...
Ομως στην επομενη αλλαγη σκεφτομαι σοβαρα να παω στο 8100 5W-40 (επειδη ειναι για πιο μεικτη χρηση...) αλλα προβληματιζομαι συμφωνα με τα παραπανω που ανεφερα, μηπως να προτιμησω 10-40 και ποιο...????
Θελω να μεινω σε Motul αλλα το 8100 δε βγαινει σε 10-40...Milttelas help......
-
Mousatos, σε υπέρ ευχαριστώ για το pm..
-
Ο χρήστης bad boy έγραψε:
καπου εχω ψιλομπερδευτει...Ξερουμε οτι οσο πιο λεπτο ειναι το λαδι τοσο περισσοτερο προστατευει το μοτερ οταν ειναι κρυο...δηλ. ενα 5-40 καλυτερο απο ενα 10-40
Ομως οσο μεγαλύτερο το εύρος ιξώδους τόσο περισσότερα πολυμερή περιέχει (άρα και υπολείμματα – κακό), π.χ. ένα 5W-40 έχει μεγαλύτερο εύρος από ένα 10W-40 δηλ. σε αυτη την περιπτωση το 5-40 ειναι χειροτερο απο το 10-40...
Και ρωταω εγω τωρα, τι να προτιμησω απο τα 2???
Υ.Γ.:Εχω Ignis Sport και εβαλα για πρωτη αλλαγη το 300V σε 5-40...
Ομως στην επομενη αλλαγη σκεφτομαι σοβαρα να παω στο 8100 5W-40 (επειδη ειναι για πιο μεικτη χρηση...) αλλα προβληματιζομαι συμφωνα με τα παραπανω που ανεφερα, μηπως να προτιμησω 10-40 και ποιο...????
Θελω να μεινω σε Motul αλλα το 8100 δε βγαινει σε 10-40...Milttelas help......
Λοιπόν... Το φαινόμενο στα πραγματικά συνθετικά εξακολουθεί να ισχύει αλλά είναι μετριασμένο. Και ναι μεν ισχύει αυτό που λες αλλά ποτέ δεν συγκρίνουμε ένα 10W40 Group III με ένα 5W40 Group IV. Ακόμη και τα 5W40 Group III είναι τόσο προσεγμένα-επεξεργασμένα-ενισχυμένα σε σύνθεση, που αντέχουν περισσότερο και καλύτερα από τα 10W40 Group III (που συνήθως είναι Group I/II/III δηλαδή ανάμικτα κοινά ορυκτέλαια μαζί με επεξεργασμένα).
Το μόνο 10W40 της MOTUL που θα μπορούσε να σταθεί και να ξεπεράσει στην αντοχή το 300V 5W40 ή το 8100 5W40 (και 0W40) είναι το 300V 10W40. Συγκρίνουμε τα όμοια μεταξύ τους λοιπόν.
Παρόλα αυτά η σύνθεση του 8100 5W40 θα του επιτρέψει σε μικτή χρήση να είναι πιο 'ανθεκτικό' από το 300V 10W40 (κυρίως λόγω περισσότερων καθαριστικών, αντιδιαβρωτικών και αντιοξειδωτικών προσθέτων - εις βάρος των προσθέτων αντοχής σε φθορά και τις υψηλές θερμοκρασίες και πιέσεις που έχουν τα 300V - όταν λέμε πρόσθετα συμπεριλαμβάνουμε και τους εστέρες γιατί σε διάφορους συνδυασμούς επιτελούν και τον ρόλο προσθέτων).
Χρησιμοποιείς λοιπόν άφοβα ακόμη και τα 8100 5W40 είτε για ελαφριά είτε για βαριά χρήση. Γενικώς, από την στιγμή που τα συνήθη Group III επιτελούν ικανοποιητικά και χωρίς παρενέργειες σχεδόν όλες μας τις απαιτήσεις, δεν έχουμε να φοβηθούμε επ ουδενί τα συνθετικά λιπαντικά με συνθέσεις από πολυαλφαολεφίνες και οργανικούς εστέρες. -
[quote='nasos79']Παίδες, βοήθεια!
-
[quote='Miltellas'][quote='nasos79']Παίδες, βοήθεια!
-
Νάσο, δοκίμασε να τηλεφωνήσεις στον Λαμπριανίδη (2104221442 - http://www.trade-wind.gr/) για να ρωτήσεις αν έχει και πόσο, γιατί καί πολύ φτηνός είναι καί στέλνει με αντικαταβολή πανελλαδικώς. Παρομοίως μπορείς να κάνεις και με τον επίσης φτηνό Χαραλαμπάκη (2105985883).
Περι λιπαντικών γενικώς