-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Νάσο, δοκίμασε να τηλεφωνήσεις στον Λαμπριανίδη (2104221442 - http://www.trade-wind.gr/) για να ρωτήσεις αν έχει και πόσο, γιατί καί πολύ φτηνός είναι καί στέλνει με αντικαταβολή πανελλαδικώς. Παρομοίως μπορείς να κάνεις και με τον επίσης φτηνό Χαραλαμπάκη (2105985883).O Λαμπριανίδης δεν το ξέρει καν το λάδι αυτό.
Ο Χαραλαμπάκης το δίνει ΜΕ ΦΠΑ 11 και κάτι ψιλά
-
[Υ.Γ.:Εχω Ignis Sport και εβαλα για πρωτη αλλαγη το 300V σε 5-40...
Ομως στην επομενη αλλαγη σκεφτομαι σοβαρα να παω στο 8100 5W-40 (επειδη ειναι για πιο μεικτη χρηση...) αλλα προβληματιζομαι συμφωνα με τα παραπανω που ανεφερα, μηπως να προτιμησω 10-40 και ποιο...????
Θελω να μεινω σε Motul αλλα το 8100 δε βγαινει σε 10-40...Milttelas help......
Λοιπόν... Το φαινόμενο στα πραγματικά συνθετικά εξακολουθεί να ισχύει αλλά είναι μετριασμένο. Και ναι μεν ισχύει αυτό που λες αλλά ποτέ δεν συγκρίνουμε ένα 10W40 Group III με ένα 5W40 Group IV. Ακόμη και τα 5W40 Group III είναι τόσο προσεγμένα-επεξεργασμένα-ενισχυμένα σε σύνθεση, που αντέχουν περισσότερο και καλύτερα από τα 10W40 Group III (που συνήθως είναι Group I/II/III δηλαδή ανάμικτα κοινά ορυκτέλαια μαζί με επεξεργασμένα).
Το μόνο 10W40 της MOTUL που θα μπορούσε να σταθεί και να ξεπεράσει στην αντοχή το 300V 5W40 ή το 8100 5W40 (και 0W40) είναι το 300V 10W40. Συγκρίνουμε τα όμοια μεταξύ τους λοιπόν.
Παρόλα αυτά η σύνθεση του 8100 5W40 θα του επιτρέψει σε μικτή χρήση να είναι πιο 'ανθεκτικό' από το 300V 10W40 (κυρίως λόγω περισσότερων καθαριστικών, αντιδιαβρωτικών και αντιοξειδωτικών προσθέτων - εις βάρος των προσθέτων αντοχής σε φθορά και τις υψηλές θερμοκρασίες και πιέσεις που έχουν τα 300V - όταν λέμε πρόσθετα συμπεριλαμβάνουμε και τους εστέρες γιατί σε διάφορους συνδυασμούς επιτελούν και τον ρόλο προσθέτων).
Χρησιμοποιείς λοιπόν άφοβα ακόμη και τα 8100 5W40 είτε για ελαφριά είτε για βαριά χρήση. Γενικώς, από την στιγμή που τα συνήθη Group III επιτελούν ικανοποιητικά και χωρίς παρενέργειες σχεδόν όλες μας τις απαιτήσεις, δεν έχουμε να φοβηθούμε επ ουδενί τα συνθετικά λιπαντικά με συνθέσεις από πολυαλφαολεφίνες και οργανικούς εστέρες.[/quote]Motul 8100 x-cess 5w40 2LT 14euro
-
Ο χρήστης Kate έγραψε:
Motul 8100 x-cess 5w40 2LT 14euro
Και εγώ κάπως έτσι αισθάνθηκα οτι το πρωτοείδα αυτές τις μέρες.
Αλλά castrol GTX Magnatec 10W-40 1lt 9 € , Aral 10W40 με 7,5€ ;;;
Θα μας τρελάνει ο άνθρωπος, δεν αγοράζω καλύτερα motul 300V; -
Βαλβολίνες Total BV 75w80.
Μου τις συνέστησαν για το 106.... τι λέτε? -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Motul 8100 x-cess 5w40 2LT 14euro
Και εγώ κάπως έτσι αισθάνθηκα οτι το πρωτοείδα αυτές τις μέρες.
Αλλά castrol GTX Magnatec 10W-40 1lt 9 € , Aral 10W40 με 7,5€ ;;;
Θα μας τρελάνει ο άνθρωπος, δεν αγοράζω καλύτερα motul 300V;Οταν βάλει και τα αλλα σε προσφορά θα δούμε...αν τα βάλει
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Το λάδι της Ford/Motorcraft είναι SAE 5W/30 και επίσης αναφέρει:
WSS-M2C913-B
API SL
ILSAC GF-3
ACEA A1/B1Μπορείτε να μου προτείνετε ένα συνθετικό λάδι που να πληροί τις παραπάνω προδιαγραφές και να καλύπτει τις ανάγκες μου σύμφωνα με τον τρόπο που οδηγώ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Νάσος
ΒΡΗΚΑΜΕΕΕΕΕ!!! Motul 913 B (δείτε χαμηλά στη σελίδα)...
Να το χαίρεσαι.....
Motul 913 B
Standards: ACEA A5 / A1 / B1; API SJ-ILSAC GF-2
FORD WSS M2C 913 A/BILSAC GF-3 and API-SL replaced ILSAC GF-2 and API-SJ in July 2001 with even more stringent parameters regarding long-term emission system durability and improved fuel economy as well as improved performance in the areas of volatility and deposit control, viscosity retention, additive depletion over the oils service life and reduced oil consumption rates.
Δε σου άρεσε το aral εεεε;
-
Ρε Μουσάτε όντως αυτά γράφει στην ιστοσελίδα... Ανεξέλικτο το άφησαν το 913B; Ή μήπως το λιπαντικό απλώς καταργήθηκε και τζάμπα χαιρόμαστε;
-
Πω πω! Από το site της MOTUL!
Ορυκτέλαιο του κερατά είναι:
*
SPECIFIC FORD 913B 5W30
Ford Gasoline and Diesel engine oil
Technosynthese
PERFORMANCES
STANDARDS ACEA A5 / A1 / B1
APPROVALS API SJ - ILSAC GF-2
PERFORMANCES Meets FORD WSS M2C 913 A and B requirements.
This Technosynthese?engine oil had been formulated, developed and tested according to the most recent technical requirements of petrol and diesel engines when a FORD WSS M2C 913 lubricant is required.
The new performance ACEA A1/B1 requests fuel economy and low emission performance : MOTUL Specific FORD 913B - 5W-30 provides an outstanding oil film resistance, reducing friction in the engine, maintaining the oil pressure, and generally decreasing the operating temperature.
MOTUL Specific FORD 913B - 5W-30 provides outstanding lubricating properties such as wear resistance, high temperature resistance, oxydation resistance and controlled oil consumption.
Anti-wear, Anti-corrosion, Anti-foam properties.*Είδες τί τραβάει ο κόσμος για να βρει λιπαντικό που σώνει και καλά πρέπει να γράφει μία ηλίθια και χείριστη προδιαγραφή;
Δηλαδή αυτό το 'ειδικό' λιπαντικό καλύπτει την FORD WSS M2C 913 ενώ το 8100 5W30 δεν την καλύπτει... Μωρέ τί μας λένε οι μαρκετίστες;! Εγώ αν είχα FORD θα έπειθα το συνεργείο να χρησιμοποιεί στο αυτοκίνητό μου το λιπαντικό που θεωρώ καλύτερο για τον κινητήρα μου. -
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Μου τις συνέστησαν για το 106.... τι λέτε?Μάπα το καρπούζι. Είναι η εργοστασιακή τοποθέτηση. Απλά επαρκής. Γράψου στο http://www.106sportclub.gr και ρίξτο στο διάβασμα. Υπάρχει τόπικ για βαλβολίνες που λέει πολλά.
Με λίγα λόγια (αν δεν θέλεις να κουραστείς):
AMSOIL MTG 75W90 GL-4
REDLINE MTL 70W80 GL-4
ELF TRANSELF TRZ 75W80 GL-4
ELF TRANSELF TRP 75W80 GL-4+ -
Νομίζω ότι αξίζει να υπενθυμίζουμε πού και πού ότι είναι πολύ σημαντικό να αλλάζουμε το φίλτρο λαδιού με κάθε αλλαγή λιπαντικού.
-
Πω πω! Από το site της MOTUL!
Ορυκτέλαιο του κερατά είναι:
*
SPECIFIC FORD 913B 5W30
Ford Gasoline and Diesel engine oil
Technosynthese
PERFORMANCES
STANDARDS ACEA A5 / A1 / B1
APPROVALS API SJ - ILSAC GF-2
PERFORMANCES Meets FORD WSS M2C 913 A and B requirements.
This Technosynthese?engine oil had been formulated, developed and tested according to the most recent technical requirements of petrol and diesel engines when a FORD WSS M2C 913 lubricant is required.
The new performance ACEA A1/B1 requests fuel economy and low emission performance : MOTUL Specific FORD 913B - 5W-30 provides an outstanding oil film resistance, reducing friction in the engine, maintaining the oil pressure, and generally decreasing the operating temperature.
MOTUL Specific FORD 913B - 5W-30 provides outstanding lubricating properties such as wear resistance, high temperature resistance, oxydation resistance and controlled oil consumption.
Anti-wear, Anti-corrosion, Anti-foam properties.*Είδες τί τραβάει ο κόσμος για να βρει λιπαντικό που σώνει και καλά πρέπει να γράφει μία ηλίθια και χείριστη προδιαγραφή;
Δηλαδή αυτό το 'ειδικό' λιπαντικό καλύπτει την FORD WSS M2C 913 ενώ το 8100 5W30 δεν την καλύπτει... Μωρέ τί μας λένε οι μαρκετίστες;! Εγώ αν είχα FORD θα έπειθα το συνεργείο να χρησιμοποιεί στο αυτοκίνητό μου το λιπαντικό που θεωρώ καλύτερο για τον κινητήρα μου.Ρε παιδιά, τι σημαίνουν όλα αυτά; Πείτε τα και στα ελληνικά για να καταλάβω. Μάπα το 913B; Τσάμπα έσκασα τα λεφτάκια μου;
-
Οι προδιαγραφές του 913Β όπως έγραψε στα αγγλικά και ο Μουσάτος, είναι οι παλιές. Είναι API SJ και ILSAC GF-2 ενώ το Motorcraft 5W30 (όπως και τα περισσότερα 5W30) καλύπτει τις νεότερες API SL και ILSAC GF-3. Έχουν βγει και 5W30 με API SM και ILSAC GF-4 (πχ το Mobil 1 EP 5W30 - που δεν αναγράφει όμως την FORD ενώ την υπερκαλύπτει- ή τα νέα AMSOIL ASL 5W30 και ATM 10W30 - που αναγράφουν την FORD αλλά δεν έχουν εισαχθεί ακόμη στην Ελλάδα). Όλα αυτά δεν καταδικάζουν τις παλιότερες προδιαγραφές σε μούφα. Τα λιπαντικά εξελίσσονται και οι προδιαγραφές γίνονται αυστηρότερες. Σε θέματα ποιότητας έγινε καλό βήμα από το API SJ στο API SL αλλά από το API SL στο API SM το βήμα αφορούσε κυρίως περιβαλλοντικούς σκοπούς.
Υπάρχουν λιπαντικά παλιότερων προδιαγραφών που είναι καλύτερα από λιπαντικά σύγχρονων. Αυτό είναι συχνότατο φαινόμενο (ή καθόλου σπάνιο).Όχι, τζάμπα δεν τα έσκασες τα λεφτά σου. Απλά δεν μοιάζει τελικά να πετύχαμε και λαβράκι. Μην αγχώνεσαι. MOTUL είναι, άρα μούφα δεν είναι!
Αυτά παθαίνουμε με την επιμονή των αντιπροσωπειών να μας βάλουν στο τρυπάκι με τα δικά τους λάδια, αποτρέποντάς μας να μεταβούμε σε ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ.Περιμένουμε εντυπώσεις. Αυτές μετράνε τελικά.
-
Ε, όχι και τζάμπα ,ηρέμισε.
Την προδιαγραφή της Ford την καλύπτει, αλλά για τα υπόλοιπα είναι μια γενιά πίσω. Δεν υπάρχει πρόβλημα.
Technosyntese είναι η ορολογία που χρησιμοποιεί η motul για τα group III συνθετικά. Και το aral τέτοιο πρέπει να είναι.
Όταν το είχα πρωτοδεί νόμισα οτι στο link που έβαλες ,υπέθεσα οτι είναι παλιά foto. Χθές έτυχε να μπω στο site της motul γερμανίας που έχει πάντα τα πιο νέα updates και το όταν το είδα έμεινα. -
Α, εντάξει. Απλά αγχώθηκα λιγάκι, γιατί αυτό:
Ορυκτέλαιο του κερατά είναι.με τρόμαξε! Αλλά οκ, αφού είμαστε εντάξει, θα περιμένουμε εντυπώσεις...
-
Αφού είναι!
Μη μασάς ρε από εμάς τους λαδοχτυπημένους, μια χαρά είναι το λαδάκι που πήρες! Καλύτερο από το Motorcraft.
-
thanks Miltellas!
Παμε για 8100 5-40 λοιπον...
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Μου τις συνέστησαν για το 106.... τι λέτε?βάλε elf TRP ..... απλά !! άψογες
-
:lol: Αφού είναι!Μη μασάς ρε από εμάς τους λαδοχτυπημένους, μια χαρά είναι το λαδάκι που πήρες! Καλύτερο από το Motorcraft.
Αυτό έλειπε... Με τιμή 3 φορές πάνω!!! Λέω να τα κρατήσω για 15000 χιλιόμετρα και θα δούμε συμπεριφορά... Να δούμε και τι απώλειες θα έχουμε, ελπίζω να δω και μια μικρή διαφορά στην κατανάλωση βενζίνης... Πάντως, τελικά μάλλον θα ψάξω άλλα την επόμενη φορά. Αρχίστε τις προτάσεις από τώρα.
Α, κατά την αλλαγή δεν τους είδα να ασχολούνται και πολύ με το τι λάδι βάλαμε. Άρα, φαντάζομαι ότι θα το πάρουν σχετικά ψύχραιμα αν τους πάω και κάποιο που δεν θα λέει πάνω Ford.
Άσχετο, τώρα αντιμετωπίζω ένα σχετικό πρόβλημα. Στα 40.000 χιλιόμετρα είναι το 2ο σέρβις του. Κανονικά εκεί κάνουν και αλλαγή λαδιών. Εγώ όμως θα τα αλλάξω στις 45.000. Σ' αυτό μπορεί και να αντιδράσουν λιγάκι, αλλά θα το δούμε.
Καλημέρα και καλό Σ/Κ σε όλους!
-
Είχα δώσει ένα δείγμα λιπαντικού για έλεγχο , ιδού τα αποτελέσματα.
http://theoildrop.server101.com/ubb/ult ... 3;t=003674Iron-Σίδηρος-Μπλόκ κυλίνδρων,ελατήρια,έδρανα
lead-Μολυβδος-έδρανα(ρουλεμάν)
copper-χαλκός-έδρανα(ρουλεμάν)
tin-κασσίτερος-έμβολα,έδρανα
chromium-χρώμιο-έδρανα,ελατήρια εμβόλου
aluminium-μπλόκ κυλίνδρων,ελατήρια,έδρανα
nickel-έδρανα,βαλβίδεςSi-πυρίτιο-σκόνη αέρα ή πρόσθετο αντιψυκτικού(υποδηλώνει διαρροή)
water -αντιψυκτικό,διαρροή
fuel-καύσιμο, βλάβη αντλίας -
Πολύ καλά φίλε μου αλλά υπάρχουν πουθενά όρια από τα οποία και πάνω να θεωρείται ότι υπάρχει πρόβλημα και κάτω από αυτά να είναι απλά φυσιολογική φθορά;
Περι λιπαντικών γενικώς