-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Ήρθε η ώρα του ceed για τα πρώτα του λαδάκια στα 5000, όπως μου πρότειναν στην αντιπροσωπία. Το πήγα προχθές στο συνεργείο στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου. Η αντιπροσωπία χρησιμοποιεί σε συσκευασία με τίτλο kiaengine oil, το ημισυνθετικό 10w-40 Divinol με προδιαγραφές, API SL/CF, ACEA A3/B3/B4, MERCEDES BENZ 229.1, VW 505.00 και ένδειξη ότι κατασκευάζεται στην Γερμανία. Υπάρχει σχετική εμπειρία από αυτό το λάδι; Τι καλύετρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί;Σε σχετική ερώτηση μου στον αρχιμηχανικό, αν μπορώ δηλαδή να φέρω την επόμενη φορά δικό μου λάδι, μου είπε ότι πρέπει να υπογράψω ότι γίνεται με δική ευθύνη και ότι δεν θα καλύψει η εγγύηση βλάβες που θα προξενηθούν από το λάδι , όπως πχ αν μου κάψει λάδι!!! Αν το λάδι που θα προσκομίσω καλύπτει τις προδιαγραφές του Divinol μπορούν να με υποχρεώσουν να υπογράψω το οτιδήποτε; Μπορούν να αρνηθούν να το χρησιμοποιείσουν; Τι μπορώ να επικαλεστώ για να μην τους υπογράψω τίποτα;
αν το λαδι που θα τους φερεις εχει ιδιες προδιαγραφες ειναι υποχρεωμενοι να στο βαλουν.
το καλυτερο λαδι ειναι το CASTROL. -
Αυτό που μου απαντάς φίλε μου είναι πολύ γενικό. Ποιο castrol δηλαδή;
-
Αυτό που μου απαντάς φίλε μου είναι πολύ γενικό. Ποιο castrol δηλαδή;θα κοιταξω αυριο στον καταλογο και θα σου πω.εχω castrol kai bp.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
το καλυτερο λαδι ειναι το CASTROL.To καλυτερο λαδι σε ολους τους τυπους- ιξωδη?
Και αναφερεσαι σε συγκεκριμενο αυτοκινητο?
Για να καταλαβουμε σε τι βαση μιλαμε. -
ημαρτονΣωστά.Έχει πήξει στους 'ξερόλες' το παρόν (4t)forum.
-
Σε σχετική ερώτηση μου στον αρχιμηχανικό, αν μπορώ δηλαδή να φέρω την επόμενη φορά δικό μου λάδι, μου είπε ότι πρέπει να υπογράψω ότι γίνεται με δική ευθύνη και ότι δεν θα καλύψει η εγγύηση βλάβες που θα προξενηθούν από το λάδι , όπως πχ αν μου κάψει λάδι!!!
Δεν μπορούν να σε υποχρεώσουν να βάζεις μόνο divinol , είναι παράνομο από τη στιγμή που θα τους πας λάδια με τις ίδιες προδιαγραφές του manual.
Αυτό που σου είπε να το ζητήσεις γραπτώς με την υπογραφή του και αν σου κάνουν νάζια ένας καλός δικηγόρος θα τους βάλει εύκολα στη θέση τους.
Από την άλλη αν δε θες να μπλέκεις με τέτοιες ιστορίες κλείνεις τα μάτια και τα βάζεις , δε θα πάθει τίποτε το μοτέρ.
Είναι κοροϊδία όμως να λένε κάτι τέτοιο.Σιγά μη βάζουν στα hyundai οι κιτρινιάρηδες στην Κορέα Divinol, ή τα αμερικανά στο USA. Ούτε ξέρουν οτι υπάρχει τέτοια μάρκα.
ίδιοι κινητήρες δεν είναι; να παω να αγοράσω μετοχές της divinol βρε αδερφέ. Τρέμε elf , τρέμε mobil.
Σιγά μη βάζουν οι αντιπροσωπίες σε όλα τα hyundai και KIΑ του πλανήτη divinol. -
θα κοιταξω αυριο στον καταλογο και θα σου πω.εχω castrol kai bp.
E ¨οχι και το καλύτερο λάδι είναι το castrol. Σίγουρα είναι καλύτερο από κάθε BP βεβαίως, και το Edge είναι εξαιρετικό, αλλά η εμπορική προώθηση ας μην είναι τόσο εξόφλαθλμη ρε παιδί....
-
λοιπον... ο Sωτηρας (με ενημερωσαν απο το service) θελει και αλλαγη λαδιων διαφορικου...
με ενα προχειρο διαβασμα λεει 75W90...
εχουμε καμμια μαρκα να προτεινουμε? Πολλοι εχουν βαλει Mobil 1 και ειναι ευχαριστημενοι.. αλλοι εχουν LE..
επισης, αν ηξερε κανεις και ποσοτητα που παιρνει διαφορικο, επειδη εχω το μανιουαλι σπιτι... -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
θα κοιταξω αυριο στον καταλογο και θα σου πω.εχω castrol kai bp.
E ¨οχι και το καλύτερο λάδι είναι το castrol. Σίγουρα είναι καλύτερο από κάθε BP βεβαίως, και το Edge είναι εξαιρετικό, αλλά η εμπορική προώθηση ας μην είναι τόσο εξόφλαθλμη ρε παιδί....
Eισαι βιαστικος.
Βρηκαμε το καλυτερο λαδι που ψαχναμε εδω και 400 σελιδες. -
Ο χρήστης tm έγραψε:
λοιπον... ο Sωτηρας (με ενημερωσαν απο το service) θελει και αλλαγη λαδιων διαφορικου...
με ενα προχειρο διαβασμα λεει 75W90...
εχουμε καμμια μαρκα να προτεινουμε? Πολλοι εχουν βαλει Mobil 1 και ειναι ευχαριστημενοι.. αλλοι εχουν LE..
επισης, αν ηξερε κανεις και ποσοτητα που παιρνει διαφορικο, επειδη εχω το μανιουαλι σπιτι...GL4, GL4+, GL5 ???
-
δε ξερω ρε γαμωτο.. λογω περιορισμενου χωρου στο αυτοκινητο, το βιβλιαρακι ειναι στο σπιτι γαμωτ γαμωτ γαμωτ
παιρνει 0,7 λιτρα παντως... -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Η BP έχει αγοράσει την castrol εδώ και χρόνια.
Αν έβαζα στην castrol βαθμό 9,5/10 , στην BP θα έβαζα 9,4 . -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
...
Είναι κοροϊδία όμως να λένε κάτι τέτοιο.Σιγά μη βάζουν στα hyundai οι κιτρινιάρηδες στην Κορέα Divinol, ή τα αμερικανά στο USA. Ούτε ξέρουν οτι υπάρχει τέτοια μάρκα.
ίδιοι κινητήρες δεν είναι; να παω να αγοράσω μετοχές της divinol βρε αδερφέ. Τρέμε elf , τρέμε mobil.
Σιγά μη βάζουν οι αντιπροσωπίες σε όλα τα hyundai και KIΑ του πλανήτη divinol.Είναι λογικό σε κάθε τόπο να ψάχνουν να κλείσουν συμφωνία με κάποια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον ίδιο τόπο.
Λογικά μεγάλες international εταιρείες, όπως π.χ. η Mobil δεν τους κάνουν τόσο καλή προσφορά όσο η 'τοπική' κάθε Divinol. H Mobil, Valvoline, Motul, Castrol, Elf, PP, Amsoil, Redline κ.λ.π. (συγνώμη αν ξέχασα κάποια σημαντική) πουλάνε κατευθείαν στον τελικό καταναλωτή που ψάχνει κάτι παραπάνω.Όσο για τα Castrol πιστεύω πως είναι καλά λάδια, ιδιαίτερα το Castrol Syntec 0w30 για το οποίο οι Αμερικάνοι έχουν ολόκληρο FAQ.
ημαρτον
Σωστά.Έχει πήξει στους 'ξερόλες' το παρόν (4t)forum.
Τα νούμερα μιλάνε μόνα τους. Θέλετε δηλαδή να πείτε πως οι αναλύσεις δεν προσφέρουν τίποτα;
Σίγουρα θέλει λίγο διάβασμα να διαβάσεις μια ανάλυση - στο site της blackstone γράφει όσο έχω διαβάσει εγώ και σε πρώτη φάση πιστεύω πως επαρκούν. Όποιος δεν θέλει να μπει σε αυτή την διαδικασία μπορεί απλά να διαβάσει τα σχόλια - αν ξέρει Αγγλικά.
Η απαξίωση των αναλύσεων και ακόμα περισσότερο ενεργών σημαντικών μελών του forum όπως ο mousatos κλπ χαλάει την πολύ καλή ως τώρα εικόνα του forum. -
Τίποτα δεν χαλάει.
-
trade-wind.gr θελει 40 ευρω ελαχιστη παραγγελια!
-
Ε, πάρε και ένα καθαριστικό κυκλώματος βενζίνης red line...
Για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως και έχεις ιστορίες όπως εγώ, κάνε ένα τηλέφωνο να διαπιστώσεις αν έχουν στοκ.
-
να σε κατατοπισω.. το λαδι του διαφορικου κανει 18 ευρω.. με ενα καθαριστικο που λες, φτανω τα 40?
-
15 κάνει το καθαριστικό. Πάρε 2 να έχεις, εναλλακτικά τα ρίχνεις όλα μαζί στο αρούρις να τελειώνεις με δαύτο...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ε, πάρε και ένα καθαριστικό κυκλώματος βενζίνης red line...Για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως και έχεις ιστορίες όπως εγώ, κάνε ένα τηλέφωνο να διαπιστώσεις αν έχουν στοκ.
'τα 'χετε δει στο σαϊτ? οτι υπαρχει στο σαιτ, υπαρχει διαθεσιμο!'
αντε να παραγγειλω καθαριστικο, να δουμε
-
Με την Καράμπελλα μίλησες; Καλά, ας ελπίσουμε να υπάρχουν όντως.
Περι λιπαντικών γενικώς