-
το 10/50 στους 100C θα είναι πιο παχύ ....από το 10/40
-
Μα γιατι τοτε θεωρειται καλυτερο το 10W 50?Τα πιο λεπτα λαδια δεν κανουν καλυτερη δουλεια?
-
δεν υπάρχει καλό και κακό ... αλλά πιο κατάληλο για
- τις προδιαγραφές του κινητήρα
- την χρήση
- τις θερμοκρασίες του περιβάλλοντος
- το κόστος
- το χρόνο και τα χλμ που θα τα κρατήσεις πριν την αλλαγή
- κ.α.
-
Εγώ, επιτέλους (μετά από συζητήσεις εδώ μέσα), μετά φόβου Θεού (καλά υπερβάλλω, καθησυχασμένος είμαι), κάνω το μεγάλο άλμα! Μετά από 2 φορές με Amsoil AFL 5W-40 (πολύ ευχαριστημένος) αγόρασα και ετοιμάζομαι να βάλω Motul 8100 X-max 5W-30 (ελπίζοντας σε οικονομία καυσίμου και καλύτερο στροφάρισμα). Φυσικά και τα δύο είναι καλά συνθετικά και καλύπτουν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή άρα είναι κατάλληλα. Εντυπώσεις για τη ζωή κάτω από τα 30 σύντομα, μετά τα πρώτα χλμ.
Κάθε σχόλιο, κατηγορία κλπ δεκτά.
-
Χτες αγόρασα από τον Χαραλαμπάκη τα Motul Specific GM-LL-A/B025 5W30. Τιμή 12,5 ευρώ το λίτρο σε συσκευασία του λίτρου. Στο γερμανικό ebay τα είχα βρει στα 38 ευρώ σε 5λιτρη συσκευασία Την επόμενη φορά θα το σκεφτώ σοβαρά από έξω...
-
θα εχεις ακριβα μεταφορικα λογω βαρους ομως...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
ετοιμάζομαι να βάλω Motul 8100 X-max 5W-30 (ελπίζοντας σε οικονομία καυσίμου και καλύτερο στροφάρισμα)Πολύ καλά λάδια, τα έχω βάλει ως τώρα 2 φορές στο Mazda
-
Eχω ενα MB A150. To assyst με ενημερωσε στα 18700 χλμ και 2 χρονια μετα την αγορα του αυτοκινητου να κανω το πρωτο σερβις. Νωριτερα ειχα επικοινωνησει με την αντιπροσωπεια κ ρωτησα αν ειναι σωστο να κανω τοσο αραια τα σερβις κ αυτοι μου ειπαν no problem. Πηγα στη θεσσαλονικη στο Ρομποπουλο που ειναι κ εξουσιοδοτημενο συνεργειο. Αυτο που με ξενερωσε ηταν οτι τα λαδια που μου εβαλαν δεν ηταν επωνυμα και εγραφαν Roboil 5-40 και ρυθμισαν το assyst να βγαλει επομενο σερβις c μετα απο 15000 χλμ. Πρεπει να ειμαι επιφυλακτικος με no name λαδια παρολο που τα βαζει εξουσιοδοτημενο συνεργειο και μου λεει ολα καλα, δεν εχει σημασια το ονομα αρκει να πληρει τις προδιαγραφες? Να πηγαινω δικα μου λαδια? Να τα κανω πιο συχνα τα σερβις?
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
ετοιμάζομαι να βάλω Motul 8100 X-max 5W-30 (ελπίζοντας σε οικονομία καυσίμου και καλύτερο στροφάρισμα)
Πολύ καλά λάδια, τα έχω βάλει ως τώρα 2 φορές στο Mazda
αυτά δεν είναι Α3/Β3 ? το mazda δεν λέει Α5/Β5 ?
-
Μπορεί να κάνω λάθος αλλά δε γνωρίζω κανένα 5w-40 που να έχει προδιαγραφές για 2 χρόνια. Δεν ξέρω τι ρύθμιση έκαναν αλλά υποθέτω οτι τώρα το assist θα πρέπει να σε ειδοποιήσει για service max. σε 12 μήνες/ή 15.0000 χλμ.
Λάδια εργοστασιακά με προδιαγραφές service max 2 χρόνια ή 30.000 χλμ εγώ ξέρω ότι βγαίνουν συνήθως σε 5W30 ή 0W40.
Αυτά που σου βάλανε είναι προφανώς κάποιας γνωστής εταιρίας , απλά στην ετικέτα έχουν το όνομα του Ρομπόπουλου, για τον οποίο δεν έχω ακούσει κάποιο παράπονο, φαντάζομαι ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.
Ένα αξιοπρεπές 5W-40 αντέχει για max 15.000 χλμ , οπότε no problem . -
ποια λιπαντικά αντέχουν για 2 χρόνια ?
αν έχουν αντέξει, μετά από αναλύσεις το βλέπουμε 'βασικά' από το ΤΒΝ ?
-
Να ρωτήσω και εγώ κατι ... Η ρενω προτείνει ελφ evolution SXR 5w40 για Clio RS 197. Στο γνωστο pdf του Μιλτου δεν υπηρχαν οι προδιαγραφές των συγκεκριμένων λαδιών όσον αφορά ιξωδες κλπ σε διαφορες θερμοκρασίες.. Σκεφτόμουν για AFL 5W40 για χρήση εντός πολης 80% και 20% εκτος κ σποραδικα σε καμμια πιστα. Αξίζει τον κόπο η μετάβαση? Είναι αρκετά καλα τα ελφ? Μεχρι τώρα κρύο σε ρελαντι δεν κανει καποιον περιεργο ήχο πέρα απο 1-2 δευτερόλεπτα.
-
, τώρα θυμήθηκα οτι υπάρχουν και εξαιρέσεις ,τα 5W40 που καλύπτουν τις προδιαγραφές της BMW 98, αντέχουν 2 χρόνια ή 20.000 χλμ σε... BMW και σε όπελ κάτι ανάλογο, όχι όμως σε mercedes.
http://www.flitalia.it/en/fl/manuale/en/mainfs_omot.htm -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Αυτά που σου βάλανε είναι προφανώς κάποιας γνωστής εταιρίας , απλά στην ετικέτα έχουν το όνομα του Ρομπόπουλου, για τον οποίο δεν έχω ακούσει κάποιο παράπονο, φαντάζομαι ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.
Ένα αξιοπρεπές 5W-40 αντέχει για max 15.000 χλμ , οπότε no problem .Γιατί να είναι κάποιας γνωστής εταιρίας και όχι ενός βιοτέχνη λαδιού, από τον οποίο παίρνει το λάδι πάμθηνα, κοτσάρει ένα αυτοκόλλητο με τ όνομα του και το εμπορεύεται μέσω του εξουσιοδοτημένου συνεργείου του για να νιώθει ο πελάτης σιγουριά. Από την άλλη η MB HELLAS γιατί δεν είναι πιο αυστηρή με τα προιόντα που βάζουν οι εξουσιοδοτημένοι?
-
Ο χρήστης metro έγραψε:
Γιατί να είναι κάποιας γνωστής εταιρίας και όχι ενός βιοτέχνη λαδιού, από τον οποίο παίρνει το λάδι πάμθηνα, κοτσάρει ένα αυτοκόλλητο με τ όνομα του και το εμπορεύεται μέσω του εξουσιοδοτημένου συνεργείου του για να νιώθει ο πελάτης σιγουριά.
+1. Μην σου πω ότι είναι και ορυκτέλαιο SG
-
Τετοια λεγε μου να μου κανεις την καρδια περιβολι!! Σημερα με την παγωνια κροταλιζε καμποσα λεπτα ο κινητηρας οταν τον εβαλα μπροστα και λειτουργουσε πρωτη, δευτερα στη κινηση.
-
Ο χρήστης metro έγραψε:
Σημερα με την παγωνια κροταλιζε καμποσα λεπτα ο κινητηρας οταν τον εβαλα μπροστα και λειτουργουσε πρωτη, δευτερα στη κινηση.Πιθανό να είναι piston slap. Αν είναι, μη δίνεις σημασία εκτός αν το κάνει και όταν ζεσταθεί.
Καλό θα ήταν να μη κροταλίζει αλλά δεν έχει μεγάλη σημασία στη μακροζωία του κινητήρα.Ζήτησε προδιαγραφές για τα λάδια που σου έβαλαν, αν δεν έχουν (ΕΠΙΣΗΜΕΣ προδιαγραφές) άλλαξε πιο νωρίς από τις 15.000 χλμ.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πιθανό να είναι piston slap. Αν είναι, μη δίνεις σημασία εκτός αν το κάνει και όταν ζεσταθεί.
Καλό θα ήταν να μη κροταλίζει αλλά δεν έχει μεγάλη σημασία στη μακροζωία του κινητήρα.Τι ακριβώς εννοείς με αυτό? Όταν ζεσταθεί ο κινητήρας λειτουργεί ρολόι. Το θέμα με αυτά τα λάδια noname είναι ότι τα βάζουν σε οποιοδήποτε αμάξι τους έρθει στο συνεργείο, απο ένα ταπεινό Α Class μέχρι μια S Class.
-
Η προδιαγραφή MB 229.3 που υπάρχει σε αρκετά 5W40 κάνει και για 2 χρόνια/30.000 χλμ τελικά( μόνο όμως όταν υπάρχει το assist). Αν δεν υπάρχει αλλάζει standard το πολύ στα 22,500 χλμ.
Υπάρχει και η MB 229.1 , αυτή είναι για λιγότερα, 15.000.
Να πάρει άρχισα να ξεχνάω.
Πάντως οι προδιαγραφές αυτές δεν σχετίζονται μόνο με διαστήματα αλλαγών αλλά και επίπεδα φθοράς και αντοχής. Ένα χρήσιμο εργαλείο βρίσκεται εδώ:
http://www.lubrizol.com/acea2008/RPintroduction.aspκλικ στο passenger car, μετά τέρμα αριστερά κλικ στα μαύρα τριγωνάκια για να ανοίξουν τα menu κάθε προδιαγραφής και βλέπουμε τις διαφορές στο ιστόγραμμα.
-
ευχαριστώ πολύ !!!!
Περι λιπαντικών γενικώς