-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
Πριν λίγες μέρες άλλαξα μετά από μόλις 6000km τα Motul 8100 X-cess 5w40 με τα αρκετά ακριβότερα 300V (πάλι σε 5w40). Δυστυχώς (το λέω επειδή κοστίζουν 40% παραπάνω) υπάρχει διαφορά, όχι τόσο σε θερμοκρασίες όσο στο πώς ξεκινάει και πως ακούγεται ο κινητήρας μου το πρωί (δουλεύει λες και ήταν ήδη ζεστός) και σε ευστροφία, η οποία μπορεί να είναι και ιδέα μου οπότε θα πρέπει να κάνω κάποια τεστ που είχα κάνει και με τα 8100 για να το επιβεβαιώσω.
Μαζί με τα λάδια άλλαξα και βαλβολίνες - προτίμισα τη δοκιμασμένη λύση που λέγεται elf TRP (75w80). Tο σασμάν πλέον είναι εντελώς βούτηρο. Όχι ότι με την προηγούμενη βαλβολίνη είχε κάποιο πρόβλημα αλλά πλέον είναι δύσκολο να φανταστώ πώς θα μπορούσε το ίδιο σασμάν να αποκτήσει καλύτερη αίσθηση.
Μένει να δούμε σε βάθος χρόνου πως εξελίσονται τα πράγματα με το 300V.
φιλε μου με ενδιαφερει πολυ οσον αφορα της θερμοκρασιες εχεισ οργανακι και τις μετρας ??
επισης σε τι αμαξι ειναι και αν μπορεις πες μου τι θερμοκρασιες εβλεπες πριν με τα 8100 και τι τωρα μετα v300 ? ειμαι σε μια σχετικα ομοια κατασταση περιπου δηλαδη και ψαχνω καποια πραγματαΝαι έχει όργανο θερμοκρασίας λαδιού (Peugeot 206RC). Μάξιμουμ σε παρατεταμένο σκίσιμο έφτανε σχεδόν 115 πριν (με τα 8100), i.e. σχεδόν ως τη μεσαία από τις 3 παύλες ανάμεσα στο 90 [που δείχνει με νορμάλ οδήγηση] και το 140. Με τα 300V μέχρι τώρα φτάνει μια παύλα πιο κάτω (102-103), όμως είναι και οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος χαμηλές αυτή την εποχή. Ο χρόνος θα δείξει πως έχουν τα πράγματα. Πάντως, επαναλλαμβάνω, η μεγάλη βελτίωση είναι στο πρωϊνό 'ξύπνημα'.
οσο για την ευστροφια που λες εγω αυτο που εχω παρατηρηση ειναι τις πρωτες τρεις μερες το μοτερ ειναι απλα σε αλλο επιπεδο ευστροφιας και δυναμης και κανει εναν ηχο λες και περναει και γω δεν ξερω τι.την πρωτη φορα που τα εβαλα λεω σιγα μωρε ιδεα μου ειναι αλλα στις επομενες αλλαγες φανηκε καθαρα.αλλα δυστυχως **κραταει μονο για 3 μερες **δεν ξερω γιατι μαλλον επειδη ειναι ακομα φρσκα τι να πω.
-
http://www.ostseeoel.de/epages/61764160 ... 20Motor%22' target='_blank
Μεταφορικά περίπου 20e η κούτα ( 12άδα).
-
Ενδιαφέρον e-shop και πολύ καλή τιμή! Ειδικά το Mobil ESP 5W30
Αλλά να ρωτήσω κάτι για βαλβολίνες? Σε ένα πόλο 9Ν τελικά τι να επιλέξω? Οι εργοστασιακές είναι μάλλον αυτές G-052-171-A2 με κινηματικά ιξώδη που είναι χαμηλά (100C: 6.5cSt - 40C: 31.2cSt) δηλαδή λεπτόρευστες(στοιχεία από Miltella σελ329). Το βιβλίο δεν γράφει τίποτα. Η VAG προτείνει 75W90 GL-4, το site Valvoline προτείνει DuraBlend GL-4 75W-90, της Motul GEAR 300 75W-90, της Aral η EP Synth 75W-90 και έχουμε επιλογές Amsoil MTG, Redline MT_90 όλες GL-4.
Η Fuchs όμως προτείνει TITAN SINTOFLUID SAE 75W-80 (λεπτόρευστη!). Διαβάζοντας αρκετά φόρουμ έχω μπερδευτεί . Η χρήση σε γενικά πλαίσια είναι νορμάλ χωρίς κατεβάσματα στροφηλίκια κτλ. Η γνώμη σας?
G60 που είσαι του group?
Mariost που έχεις seat? -
Το μόνο που ξέρω να πω είναι πως αν τελικά πας σε 75w80 η σωστή redline είναι η MTL (την είχα βάλει σε peugeot)
-
Caveman, αν και δεν μας λες τον κυβισμό του Polo θα υποθέσω ότι έχεις το 1400 16V. Η πιο ασφαλής επιλογή είναι να πάς σε ένα εξουσιοδοτημένο και να ζητήσεις τις εργοστασιακές βαλβολίνες αλλιώς αν μπορείς να βρεις τις Fuchs (λίγο δύσκολο) είναι το ίδιο πράγμα μιας και είναι οι factory fill βαλβολίνες της VW. To περίεργο είναι ότι η Fuchs προτείνει για το Polo με τους 101 ίππους την 75w-80 ενώ για το Ibiza με το ίδιο μοτέρ και κιβώτιο 02/t1 προτείνει την Sintofluid FE 75w. Περαν της μικρής διαφοράς στο ιξώδες, η πρώτη είναι GL-5 ενώ η δεύτερη GL-4. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η VW περιπλέκει τόσο πολύ τα πράγματα ώστε να μπερδεύει ακόμα και τους ίδιους τους παρασκευαστές. Εγώ έχω βάλει τις Amsoil MTG με ανάμικτα αποτελέσματα (καλύτερες στα κρύα απο τις εργοστασιακές αλλά όταν ζεσταθεί παρατηρώ ένα ελάχιστο γρατζούνισμα στην αλλαγή 1ης-2ας). Ισως η Redline MTL να είναι πιο κοντά στις προδιαγραφές του εργοστασίου αλλά δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά...
Αν θες να μάθεις περισσότερα δες εδώ http://forums.tdiclub.com/showthread.ph ... 3&t=132884' target='_blank Μόνο που τα κιβώτιά τους είναι διαφορετικά αφού είναι ντιζελάδες.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
http://www.ostseeoel.de/epages/61764160.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/61764160/Categories/Motoröl/Hersteller/"Aral Motor"' target='_blank' target='_blankΜεταφορικά περίπου 20e η κούτα ( 12άδα).
Καλά που μας βρίσκεις τα μαγαζιά για λάδια.
Λίγο μακριά είναι αλλά σε μερικά λάδια συμφέρει.
-
Total 5-30 προς 7 ευρώ το λίτρο, ενώ την προηγούμενη μου τα άφησε 8,80. Ή είναι ιμιτασιόν τα λάδια, ή εγώ πολύ όμορφος.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Total 5-30 προς 7 ευρώ το λίτρο, ενώ την προηγούμενη μου τα άφησε 8,80. Ή είναι ιμιτασιόν τα λάδια, ή εγώ πολύ όμορφος.ή με την πτώση του πετρελαίου να έχει πέσει και το κόστος της 1ης ύλης....
-
Φαίνεται πως μετά το σέρβις μου έβαλαν λίγο παραπάνω λάδι μιας που η στάθμη υπερβαίνει την ένδειξη max κατά περίπου μισό εκατοστό. Πώς μπορώ να το αφαιρέσω παιδιά?
-
Θα πας σε ένα βενζινάδικο που έχουν αντλία αναρρόφησης και θα βγάλετε σιγά σιγά μια ποσότητα. Είσαι σίγουρος πως το μετράς σωστά;
-
Το αμάξι γενικά Κων/νε το χειμώνα δεν το κινώ συχνά. Δλδ μένει 4 - 5 μέρες ακίνητο. 3 φορές που το τσέκαρα σε επίπεδη επιφάνεια παρατήρησα αυτή τη διαφορά του μισού εκατοστού.
ευχαριστώ
-
Ο κατασκευαστής πώς συνιστά να ελέγχεις τα λάδια; Αν τα βλέπεις μετά από περίοδο ακινησίας λογικό είναι να βλέπεις αυξημένη στάθμη πάντως καθώς έχουν κατέβει όλα τα λάδια κάτω. Αν δουλέψεις το αμάξι, σταματήσεις και δεις τα λάδια μετά από κανένα 20λεπτο-μισάωρο πάλι είναι πιο ψηλά;
-
Μετά από μισάωρο που τα είχα δει Κων/νε νομίζω πως ήταν πάλι το ίδιο.
Ο κατασκευαστής λέει είτε πριν εκκινήσεις τη μηχανή είτε τουλάχιστον 5 λεπτά μετά το σβήσιμο.Θα τα ξανατσεκάρω μπορεί να έχεις δίκιο σχετικά με την ακινησία. Όπως και να έχει σε ευχαριστώ
-
Τπτ ρε συ.
-
μια άλλη ποιό εύκολη λύση -από άποψη αναγκαίου εξοπλισμού - είναι να αδειάσεις το φίλτρο λαδιού 1-2 φορές. Μπορείς ίσως να κρατήσεις και το λάδι για αργότερα.
-
Με -5 βαθμούς στον Αγιο Αθανάσιο, το πρωί πήρε μπροστά βελλλούδινα! Ούτε περίεργοι ήχοι από ωστήρια ούτε τπτ
M1 0W40 και στην επόμενη αλλαγή! -
Έλα ρε συ αυτό δεν είναι τίποτα., σα να βάζεις τον Πύρρο να σηκώνει 80 κιλά.
Εδώ ξεκίνησε με μισή μιζιά το matiz-άκι στους -8C με elf 10W40 και τελειωμένη μπαταρία πριν λίγα χρόνια. -
Μετα απο ποση ωρα το λιπαντικο ερχεται σε κανονικη θερμοκρασια?Με αλλα λογια ποση ωρα χρειαζεται το λιπαντικο , μετα απο κρυα εκκινηση , για να λειτουργει κανονικα και να μην φθυρει τον κινητηρα?
-
Eξαρτάται... Αλλά χοντρά χοντρά κανένα δεκάλεπτο αφότου φτάσει το ψυκτικό στην θερμοκρασία λειτουργίας.
-
H διαφορα μεταξυ ενος 10W 40 και ενος 10W 50 , ειναι οτι στους 100 βαθμους το 10W 50 θα ειναι πιο λεπτο απο το 10W 40?
Περι λιπαντικών γενικώς