-
Ο χρήστης etsii έγραψε:
Άποψή μου μην κατέβεις σε 75W-90. Μείνε σε 80W-90 ή 85W-90. Για κάποιο λόγο το δικό μου γρατσούναγε υπερβολικά με Motul Durablend 75W-90 η οποία είναι αρκετά παχύρευστη αν κοιτάξεις προδιαγραφές.εννοείς valvoline durablend?
τώρα στο γρατζούνισμα , θα το κάνει αν το κιβώτιο παίρνει GL4 και του βάλεις GL5 . -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Άποψή μου μην κατέβεις σε 75W-90. Μείνε σε 80W-90 ή 85W-90. Για κάποιο λόγο το δικό μου γρατσούναγε υπερβολικά με Motul Durablend 75W-90 η οποία είναι αρκετά παχύρευστη αν κοιτάξεις προδιαγραφές.
εννοείς valvoline durablend?
τώρα στο γρατζούνισμα , θα το κάνει αν το κιβώτιο παίρνει GL4 και του βάλεις GL5 .Έγραψα ό,τι να 'ναι. Εννοώ Motul Motylgear 75W-90 (GL4+5). Με τις συγκεκριμένες παρατηρούσα γρατσούνισμα (τις έχω βάλει σε άλλο αμάξι και ταίριαξαν γάντι, οπότε απλά δεν του κάθονταν του Datsun). Βολεύτηκε με τις πιο παχύρρευστες Valvoline High Performance Gear Oil 80W-90 GL5 στο σασμάν.
-
Μέχρι τώρα είχα παρατηρήσει μόνο δύο φορές να χει κάψει λάδια το 306. Και αμελητέες ποσότητες.
Δυστυχώς τσέκαρα σήμερα και έχουν φτάσει στη μέση...φλάτζα, δε τη γλιτώνω
-
φλάτζα κεφαλής;
πως το κατάλαβες αυτό; Γιατί να μην είναι π.χ. τσιμουχάκια βαλβίδων; Πόσα χλμ έχεις; Σε πόσα χλμ/μήνες σου έκαψε μέχρι την μέση της βέργας;
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
φλάτζα κεφαλής;πως το κατάλαβες αυτό; Γιατί να μην είναι π.χ. τσιμουχάκια βαλβίδων; Πόσα χλμ έχεις; Σε πόσα χλμ/μήνες σου έκαψε μέχρι την μέση της βέργας;
θα αλλάξω και φλάτζα και τσιμουχάκια
Έχω κάμποσα συμπτώματαΒγάζει άφθονο άσπρο καπνό (όχι μόνο όταν είναι κρύο το πρωί αλλά και ζεστό)
Το μοτέρ εχει πέσει κάπως
είδα πάνω στον κορμό ίχνη από λάδια
αλλάζω λάδια κάθε 10Κ χωρίς απώλειες και αυτή τη στιγμή είμαι στα 9Κ και έπεσαν στη μέση...Χλμ λέει 200Κ αλλά δεύτερο χέρι, δε το ψάχνω...
-
μπορεί τα λάδια σου αυτή την φορά να κουράστηκαν ποιο γρήγορα. Τότε επιταχύνεται το κάψιμο.
Αλλά, ναι, έχεις πολλά συμπτώματα. Ίσως πρέπει να μετρήσεις και συμπίεση στους κυλίνδρους.off topic : ωραίο αυτοκίνητο το 306, εντυπωσιακό στο στήσιμο του. Μάλλον δεν βγαίνουν πλέον σαν αυτό!
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
μπορεί τα λάδια σου αυτή την φορά να κουράστηκαν ποιο γρήγορα. Τότε επιταχύνεται το κάψιμο.
Αλλά, ναι, έχεις πολλά συμπτώματα. Ίσως πρέπει να μετρήσεις και συμπίεση στους κυλίνδρους.off topic : ωραίο αυτοκίνητο το 306, εντυπωσιακό στο στήσιμο του. Μάλλον δεν βγαίνουν πλέον σαν αυτό!
όντως πολλά συμπτώματα...
και ξέχασα να ναφέρω άλλα 2
-η στάθμη του (αλλαγμάνου) ψυγείου έπεσε
-το βεντιλατέρ δουλεύει χειμωνιάτικακοίτα, αν η φλάτζα αλλαχθεί εγκαίρως δεν είναι κάτι κακό:
Χίλιες φορές να πληρώσω 300 παρά να με αφήσει οπουδήποτε...Με τα καλά σου λόγια για το 306 μου κάνες πάσα για την επόμενη σκέψη μου...μήπως να βαζα το 1.6 8β;; Έτσι κι αλλιώς με τέτοιο στήσιμο-τιμόνι-κράτημα δε το πουλάω κι ας πάρω άλλο...
-
Γιατί όχι . Γνωρίζω και καλό μηχανικό για τέτοιες δουλείες, αν θες σου στέλνω πμ
-
ωρα αλλαγης λαδιων για τον Sωτηρα... Αυτη τη στιγμη εχει μεσα Motul X-cess 5W-40 ...
εχετε καμμια αντιπροταση ή να συνεχισω τα ιδια? :hmm: -
Υπάρχει σοβαρός λόγος να τα αλλάξεις καταρχήν?
-
... συμπληρωσαμε τα χιλιομετρα!
λεω μηπως δοκιμαζα και καμμια αλλη μαρκα... -
τι προδιαγραφές χρειάζεται το μοτέρ .....?
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
λεω μηπως δοκιμαζα και καμμια αλλη μαρκα...Δες και τα FUCHS TITAN SUPERSYN 5W40.
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
λεω μηπως δοκιμαζα και καμμια αλλη μαρκα...REDLINE High Performance Synthetic Motor Oil 5w-40
Silkolene PRO S 5W-40 Ester Synthetic Oil For High Performance Engine -
Μόλις ήρθε η ανάλυση του AMSOIL ATM 10W30 που είχα για 7.100km στο MX5 1.6 μου (μοντ. 99, 146.000km). Η χρήση ήταν (δυστυχώς) κυρίως πόλη, μια μόνο επίσκεψη στο καρτόδρομο και σχεδόν 1000km ΕΟ/επαρχιακών, άλλες φορές χαλαρά και άλλες με πολλή πίεση. Εκτός από το φίλτρο αέρα που πρέπει να αλλαχτεί, όλα τα άλλα είναι πολύ καλά και δείχνουν ότι το λάδι άντεχε αρκετά παραπάνω. Το έχω αλλάξει πάλι με ATM και ξεκίνησα με το trackday του tds στα Μέγαρα, οπότε την επόμενη φορά θα έχει υποστεί περισσότερη φθορά σίγουρα. Θα φανεί στην επόμενη ανάλυση!
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
όντως πολλά συμπτώματα...
και ξέχασα να ναφέρω άλλα 2
-η στάθμη του (αλλαγμάνου) ψυγείου έπεσε
-το βεντιλατέρ δουλεύει χειμωνιάτικακοίτα, αν η φλάτζα αλλαχθεί εγκαίρως δεν είναι κάτι κακό:
Χίλιες φορές να πληρώσω 300 παρά να με αφήσει οπουδήποτε...Με τα καλά σου λόγια για το 306 μου κάνες πάσα για την επόμενη σκέψη μου...μήπως να βαζα το 1.6 8β;; Έτσι κι αλλιώς με τέτοιο στήσιμο-τιμόνι-κράτημα δε το πουλάω κι ας πάρω άλλο...
Μην περιμένεις θαύματα στις επιδόσεις με τον 1.6 απλά καλύτερη ροπή χαμηλά και ίσως χαμηλότερη κατανάλωση αν την εκμεταλευτείς. Α και καλύτερη αντοχή στον χρόνο. Αυτά λέει η προσωπική μου εμπειρία από το εν λόγω μοτέρ
-
Λες ε;;
Κοίτα ο μάστορας μου ζητά 700€ για να βάλει το 105άρι. Σ αυτό το μοτέρ αναφέρομαι
Δε νομίζω οτι είναι πολλά τα χρήματα και όσο να ναι θα δω κάποια διαφορά. Το μόνο που με αποθαρρύνει έντονα είναι ότι προέρχεται από ραλλύ 8β, ποιός ξέρει τι χρήση έχει φάει...Εν τω μεταξύ σε περίπου 500χλμ είναι το σέρβις του (δηλαδή σε 3-4 μέρες...) και δε λέει να πληρώσω για κάτι που θα ξηλώσω...
Θα δούμε!
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Μόλις ήρθε η ανάλυση του AMSOIL ATM 10W30 που είχα για 7.100km στο MX5 1.6 μου (μοντ. 99, 146.000km). Η χρήση ήταν (δυστυχώς) κυρίως πόλη, μια μόνο επίσκεψη στο καρτόδρομο και σχεδόν 1000km ΕΟ/επαρχιακών, άλλες φορές χαλαρά και άλλες με πολλή πίεση. Εκτός από το φίλτρο αέρα που πρέπει να αλλαχτεί, όλα τα άλλα είναι πολύ καλά και δείχνουν ότι το λάδι άντεχε αρκετά παραπάνω. Το έχω αλλάξει πάλι με ATM και ξεκίνησα με το trackday του tds στα Μέγαρα, οπότε την επόμενη φορά θα έχει υποστεί περισσότερη φθορά σίγουρα. Θα φανεί στην επόμενη ανάλυση!
...Και εγώ είχα αυξημένη silicon σε δύο απο τις τρεις αναλύσεις μου.
Είναι άραγε η πολύ σκόνη που έχουμε στον αέρα;
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Λες ε;;Κοίτα ο μάστορας μου ζητά 700€ για να βάλει το 105άρι. Σ αυτό το μοτέρ αναφέρομαι
Δε νομίζω οτι είναι πολλά τα χρήματα και όσο να ναι θα δω κάποια διαφορά. Το μόνο που με αποθαρρύνει έντονα είναι ότι προέρχεται από ραλλύ 8β, ποιός ξέρει τι χρήση έχει φάει...Εν τω μεταξύ σε περίπου 500χλμ είναι το σέρβις του (δηλαδή σε 3-4 μέρες...) και δε λέει να πληρώσω για κάτι που θα ξηλώσω...
Θα δούμε!
Δεν με ενοχλεί που ήταν σε rallye (λιγότερο κουρασμένο εφόσον ήταν σε ελαφρύ σχετικά αυτοκίνητο, σκέψου π.χ. να ήταν σε xantia, peugeot 406). Σίγουρα βέβαια δεν γνωρίζεις τι χρήση έχει γίνει. Είναι πιθανό η κινητήρας να αλλάχθηκε για να μπεί το 16V?
Από την άλλη πιστεύω πως δύσκολα θα έχεις χαμηλότερη κατανάλωση από ότι τώρα...Συμπέρασμα: Δεν ξέρω τι θα έκανα...
-
Αυτό το ενδεχόμενο (αλλαγή για 16β) δε το χω ρωτήσει, αν και στο συνεργείο που πηγαίνω δε βρίσκεις τέτοιους πελάτες...περισσότερο καμιά στούκα μάλλον...
Η κατανάλωση σίγουρα θα αυξηθεί, δεν υπάρχει θέμα! Απ την άλλη με το κοντό κιβωτιο (1359) που του χω φορέσει πιστεύω θα πηγαίνει αρκετά καλά.
Σκέφτομαι οτι τσιμουχάκια+φλάτζα μαζί με το σέρβις (συν βάση μηχανής που έκοψε) θα πάμε στο 400άρι, ενώ αν βάλουμε και τακάκια και βαλβολίνες που ούτως ή άλλως θ αλλάξουν....
Ωχ ωχ ωχ
Περι λιπαντικών γενικώς