-
Εμένα μου μοιάζει απόλυτα συμβατό με βενζινοκινητήρες.
Περισσότερα θα σου πουν οι πιο προχωρημένοι. Ίσως μάλιστα να σου πουν ότι στο Mazda σου θα μπορούσες να του έβαζες ένα 30άρι λάδι.
Το τί θα σου πούν για τα 'εξαιρετικά magnatec' δεν ξέρω αλλά ίσως θα έπρεπε να είσαι πιο συγκρατημένος.... έστω τουλάχιστον όταν τα συγκρίνεις με τα νεότερα και μιας κατηγορίας επάνω Edge... -
-
Παιδιά αmsoil στην Θεσ/νίκη πού μπορώ να βρω?
-
Δε μου λέτε ρε παιδιά. Πριν 1000χλμ είχα πάρει το αμάξι μου από το πρώτο σέρβις και σήμερα το πρωί πριν βάλω μπροστά κοίταξα να δω αν έχει χάσει λάδι. Προς έκπληξή μου η στάθμη του λαδιού είναι στο ύψος που δείχνει το βέλος στην εικόνα που έφτιαξα πρόχειρα:
Οι περιοχές σημαίνουν κατά το manual:
Α - δεν θέλει συμπλήρωμα
Β - περίπου μισό λίτρο
C - συμπλήρωμα ένα λίτροΜάλλον έχουν βάλει όλο το 4λιτρο που τους πήγα (κι αναρρωτιόμουν γιατί δεν μου επέστρεψαν καθόλου λάδι).
Πρέπει να το πάω για να αφαιρέσουν λάδι ή δεν υπάρχει πρόβλημα; -
Αν όντως έχει σχεδόν ένα λίτρο παραπάνω, ASAP συνεργείο χωρίς να το κουνήσεις.
Δεν πάμε καλά. -
Είχα κάνει λάθος στη στάθμη της βέργας στην παραπάνω εικόνα, την διόρθωσα. Αλλά και πάλι είναι πάνω από τα όρια του manual.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εμένα μου μοιάζει απόλυτα συμβατό με βενζινοκινητήρες.
Περισσότερα θα σου πουν οι πιο προχωρημένοι. Ίσως μάλιστα να σου πουν ότι στο Mazda σου θα μπορούσες να του έβαζες ένα 30άρι λάδι.
Το τί θα σου πούν για τα 'εξαιρετικά magnatec' δεν ξέρω αλλά ίσως θα έπρεπε να είσαι πιο συγκρατημένος.... έστω τουλάχιστον όταν τα συγκρίνεις με τα νεότερα και μιας κατηγορίας επάνω Edge...Ναι τα edge είναι μια γενειά μπροστά αλλά εστιάζουν στην απόδοση και την αντοχή και όχι στην προστασία του κινητήρα ειδικά στο κρύο ξεκίνημα. Δεν τα έχω δοκιμάσει για να ξέρω. Ενώ τα magnatec με αφήσαν ενθουσιασμένο.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Δεν βλέπω όμως τον λόγο να μην πας σε 30άρι εκτός αν η χρήση σου περιλαμβάνει παρατεταμένο σκίσιμο.
Στο κατάστημα βλέπω μπόλικα.Το 5w-30 με τα χιλιόμετρα που το κάνω χειμώνα καλοκαίρι μάλλον δεν μου ταιριάζουν. Από τη στιγμή που έβαλα 5w-40 στα 20.000 χλμ μέχρι τώρα που μάζεψα 80.000 χλμ το σκίσιμο στην Εγνατία πήγαινε σύννεφο. Δεν θα τον κάνω λάστιχο τον κινητήρα...
Τελικά βρήκα τα 5w-40 magnatec c3 με προδιαγραφές SM. Πανάκριβα αλλά αυτά θα βάλω.
http://www.castrol.com/castrol/productdetailmin.do?categoryId=9014563&contentId=7029548 -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Είχα κάνει λάθος στη στάθμη της βέργας στην παραπάνω εικόνα, την διόρθωσα. Αλλά και πάλι είναι πάνω από τα όρια του manual.Nee ακουσε με,σου μιλαω σοβαρα...αυτο το πραγμα μου το χουν κανει 2 φορες στο Φιλοσιδη...δε μπορω να καταλαβω το γιατι..απο κει που πρεπει να μου βαλουν 4,5 μου βαζουν 4,8-4,9...
μετα απο λιγο μου καιει το παραπανω,αλλα ειπαμε καποια πραγματα αν θυμασαι..... -
ποσα λιτρα παιρνει το tsi?
-
-
3,6 νομίζω ότι λέει το manual!
Μήπως δε σας αλλάζουν το φίλτρο? -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Είχα κάνει λάθος στη στάθμη της βέργας στην παραπάνω εικόνα, την διόρθωσα. Αλλά και πάλι είναι πάνω από τα όρια του manual.Οταν πηρα το αυτοκινητο (tsi 122) τα λαδια εφταναν σχεδον στο πορτοκαλι πλαστικο της βεργας, οταν τα αλλαξα εφταναν εκει που ηταν και τα δικα σου. Οταν τους το ειπα μου αφαιρεσαν οσα επρεπε για να παει στο μαξ. Μηπως το κανουν για να μη φαινεται οτι καιει λαδια; Εμενα παντως προς το παρον δεν καιει.
-
Να βάλεις τη ποσότητα λαδιού που ορίζει ο κατασκευαστής και μετά να δεις που φθάνει στον δείκτη. Μπορεί να δείχνει λάθος ο δείκτης.
-
συζητηση πριν λιγο σε βενζιναδικο...
πλησιαζει ενας ηλικιωμενος τον πρατηριουχο:
- εχεις λαδι για κορσα?
- τι λαδι θες?
- 20....
- 20 τι?
- 50?
- ναι εχω 20/50, για συμπληρωμα το θες?
- ναι, εβαλα και λιγο παραφλου...
- τι εβαλες?
- εβαλα λιγο παραφλου και θελω να συμπληρωσω και λαδι
- εβαλες παραφλου μεσα στον κινητηρα??
- ναι γιατι δεν ειχα λαδι
- πρεπει να τα αλλαξεις αμεσως τα λαδια, δεν κανει μεσα στο μοτερ παραφλου...
- καταλαθος το εβαλα, ειναι απο χθες το απογευμα ετσι...
- πρεπει να τα αλλαξεις αμεσως, ελα εδω ή πηγαινε οπου θες, αλλα πρεπει να τα αλλαξεις!
-
Δεν του εριχνε σπορελαιο καλυτερα;Ακου παραφλου!!!
-
Έχω δει κάποιον που συμπλήρωσε αντιπηκτικό στα υγρά φρένων.
(ακριβή ζημιά)Ιστορία που μου έχουν πει για γυναίκα σε βενζινάδικο. Αγόρασε ένα 4λιτρο λάδι και συμπλήρωσε μόνη της λάδι. Ξαναμπήκε στο μαγαζί και ζήτησε ακόμα ένα 4λιτρο. Ο υπάλληλος έκπληκτος τη ρώτησε:
'Όλο το έβαλες;'
'Ναι, αλλά δεν γέμισε'
Αυτή περίμενε να γεμίσει το λάδι μέχρι επάνω στο καπάκι. -
Το έχουν γράψει και για κάποιον που το έκανε στο Στρατό.
Το έχω ζήσει με πελάτη του μηχανικού μου που τον πήρε και τον έβρισε επειδή δεν γέμισε με λάδι το μοτέρ! Το έκανε μόνος του, του είπε!!!! Φυσικά, χαιρετισμούς στο μοτέρ! -
Φίλος μου μηχανικός αγανακτησμένος από την γαιδουριά ενός 'γνωστού' του, του συμπλήρωσε σε AR33 στο μοτέρ αντι λάδι με βαλβολίνες ...
-
Φανταζομαι οτι ειναι οι ιδιοι που ρωτανε τι ειναι η ταπα με το 710!!!!
-
710 λέει
Περι λιπαντικών γενικώς