-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Στα χιονοδρομικά διανυκτέρευση κάνω 3 - 4 φορές το χρόνο. Τις περισότερες φορές πηγαίνω αυθημερόν από τις 08:00 το πρωϊ και φεύγω στις 18:00 το απόγευμα με θερμοκρασίες γύρω και κάτω από το 0.Όταν το σκίζω θα κάνω διαδρομή γρήγορη περίπου 10 - 15 λεπτά να ξεδώσω και μετά ηρεμώ. Έτυχε βέβαια να πάω πλακωμένος διαρκώς μια ώρα αλλά αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο. Τις περισσότερες φορές θα το δώσω για προσπέρασμα ή άνοιγμα μέχρι τον κόφτη όπως προανέφερες έτσι για να ξεμπουκώσει και ο κινητήρας και εγώ
Δεν γνωρίζω ειδικά για τον κινητήρα σου, κάποιος αν ξέρει ας γράψει ελεύθερα.
Σε γενικές γραμμές με βάση όσο έγραψες θα έλεγα αν θες κάτι καλό να δεις την λίστα του Μίλτου για κάποιο 5w30 ή για ακόμα καλύτερο κρύο ξεκίνημα 0w30. Πιστεύω πως και χωρίς Α3 (δηλαδή HTHS > 3.5) είσαι μια χαρά, ίσως και καλύτερα. Βλέποντας ξανά την λίστα στα γρήγορα θα διάλεγα Amsoil SSO, ASL, BP Visco 7000 Longlife II, ELF Excellium Full-Tech 0W30, MOTUL 8100 Eco-nergy 5W30, Valvoline SynPower XL 0W30. Μπορεί να είναι κάπως ακριβά όλα αυτά οπότε και κάποιο ημισυνθετικό (έως GroupIII δηλαδή) πιστεύω πως σε καλύπτει, ειδικά αν δεν θες να κρατάς πολλά χιλιόμετρα τα λάδια. Οπωσδήποτε ότι είναι στην λίστα του Μίλτου υπερέχει, ειδικά μέχρι να ζεσταθούν τα λάδια.
-
Ο χρήστης qash70 έγραψε:
Παιδια αυτο το 10w40 τι λεει ;;Καλό φαίνεται, πιθανόν το C60+ να είναι εστέρας ή κάποιο πολυμερές.
http://www.bardahlspain.com/automocion_ ... 40_ING.pdf -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Στα χιονοδρομικά διανυκτέρευση κάνω 3 - 4 φορές το χρόνο. Τις περισότερες φορές πηγαίνω αυθημερόν από τις 08:00 το πρωϊ και φεύγω στις 18:00 το απόγευμα με θερμοκρασίες γύρω και κάτω από το 0.
Όταν το σκίζω θα κάνω διαδρομή γρήγορη περίπου 10 - 15 λεπτά να ξεδώσω και μετά ηρεμώ. Έτυχε βέβαια να πάω πλακωμένος διαρκώς μια ώρα αλλά αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο. Τις περισσότερες φορές θα το δώσω για προσπέρασμα ή άνοιγμα μέχρι τον κόφτη όπως προανέφερες έτσι για να ξεμπουκώσει και ο κινητήρας και εγώ
Δεν γνωρίζω ειδικά για τον κινητήρα σου, κάποιος αν ξέρει ας γράψει ελεύθερα.
Σε γενικές γραμμές με βάση όσο έγραψες θα έλεγα αν θες κάτι καλό να δεις την λίστα του Μίλτου για κάποιο 5w30 ή για ακόμα καλύτερο κρύο ξεκίνημα 0w30. Πιστεύω πως και χωρίς Α3 (δηλαδή HTHS > 3.5) είσαι μια χαρά, ίσως και καλύτερα. Βλέποντας ξανά την λίστα στα γρήγορα θα διάλεγα Amsoil SSO, ASL, BP Visco 7000 Longlife II, ELF Excellium Full-Tech 0W30, MOTUL 8100 Eco-nergy 5W30, Valvoline SynPower XL 0W30. Μπορεί να είναι κάπως ακριβά όλα αυτά οπότε και κάποιο ημισυνθετικό (έως GroupIII δηλαδή) πιστεύω πως σε καλύπτει, ειδικά αν δεν θες να κρατάς πολλά χιλιόμετρα τα λάδια. Οπωσδήποτε ότι είναι στην λίστα του Μίλτου υπερέχει, ειδικά μέχρι να ζεσταθούν τα λάδια.
http://www.amsoil.com/storefront/asl.aspx' target='_blank αυτό κάνει και για τα ελληνικά καλοκαίρια? Ρωτάω γιατί με τα χλμ που κάνω πραγματοποιώ αλλαγή μια φορά το χρόνο. Είναι καλύτερο δλδ να βγάλω τα motul 8100 5w-40? Και τα έβαλα πριν 1 εβδομάδα
-
Ναι, sorry ξέχασα να σου απαντήσω σχετικά με τα ελληνικά καλοκαίρια. Έχουν ξαναγραφτεί εδώ αλλά έχω ένα νέο επιχείρημα πλέον.
Λοιπόν εγώ βάζω (subaru ατμοσφαιρικό) - εκτός από την 1η φορά - redline 5w20, δηλαδή παραπάνω απο 2 χρόνια χειμώνα-καλοκαίρι. Το λάδι αυτό αν και ψηλότερο από το ASL που συζητάμε έχει το ίδιο HTHS, δηλαδή 3.2. Η οδήγησή μου θα έλεγα είναι παρόμοια με την δική σου. Αισθητή κατανάλωση δεν έχω καθώς και η ανάλυση λαδιού που έχω κάνει έχει βγει πολύ καλή (σε λίγο περιμένω από blackstone και την 2η πάνω στα ίδια λάδια ).
Πέρα από αυτό το προσωπικό επιχείρημα πιστεύω ότι αυτά με τις ψηλές θερμοκρασίες έχουν μείνει από την εποχή των αερόψυκτων. Τα λάδια σε ίδια σχεδόν θερμοκρασία λειτουργίας φτάνουν χειμώνα καλοκαίρι (στο Rallye που είχα και είχε σχετική ένδειξη ακριβώς στην ίδια).
Πιστεύω πως τα ASL είναι σε πολύ καλή τιμή στην Ελλάδα - δεν ξέρω όμως αν τα έχει δοκιμάσει κανείς εδώ μέσα. Δεν βλέπω κανένα λόγο να μην το κάνεις εσύ σε ... 1 χρόνο.
Εμ, αυτά, ξέχασα κάτι ; -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Δεν βλέπω κανένα λόγο να μην το κάνεις εσύ σε ... 1 χρόνο.Για άλλη μια φορά θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για το χρόνο που μου αφιέρωσες .
Σε ένα χρόνο να τα βάλω? Και έλεγα να τα αλλάξω τώρα και αυτό γιατί βλέποντας πως η suzuki προτείνει 5-30 ή 10-30 έλεγα μήπως κάνω κακό στον κινητήρα βάζοντάς του 5-40. -
Το ότι δεν είναι το ποιό κατάλληλο δεν σημαίνει ότι κάνεις και κακό. Μην γινόμαστε υπερβολικοί-ψείρες
Κράτησε το τουλάχιστον 2 μήνες (μέχρι να πιάσουν τα κρύα) ή 3-5 χιλιάδες χιλιόμετρα. Κρίμα είναι. -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Χαλαρότατα.
Ο EW10J4S παίρνει 5/40 και μόνο σύμφωνα με την PSA πάντως.
Αναρωτιέμαι βέβαια αν το βάζουν τα τζιμάνια στα συνεργεία...Όταν ζήτησα να βάλω 5/40 στο δικό μου πήρα την απάντηση οτι αυτό είναι νερό...
Όχι, βάζουν 5-40. Στον ΕΡ6 που θέλει 0/5-30 όμως.
Στον ΕW10J4S 10-40 γιατί στροφάρει.Γενικά με τους γάλλους υπάρχει ένα θεματάκι με τα λάδια Οπότε μάλλον πάμε για HDD. Στο σιτε της AMSOIL έχει ώς κορυφαία τα signature series (SSO). Τί παίζει με αυτά?
Θεματάκι με τα Γαλλικά λάδια? Total, Motul και ELF θεωρούνται κορυφαίες εταιρείες. Τέσπα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Θεματάκι με τα Γαλλικά λάδια? Total, Motul και ELF θεωρούνται κορυφαίες εταιρείες. Τέσπα.Θεματάκι με τις επιλογές λιπαντικών της PSA, όχι με την ποιότητα των γαλλικών λιπαντικών.
-
Από την περασμένη Δευτέρα έχω βάλει στο αμάξι μου τα Amsoil SSO 0-30.
Έχω Mitsubishi Colt CZ3 με 90.000 χλμ. Μέχρι τώρα έβαζα μόνο τα Amsoil AMO 10-40.
Διαφορά υπάρχει και κυρίως την εντοπίζω στον ήχο του κινητήρα στα πρωινά ξεκινήματα που ακούγεται σαφώς πιο γλυκά και στην ευστροφία και στο ήχο κοντά στο όριο της περιστροφής του. Ακούγετε να δουλεύει πολύ πιο άνετα πλέον στις 6000 -6500 στρ. από ότι πριν.
Για κατανάλωση ούτε λόγος να γίνετε μια και τα έχω μόνο 3 ημέρες, το μέλλον θα δείξει.
Παντός με τα ΑΜΟ είχα μια μικρή κατανάλωση 300ml σε διάστημα 10.000χλμ για πρώτη φορά αλλά ίσως να φταίει ότι σχεδόν όλα έγιναν στην Εγνατία και με ταχύτητες πάνω από 160χλμ/ωρα. -
Επωτηση/Απορια....
σε ποσα λιτρα αντιστοιχει η 'αποσταση' min εως max στο δεικτη λαδιων???
εχω καψει το 1/3 και επειδη εχω λιγο περισσευουμενο θα ηθελα να ξερω ποσο ακριβως θα πρεπει να συμπληρωσω..το αυτοκινητο μου παιρνει 4,5 και κατι ψιλα λιτρα,αν αυτο βοηθαει....
edit 4,7 τωρα που ειδα το υπολοιπο απο το μπουκαλι -
Αυτή η πληροφορία είναι car-specific....
-
καταλαβα...καλα θα περιμενω τοτε να πεσει κατω απο τη μεση και τοτε θα του βαλω καμια 200αρια γραμμαρια να μαι μεσα,αλλωστε σε 4.000 χλμ θα τα αλλαξω...
Πολυ μου την εχουν σπασει τα aral ετσι οπως καιγονται....
castrol την επομενη φορα -
Γιατί δεν συμπληρώνεις σιγά σιγά τώρα;
-
ναι θα μπορουσα να βαλω τα 200 τωρα να δω που θα φτασει και βλεπουμε απλα φοβαμαι να μην περασω το max
για αυτο ρωτησα αν ξερει καποιος αντιστοιχια..
θα συμπληρωσω το απογευμα -
Συμπλήρωσε σε δόσεις των 100 τότε, και όσο ανεβαίνεις λιγότερο. Πάντως θα μου κάνει εντύπωση αν το min-max είναι λιγότερο από λίτρο.
-
παω να το κανω τωρα,βαριεμαι να κοιμηθω
να σε ρωτησω κατι τελευταιο η σταθμη θα ανεβαινει αμεσως??
θα πρεπει να βαλω μπροστα τη μηχανη να κυκλοφορησει και μετα να περιμενω να κατσουν τι με συμβουλευεις??? -
Κανένα 5λεπτο-10λεπτο μεταξύ των συμπληρώσεων ( ) νομίζω είναι υπεραρκετό για να είσαι σίγουρος.
-
Άστο όπως είναι .
Το πιθανότερο είναι οτι δε θα κάψει άλλο.
Όταν είναι στο max τα χάνει ευκολότερα. -
Συνήθως μισό λιτρο αλλά μην βασίζεσαι σε αυτό.
Καλύτερα να βάλεις λίγο λίγο και να ξαναμετράς. Π.χ. βάζεις λίγο σήμερα, το δουλεύεις (ή το αφήνεις να κάτσει) και αύριο πρωί το ξαναμετράς.
1000 φορές λιγότερο παρά περισσότερο. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Συμπλήρωσε σε δόσεις των 100 τότε, και όσο ανεβαίνεις λιγότερο. Πάντως θα μου κάνει εντύπωση αν το min-max είναι λιγότερο από λίτρο.Έχω δει και 300ml από min μέχρι max, αλλά δεν είναι συχνό! Γύρω στα 500 είναι μια καλή εκτίμηση, σε κάποια αμάξια φτάνει και κοντά στο λίτρο.
Περι λιπαντικών γενικώς