-
Σε μένα είναι 1,5.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Θεματάκι με τα Γαλλικά λάδια? Total, Motul και ELF θεωρούνται κορυφαίες εταιρείες. Τέσπα.
Θεματάκι με τις επιλογές λιπαντικών της PSA, όχι με την ποιότητα των γαλλικών λιπαντικών.
Το θεματάκι αφορά μόνο την βαλβολίνη μηχανικού κιβωτίου. Και πάλι δεν ειναι τόσο μεγάλο αλλά τεσπά.
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Συμπλήρωσε σε δόσεις των 100 τότε, και όσο ανεβαίνεις λιγότερο. Πάντως θα μου κάνει εντύπωση αν το min-max είναι λιγότερο από λίτρο.
Έχω δει και 300ml από min μέχρι max, αλλά δεν είναι συχνό! Γύρω στα 500 είναι μια καλή εκτίμηση, σε κάποια αμάξια φτάνει και κοντά στο λίτρο.
Λιγοτερο απο μισο λιτρο ειναι και στο δικο μου πουντο ενω στο χιουνται ειναι κοντα στο ενα λιτρο.
-
Μετά από 2500 χλμ με τα Total 9000 5/40 μηδενική κατανάλωση. Τα λάδια σκούρυναν ( οχι τπτ φοβερό ) αρκετά γρήγορα ( στα 1000 χλμ ) αλλά πλεόν παραμένουν στην ίδια απόχρωση.
-
Διαφορές Mobil 1 0w-40 με ESP 5w-30 στο ταπεινό 1.400αράκι μου: Παίρνει μπρος πιο εύκολα με το 0-40 και ακούγεται πιο ήσυχο στις κρύες εκκινήσεις αλλά όταν φτάσει σε κανονική θερμοκρασία λειτουργίας τότε μπορώ να πώ ότι το 5-30 κάνει πιο...γλυκό τον ήχο του μοτέρ απο το ελάχιστα τραχύτερο 0-40 (μικρή εδώ η διαφορά). Τώρα, θα σας πώ κάτι κουφό: Η μυρωδιά του 0-40 είναι πιο ωραία από του 5-30 που μυρίζει σαν πετρέλαιο. Μήπως, λέω μήπως το Mobil 1 0-40 περιέχει και ολίγον από εστέρες; (η μύτη μου ούτε τα blackstone labs να ήταν)
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Στην Θεσσαλονίκη πού μπορώ να βρω motul λάδια?
Ευχαριστώ.Ο αντιπρόσωπος είναι ο Χαμπής, προτείνω όμως να ψωνίσεις από το Λαμπριανίδη.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Να και η πρώτη μου ανάλυση λαδιών
Σχόλια παραπάνω από ευπρόσδεκτα.
Fe 10.2
Ag 0
Al 5.7
Cr 1.3
Cu 10.8
Mg 11.6
Na 33
Ni 0
Pb 2.1
Si 42
Sn 12.3
Ti 0
B 3.6
Mo 594
Zn 1073
H 5925Redline 5w20, 6000km, Subaru Forester 2006, 2λιτρο ατμοσφαιρικό με 19000km. Λιγο χρήση σε λάσπη και ακόμα λιγότερο σε άμμο.
Αυτά πριν 6 μήνες στην σελίδα 288
Εδώ είναι και η νέα μου ανάλυση και περιμένω σχόλια και απο BITOG.
Να τα κρατήσω παραπάνω -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Στην Θεσσαλονίκη πού μπορώ να βρω motul λάδια?
Ευχαριστώ.Ο αντιπρόσωπος είναι ο Χαμπής, προτείνω όμως να ψωνίσεις από το Λαμπριανίδη.
Σ'ευχαριστώ. Από τον Χαμπή τα πήρα και μάλιστα μέσω του 'γούγλη' όπου με παρέπεμψε πού αλλού? στο 4τ φόρουμ
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Να και η πρώτη μου ανάλυση λαδιών
Σχόλια παραπάνω από ευπρόσδεκτα.
Fe 10.2
Ag 0
Al 5.7
Cr 1.3
Cu 10.8
Mg 11.6
Na 33
Ni 0
Pb 2.1
Si 42
Sn 12.3
Ti 0
B 3.6
Mo 594
Zn 1073
H 5925Redline 5w20, 6000km, Subaru Forester 2006, 2λιτρο ατμοσφαιρικό με 19000km. Λιγο χρήση σε λάσπη και ακόμα λιγότερο σε άμμο.
Αυτά πριν 6 μήνες στην σελίδα 288
Εδώ είναι και η νέα μου ανάλυση και περιμένω σχόλια και απο BITOG.
Να τα κρατήσω παραπάνωΟ χαλκός είναι λίγο αυξημένος από τα μέταλλα και αρκετά η σιλικόνη (ίσως θέλεις αλλαγή φίλτρου αέρος). Το τελευταίο H τί είναι;
-
To H είναι υδρογονο. Δείτε και τα λινκς.
-
Φοβερό το Redline 5w-20 και από ότι φαίνεται ιδανικό για το μοτέρ του Forester. Μπορεί να είσαι και ο μοναδικός στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί τόσο λεπτό (group V) λάδι με όλα τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται (fuel economy, καλύτερη απαγωγή θερμοκρασίας, χαμηλότερες τριβές, καλύτερο στροφάρισμα). Η Subaru προτείνει τέτοιο ιξώδες;
-
Ναι βεβαίως, συνιστά 0w20 (αλλά δεν έβρισκα τότε παρά μόνο το torco SR5). Για τα turbo 5w30.
-
Σε 0-20 βγάζει και η Mobil δες εδώ http://www.trade-wind.gr/index.php?co=p ... rod_id=644
Επομένως και για ακόμη μια φορά οφείλουμε να τονίσουμε ότι στην επιλογή λιπαντικού ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή στο ιξώδες που προτείνει όπως και στις προδιαγραφές που οφείλει να καλύπτει (API, ACEA). Μόνο σε βελτιώσεις 2ου σταδίου και άνω ξεφεύγουμε από τις προδιαγραφές που θέτει ο κατασκευαστής...
-
Ο χρήστης mariost έγραψε:
...
Ο χαλκός είναι λίγο αυξημένος από τα μέταλλα και αρκετά** η σιλικόνη** (ίσως θέλεις αλλαγή φίλτρου αέρος). Το τελευταίο H τί είναι;[mode=σπαζοκλαμπάνιας] Πυρίτιο ονομάζεται το Silicon.[mode=off]
-
Ερώτηση ηλίθιου :
Να προτιμήσω να επιστρέψω στα selenia 20K (τα οποία φαντάζομαι πως θα βρω σε τοπική φιατ) ή να παρατείνω τα χλμ αλλαγής λαδιών (κάθε 10Κ αλλάζω) κατά 500-1000 το πολύ για να ξαναβάλω amsoil afl 5-40;Θυμίζω: Punto 1400. Έβαζα selenia μέχρι την προηγούμενη αλλαγή που δοκίμασα τα amsoil και έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Απλά λόγω φόρτου εργασίας δεν μερίμνησα για την προμήθεια λαδιών και μάλλον θα χρειαστεί να κάνω μερικά χλμ μες τη βδομάδα.
Δεν τίθεται ποιοτικό θέμα μεταξύ των 2. Απλά λέω μήπως α.ταλαιπωρηθούν πολύ τα ήδη υπάρχοντα, β.παίζει κάτι με τις συνεχείς εναλλαγές μεταξύ διαφορετικών λιπαντικών.
βλάκας
-
Όχι δεν είσαι βλάκας!
Εγώ λέω ότι για λίγο παραπάνω δεν έχεις πρόβλημα και αφού είσαι ευχαριστημένος να τα ξαναβάλεις. Κι αν δεν μερίμνησες δεν πειράζει, τα παραγγέλνεις από τα γνωστά μέρη και στα φέρνουν όπου θέλεις.
Οι συνεχείς αλλαγές απλά δεν επιτρέπουν σε ένα καλό λάδι να δείξει πλήρως την αξία του αφού 'μολύνεται' από το υπόλοιπο ενός υποδεέστερου που έχει μείνει από πριν. -
Παιδια γνωριζει ή έχει χρησιμοποιήσει κάποιος τα λάδια της Da vinci;;Eιναι και λιγο ακριβά διοτι έχουν ενα πρόσθετο το x-1r για την τριβή. http://www.tune-up.gr/tuning/search/ant ... lkatid=208 Τεχνικά τους δεν βρισκω πουθενά.
-
Πολύ διαστημικά λάδια. Άμα είχα Soyuz θα τα έβαζα σίγουρα
-
Κλάιν μάιν...
-
Συγνώμη αν έχει αναφερθεί στα προηγούμενα
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί λιπαντικό για ντήζελ μηχανές σαν το
castrol edge turbo diesel 5w-40
σε βενζινοκινητήρα? Στο τεχνικό φυλλάδιο δεν το αναφέρει αν κανει.
http://129.35.64.91/bpglis/lubtds.nsf/technicaldata/C22F8257EF990468802572AA003830B8?OpenDocumentέχει προδιαγραφές SM καθώς και Α3
Κινδυνεύει ο κινητήρας μου από αυτό?
έχω ένα mazda 3 1.6 με 80.000 χλμ.
Στη σελίδα της castrol δεν έχει edge 5w-40 για βενζινοκινητήρες. Ακόμη ξέρει κανείς αν και αυτά έχουν αντιτριβική τεχνολογία όπως τα εξαιρετικά magnatec?
Περι λιπαντικών γενικώς