-
Αν ήταν απατεώνας θα τον είχαν κλείσει ήδη. Ο Χαμπής πρώτος απ'όλους , χάνει σίγουρα πολλά.
Όσο για την ανάλυση συνάδελφοι , είναι πολύ απλά τα πράματα. Το εργαστήριο της blackstone έχει αναλύσει πολλά δείγματα της motul και της amsoil.
Κάθε εταιρεία χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο είδος πρόσθετων σε καθορισμένες ποσότητες.
Π.χ η Motul στα πρόσθετα καθαρισμού χρησιμοποιεί σχεδόν σε ίδια αναλογία Ca και Mg ή κάπου στο 2:1 , δε θυμάμαι τώρα ακριβώς. Οι αμερικάνικες εταιρείες χρησιμοποιούν 90% Ca .
Λοιπόν , όπως είπαμε έχουν αναλύσει πολλά δείγματα. Τους ρωτώ και μου λένε , μια απλή σύγκριση θα κάνουν κι ας χρεώσουν 20$ παραπάνω.
Αν δεν , υπάρχει και ο Terry, o guru των αναλύσεων. Με 50$ σου λέει τα πάντα.Είναι η περίπτωση που σου χαρίζει κάποιος γάϊδαρο και τον κοιτάς στα δόντια; μάλλον.
Πάντως εγώ παράγγειλα σήμερα μια κούτα με fuchs 10W40 από τον Λαμπ. Από Αύγουστο έμαθα οτι ανεβαίνουν οι τιμές των πρόσθετων.Α και να μην το πάρει κατάκαρδα.
Τόση διαφήμιση του κάναμε τόσο καιρό εδώ και αλλού , δεν πρέπει να έχει παράπονα από μας . Ειδικά στους mods που μας ανέχονται έπρεπε ήδη να είχε στείλει από μια κούτα δώρο. -
Εχετε δοκιμασει Motul 8100 x-max 5w30;Τα εβαλα στο 206 μου και εχω εκπλαγει.Ευχαριστα.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Ο Λαμπ. έχει βγάλει ανακοίνωση περι γνησιότητας προϊόντων στο site..Πολύ σωστός ο Λαμπ με την ανακοίνωσή του, μας λύνει και την απορία από που βρίσκει τα Amsoil. Παρά τα όσα λέγονται εδώ μέσα για υπόνοιες/φήμες/αμφιβολίες/whatever, εγώ πάλι απ'αυτόν θα ψωνίσω γιατί η προσωπική μου εμπειρία είναι άψογη.
-
Δεν εκπλήσσομαι. Αντιθέτως το βρίσκω λογικότατο. Τα σύγχρονα 30ρια είναι πολύ εξελιγμένα και το συγκεκριμένο είναι το καλύτερο-ισχυρότερο της MOTUL (εξαιρώ το 'ιδιότροπο' 300V).
-
Και εγω ειμαι πολυ ικανοποιημενος .
-
Αυριο μπαινει στο Πεζο και η Amsoil MTG με μεγαλες προσδοκιες ειναι η αληθεια.Αντικαθιστα την πολυ καλη αλλα ημισυνθετικη Motylgear 75w80.Περισσοτερα οταν κανει καποια χιλιομετρα.
-
σε τι μοντέλο peugeot ?
-
1600 με το 16βαλβιδο μοτερ των 110 ιππων.
-
del
-
..........
-
del
-
Πρόσεξα πως και στο αντίστοιχο site της Fuchs http://www.fuchs-europe.de/motorenoele0.html τα έχει ως API SL, εκτός αν είναι ανενημέρωτο. Τα έχω αγοράσει 2 φορές τους τελευταίους 2 μήνες και τα βρήκα ως API SL σε διαφορετικά καταστήματα, ηλεκτρονικά και μη.
-
Μία βοήθεια. Αν είχα τη δυνατότητα να βάλω Oleoblitz 2580 poulsar turbo 10w 40 στο Μεγκαν ΔΩΡΕΑΝ τί θα μου λέγατε, αξιζει;
-
Δεν γνωριζω.Αλλα θα σου ελεγα να βαλεις Amsoil η αν δε θες,Motul.Και 5w30 ιξωδες.
Επι τη ευκαιρια,οι βασιμες υποψιες επιβεβαιωνονται:η MTG ειναι εξαιρετικη βαλβολινη.Δε λεω περισσοτερα τωρα.Εν καιρω ....... -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Μία βοήθεια. Αν είχα τη δυνατότητα να βάλω Oleoblitz 2580 poulsar turbo 10w 40 στο Μεγκαν **ΔΩΡΕΑΝ **τί θα μου λέγατε, αξιζει;Άριστος λόγος κόστους προς απόδοση... Ποιοτικώς ένα λιπαντικό σαν τα περισσότερα (θα κάνει την δουλειά που υπόσχεται): http://www.oleoblitz.it/en/component/option,com_dspcatprod/Itemid,83/
Να το πάρεις εκτός εάν θέλεις το καλύτερο δυνατό για τον κινητήρα σου οπότε θα πρέπει να πληρώσεις... κάτι παραπάνω. -
Μάλλον μπερδεύτικα με το fuchs 5W40. Αν έγινε έτσι, τότε είμαι ηλίθιος.
-
τι μπέρδεψες °?
-
Άλλαξα λαδάκι στο 207 RC προχτές στα 3400χλμ.
Έβαλα Amsoil HDD 5w30 Ταίριαξε πολύ από ότι φάινεται μετά από 1000χλμ που πρόλαβα να κάνω σε αρκετά γρήγορους ρυθμούς. -
Στις χαμηλές ταχύτητες το αμάξι μου κάνει έναν περίεργο θόρυβο που υποθέτω προέρχεται απο το σασμάν/διαφορικό. Ακούστε εδώ στο 4:40 σε αυτό το video: http://www.youtube.com/watch?v=hW5h5hUpKfk.
Λέτε να διορθωθεί με καμια καλή βαλβολίνη? Ακόμα έχει τις εργοστασιακές. Το κιβώτιο είναι νομίζω το BE4.
-
απίθανο να διορθωθεί ... μήπως είναι κανά ημιαξόνιο ? στο κάνει πάντα ??
Περι λιπαντικών γενικώς