-
Μιας και έχω τα λάδια της τοταλ 5-30 γύρω στα 6000 χμ είπα να ρίξω μια ματιά στη στάθμη.
Είναι πρώτη φορά που παρατηρώ να έχω χάσει λάδι αν και πολύ λίγο...μία γραμμή κάτω από το max οπότε το κρίνω φυσιολογικό.
Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι ο δείκτης του λαδιού έχει ποτίσει χρώμα και προσωπικά εμένα μου δημιουργεί αρνητική εντύπωση.Πάντως μετά το τσεκάρισμα σκέφτομαι να παραμείνω σε 30αρι αλλά καλύτερη μάρκα αν και σε όσους είπα ότι έχω 30αρι με κράξανε. Εδώ θέλω την γνώμη των ειδικών
Παρακολουθώ το θρεντ από παλιά(έχω διαβάσει σχεδόν όλες τις σελίδες αλλά συγκράτησα λίγα ) και είχα την εντύπωση ότι τα motul x-cess είναι μείγμα group III/IV και τώρα από ένα μήνυμα του Miltellas βλέπω ότι μάλλον είναι μόνο μονο ΙΙΙ και τείνω προς μομπιλ.
Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να έβαζα amsoil αλλά επειδή το αμάξι είναι ακόμα σε εγγύηση θα ήθελα να μου πείτε μάρκες που αναγράφουν προδιαγραφές.
-
Φίλε μου από το trade-wind εδώ και αρκετά χρόνια πολλοί γνωστοί μου κιεγώ μαζί,δεν είχαμε κανένα πρόβλημα...
-
Χαίρομαι για αυτό αλλά δυστυχώς δεν έχει μεγάλη ποικιλία σε μοτούλ και μομπίλ.
Θυμάμαι όταν είχα ψαχτεί πριν μήνες εδώ στο Ηράκλειο για λάδια είχα φρίξει με τις τιμές.
Περιμένω τώρα προτάσεις και μετά θα κάνω μία μικρή έρευνα αγοράς.
Btw υπάρχουν άλλα e-shop; -
http://www.g-market.gr χρεώνει όμως και μεταφορικά. Παντως το trade-wind από mobil έχει μεγάλη ποικιλία και θα σου συνστούσα το 0-40...
-
Ο χρήστης b_x έγραψε:
Τέλος τι γνώμη έχεις για τις βαλβολίνες της FUCKS;Αξίζουν τον κόπο;
Η Silkolene ανήκει στην Fuchs. Η Fuchs είναι η κορυφαία γερμανική παρασκευάστρια εταιρία λιπαντικών που δεν ζηλεύει κανενός την ποιότητα.
-
Ο χρήστης gRim έγραψε:
Είμαι κάτοχος γαλλικού αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα έχω ένα citroen C4 1600.
Έχω κάνει 17000 χιλιόμετρα και την τελευταία φορά για λάδι κινητήρα έβαλα ένα της total με ιξώδες 5-30.
Το βρίσκω πολύ χαμηλό για Κρήτη ειδικά τώρα που είναι πάνω από 30 βαθμούν η θερμοκρασία και νομίζω ότι ο κινητήρας κάνει παραπάνω θόρυβο.Το ιξώδες είναι καλό καί για την Κρήτη. Απλά βάλε ένα πιο 'σκληρό' 30ρι από το ΙΝΕΟ της TOTAL. Παράγγειλε τηλεφωνικώς από Αγγελόπουλο (ή Λαμπριανίδη εάν δεν έχει έλλειψη πάλι) το AMSOIL HDD 5W30. Θα πάθεις πλάκα. Το αλλάζεις ανά 10000χλμ ή 6μηνες (αντέχει κι άλλο αλλά εγώ δεν το τραβάω παραπάνω). Έχω τον ίδιο κινητήρα με σένα και τον 'σκίζω' ανελέητα. Αναγράφει προδιαγραφές που υπερκαλύπτουν τις απαιτούμενες της PSA (API SL - ACEA A3).
-
Το θέμα Miltellas είναι ότι η amsoil δεν αναγράφει προδιαγραφές(τουλάχιστον πριν κάτι μήνες που έψαχνα για λάδια) και δεν έχω καμιά όρεξη να μαλώνω με τον κάθε μηχανικό για την εγγύηση.
Μιας και έχεις και συ γαλλικό και έχει δοκιμάσει πολλά λάδια μπορείς να προτείνεις κάτι σε mobil ή motul.
Μάλλον πως θα πάω σε κανένα 5-30. Αν και ψυχολογικά θα ένιωθα πιο άνετα με ένα 40αρι σε καμιά περίπτωση όμως 10W40 που ήθελαν να μου βάλουν στο συνεργείο.
Το mobil 0-40 μήπως είναι πιο λεπτό από το xcess 5-40 και γενικά πιο ποιοτικό;EDIT: Τώρα διάβασα πως είπες ότι αναγράφει προδιαγραφές. Θα το ψάξω. Σε ευχαριστώ !!
-
Ο χρήστης gRim έγραψε:
Το θέμα Miltellas είναι ότι η amsoil δεν αναγράφει προδιαγραφές(τουλάχιστον πριν κάτι μήνες που έψαχνα για λάδια) και δεν έχω καμιά όρεξη να μαλώνω με τον κάθε μηχανικό για την εγγύηση.
Μιας και έχεις και συ γαλλικό και έχει δοκιμάσει πολλά λάδια μπορείς να προτείνεις κάτι σε mobil ή motul.
Μάλλον πως θα πάω σε κανένα 5-30. Αν και ψυχολογικά θα ένιωθα πιο άνετα με ένα 40αρι σε καμιά περίπτωση όμως 10W40 που ήθελαν να μου βάλουν στο συνεργείο.
Το mobil 0-40 μήπως είναι πιο λεπτό από το xcess 5-40 και γενικά πιο ποιοτικό;Αν βάλεις ένα καλό λάδι που καλύπτει την ACEA A3 (High performance) δεν έχεις λόγο να ανησυχείς. Οσον αφορα το συνεργείο δεν μπορούν να σου πούν τίποτε αν το λάδι που θα τους πας καλύπτει τις προδιαγραφές του κατασκευαστή
- Ολα τα λάδια πλήν ελάχιστων εξαιρέσεων (πχ. 300V) γράφουν προδιαγραφές
-
Μιας και το ζητάς, νομίζω πως καλές επιλογές είναι το motul x-max και το mobil ESP - και τα δύο σε 5w30. Όχι μόνο αναγράφουν την προδιαγραφή τους αλλά είναι και στην λίστα: http://eolcs.api.org/FindBrandByViscosi ... sity=5W-30
-
Ο χρήστης gRim έγραψε:
Είμαι κάτοχος γαλλικού αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα έχω ένα citroen C4 1600.
Έχω κάνει 17000 χιλιόμετρα και την τελευταία φορά για λάδι κινητήρα έβαλα ένα της total με ιξώδες 5-30.
Το βρίσκω πολύ χαμηλό για Κρήτη ειδικά τώρα που είναι πάνω από 30 βαθμούν η θερμοκρασία και νομίζω ότι ο κινητήρας κάνει παραπάνω θόρυβο.στην δική μου C4 βάζω από την αρχή 10W40 ...ότι προβλέπει ο κατασκευαστής στο manual.
Kαι στην citroen που το πήγαινα όσο ήταν στην εγγύηση (γιατί μετά μην τον είδατε ) τα ίδια μου έβαζαν.
Total 10W40 ημισυνθετικό. Μετά το γύρισα στο Amsoil 10W40 AMO συνθετικό. -
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Για βαλβολίνες για 6άρι σασμάν Σκόντα Οκτάβια 5 RS και καραπειραγμένο μοτέρ,τι προτείνετε;
Από τα στοιχεία που έχω το συγκεκριμένο σασμάν προτείνεται να συνεργάζεται με συγκεκριμένη βαλβολίνη της VW με κωδικό G-052-171-A2. Επιβεβαίωσε εάν μπορείς κοιτώντας το εγχειρίδιο σε παρακαλώ.
Ο Simon δίνει αυτά εδώ:
http://www.opieoils.co.uk/c-743-vw-gear-oil.aspx' target='_blank
http://www.opieoils.co.uk/p-981-fuchs-t ... fluid.aspx' target='_blankΑλλά αμφιβάλλω αν υπάρχουν στην Ελλάδα.
Για matiz ο ίδιος προτείνει αυτό:
http://www.opieoils.co.uk/pdfs/FUCHS ... 75W-80.pdfΓια το οποίο έχω κάποιοες ενστάσεις αφού το δικό μου manula μιλάει για 75W80 GL4 .Οπότε αυτά που προτείνει και για τα VW μπορεί να μην ανταποκρίνονται 100% στις οδηγίες του εργοστασίου.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Μιας και το ζητάς, νομίζω πως καλές επιλογές είναι το motul x-max και το mobil ESP - και τα δύο σε 5w30. Όχι μόνο αναγράφουν την προδιαγραφή τους αλλά είναι και στην λίστα: http://eolcs.api.org/FindBrandByViscosi ... sity=5W-30' target='_blank' target='_blankΘα ψάξω να δω αν μπορώ να βρω αυτά που μου προτείνεις και σε τι τιμή γιατί δυστυχώς δεν τα βλέπω στο γνωστό e-κατάστημα.
Το λινκ πάντως δεν κατάλαβα τι δείχνει.στην δική μου C4 βάζω από την αρχή 10W40 ...ότι προβλέπει ο κατασκευαστής στο manual.
Kαι στην citroen που το πήγαινα όσο ήταν στην εγγύηση (γιατί μετά μην τον είδατε ) τα ίδια μου έβαζαν.
Total 10W40 ημισυνθετικό. Μετά το γύρισα στο Amsoil 10W40 AMO συνθετικό.Αφού τα 5-30 δεν τα καίει δεν βλέπω κανένα λόγο να πάω σε 10w40 παρά μόνο σε 0-40 αφού δεν βρίσκω κανένα καλό 5W30.
Tα amsoil HDD 5w30 δεν μπαίνω στον κόπο να τα παραγγείλω γιατί είμαι σίγουρος ότι ο μηχανικός θα μου αρχίσει τα τρελά μόλις δει ότι είναι για diesel.
Δέκτες ότι προτάσεις έχετε για συγκεκριμένα προϊόντα. Αύριο θα τα παραγγείλω.
Edit: Τελικά ισχύει αυτό που είπα πιο πριν ότι το mobil1 0w40 είναι πιο λεπτό από το motul x-cess 5w40;
-
Απόντος Λαμπριανίδη από την προσφορά του Amsoil AMO, παρήγγειλα 4 των 946ml από Αγγελόπουλο στην τιμή των 40€ (στην τιμή συμπεριλαμβάνονται τα μεταφορικά για Χανιά).
-
Πήγα σε 3 καταστήματα εδώ στο Ηράκλειο και το μόνα λάδια που βρήκα σε 5w30 ήταν ένας της valvoline και της torco. Άρα μάλλον θα πάω στο 0-40 ή 5-40.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας! -
Δε σου κάνει το Valvoline;;
Μια χαρά είναι. -
Δεν έχω τίποτα με τα valvoline αφού τα έχω βάλει και στο παρελθόν αλλά έλεγα να βάλω group IV αφού μπορεί να τα αφήνω μέχρι και 10000χμ.
Οπότε μάλλον πάω για mobil1 0w40.
Τώρα είδα και σε ένα e-shop τα MOBIL 1 SAE 5W-30 ESP FORMULA που μου είχε προτίνει ο mesastou τα οποία όμως θα μου βγαίνουν πιο ακριβά σε σχέση με τα 0w40 και δεν ξέρω αν έχουν διαφορά στην ποιότητα. -
Τα ESP δε σου είναι απαραίτητα εκτός κι αν οδηγείς τελευταίας γενιάς Mercedes ή VW.
-
σήμερα μετά απο 6.000χλμ με M1 0/40 σε rallye 16v,
απλώς έλεγξα την στάθμη λαδιού και ήταν στο 100%. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Τα ESP δε σου είναι απαραίτητα εκτός κι αν οδηγείς τελευταίας γενιάς Mercedes ή VW.Κοίταξα λίγο το φόρουμ για τα συγκεκριμένα λάδια και μόνο θετικά σχόλια διάβασα οπότε δεν έχω πρόβλημα να δώσω 10 ευρώ παραπάνω για κάτι ακόμα καλύτερο. Για να δημιουργήσουν πρόβλημα στο αυτοκίνητο δεν παίζει έτσι(c4 1600);
Ο κατασκευαστής δεν προτείνει ιξώδες παρά αναφέρει τα λάδια της τοταλ που ξεκινάνε από 5-30 και φτάνει μέχρι κάτι 50αρια. Άντε να βγάλω συμπέρασμα δηλαδή.. -
σελίδα 23:
http://www.peugeot.gr/minisites/aftersa ... b15cc3.pdf
η peugeot απαγορεύει 40άρι πλέον... δηλαδή για τους νέους κινητήρες 1600.Όσο για το Mobil 1 0w40 το έβαλα πολλές φορές σε Rallye 106 16V μοντ.99 και ήμουν πολύ ικανοποιημένος. Μόνο στα πρώτα χλμ μου έκαψε λίγο, μετά καθόλου.
Όσο για mobil vs valvoline σε 30άρι μόνο ο Μίλτος μπορεί να μας πει - ίσως - ποιό είναι GroupIV/V, αν είναι κάποιο από αυτά. Εγω πάντως τα θεωρώ σχεδόν ισοδύναμα, και μάλλον και τα δύο είναι GroupIII. Η Mobil βγάζει και 30άρι (Mobil 1 πάντα) - όχι το ESP, το οποίο αν και είναι για λιγότερα χλμ πρέπει να είναι GroupIV/V.
Περι λιπαντικών γενικώς