-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κυκλοφορούνε καποια λαδια που συνιστωνται για αυτοκινητα που θα παραμεινουν σε μακροχρόνια αποθηκευση;
Υπάρχουν αλλά για ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ αποθήκευση.
Γιατί δεν το κυκλοφορείς μερικές φορές το χρόνο;
Εννοεις.....για πάντα ε;
Οτι θα το βαζω μπρος,μια-δυο φορες το χρονο,θα το βαζω ούτως ή άλλως.
Οπότε,ενα απλό ορυκτελαιο θα μπει,και θα παραμεινει με αυτο.
-
Αν το κυκλοφορείς 1-2 φορές το χρόνο δεν χρειάζονται μακροχρόνιας-αποθήκευσης-λάδια. Θα τα αλλάζεις μετά την ετήσια βόλτα και κάθε ~2 χρόνια σέρβις (υγρά φρένων, αντιπηκτικό κλπ).
-
Τωρα που ανεφερες υγρα φρενων......δεν τα εχω αλλαξει ποτε! 4 χρονια εχω το αυτοκινητο, τι μπορει να παθω?
Ψυκτικα υγρα αλλαζω καθε χρονο. -
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Τωρα που ανεφερες υγρα φρενων......δεν τα εχω αλλαξει ποτε! 4 χρονια εχω το αυτοκινητο, τι μπορει να παθω?
Ψυκτικα υγρα αλλαζω καθε χρονο.Τα υγρά φρένων έχουν την τάση να προσελκύουν την υγρασία (υγροσκοπικά νομίζω το λένε) οπότε σταδιακά υποβιβάζονται οι ιδιότητές τους (βράζουν πιο εύκολα). Αυτό που μπορείς να πάθεις είναι να μην φρενάρεις καλά και να μείνεις από φρένα αν ζοριστούν σε κατάβαση κλπ.
Αντίθετα το ψυκτικό είναι ίσως υπερβολή να το αλλάζεις κάθε χρόνο ενώ παραμελείς τα φρένα...
Σου προτείνω να αλλάζεις και τα 2 υγρά κάθε 2 χρόνια! -
Πλησιαζει η ωρα του service μου και υπαρχει και ενα ταξιδακι στην Αθηνα την ιδια περιοδο.
Κανω την αλλαγη λαδιων πριν η μετα? -
Εγω ειμαι παλι , αυτος με το punto που καει λαδια.Λοιπον πηγα στη fiat να αλλαξω λαδια και μου ειπαν οτι δεν γινεται να βαλω αλλα λαδια εκτος απο τα SELENIA γιατι λεει διαφορετικα θα χασω την εγγυηση , ουτε καν μπορω να βαλω τα 10W 40 απο τα SELENIA , μονο τα 5W 40 και μονο SELENIA.
Ρε παιδια μηπως με δουλεουν?Εγω το μονο που θελω ειναι να μου γραψουν σε αυτο το κωλοβιβλιο του service οτι εχω αλλαξει λαδια διαφορετικα θα το πηγαινα οπου ηθελα για να του τα αλλαξω.
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Ρε παιδια μηπως με δουλεουν?
Akριβώς
Ασε που τη selenia την αγόρασε πλέον η petronas -
Και τι διαφορα εχει που την αγορασε η Petronas?
-
Oτι έμεινε μόνο το όνομα
-
μετά θα έλεγα....
-
Πάντως ναι, σε δουλεύουν. Ακόμα και αν έγραφε στο manual συγκεκριμένο λάδι ως απαιτούμενο και όχι συνιστώμενο (που αποκλείεται), δεν έχουν το δικαίωμα να στο επιβάλλουν. Μπορούν να πουν ιξώδες τόσο, API τέτοιο, ACEA το άλλο, οπότε να καταλήξεις με 5-10 λάδια από διάφορες εταιρίες, αλλά δεν μπορούν να σου πουν ποιο συγκεκριμένο λάδι να βάλεις.
Και αν δεις το manual, το πιο πιθανό είναι να λέει το ιξώδες και το API και από κάτω 'Η Fiat συνιστά Selenia'. Όχι 'απαιτεί Selenia'.
-
Αλλαξε αντιπροσωπεια
-
Εγω παντως οταν τους ειπα οτι θα παω δικα μου λαδια(Agip) δεν μου εφεραν καμια αντίρρηση και σφραγιστηκε κανονικα το βιβλιαρακι.
-
Να σημειωσω, αν αυτο βοηθα, οτι δεν εχω συμπληρωσει το οριο χιλιομετρων για service αλλα το χρονικο οριο που ειναι ενας χρονος.
Και εγω μετα θα ελεγα για να φανε τα παλια το ταξιδι, αλλα απτην αλλη ενας χρονος ειναι πολυ για να τα επιβαρυνω και αλλο. -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Να σημειωσω, αν αυτο βοηθα, οτι δεν εχω συμπληρωσει το οριο χιλιομετρων για service αλλα το χρονικο οριο που ειναι ενας χρονος.
Και εγω μετα θα ελεγα για να φανε τα παλια το ταξιδι, αλλα απτην αλλη ενας χρονος ειναι πολυ για να τα επιβαρυνω και αλλο.Άποψή μου είναι να τα αλλάξεις...
Καλύτερα να επιβαρυνθούν τα λάδια(δουλειά τους είναι άλλωστε),παρά το θαυμάσιο μοτεράκι σου...
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Και εγω μετα θα ελεγα για να φανε τα παλια το ταξιδι, αλλα απτην αλλη ενας χρονος ειναι πολυ για να τα επιβαρυνω και αλλο.'ενας χρονος ειναι πολυ για να τα επιβαρυνω και αλλο' +1
-
Evgenios Πήγαινε με τα δικά σου λάδια κάνε την αλλαγή και αν αρνηθούν να σου σφραγίσουν το βιβλίο συντήρησης του αυτοκινήτου σου τότε για ζήτησε από τον υπεύθυνο του συνεργείου εγγράφως το λόγο που δε το κάνουν. Δηλαδή να βεβαιώσει γραπτά αυτά που σου είπε, περί εγγυήσεως κ.λ.π..
-
Πήγαινε σε άλλη αντιπροσωπεία.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Πήγαινε σε άλλη αντιπροσωπεία.+1
Και μάλιστα πες τους το, πέρνα δηλαδή κάποια στιγμή από εκεί και πες στον υπεύθυνο ότι μόλις έχασε ένα πελάτη και ότι με τη δυσφήμιση που θα τους κάνεις στους γνωστούς σου θα χάσουν και πολλούς ακόμα
-
Από την στιγμή που τα λάδια πληρούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή δεν μπορούν να σου πούν τίποτε.
Εννοείται πως πρέπει να πας σε άλλο συνεργείο
Περι λιπαντικών γενικώς