-
Στα βενζινάδικα έχω δει να αλλάζουν λάδια με γαλλικό κλειδί - τι περιμένεις.
Για Αθήνα δεν πειράζει πολύ το λάδι, αν το αλλάξει μέχρι τα Χριστούγεννα. Αλλιώς αν έχει κοντά στο μηδέν θερμοκρασίες θα ζορίζεται η μίζα το πρωί και δεν θα έχει τη καλύτερη λίπανση.
Το λάδι για ντίζελ (κανονικά) δεν κάνει για βενζινοκινητήρες, πάντως δες τη θετική πλευρά: έχει πολλά απορρυπαντικά και θα καθαρίσει το κινητήρα.
-
Ο χρήστης Δημήτρης Τραφαλής έγραψε:
Η αλλαγή έγινε πριν από 15 ημέρες περίπου σε βενζινάδικο κοντά στο σπίτι του (όπου μάλλον κατάλαβαν ότι είναι αδαής).Επίσης να πας εσύ ο ίδιος στον 'ειδήμονα' και να του σπάσεις το κεφάλι
-
Ελάτε ρε παιδιά που θα ζορίζεται η μίζα με το 20-50. Χρησιμοποιώ 10-60 χρόνια τώρα και αρπάει αμέσως, μην τρομοκρατείται τους ανθρώπους.
Για τα λάδια που είναι για Diesel καλό είναι να τα αλλάξει επειδή περιέχουν διαφορετικά καθαριστικά πρόσθετα, άλλωστε πολλά λάδια τα δίνει ο κατασκευαστής τους και για Diesel και για Petrol. Μήπως είναι τέτοια αυτά που του έβαλαν ?
-
Στο seicento μου εβαζα λαδια παντα 10-40.Ποτε δεν εκαιγα λαδια.Καποια στιγμη το πηρε ο πατερας μου και του εβαλε κατα λαθος λαδια 20-50.Τα κρατησα μεσα για 500 χιλιομετρα και τα πεταξα.Μετα στα καπακια εβαλα 5-40.Στα πρωτα 500 χιλιομετρα εκαψα 350 ml,στα επομενα 500 χιλιομετρα εκαψα παλι 350 ml.Απο εκει και περα και εδω και 4.000χλμ δεν εχω καψει σταγονα.Το μοτερ ειχε ξεχειλωσει.
-
Εννόησα... Θα πάμε άμεσα στο βενζινάδικο για εξηγήσεις και για να αλλαχθούν πια τα λάδια με καταλληλα για βενζινοκινητήρες (ελπίζω με δική τους επιβάρυνση).
Ευχαριστώ πολύ για την πληροφόρηση! -
Tο ΜΟΤΟΡΚΟΤΕ μπαίνει σε κάθε αλλαγή λαδιών;
-
Εννόησα... Θα πάμε άμεσα στο βενζινάδικο για εξηγήσεις και για να αλλαχθούν πια τα λάδια με καταλληλα για βενζινοκινητήρες (ελπίζω με δική τους επιβάρυνση).Να το απαιτήσετε
-
Εννόησα... Θα πάμε άμεσα στο βενζινάδικο για εξηγήσεις και για να αλλαχθούν πια τα λάδια με καταλληλα για βενζινοκινητήρες (ελπίζω με δική τους επιβάρυνση).
Ευχαριστώ πολύ για την πληροφόρηση!εφόσον δεν το είδατε εκείνη την στιγμή πώς το καταλάβατε μετά;
σας έδωσε μπουκάλι;απόδειξη έχετε;
γιατί χωρίς απόδειξη εάν πέσατε σε λωποδυτάκο θα κάνει την
.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Στα βενζινάδικα έχω δει να αλλάζουν λάδια με γαλλικό κλειδί - τι περιμένεις.Για Αθήνα δεν πειράζει πολύ το λάδι, αν το αλλάξει μέχρι τα Χριστούγεννα. Αλλιώς αν έχει κοντά στο μηδέν θερμοκρασίες θα ζορίζεται η μίζα το πρωί και δεν θα έχει τη καλύτερη λίπανση.
Το λάδι για ντίζελ (κανονικά) δεν κάνει για βενζινοκινητήρες, πάντως δες τη θετική πλευρά: έχει πολλά απορρυπαντικά και θα καθαρίσει το κινητήρα.
Λογικα ομως σε ενα 16v το 20w50 δεν δημιουργει προβληματα?
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Ελάτε ρε παιδιά που θα ζορίζεται η μίζα με το 20-50. Χρησιμοποιώ 10-60 χρόνια τώρα και αρπάει αμέσως, μην τρομοκρατείται τους ανθρώπους.Για τα λάδια που είναι για Diesel καλό είναι να τα αλλάξει επειδή περιέχουν διαφορετικά καθαριστικά πρόσθετα, άλλωστε πολλά λάδια τα δίνει ο κατασκευαστής τους και για Diesel και για Petrol. Μήπως είναι τέτοια αυτά που του έβαλαν ?
Ειχα διαβασει παλαιοτερα (δυστυχως δεν θυμαμαι που) οτι το 10w60 ειναι ουσιαστικα 15w50 για αυτο και η SAE δεν εχει επισημα το 10w60 στα εγκεκριμενα ιξωδη
Συμφωνω και εγω πως τα λαδια diesel δεν ειναι και τα καλυτερα για βενζινοκινητηρες. -
Ελάτε ρε παιδιά που θα ζορίζεται η μίζα με το 20-50. Χρησιμοποιώ 10-60 χρόνια τώρα και αρπάει αμέσως, μην τρομοκρατείται τους ανθρώπους.To 10W60 που χρησιμοποιείς, στους 0C είναι 3 ΦΟΡΕΣ πιο παχύρρευστο από ένα 5W40 (που δεν είναι λεπτό λάδι). Το 20W50 είναι ακόμα πιο παχύρρευστο. Ένα αμάξι σε καλή κατάσταση δεν έχει πρόβλημα να ξεκινήσει αλλά σίγουρα τραβάει περισσότερα αμπέρ η μίζα.
Για τα λάδια που είναι για Diesel καλό είναι να τα αλλάξει επειδή περιέχουν διαφορετικά καθαριστικά πρόσθετα, άλλωστε πολλά λάδια τα δίνει ο κατασκευαστής τους και για Diesel και για Petrol. Μήπως είναι τέτοια αυτά που του έβαλαν ?
+1
Χρησιμοποιώ συνθετικό 15W40 για ΝΤΙΖΕΛ (και για βενζινοκινητήρες) στην εξωλέμβια.Εννόησα... Θα πάμε άμεσα στο βενζινάδικο για εξηγήσεις και για να αλλαχθούν πια τα λάδια με καταλληλα για βενζινοκινητήρες (ελπίζω με δική τους επιβάρυνση).
Ευχαριστώ πολύ για την πληροφόρηση!Εγώ δεν νομίζω να σου τα αλλάξουν. Δεν πρόκειται να πάθει κάτι ο κινητήρας σου ή να μη ξεκινάει το χειμώνα στην Αθήνα.
-
Άλλαξέ τα σύντομα. Τα Fire είναι σχεδιασμένα για 10W-40 και κάτω. Άμα βάλεις παχύτερα (50άρια ή 60άρια), έχει παρατηρηθεί να αρχίζει να τσιμπάει λαδάκι όταν ξαναγυρίσεις στα λεπτά, μάλλον ξεχειλώνουν τα ελατήρια...
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Άλλαξέ τα σύντομα. Τα Fire είναι σχεδιασμένα για 10W-40 και κάτω. Άμα βάλεις παχύτερα (50άρια ή 60άρια), έχει παρατηρηθεί να αρχίζει να τσιμπάει λαδάκι όταν ξαναγυρίσεις στα λεπτά, μάλλον ξεχειλώνουν τα ελατήρια...+100
-
Tα περισσότερα αμπέρ που λές ότι τραβάει η μίζα σε ένα λάδι 10-60 απο ένα λεπτόρευστο είναι τίποτα, ίσως και μη ανιχνεύσιμο ακόμα και με μιλιαμπερόμετρο σε σχέση με τα αμπέρ που τραβάει για να υπερνικήσει τις τριβές των κουζινέτων, των ελατηρίων των εμβόλων, των εμβόλων στα τοιχώματα και κυρίως την συμπίεση των ελατηρίων των βαλβίβων και τις τριβές των εκκεντροφόρων. Επιμένω ότι τρομοκρατείται τους ανίδεους με τέτοια πόστ.
-
asteris, ποιά ελατήρια ξεχειλώνουν και πώς ? και προς ποιά κατεύθυνση ? έχετε ιδέα τι είναι μια ΜΕΚ ? ¨ενα λάδι είναι κατάλληλο ή ακατάλληλο για πολλούς και διάφορους λόγους που κατά καιρούς έχουν εξηγηθεί, κυρίως απο τον Μίλτο, αλλά ξεχειλώνουν τα ελατήρια ? θα πάθουμε παράκρουση στο τέλος με ότι διαδάζουμε.
-
Tα περισσότερα αμπέρ που λές ότι τραβάει η μίζα σε ένα λάδι 10-60 απο ένα λεπτόρευστο είναι τίποτα, ίσως και μη ανιχνεύσιμο ακόμα και με μιλιαμπερόμετρο σε σχέση με τα αμπέρ που τραβάει για να υπερνικήσει τις τριβές των κουζινέτων, των ελατηρίων των εμβόλων, των εμβόλων στα τοιχώματα και κυρίως την συμπίεση των ελατηρίων των βαλβίβων και τις τριβές των εκκεντροφόρων. Επιμένω ότι τρομοκρατείται τους ανίδεους με τέτοια πόστ.Εγω το εχω ξαναπει οτι με αυτα που γραφουμε επηρεαζουμε ανθρωπους που μας διαβαζουν, αρα συμφωνω μαζι σου.
Καλο ειναι να γραφουμε τις εμπειριες μας, αλλα να διατυπωνουμε πως ειναι εμπειριες, το να διαβαζουμε μοναχα δεν μας κανει ειδικους, ειδικα αν δεν εχουμε και καποιο χαρτι ανωτατης σχολης που να μας εξουσιοδοτει ως ειδικους. Ολοι μας, και συμπεριλαμβανω και τον εαυτο μου προτρεχουμε σε αυθαιρετα συμπερασματα. Ειμαστε πολυ μικροι να κρινουμε εταιριες οπως η Motul και καποιες αλλες.
Οι Μηχανες Εξωτερικης Καυσης δεν ειναι......ποδηλατα, αρα συμφωνω με τον 21 Quadra. -
Όταν εγώ έγραφα οτι είμαστε ερασιτέχνες
http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.p ... %F2#573303http://www.stle.org/cls/index.cfm
κάποιοι εδώ μέσα (thaveris, ikar) θίχτηκαν και σταμάτησαν να ποστάρουν για λιπαντικά.
-
Καλησπερα παιδια
θα ηθελα να ρωτησω πού πουλανε Castrol λαδια στη Θεσσαλονικη.
δεν τα βρισκω πουθενα..και επισης: σε golf v 1.6 fsi με shell helix 5-30 507.00 πληρως συνθετικα, αν τα κρατησω 23.000χλμ μεχρι την επομενη αλλαγη πειραζει ή θα μου μεινει ο κινητηρας στο δρομο?
-
Ο χρήστης The Butcher έγραψε:
και επισης: σε golf v 1.6 fsi με shell helix 5-30 507.00 πληρως συνθετικα, αν τα κρατησω 23.000χλμ μεχρι την επομενη αλλαγη πειραζει ή θα μου μεινει ο κινητηρας στο δρομο?
Πολλα δεν ειναι?Τοσα λεφτα εδωσες να το αγορασεις δεν δινεις αλλα 80-100
-
Ο χρήστης The Butcher έγραψε:
Καλησπερα παιδιαθα ηθελα να ρωτησω πού πουλανε Castrol λαδια στη Θεσσαλονικη.
δεν τα βρισκω πουθενα..και επισης: σε golf v 1.6 fsi με shell helix 5-30 507.00 πληρως συνθετικα, αν τα κρατησω 23.000χλμ μεχρι την επομενη αλλαγη πειραζει ή θα μου μεινει ο κινητηρας στο δρομο?
Σε πόσους μήνες τα κάνεις, πόσα χλμ είναι οι τυπική σου διαδρομή; πόσο κυνηγάς το αυτοκίνητο;
Περι λιπαντικών γενικώς