-
Παίδες (Μίλτο!! ) στο site της Castrol δίνει για τον δικό μου Μ50 κινητήρα το Edge 0-40!!!
Ο κατασκευαστής (το 1994) έδινε 10-60!!!
Τόσο πολύ έχουν βελτιωθεί τα λιπαντικά?
Παρατήρηση.
Με τα 8100/5-40, το πρωί, ακούω περισσότερο τα ωστήρια όταν εκκινώ τον κινητήρα. Με τα 10/60 Castrol Racing ήταν λιγότερο (για 1-2 δευτερόλεπτα μιλάμε). -
Ο χρήστης AbS έγραψε:
Τι παίζει ; είναι τα ίδια ή διαφορετικά ή άλλαξε η συσκευασία και στο site δεν την έχουν ανανεώσει (γιατί μου είπαν στο μαγαζί ότι είναι φρέσκια εισαγωγή τους) ...
Κι εγώ τα Motul γι αυτό δεν τα πήρα από εκεί. Η συσκευασία ήταν διαφορετική...
-
Eυχαριστώ πολύ Miltellas ...
Θα στείλω κι ένα email στη Red Line να μάθω για τη διαφορά στις ετικέττες ...
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Παρεπιπτωντος ο Αγγελοπουλος δεν θεωρειται απο τους Αμερικανους αποκλειστικος αντιπροσωπος αλλα ενας κοινος dealer, φιλος απο Κρητη φερνει ενα κονταινερ amsoil , αγορασμενο μεσα απο amsoil, και αυτον ως authorized dealer τον αναγνωριζουν. Για να δουμε τι τιμες θα ακολουθησει αυτος
Μου διέφυγε! Authorized dealer στην Ελλάδα έχουν έναν και θα έχουν μόνον έναν. Αλλιώς ο δεύτερος επίσημος θα ήμουν εγώ (!) και όχι ο φίλος σου ο Κρητικός που ή δεν στα είπε καλά ή δεν κατάλαβες καλά. Χώρια που αν όριζε δεύτερο επίσημο θα τον όριζε στην Θεσσαλονίκη και όχι στην Κρήτη καθότι τα Βαλκάνια προμηθεύονται AMSOIL από Ελλάδα (επισήμως πάντα). Αν λοιπόν φέρνει AMSOIL, δεν φέρνει από το εργοστάσιο αλλά από κάποια άλλη ενδιάμεση πηγή όπως κάνει και ο Λαμπριανίδης.
Πάντως μόλις φέρει ενημέρωσε μας για τις τιμές του να δούμε αν μπορεί να χτυπήσει τον Λαμπ. -
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Παρεπιπτωντος ο Αγγελοπουλος δεν θεωρειται απο τους Αμερικανους αποκλειστικος αντιπροσωπος αλλα ενας κοινος dealer, φιλος απο Κρητη φερνει ενα κονταινερ amsoil , αγορασμενο μεσα απο amsoil, και αυτον ως authorized dealer τον αναγνωριζουν. Για να δουμε τι τιμες θα ακολουθησει αυτος
Μου διέφυγε! Authorized dealer στην Ελλάδα έχουν έναν και θα έχουν μόνον έναν. Αλλιώς ο δεύτερος επίσημος θα ήμουν εγώ (!) και όχι ο φίλος σου ο Κρητικός που ή δεν στα είπε καλά ή δεν κατάλαβες καλά. Χώρια που αν όριζε δεύτερο επίσημο θα τον όριζε στην Θεσσαλονίκη και όχι στην Κρήτη καθότι τα Βαλκάνια προμηθεύονται AMSOIL από Ελλάδα (επισήμως πάντα). Αν λοιπόν φέρνει AMSOIL, δεν φέρνει από το εργοστάσιο αλλά από κάποια άλλη ενδιάμεση πηγή όπως κάνει και ο Λαμπριανίδης.
Πάντως μόλις φέρει ενημέρωσε μας για τις τιμές του να δούμε αν μπορεί να χτυπήσει τον Λαμπ.Mιλτο δεν λεει ψεμματα ο τυπος, ανεβηκε αθηνα για να παει στο υπουργειο εξωτερικων για να κανει επισημες μεταφρασεις για να βαλει πανω στα μπουκαλια, ειχε ολα τα δειγματα μαζι του, για να περασει οπως λεει και απο το χημειο του κρατους στην οδο Τσοχα για να παρει αριθμους εγκρισεων, μαλιστα μου εδειξε και το προτιμολογιο εισαγωγης του
-
Πάντως μόλις φέρει ενημέρωσε μας για τις τιμές του να δούμε αν μπορεί να χτυπήσει τον Λαμπ.
Ο Λαμπ δεν προκειται να ξαναφερει, τουλαχιστον ετσι μου ειπαν
-
Ρε θα παλαβώσω με αυτά τα AMSOIL... Τεσπα, ας τα φέρνουν πάντως για να τα βρίσκουμε και εύκολα καί οικονομικά.
-
Ο χρήστης andrpetr έγραψε:
Τί διαφορά είχε η συσκευασία; Σε ποιά MOTUL αναφέρεσαι;
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Τί διαφορά είχε η συσκευασία; Σε ποιά MOTUL αναφέρεσαι;
Απο το στομα μου το πηρες...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Παίδες (Μίλτο!! ) στο site της Castrol δίνει για τον δικό μου Μ50 κινητήρα το Edge 0-40!!!Ο κατασκευαστής (το 1994) έδινε 10-60!!!
Τόσο πολύ έχουν βελτιωθεί τα λιπαντικά?
Παρατήρηση.
Με τα 8100/5-40, το πρωί, ακούω περισσότερο τα ωστήρια όταν εκκινώ τον κινητήρα. Με τα 10/60 Castrol Racing ήταν λιγότερο (για 1-2 δευτερόλεπτα μιλάμε).O M50 έβγαινε σε 6κύλινδρο 2.0 και 2.5 σωστά;
Όπως και να έχει η AMSOIL προτείνει για τον M50 όπως και για τους M42, M52 ή S50 (πχ M3):
AFL 5W40
TSO 0W30
ASL 5W30
XLO 5W30Και η AMSOIL είναι πολύ υπεύθυνη σε όσα φτιάχνει και όσα λέει επισήμως (ανεπισήμως ο καθένας λέει ό,τι θέλει). Πχ για τoν S62 (Μ5) λέει '10W60' και από κάτω 'No AMSOIL product' και δεν λέει ό,τι λάδι θέλει να 'σπρώξει' για κατάλληλο.
Κοίτα και μόνος σου: http://www.amsoil.com/scripts/runisa.dl ... loaf:indexΕγώ θα προσθέσω ότι για συνθήκες Ελληνικού καλοκαιριού μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το λίγο παχύτερο AMO 10W40 ή το ακόμη παχύτερο DEO 5W40. Αυτά από AMSOIL και παρομοίως από άλλες καλές μάρκες.
Για τον θόρυβο από τα ωστήρια δεν ξέρω τί να υποθέσω. Ίσως το 8100 5W40 να μην του πάει και τόσο ενώ το 300V 5W40 να του πάει πολύ καλύτερα. Την επόμενη φορά δοκίμασε πάλι 40ρι αλλά σε άλλη καλή μάρκα.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Με τα 8100/5-40, το πρωί, ακούω περισσότερο τα ωστήρια όταν εκκινώ τον κινητήρα. Με τα 10/60 Castrol Racing ήταν λιγότερο (για 1-2 δευτερόλεπτα μιλάμε).Το πρωί (χειμώνα) νομίζεις ότι έχεις ντίζελ; Δεν είναι τα ωστήρια είναι τα πιστόνια (piston slap). Αυτό που λέει ο Μίλτος, με άλλα λάδια ακούγεται περισσότερο με άλλα λιγότερο (ίδιο ιξώδες).
Αν ακούγεται μόνο στην εκκίνηση και όχι για 2-3 εκνευριστικά λεπτά μέχρι να ζεσταθεί (το χειμώνα το σιβικ μου ακούγεται σαν σαβουροντίζελ), το λεπτό λάδι έχει πολύ πιο γρήγορη λίπανση στη κρύα εκκίνηση.
Αλλιώς άλλαξε μάρκα φίλτρου λαδιού, η βαλβίδα του δεν είναι καλή και αδειάζει το βράδυ και το πρωί μέχρι να γεμίσει (το φίλτρο) ο κινητήρας λειτουργεί χωρίς λάδι και κάνει θόρυβο. -
Και μενα ακουγεται το πρωι με τα κρυα, πραγμα που δεν συνεβαινε με τα RedLine αλλα σε γενικες γραμμες το 8100 ειναι πολυ καλο λιπαντικο και αρκετα τιμιο για τα λεφτα του. Τωρα που θα φερει και τα amsoil ο συναδελφος απο την Κρητη και πιστευω οτι θα εχει καλες τιμες θα τα δοκιμασω και αυτα για να βγαλω τελικα συμπερασματα με το τι παιζεται με τα λιπαντικα
-
Ευχαριστώ παίδες.
Θα δοκιμάσω με το φίλτρο κατ' αρχήν!!! -
Τωρα που θα φερει και τα amsoil ο συναδελφος απο την Κρητη και πιστευω οτι θα εχει καλες τιμες θα τα δοκιμασω και αυτα για να βγαλω τελικα συμπερασματα με το τι παιζεται με τα λιπαντικαΔεν μου ειπες ομως το τηλεφωνο του αφου ενδιαφερομαι να αγορασω δυο κουτες κι οχι μονο αν εχει φυσικα καλες τιμες;
-
Παιδιά θα ήθελα τη γνώμη σας τι λάδι να βάλω στο αυτοκίνητό μου. (VW Golf GT). H αντιπροσωπεία λέει πως πρέπει το λάδι να είναι προδιαγραφής VW 504 00, δηλ. 5W-30. Επίσης μου είπαν ( ποιος ξέρει αν είναι αλήθεια) ότι το αυτοκίνητο ήρθε από Γερμανία με CASTROL. Από εκεί και πέρα κανείς δεν ξέρει τίποτα, εννοώ τι είδους castrol είναι. Σκέφτομαι 1η αλλαγή στα 7.000km ή στο 6μηνο λοιπόν, και αποφάσισα να βάλω castrol formula slx longlife III 5W-30. Ποια είναι η γνώμη σας;
-
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Τωρα που θα φερει και τα amsoil ο συναδελφος απο την Κρητη και πιστευω οτι θα εχει καλες τιμες θα τα δοκιμασω και αυτα για να βγαλω τελικα συμπερασματα με το τι παιζεται με τα λιπαντικα
Δεν μου ειπες ομως το τηλεφωνο του αφου ενδιαφερομαι να αγορασω δυο κουτες κι οχι μονο αν εχει φυσικα καλες τιμες;
Μολις τα φερει θα ακολουθησουν πληρη στοιχεια (ισως με κανει και dealer)
-
Τωρα που θα φερει και τα amsoil ο συναδελφος απο την Κρητη και πιστευω οτι θα εχει καλες τιμες θα τα δοκιμασω και αυτα για να βγαλω τελικα συμπερασματα με το τι παιζεται με τα λιπαντικα
Δεν μου ειπες ομως το τηλεφωνο του αφου ενδιαφερομαι να αγορασω δυο κουτες κι οχι μονο αν εχει φυσικα καλες τιμες;
Μολις τα φερει θα ακολουθησουν πληρη στοιχεια (ισως με κανει και dealer)
Επειδη προκειται εντος βδομαδος να παραγγειλω απο Amsoil απευθειας αν δεν τα βρω εδω μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος για το ποτε κι αν θα εχει/εχετε τα DEO 5W/40 κι αν ειναι δυνατον σε ποια τιμη;
Με pm αν δεν θες δημοσια να δωσεις στοιχεια σε παρακαλω. Ευχαριστω! -
Ο χρήστης konv έγραψε:
Παιδιά θα ήθελα τη γνώμη σας τι λάδι να βάλω στο αυτοκίνητό μου. (VW Golf GT). H αντιπροσωπεία λέει πως πρέπει το λάδι να είναι προδιαγραφής VW 504 00, δηλ. 5W-30. Επίσης μου είπαν ( ποιος ξέρει αν είναι αλήθεια) ότι το αυτοκίνητο ήρθε από Γερμανία με CASTROL. Από εκεί και πέρα κανείς δεν ξέρει τίποτα, εννοώ τι είδους castrol είναι. Σκέφτομαι 1η αλλαγή στα 7.000km ή στο 6μηνο λοιπόν, και αποφάσισα να βάλω castrol formula slx longlife III 5W-30. Ποια είναι η γνώμη σας;Καλό είναι αλλά το Castrol SLX LongTec 0W30 είναι πολύ καλύτερο (GrIV/V).
http://www.castrol.com/castrol/productd ... Id=6007125 -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αλλιώς άλλαξε μάρκα φίλτρου λαδιού, η βαλβίδα του δεν είναι καλή και αδειάζει το βράδυ και το πρωί μέχρι να γεμίσει (το φίλτρο) ο κινητήρας λειτουργεί χωρίς λάδι και κάνει θόρυβο.
Όντως στα απλά φίλτρα που βάζουμε οι περισσότεροι (μάλλον όλοι μας) η βαλβίδα τους είναι τόσο φτηνιάρικια που ενίοτε μας κρεμάει και καταδικάζουμε αδίκως ένα πολύ καλό λιπαντικό. Το λέω γιατί το 8100 5W40 εκτός του ότι είναι πολύ καλής ποιότητος έχει και ιξώδες που δεν θα έπρεπε να παρατηρείς χτυπήματα από τις βαλβίδες στα ξεκινήματα (εκτός κι αν το έχεις πεθάνει το λαδάκι).
-
Παντως ποτε μη λες ποτε Μιλτο, στο Σουιφτ τα EFL 5W/40 οπως το θετεις τα 'πεθανα' σε 5000+ χλμ κι ακουγεται αρκετα το μοτερ οταν ειναι κρυο!
Περι λιπαντικών γενικώς