-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
To Mobil 1 0W40 μετά τους 70C αρχίζει και γίνεται ολοένα και παχύτερο από το 8100 5W40. Και από τους 70C και κάτω γίνεται ολοένα και λεπτότερο. Το φάσμα ιξώδους του Mobil 1 καλύπτει τις ανάγκες των περισσότερων κινητήρων για όλες τις εποχές. Κατ'αντιστοιχία τα 8100 0W40, ELF 0W40, BP 0W40, Castrol 0W40 είναι παντού λεπτότερα από το 8100 5W40.
Άρα το Mobil 1 0W40 είναι καλύτερη επιλογή από τις υπόλοιπες εάν το ζητούμενό σου είναι να κρατιέται παχύ το φιλμ στις υψηλές θερμοκρασίες και ταυτόχρονα άριστη ροή στις χαμηλές.Το κιβώτιο ταχυτήτων σου το βρίσκω ιδιαίτερη περίπτωση... Από ό,τι είδα χρειάζεται 80ρα βαλβολίνη. Αλλά κανείς από τους οδηγούς της ARAL, CASTROL, VALVOLINE δεν προτείνουν για σένα κάτι διαφορετικό από την εργοστασιακή. Έχω δει την βαλβολίνη της Opel και μοιάζει πάρα πολύ σε χρώμα και υφή με την κόκκινη και κολλώδης της LE. Μοιάζει να είναι ειδική παραγγελία της Opel.
To provlhma einai oti ta 0W40 ladia periexoun perissotera polymer VI apo ta antistoixa 5W40 pou thewrhtika shmainei oti to ladi tha spasei pio grhgora apo oti to 5W40. H vash tou Mobil den einai kai oti kalytero.
-
γιατί η βάση του Mobil1 δεν είναι και ότι το καλύτερο ?
-
Ο χρήστης KostasV6 έγραψε:
To provlhma einai oti ta 0W40 ladia periexoun perissotera polymer VI apo ta antistoixa 5W40 pou thewrhtika shmainei oti to ladi tha spasei pio grhgora apo oti to 5W40. H vash tou Mobil den einai kai oti kalytero.Είναι 'πιο συνθετικά' όμως και δεν είναι σίγουρο ότι περιέχουν περισσότερα Visc. index improvers. Μπορεί να έχουν ίδια ή λιγότερα VII γιατί το 'φουλ συνθετικό' λάδι έχει την ιδιότητα να λεπταίνει λιγότερο όταν ζεσταίνεται.
-
Έτσι ακριβώς. Αυτό που παρατηρείς Κώστα ισχύει για ίδιας κλάσης λιπαντικά και το 8100 5W40 είναι μισή κλάση κάτω (Group III/IV) περίπου σαν τα αντίστοιχα 5W40 της ELF. Δηλαδή θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα AMSOIL AFL ή DEO 5W40 ή Mobil Delvac 1 5W40 ως 100% Group IV/V χρησιμοποιούν λιγότερα βελτιωτικά ιξώδους από το Mobil 1 0W40, αλλά να ξέρεις ότι τα Group IV/V λιπαντικά δεν χρειάζονται (από καθόλου έως λίγα) πολλά από τα συνήθη πρόσθετα που υπάρχουν στα Group I-II-III, ανάμεσά τους και τα βελτιωτικά ιξώδους. Τα συνθετικά λιπαντικά είναι πιο κατευθυνόμενες-προσανατολισμένες συνθέσεις από ότι τα ορυκτελαϊκά.
-
Όλα αυτά είναι που με προβληματίζουν εδώ και καιρό. Στο δικό μου S2000 η Χόντα προτείνει 5W-40 ή 10W-30. Συνήθως προτιμώ το 5-40 και έχω δοκιμάσει μερικά. Motul 300v, Castrol rs 0-40, Honda hfs, Torco sr-5 και θέλω να δοκιμάσω και τα Redline, Amsoil.
Ποιό θεωρείτε το καλύτερο 5W-40 λάδι γιατί αν βάλω μέσα και Agip, Elf, Mobil,Valvoline, Pennzoil κλπ θα χάσω το μέτρημα;
-
Να ρωτησω κι εγω με την σειρα μου κατι αν και πιστευω ξερω την απαντηση, μολις παρελαβα δυο 4κιλα Mobil1 0W/40 απο Λαμπριανιδη και με παραξενεψε η ενδειξη στο κατω μερος του μπουκαλιου που λεει 08/03, ειναι δυνατον να ειναι τοσο παλια, που το θεωρω απαραδεκτο για την παραπανω εταιρεια αν ειναι ετσι, η οντως ειναι ημερομηνια κατασκευης του πλαστικου μπουκαλιου; (αλλα παλι γιατι σε αλλες μαρκες η ημερομηνια αυτη δηλωνει την ημερομηνια του λιπαντικου...)
-
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Να ρωτησω κι εγω με την σειρα μου κατι αν και πιστευω ξερω την απαντηση, μολις παρελαβα δυο 4κιλα Mobil1 0W/40 απο Λαμπριανιδη και με παραξενεψε η ενδειξη στο κατω μερος του μπουκαλιου που λεει 08/03, ειναι δυνατον να ειναι τοσο παλια, που το θεωρω απαραδεκτο για την παραπανω εταιρεια αν ειναι ετσι, η οντως ειναι ημερομηνια κατασκευης του πλαστικου μπουκαλιου; (αλλα παλι γιατι σε αλλες μαρκες η ημερομηνια αυτη δηλωνει την ημερομηνια του λιπαντικου...) -
συνηθως τα μπουκαλια ειναι ανακυκλωσιμα.
μηπως επεσες σε τετοιο?ρωτα τον λαμπ,για αρχη και μετα στειλε mail στην mobil ελλας.
-
Στο δικό μου 4λιτρο Μ1 0-40 από κάτω γράφει στη μια πλευρά ένα μεγάλο 4 και στην άλλη έχει ένα μικρό δίσκο (μήνες) με ένα βελάκι στο 4. Επίσης έχει κάτι τυπωμένο στο πλάι (inkjet) γράμματα και νούμερα αλλά είναι μισοσβησμένο και δυσανάγνωστο. Πρέπει να το έχω πάνω από χρόνο και το πήρα από Καρφούρ.
-
H διαφορά του καλού λιπαντικού με το καλό κρασί είναι ότι το δεύτερο όταν παλιώνει πωλείται ακριβότερα.
-
Γειά σας
Είμαι κάτοχος ενός Opel Astra H Sport SW 1.8 Z18XER (Mod 11/2006).
Σε ερωτησή μου στην Opel Hellas για το αν μπορώ να χρησιμοποιήσω λάδια εκτός γκάμας Opel από τα λάδια πού είναι εφοδιασμένο το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο (5W - 30 και καλύπτουν την προδιαγραφές της Opel GM-LL-A-025 η οποία είναι του Β΄Εξαμήνου 2000 και κατά ACEA A3/B3 και κατά API CL/CF).
Η απάντηση από την Opel ήταν ότι μπορώ εάν αναφέτεραι η προδιαγραφή τους (σ.σ. GM-LL-A-025) στην συσκευασία του λαδιού.
Δεν μου απάντησαν όμως για το αν το λάδι που προτείθεμαι να χρησιμοποιήσω (5W-40 Full Synthetic) που καλύπτει τις προδιαγραφές κατά ACEA A3/B3 του 2002 και κατά API CL/CF καλύπτει την δική τους προδιαγραφή.
Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει για το άν η προδιαγραφή ACEA A3/B3 του 2002 καλύπτει την προδιαγραφή GM-LL-A-025 Β΄2000 (η απάντηση που πήρα από την εταιρεία των λιπαντικών 5W-40 είναι ότι την καλύπτει) και αν όχι γιατί.Υ.Γ. το αυτοκίνητο είχει διανύσει 7.000χλμ σε διάστημα 50 ημερών και μου έχει κάψει σχεδόν ένα λίτρο λάδι χωρίς να έχει πιεστεί και να έχει γίνει σωστό στρώσιμο. Στα δύο προυγούμενα Astra G 1.4 που είχα στην κατοχή μου το ένα διάνυσε 60.000 σε 4,5 χρόνια και το δεύτερο 150.000 σε 3,5 χρόνια δεν μου κάψανε καθόλου λάδι ούτε καν στο στρώσιμο! σε κανένα από τα δύο δεν έμπαινε εργοστασιακό λάδι της Opel.
Τώρα με τον κινητήρα Z18XER βλέπω κάποιο πρόβλημα -
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
συνηθως τα μπουκαλια ειναι ανακυκλωσιμα.μηπως επεσες σε τετοιο?ρωτα τον λαμπ,για αρχη και μετα στειλε mail στην mobil ελλας.
O Lamp λεει πως δεν εχει καμια σχεση η συγκεκριμενη ημερομηνια με την ημερομηνια παραγωγης και διαθεσης!!!
Εγω παλι λεω ειναι βλακες απο το εργοστασιο και ξερει εκεινος καλυτερα!
Επισης - λεει - δεν εχουν κανενα προβλημα ακομη κι αν ειναι του 08/03 γιατι τα λαδια δεν παθαινουν τιποτα (μετα απο 4 χρονια ) και να μου δωσει τηλεφωνα να μιλησω με τεχνικο οποιασδηποτε μεγαλης εταιρειας λιπαντικων (σιγα που δεν θα μου πουν το ιδιο κι αυτοι, προφανως θα υποστηριξουν τους μεταπωλητες τους και τα πιθανως αποθηκευμενα προιοντα τους και βεβαια παροτι δεν ασχοληθηκα επαγγελματικα χημικος ειμαι δεν ειμαι μπακαλης).
Τι να πει κανεις για το μ@υνι της αλληνης το ξερετε, πανω που αρχισα να εμπιστευομαι τη συγκεκριμενη εταιρεια μαλλον θα αρχισω να κοιταζω αλλου! -
Αρκεί να ανακινήσεις καλά το μπουκάλι (λένε γνώστες) για να ανακατευτεί καλά το λάδι με τα πρόσθετα, που τυχόν έχουν κατακαθήσει, και το λάδι είναι μια χαρά...
-
Εγω σας τα εχω πει οτι οι εμποροι ειναι απατεωνες και κερδοσκοποι!!!
Δεν τους νοιαζει τι σου πασαρουν, απλα αποσκοπουν στο κερδος, ο Λαμπριανιδης δεν διαφερει απο ολους τους αλλους, μην τρωτε το παραμυθι
Οσο για αυτο που διαβασες στην συσκευασια αν ειναι αναγλυφο πανω στο πλαστικο μπουκαλι δηλ στον 'πατο' ειναι η ημερομηνια ανακυκλωσεις του πλαστικου, καμια σχεση με την ημερομηνια παραγωγης προιοντος, στο λεω διοτι εισαγω απο Ολλανδια χημικα καθαριστικα για πατωματα και γραφουν στον πατο του πλαστικου δοχειου την ημερομηνια ανακυκλωσης του πλαστικου και καπου διπλα ποσες φορες εχει ανακυκλωθει. -
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Εγω σας τα εχω πει οτι οι εμποροι ειναι απατεωνες και κερδοσκοποι!!!
Δεν τους νοιαζει τι σου πασαρουν, απλα αποσκοπουν στο κερδος, ο Λαμπριανιδης δεν διαφερει απο ολους τους αλλους, μην τρωτε το παραμυθι
Οσο για αυτο που διαβασες στην συσκευασια αν ειναι αναγλυφο πανω στο πλαστικο μπουκαλι δηλ στον 'πατο' ειναι η ημερομηνια ανακυκλωσεις του πλαστικου, καμια σχεση με την ημερομηνια παραγωγης προιοντος, στο λεω διοτι εισαγω απο Ολλανδια χημικα καθαριστικα για πατωματα και γραφουν στον πατο του πλαστικου δοχειου την ημερομηνια ανακυκλωσης του πλαστικου και καπου διπλα ποσες φορες εχει ανακυκλωθει.Τελικα δεν αντεξα, τηλεφωνησα και σε 4 χημικους μεγαλων εταιρειων (ασχετων οχι της Mobil) και οι εντυπωση που μου δωσαν ειναι οτι ειτε δεν ξερουν ειτε δεν θελουν να απαντησουν σε τετοια ερωτηση!
Ειδικα στο οτι οι μισοι λενε η ημερομηνια αυτη ειναι παραγωγης του λιπαντικου και οι αλλοι μισοι του μπουκαλιου, τελος παντων εστειλα e-mail στην ιδια την Mobil και περιμενω απαντηση τουλαχιστον για να ειμαι σιγουρος αν ειναι οντως αυτη η ημερομηνια παραγωγης, με γεμιζει παντως ελπιδες αυτο που λες περι ημερομηνιας ανακυκλωσης γιατι δεν πιστευω ο Λαμπ με τοση δουλεια να εχει τοσο παλια λαδια ειδικα σε ενα τοσο εμπορικο προιον, εκτος και αγορασε τα υπολλειματα απο αποθηκες ανα την Ευρωπη που παιζει κι αυτο σαν σεναριο.
Ενα ειναι σιγουρο και το λεω οχι για τα λαδια αλλα γενικοτερα τις χημικες ενωσεις, αν εχουν κατακαθι ΜΗΝ περιμενετε ανακατευοντας τες να επανακτησουν τις χαμενες τους ιδιοτητες απο την πολυκαιρια, εκτος απο ειδικα προσθετα που μπορει να εχουν και ειναι φυσικο να ειναι απο την πρωτη στιγμη σαν κατακαθι στον πατο του μπουκαλιου οποτε θελουν αναδευση - παντα κατα την αποψη μου. -
Μα καλα που ζεις εσυ?? Εισαι και χημικος .... δεν ξερεις οτι βαση κοινοτικης νομοθεσιας ολα τα πλαστικα μπουκαλια πρεπει να αναγραφουν στο κατω μερος (πατο) την ημερομηνια ανακυκλωσεις και ποσες φορες εχουν ανακυκλωθει.
Οσο για τις ημερομηνιες παραγωγης η καθε εταιρια χρησιμοποιει δικο της συστημα, και οχι αναγλυφο επανω στο μπουκαλι, οπως και η Αμσοιλ, θυμαμαι επρεπε να επιστρατευσουμε τις γνωσεις του Μιλτου για να αποκωδικοποιησουμε τον τροπο που η Αμσοιλ γραφει την ημερομηνια παραγωγης πανω στα μπουκαλια της -
Αληθεύει ότι ο trade-wind.gr συσκευάζει τα προϊόντα του στην Ελλάδα;
-
Καλησπέρα και καλή χρόνια σε όλους.
Έχω Βάλλει amsoil 10-40 το μπουκάλι λέει Premium Protection (API SL/CF,CI-4 Plus API SJ, SH, SG MIL-PRF-2104G). Από μια μάτια που έριξα δεν τα βρήκα πουθενά στο ΝΕΤ. Στο trade-wind.gr έχει τα XLO που γράφον XL 10-40 synthetic Motor oil και στο http://www.amsoil.com που έχει και τα AMO τα οποία γραφούν High Performance Motor Oil.
Εγώ ποια έχω βάλλει???
Και κάτι ακόμα ποια είναι καλύτερα(για το CAR μου) : τα SAE 10W-40 Synthetic High Performance Motor Oil (AMO) ή Series 2000 Synthetic 20W-50 Racing Oil (TRO) ???
-
Οριστε και τι μου απαντησε η Mobil:
The shelf-life of motor oils if unopened and kept in a controlled
climate (40F-120F) is approximately 5 years.
Thank you for choosing ExxonMobil products.
If you need further assistance, please contact ExxonMobil at 1-800-ASK-MOBIL-Matt Jacob
Και οτι αυτο που γραφει οντως δεν ειναι η ημερομηνια παραγωγης οποτε ολα καλα, θελω να πιστευω φυσικα!
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Αληθεύει ότι ο trade-wind.gr συσκευάζει τα προϊόντα του στην Ελλάδα;Με τόσες μάρκες μου φαίνεται κομματάκι δύσκολο. Όποιος ξέρει ας μας βοηθήσει γιατί έχω αγοράσει ήδη μια φορά λάδια από εκεί Torco sr-5και θα ξαναπάρω Redline 5w-40 ή Amsoil 5W-40. Τί προτείνετε?
Περι λιπαντικών γενικώς