-
Πιο στρωτη και ησυχη λειτουργια του μοτερ
-
Ο χρήστης STAX έγραψε:
Πιο στρωτη και ησυχη λειτουργια του μοτεργιατι πριν ειχες κομπιασματα ή τραχυ θορυβο?
-
Υπαρχουν 2 motor kote, ενα που συσκευαζουν εδω στην Ελλαδα και ενα που φερνουν απ'ευθειας απο ΗΠΑ.
-
Να και τα δυο site:
http://www.motorkote.com/merchant2/merc ... creen=SFNT
Του 'Ελληναρα' το motorkote ψιλομουφα μου φαινεται,ασε που εχω μαθει οτι το πουλαει πανακριβα, λες και μοιραζει το φαρμακο για τον καρκινο το χρεωνει, πουθενα στην Αμερικη δεν υπαρχει λαδι motorkote
-
Επιβεβαιώνω. Η περίπτωση του ελληνικού Motorkote βγάζει μάτι. Τζάμπα να μου το έδιναν δεν θα το έπαιρνα.
Ο Λαμπριανίδης φέρνει το γνήσιο Motorkote. Αυτό να πάρετε!
Αντίστοιχο προϊόν είναι το Militec-1 του Αγγελόπουλου (πάλι τα ίδια ονόματα...). Εφάμιλλο πρέπει να είναι το X-1R. Ειδικά τα δύο τελευταία (Militec-1 και X-1R) χρησιμοποιούνται -γι αυτό κατασκευάστηκαν- και σε εφαρμογές ειδικών απαιτήσεων διαστημικής ναυσιπλοΐας, αεροπλοΐας, θαλάσσιας ναυσιπλοϊας, τραίνα, κάθε λογής φορητά ή σταθερά οπλικά συστήματα.Κανένα από τα παραπάνω δεν αντικαθιστά το καλό λιπαντικό. Η λιπαντική μεμβράνη που σχηματίζουν κατά την μοριακή τους ένωση με την επιφάνεια των μετάλλων αν δεν λιπαίνεται σωστά ο κινητήρας φθείρεται ταχύτατα και χάνεται το όποιο νόημα υπάρχει για την χρήση του. Αυτό που προσφέρουν στην ουσία είναι μία 'φυσική' ολισθηρότητα στα μέταλλα και προστασία τους λόγω μοριακής κάλυψης της επιφάνειάς τους, η οποία κάλυψη προηγείται της τυχούσας φθοράς των μετάλλων. Υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν την λειτουργία τους. Η επιτυχής και πλήρης εφαρμογή τους στα μέταλλα απαιτεί χρόνο γιατί η μοριακή ένωση που κατασκευάζει την 'μεμβράνη' προστασίας γίνεται σε συγκεκριμένο φάσμα θερμοκρασίας (η Militec-1 αναφέρει για θερμοκρασίες 60-70C) και παρατηρείται μέχρι και ελάχιστη μείωση της λιπαντικής ικανότητας για την 1η ώρα λειτουργίας (τεστ Militec-1 σε γαλλικό κινητήρα TU3) ισοφάριση για τις επόμενες 4 ώρες και σταδιακή συνεχής αυξανόμενη καλυτέρευση για τις επόμενες 20 ώρες.
Άρα όταν ρίξουμε τέτοιο πρόσθετο στον κινητήρα μας καλύτερα να αποφύγουμε τα σκισίματα για την 1η ώρα εφαρμογής του και θα είναι πιο ωφέλιμο να λειτουργεί ο κινητήρας συνέχεια αυτήν την 1η ώρα (ας το ρίξουμε ένα πρωινό πριν κατέβουμε στην πόλη όπου θα κυριαρχεί το ρελαντί). Εγώ έριξα Militec-1. Σε καμία περίπτωση δεν είδα διαφορά λειτουργίας όμοια με αυτήν που παρατηρώ όταν αλλάζω τα λάδια (ίσως να μην 'είδα' καθόλου ίσως και να 'είδα' ελάχιστη). -
ΧΑΙΡΕΤΩ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ. ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΤΙΤΡΙΒΙΚΑ.ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ;
-
Προσωπικη αποψη **μην ασχολειστε **και δεν εχω κανενα κερδος που το λεω αφου και απο τα δυο μαγαζια (Λαμπριανιδη-Αγγελοπουλο) εχω ψωνισει πολλες κουτες λαδια για μενα και φιλους αλλα στα 'βελτιωτικα' λαδιων/αντιτριβικα διαφωνω καθετα γιατι ποτε δεν ξερεις την αντιδραση τους αναλογα το χρησιμοποιουμενο καθε φορα λαδι!
-
Συμφωνώ αλλά για άλλο λόγο. Δεν βρίσκω κανέναν λόγο να χρησιμοποιπεί κάποιος ενισχυτικά μετάλλων και να μην χρησιμοποιεί κάποιο από τα κορυφαία λιπαντικά στον κινητήρα-σασμάν του.
Όσον αφορά τις παρενέργειες λόγω χημικών αντιδράσεων τίποτα δεν αποκλείεται, αλλά δεν είναι απαραίτητα κακό να αρκεστεί κάποιος στους ισχυρισμούς των συγκεκριμένων παρασκευαστών.
-
Μα οταν εχεις ενα πολυ καλο λαδι Μιλτο γιατι να βαλεις το αντιτριβικο (90% ειναι χλωριουχα σκευασματα) ειδικα που δεν ξερεις την συμπεριφορα του μαζι με το συγκεκριμενο λαδι, υπαρχει λογος να ψαχνουμε τον μπελα μας με το μικροσκοπιο;
Δεν ξερω ισως ειμαι υπερβολικος αλλα σε τετοια θεματα προτιμω παντα τις σιγουρες και δοκιμασμενες λυσεις αφου πρωτευει η αξιοπιστια στις προτεραιοτητες μου! -
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Προσωπικη αποψη **μην ασχολειστε **και δεν εχω κανενα κερδος που το λεω αφου και απο τα δυο μαγαζια (Λαμπριανιδη-Αγγελοπουλο) εχω ψωνισει πολλες κουτες λαδια για μενα και φιλους αλλα στα 'βελτιωτικα' λαδιων/αντιτριβικα διαφωνω καθετα γιατι ποτε δεν ξερεις την αντιδραση τους αναλογα το χρησιμοποιουμενο καθε φορα λαδι!+1
-
Δεν διαφωνώ. Και πρέπει να ξεκαθαρίσω τί εννοώ αναφερόμενος στο Militec-1 που χάρη σε αυτό κατανόησα τί είναι το MOTORKOTE και το X-1R.
Παρακάτω καταθέτω περισσότερο άποψη παρά γνώσεις, αφού στον συγκεκριμένο χώρο υπάρχει αρκετή ομίχλη ακόμη και οι πηγές πληροφόρησης είναι λίγες. Η σημαντικότερη επίσημη πηγή είναι προσβάσιμη από όλους και είναι το site της Militec-1: http://www.militec-1.com/
Το Militec-1 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΟ ή ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΟ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟΥ ή ΛΙΠΑΝΣΗΣ αλλά ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΩΝ. Δηλαδή δεν βελτιώνει την λίπανση αλλά τα μέταλλα. Η διαφορά της έννοιας είναι τεράστια. Δεν περιέχει γραφίτη, τεφλόν, μολυβδένιο κλπ παρόμοια ενισχυτικά λίπανσης (και όχι μετάλλων) που είναι συχνά έντονα αμφισβητούμενα από τους ίδιους τους παρασκευαστές λιπαντικών και πολύ καλά κάνουν. Ενώνεται μοριακά με τα μέταλλα και ΔΕΝ επιδρά στο λιπαντικό. Δεν έχει σύνθεση ανταγωνιστική με το λιπαντικό το οποίο είναι απλά ο φορέας του Militec-1. Υποτίθεται ότι το MOTORKOTE είναι ανάλογο προϊόν και λέω 'υποτίθεται' γιατί το site του δεν είναι και τόσο περιεκτικό σε πληροφορίες πέραν των βασικών. Πιθανότατα το X-1R είναι παρόμοιο προϊόν. Δεν είναι απόδειξη ομοιότητας αλλά ένδειξη: το MΟTORKOTE και το MILITEC-1 έχουν σχεδόν ίδιο χρώμα. Επίσης σημαντική ένδειξη ομοιότητας είναι ότι η MOTORKOTE τονίζει την απουσία των γνωστών βελτιωτικών λίπανσης όπως γραφίτης, μόλυ, τεφλόν κλπ. Μέχρι εκεί όμως γιατί η MOTORKOTE είναι πολύ περιληπτική.
Εγώ έριξα Militec-1 από περιέργεια. Διάβασα πρώτα όλο το site της Militec και τα τεστς που έχουν γίνει (ένα τεστ έγινε σε Πανεπιστήμιο του Παρισιού σε 14άρη κινητήρα της Peugeot...), κατάλαβα ότι δεν θέλει σκίσιμο στην αρχή γιατί η απόδοση και προφανώς και η προστασία ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ και μετά από μία ώρα λειτουργίας όλα παίρνουν τα πάνω τους. Στην διάρκεια του 25ωρου τεστ παρατήρησαν ότι οι πρώτες 5 ώρες δείχνουν παρόμοια προστασία με την εργοστασιακή και έπειτα η προστασία αυξάνεται μέχρι τέλους του τεστ (έχει συνεχώς ανοδική πορεία). Προφανώς μετά από μερικά 25ωρα η απόδοση-προστασία θα καμφθεί και θα επανέλθει στα εργοστασιακά επίπεδα. Το Militec-1 είναι το μόνο που με έπεισε γιατί ανακοινώνει τα τεστς που έγιναν (όχι διαφημιστικές παρουσιάσεις) και καταλαβαίνει καλύτερα κάποιος για το προϊόν. Δείτε το site της, είναι περιεκτικό και όχι επιγραμματικό με τίτλους όπως του MOTORKOTE που δεν θα με έπειθε εάν δεν διάβαζα για το Militec-1 και δεν υπέθετα ότι πρόκειται για αντίγραφή του.
Ταυτόχρονα θεωρώ ότι το Militec-1 είναι ακίνδυνο αφού επιδρά στα μέταλλα και όχι στις συνθέσεις των λιπαντικών. Όπως είπα το λιπαντικό είναι απλά ο φορέας του Militec-1. Αναφέρομαι στο Militec-1 γιατί από αυτό πήρα τις πληροφορίες (οι λοιποί είναι πιο γενικόλογοι - ακόμη και το περίφημο στις ΗΠΑ X-1R) και μπορείτε κι εσείς να τις διαβάσετε. Εξάλλου το ότι το χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός και πολλά από τα τεστς (και όχι διαφημιστικά σποτς) έχουν γίνει σε οχήματα του αμερικανικού στρατού (και ακολούθως εκρίθηκε η εκτεταμένη χρήση του σε ολόκληρο τον στροτό των ΗΠΑ) είναι μία επιπλέον θεωρητική εγγύηση για εμάς που δεν μπορούμε να τεστάρουμε τέτοια προϊόντα. Το μόνο κακό που βλέπω (και μεγάλο κακό) είναι κυρίως ότι τα βασικά έσοδα του Militec-1 βγαίνουν ωφελώντας τον αμερικανικό στρατό να γίνεται πιο αξιόμαχος και επικίνδυνος για τον υπόλοιπο κόσμο.
Και δεν προτείνω ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ να χρησιμοποιεί οποιουδήποτε είδους βελτιωτικά. Τονίζω για να μην παρεξηγηθώ: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΚΑΛΟ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ή ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ ή ΜΕΤΑΛΛΩΝ. Είναι απορίας άξιο για μένα (έως κωμικό) να βλέπω κάποιον να χρησιμοποιεί πχ Castrol GTX ή άλλο ενισχυμένο ορυκτέλαιο (GrI/II/III) και να προσπαθεί να βελτιώσει επιπλέον την λίπανση με βελτιωτικά-ενισχυτικά... Τζάμπα κόπος.
Αν κάποιος βλέπει τον κινητήρα του σε πτωτική τάση ας κάνει μία ελπιδοφόρα προσπάθεια μήπως και παρατείνει την επισκευή του, αν και σίγουρα τα ενισχυτικά μετάλλων δεν προορίζονται για τέτοια χρήση (αντιθέτως εδώ μπορεί να βοηθήσουν τα ενισχυτικά λίπανσης κυρίως με μόλυ).
Εάν η λίπανση δεν είναι καλή δεν έχει κανένα νόημα η χρήση ενισχυτικών μετάλλων, αφού η όποια προστατευτική μεμβράνη θα φθαρεί σύντομα όσο σύντομα θα φθαρεί μετά και το ίδιο μέταλλο. Άρα, φροντίζουμε πρωτίστως για την ιδανικότερη λίπανση και μετά αν μας τρώει ο κώλος ασχολούμαστε και με τα υπόλοιπα.Είναι σα να είμαστε οδηγικά ανεπαρκείς και να προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι βάζοντας σπορ ή και αγωνιστικά λάστιχα και ανάρτηση, αναβαθμίζοντας τον κινητήρα κλπ που όμως δεν έχουν καμία σχέση με την οδηγική μας ικανότητα.
-
Κάτι που χρησιμοποιεί ο στρατός μάλλον δεν είναι καλό για το αμάξι σου. Μπορεί να βοηθάει το κινητήρα να δουλέψει χωρίς λάδια (αν χτυπηθεί το σύστημα λίπανσης να μην ακινητοποιηθεί αμέσως το όχημα) αλλά μπορεί να μην είναι καλό για τη μακροζωία του κινητήρα (γράφει στα συστατικά αν έχει χλώριο ή ενώσεις του?).
-
MILITEC-1
To MSDS ανακοινώνεται δημοσίως δεν αναφέρει συστατικά στοιχεία.X-1R
To MSDS ανακοινώνεται δημοσίως επίσης και αναφέρει ανάμεσα σε άλλα συστατικά: Stabilized Chlorinated ParaffinMOTORKOTE
Δεν βρήκα MSDS. -
[off topic mode on]
Το site της Militec πάντως είναι η επιτομή της good old white American family προπαγάνδας...Τσεκάρεται την Annya στo meet the family section, πρώτο μωρό
[/off topic mode off]
-
Αρχισαν οι Χριστουγεννιατικες προσφορες
http://www.trade-wind.gr/index.php?co=p ... rod_id=717
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
[off topic mode on]
Το site της Militec πάντως είναι η επιτομή της good old white American family προπαγάνδας...Τσεκάρεται την Annya στo meet the family section, πρώτο μωρό
[/off topic mode off]
Πολυ 'Αμερικανια' μου φαινεται
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Αρχισαν οι Χριστουγεννιατικες προσφορεςhttp://www.trade-wind.gr/index.php?co=p ... rod_id=717
Ω ΝΑΙ!
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Ω ΝΑΙ!
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι να αγοράσει κάποιος μια κάσα λάδια (ή και λιγότερα) για το αμάξι του. Γιατί να αγοράσω λάδια για τα επόμενα 2, 3, 5 χρόνια; Εσύ που αγοράζεις τι κατάλαβες, αν βγει καλύτερο λάδι τι θα κάνεις το παλιό;
Για τη χλωριωμένη παραφίνη δεν ξέρω, ας μας πει ο χημικός.
Το χλώριο έμπαινε σαν πρόσθετο στα λάδια μέχρι τη δεκαετία του 60 για να μη παθαίνουν αμέσως ζημιά οι κινητήρες σε περίπτωση βλάβης του συστήματος λίπανσης - μετά το 60, τα συστήματα λίπανσης έγιναν καλύτερα. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ω ΝΑΙ!
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι να αγοράσει κάποιος μια κάσα λάδια (ή και λιγότερα) για το αμάξι του. Γιατί να αγοράσω λάδια για τα επόμενα 2, 3, 5 χρόνια; Εσύ που αγοράζεις τι κατάλαβες, αν βγει καλύτερο λάδι τι θα κάνεις το παλιό;
Εννοείται ότι παίρνεις κιβώτιο για να το μοιράσεις. Εγώ παίρνω κιβώτια και τα μοιράζω...
-
Βασικα γιατι εδω και καιρο δεν εχει τα Amsoil EFL 5W/40 o Λαμπριανιδης και θα πρεπει να παρω κουτα απο τον αντιπροσωπο;
Δεν μπορω να καταλαβω την πολιτικη του!Για τη χλωριωμένη παραφίνη δεν ξέρω, ας μας πει ο χημικός.
Γιατι εσυ δεν ξερεις η δεν καταλαβαινεις αυτα που γραφονται στο διαδυκτιο, ειπαμε ΜΑΚΡΙΑ κι αγαπημενοι θες και γνωμη Χημικου!!!
Ειναι σαν το κρεας που τρωγαμε στο στρατο και βαζαμε κουβαδες πιπερι, κανελλα κλπ για να νοστιμηνει, αν ηταν φρεσκο και καλο πιστευεις θα ηθελε τοσα μπαχαρικα;
Περι λιπαντικών γενικώς