-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πρώτα απο όλα εννοουσα οτι εκει τα λιπαντικά και οι βενζινες είναι πολυ φθηνα!
Ξαναλέω, πως σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των λιπαντικών ισχύουν τα εξής.- Είναι γεγονός και αν θέλεις πίστεψέ το,οτι η τεχνολογία των λιπαντικών είναι τόσο παραπλήσια από το ένα στο άλλο που πλέον οι αλλαγές εντοπίζονται απλώς στην επιλογή των πρόσθετων που η κάθε εταιρία χρησιμοποιεί.
- Για λιπαντικά που ανήκουν στην ίδια κατηγορία τιμής η απόδοση τους είναι παραπλήσια
- Εξαιτίας του 2 δεν είναι δυνατόν να βρεις λιπαντικό σε αισθητά μικρότερη κατηγορία τιμών το οποίο να έχει απόδοση όση και τα ακριβότερα...Κάποιος σε έχει κοροϊδέψει!! Γεγονός καθόλου σπάνιο εδώ!!!
Takinen,σύμφωνοι!Αλλα στην ιδια κατηγορία τιμής (οπως σωστά λες, οτι πληρώνεις παίρνεις) υπάρχουν λιπαντικά καπως καλύτερα απο τα αλλα?
Ακόμα μια απορία μου:Πριν 2 χρόνια ενας φίλος εφερε το Castrol RS 10/60 (το θυμάσαι?τώρα εγινε 0/40?) που το δοκίμασα και μου αρέσε ο τρόπος που βάσταγε την πίεση ψηλά και τις θερμοκρασίες χαμηλά.Οταν ηρθε η ωρα να αλλάξω λάδια αγόρασα το ιδιο λάδι απο εδω και το εβαλα στον κινητήρα μου που 'κουδούνιζε' σε βαθμό απαράδεκτο.!
Υπάρχουν διαφορές στα λάδια που κυκλοφορούν στην Ελλάδα και εχουν συσκευασθεί εδω απο αυτά που εισάγονται συσκευασμένα?Έχω ένα καταστραμένο μοτέρ από RENAULT 5GT Turbo από το CASTROL RS 10W60.Συγκεκριμένα 2000χλμ. μετά από γενική επισκευή μοτέρ,φρακάρει κυριολεκτικά η σίτα της τρόμπας λαδιού από ένα υλικό πολύ πιο γληρό και από μπετόν(δεν έσπαγε ούτε με ατσάλινο καλέμι!)Χρησιμοποιούσα από την αρχή της ζωής του αυτοκινήτου το CASTROL χωρίς ποτέ κανένα πρόβλημα.Γνωρίζω τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα με το ίδιο ή και παρόμοιο πρόβλημα.'Εκανα επιστολή στην CASTROL HELLAS και με έγραψαν στα πάλιά τους τα παπούτσια.Το συγκεκριμένο λάδι ήταν παρασκευής ΑΥΣΤΡΙΑΣ εισαγωγή της CASTROL HELLAS.Έκτοτε χρησιμοποιώ MOTUL 300V 15W60 LE MANS χωρίς κανένα πρόβλημα(μυρίζει και ωραία!!!)Σε άλλο RENAULT που έχω χρησιμοποιώ ELF EXCELLIUM 5W40 που τα θεωρώ υπεραρκετά(χρησιμοποιούνται επίσημα από τη RENAULT ακόμα και στο CLIO SPORT V6)Μια πολύ σειρά λιπαντικών είναι η σειρά ΗΤΧ της ELF τα οποία παράγονται στο ερευνητικό κέντρο της ELF είναι ομως πανάκριβα (περίπου 35 EURO το λίτρο)δεν υπάρχουν στο εμπόριο και η Ελληνική αντιπροσωπεία της ELF θέλει παραγγελία από ένα κιβώτιο και πάνω.Τώρα τελευταία τα εντόπισα να πουλιούνται και λίτρο-λίτρο από το Internet.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Παντως αν φέρεις το Accura (ΟΚ οχι Honda) στην Αθήνα καλοκαίρι βάλε ενα λάδι 10/60 καλού κακού μην τυχόν και γίνει νερό το 5/30!
Kai giati auto? Gia 2 mines edw pera exei sxedon 8ermokrasies Elladas (apo 25 C mexri 35 C).
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Πρώτα απο όλα εννοουσα οτι εκει τα λιπαντικά και οι βενζινες είναι πολυ φθηνα!
Ξαναλέω, πως σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των λιπαντικών ισχύουν τα εξής.- Είναι γεγονός και αν θέλεις πίστεψέ το,οτι η τεχνολογία των λιπαντικών είναι τόσο παραπλήσια από το ένα στο άλλο που πλέον οι αλλαγές εντοπίζονται απλώς στην επιλογή των πρόσθετων που η κάθε εταιρία χρησιμοποιεί.
- Για λιπαντικά που ανήκουν στην ίδια κατηγορία τιμής η απόδοση τους είναι παραπλήσια
- Εξαιτίας του 2 δεν είναι δυνατόν να βρεις λιπαντικό σε αισθητά μικρότερη κατηγορία τιμών το οποίο να έχει απόδοση όση και τα ακριβότερα...Κάποιος σε έχει κοροϊδέψει!! Γεγονός καθόλου σπάνιο εδώ!!!
Καταρχην, απευθηνεσε σε μενα?
Και ενω το 1 και 2 μου φαινοντε λογικα, με το 3ο, τι εννοεις 'Κάποιος σε έχει κοροϊδέψει!!' ?? Ολα τα συνθετικα λιπαντικα εδω ειναι γυρω στα $4 οπως σου ειπα πριν. Διαφορες στις τιμες υπαρχουν μικρες. Αρα ακομη και να ειναι οι διαφορες στην τεχνολογια των παρομοιες, αφου και οι τιμες τους ειναι παρομοιες, τι εννοεις καποιος με κοροιδεψε?
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Παντως αν φέρεις το Accura (ΟΚ οχι Honda) στην Αθήνα καλοκαίρι βάλε ενα λάδι 10/60 καλού κακού μην τυχόν και γίνει νερό το 5/30!
Kai giati auto? Gia 2 mines edw pera exei sxedon 8ermokrasies Elladas (apo 25 C mexri 35 C).
Οι ακραιες θερμοκρασιες καλοκαιριου στο Σικαγο ειναι παρομοιες με αυτες της Ελλαδος.
-
Το 'κάποιος σε έχει κοροιδέψει' δεν απευθύνεται σε εσένα gavriil αλλά στους Έλληνες καταναλωτές οι οποίοι εξαιτίας της πληθώρας επιλογών, είναι δυνατόν να πέσουν σε παγίδες, από αετονύχιδες. Εκεί, δεν μου φαίνεται από όσα λες να έχετε τέτοια προβλήματα.
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Το 'κάποιος σε έχει κοροιδέψει' δεν απευθύνεται σε εσένα gavriil αλλά στους Έλληνες καταναλωτές οι οποίοι εξαιτίας της πληθώρας επιλογών, είναι δυνατόν να πέσουν σε παγίδες, από αετονύχιδες. Εκεί, δεν μου φαίνεται από όσα λες να έχετε τέτοια προβλήματα.Ω, σορρυ. Σε παρεξηγησα. Ναι συμφωνω 100% με αυτο. Υπαρχουν τοσες πολλες μαρκες στο 'ραφι' λυπαντικων στην Ελλαδα.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Οι ακραιες θερμοκρασιες καλοκαιριου στο Σικαγο ειναι παρομοιες με αυτες της Ελλαδος.
Gavriil,αλλο 35 βαθμοί στο Σικάγο για 20 ημέρες (που εχετε και μπόλικο πράσινο και οχι και τοσο μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα) και αλλο 40+ στην Αθήνα (στην άσφαλτο αστα..) μποτιλιαρισμένος με τον κινητήρα να λειτουργεί χωρίς να αερίζεται!!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Gavriil,αλλο 35 βαθμοί στο Σικάγο για 20 ημέρες (που εχετε και μπόλικο πράσινο και οχι και τοσο μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα) και αλλο 40+ στην Αθήνα (στην άσφαλτο αστα..) μποτιλιαρισμένος με τον κινητήρα να λειτουργεί χωρίς να αερίζεται!!!!
Δεν εχουμε κυκλοφοριακο στο Σικαγο? ΣΟρρυ αλλα αυτο ειναι εντελως λαθος. Απλως το κυκλοφοριακο εμφανιζεται με διαφορετικο τροπο στην Αθηνα και αλλιως στις ΗΠΑ. Η Αθηνα δεν εχει τοσα παρκινγ οσα εχουμε εδω και η Αθηνα δεν εχει τοσους αυτοκινητοδρομους οσους εχουμε εδω. Και γιαυτο η διαφορα. Εδω η κινηση φενεται στον αυτοκινητοδρομο κυριως.
Το Σικαγο ειναι νουμερο 2 σε κυκλοφοριακο τα τελευταια χρονια μετα την Washington DC.
Οσο για το ποσο κραταει το καλοκαιρι εδω και εκει, ας χρισημοποιησουμε νουμερα για να ξερουμε τι λεμε:
Εδω θα βρεις τις θερμοκρασιες μεσο ορο για την Αθηνα για ολους τους μηνες:
http://www.weather.com/outlook/travel/c ... y/GRXX0004
Και εδω για το Σικαγο:
http://www.weather.com/weather/climatol ... y/USIL0225
Οπως βλεπεις δεν υπαρχει τεραστια διαφορα.
-
Φίλοι μου θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με τα λιπαντικά κινητήρα. Έχω ένα OPEL ASTRA 'G' mod 2001 με κινητήρα τον Z14ΧΕ (1400 κυβικά 16ν και ηλ. γκάζι)! Τον πρώτο χρόνο λόγω εγγύησης από την αντιπροσωπεία έβαζα ημισυνθετικά λάδια της OPEL 10W-40. Σημειωτέον έγιναν 2 αλλαγές με αυτά τα λάδια. Τώρα στις αρχές του καλοκαιριού έβαλα συνθετικά ARAL Mega Tronic 5W-50. Παρατήρησα ευκολότερη εκκίνηση του κινητήρα και λίγο μειωμένη ευστροφία. Μήπως το 50 είναι πολύ χονδρο για τη μηχανή μου και πρέπει να το αλλάξω με 0W-40 (σκεφτόμουν τα BP Visco 7000 σε αυτό το ιξώδες). Από θέμα προδιαγραφών τα ARAL είναι SJ/CF & τα ΒP νομίζω το ίδιο. Επίσης είδα σε κάποιο συνεργείο Citroen τα DaVinci σε ημισυνθετικά 15W-50 και έιχαν προδιαγραφές SL!!!! Tα DaVinci υπάρχουν και συνθετικά σε 10W-40 και όλα περιέχουν ένα πρόσθετο το Χ1-R το οποίο λένε ότι προσφέρει κλπ.
Θέλω τη βοήθειά σας για το αν πρέπει να αλλάξω λάδια και αν τελικά πρέπει πια να βάλω ουτως ώστε να μην χρειαστεί να ξαναλλάζω εταιρεία ιξώδες κλπ. γιατί αν δεν κάνω λάθως αυτό δεν είναι καλό για τον κινητήρα!ΣΗΜ.: αυτό που λένε για το site της ARAL που βάζεις το μοντέλο του αυτοκινήτου σου και σου βγάζει τα προτεινόμενα λάδια δεν μου φαίνεται και σόι γιατί είτε sto aral.gr είτε στο aral.com μπεις το ίδιο λάδι προτείνει άσχετα εαν έισαι στην Ελλάδα (Κρήτη π.χ. = ζέστη κτλ.) είτε είσαι στη Σουηδία (δηλ. κρύο κτλ.)
Ευχαριστώ!
Υ.Γ. Γιατί οι 4Τ δεν κάνουν πάλι ένα τεστ λιπαντικών;
-
Ο χρήστης nik16v έγραψε:
Τον πρώτο χρόνο λόγω εγγύησης από την αντιπροσωπεία έβαζα ημισυνθετικά λάδια της OPEL 10W-40Μα τα λάδιο της OPEL είναι ARAL αν δεν απατώμαι...
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Δεν εχουμε κυκλοφοριακο στο Σικαγο? ΣΟρρυ αλλα αυτο ειναι εντελως λαθος. Απλως το κυκλοφοριακο εμφανιζεται με διαφορετικο τροπο στην Αθηνα και αλλιως στις ΗΠΑ. Η Αθηνα δεν εχει τοσα παρκινγ οσα εχουμε εδω και η Αθηνα δεν εχει τοσους αυτοκινητοδρομους οσους εχουμε εδω. Και γιαυτο η διαφορα. Εδω η κινηση φενεται στον αυτοκινητοδρομο κυριως.
Το Σικαγο ειναι νουμερο 2 σε κυκλοφοριακο τα τελευταια χρονια μετα την Washington DC.
Οσο για το ποσο κραταει το καλοκαιρι εδω και εκει, ας χρισημοποιησουμε νουμερα για να ξερουμε τι λεμε:
Εδω θα βρεις τις θερμοκρασιες μεσο ορο για την Αθηνα για ολους τους μηνες:
http://www.weather.com/outlook/travel/c ... y/GRXX0004
Και εδω για το Σικαγο:
http://www.weather.com/weather/climatol ... y/USIL0225
Οπως βλεπεις δεν υπαρχει τεραστια διαφορα.
Μα καλα το Σικαγο εχει τοσο κακο traffic Jam; Νομιζα οτι το LA και το DC ηταν τα νομερο 1 και 2.
Νικος
-
Και μερικα αλλα λαδια συνθετικα που ειναι ακομα ακριβοτερα:
Redline
Royal Purple
Amsoilκαι το Motul ακουσα ειναι καλο.
Nikos
-
Ο χρήστης nik16v έγραψε:
Φίλοι μου θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με τα λιπαντικά κινητήρα...Για να αυξηθεί το εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας ενός λιπαντικού, χρησιμοποιούνται πολυμερή. Ο συμβιβσμός που γίνεται όμως είναι ότι τα πολυμερή δεν είναι ότι καλύτερο για τον κινητήρα. Συνεπώς ένα λάδι 0W-40 έχει περισσότερα πολυμερή από ένα 10W40. Γι'αυτό το λόγο, ένα λιπαντικό με μεγάλο εύρος λειτουργίας υστερεί σε απόδοση από ότι ένα άλλο του οποίου το εύρος είναι μικρό μεν, αλλά κατάλληλο για τις συνθήκες.
Εγώ στο 106 μου χρησιμοποιούσα 15W50 και αλλάζοντας σε Aral 10W40 είδα περισσότερη ευστροφία και χαμηλότερες θερμοκρασίες, λόγω μικρότερων εσωτερικών τριβών του λιπαντικού. Πάντως, ότι και αν επιλέξεις πρέπει να συμφωνεί με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Μα καλα το Σικαγο εχει τοσο κακο traffic Jam; Νομιζα οτι το LA και το DC ηταν τα νομερο 1 και 2.Νικος
Ναι ειμαστε στα τοπ 5 συνεχως τα τελευταια πεντε χρονια.
-
Ο χρήστης BTS έγραψε:
Για να αυξηθεί το εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας ενός λιπαντικού, χρησιμοποιούνται πολυμερή. Ο συμβιβσμός που γίνεται όμως είναι ότι τα πολυμερή δεν είναι ότι καλύτερο για τον κινητήρα. Συνεπώς ένα λάδι 0W-40 έχει περισσότερα πολυμερή από ένα 10W40. Γι'αυτό το λόγο, ένα λιπαντικό με μεγάλο εύρος λειτουργίας υστερεί σε απόδοση από ότι ένα άλλο του οποίου το εύρος είναι μικρό μεν, αλλά κατάλληλο για τις συνθήκες.
Σωστα. Οσο πιο μικρη η διαφορα μεταξυ των δυο αριθμων του βαρος του λαδιου, τοσο καλυτερα. Δηλαδη 5-30 ειναι καλυτερα απο 5-50.
-
Me aformi kai ena palio mou topic 'ladia maimou' ! tha ithela na rwtisw an kapoios xerei kapoio katastima me ladia :
1)sovaro kai ypeythino
2)pou na exei megali poikila se markes
3)pou sigoura to ladi pou sou poulaei na einai eisagwgis kai original -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Me aformi kai ena palio mou topic 'ladia maimou' ! tha ithela na rwtisw an kapoios xerei kapoio katastima me ladia :1)sovaro kai ypeythino
3)pou sigoura to ladi pou sou poulaei na einai eisagwgis kai original[list:22nn60ah]Εχασα επεισοδεια [/list:u:22nn60ah][list:22nn60ah]Γιατι πρεπει ρε sirgus το λαδι να ειναι εισαγωγης? [/list:u:22nn60ah]
-
Επι της Κατεχακη στην κατηφορα καθως ερχεσαι απο Κηφισιας λιγο πριν βγεις Μεσογειων δεξια.
ο παραδεισος των λιπαντικων και προσθετων...... και οχι μονον!!!!
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Me aformi kai ena palio mou topic 'ladia maimou' ! tha ithela na rwtisw an kapoios xerei kapoio katastima me ladia :
1)sovaro kai ypeythino
3)pou sigoura to ladi pou sou poulaei na einai eisagwgis kai original[list:3q83wlrl]Εχασα επεισοδεια [/list:u:3q83wlrl][list:3q83wlrl]Γιατι πρεπει ρε sirgus το λαδι να ειναι εισαγωγης? [/list:u:3q83wlrl]
Καλή σύμπτωση!
Απάντησες ένα χρόνο ακριβώς μετά από το δικό μου post !Για τα λάδια εισαγωγής ίσως κάνω και λάθος
Δεν θεωρώ ότι είναι καλύτερα...Λες?
Επι της Κατεχακη στην κατηφορα καθως ερχεσαι απο Κηφισιας λιγο πριν βγεις Μεσογειων δεξια.
ο παραδεισος των λιπαντικων και προσθετων...... και οχι μονον!!!!
Καλό είναι αλλά προτιμώ και ένα άλλο στην Λιοσίων στο ύψος του σταθμού αττικής
-
Γενικη ερωτηση για λαδια:
Λεμε ολοι οτι αν το σκιζεις συχνα το αυτοκινητο δε θα σου καιει λαδια ενω αν το πηγαινεις ομαλα θα σου καψει. Αυτο αν και εχει αποδειχθει πολλες φορες εμπειρικα και εδω μεσα και σε εμενα με πιο παλια αυτοκινητα πως εξηγειται ποιο επιστημονικα;;;
Περι λιπαντικών γενικώς