-
Ο χρήστης GIANNIS206 έγραψε:
Γιατι ειναι τοσο ακριβα αυτα???????
http://www.trade-wind.gr/index.php?co=p ... rod_id=665
Μου φαινεται ο Λαμπριανιδης μολις βλεπει οτι εχει κατι που δεν εχουν οι αλλοι μας 'κοπαναει' κανικοταταΜάλλον άργησες να το καταλάβεις!!
Αυτά που εισάγει ο ίδιος ποτέ δεν τα σκότωσε!Πολυ σωστο αυτο, μου την σπανε οι εμποροι που οταν εχουν κατι μονοπωλιακο σε κοπανανε
Στο τελος εκεινος θα χασει, βαζω στοιχημα πως μολις δει οτι δεν πουλαει θα ριξει τις τιμες, γνωστο το κολπο, εγω αν δω οτι αρχισει να βαραει τις τιμες και στα motul θα τον 'τιμωρησω' και δεν προκειται να ξανα αγορασω λαδια απο αυτον, μου φαινεται πως πολυ ψηλα τον αμανε σηκωσε και ο Λαμπριανιδης -
Που είναι το περίεργο; Τόσα λάδια έχει. Εγώ διαλέγω ΠΑΝΤΑ ένα που το έχει σε καλή τιμή, ποιος ο λόγος να αγοράσω κάτι ακριβό; Αν όμως χρειάζεσαι κάτι ειδικό, θα το πληρώσεις - έτσι είναι.
-
Μου την σπαει που κοπαναει εκεινα που δεν εχουν οι αλλοι
-
Δυστυχώς ο Λαμπ παίζει με τους κανόνες της 'αρπαχτής'!Αυτό όμως δεν είναι για πολύ.Ήδη άρχισε να μην έχει από όλα τα προϊόντα που ζητάει η αγορά.
Redline εσύ από που παίρνεις τα λάδια σου? -
Ο χρήστης GIANNIS206 έγραψε:
Δυστυχώς ο Λαμπ παίζει με τους κανόνες της 'αρπαχτής'!Αυτό όμως δεν είναι για πολύ.Ήδη άρχισε να μην έχει από όλα τα προϊόντα που ζητάει η αγορά.
Redline εσύ από που παίρνεις τα λάδια σου?Κοιτα να δεις, και εγω 'αμαρτωλος' ειμαι.....απο κει τα παιρνω τελευταια, παλαιοτερα που εβαζα RedLine τα επαιρνα ειτε απο Αμερικη ( γνωστοι που πηγαιναν εκει μου φερνανε) ειτε on-line απο Αγγλια, τελευταια το εχω γυρισει στα motul τα οποια θεωρω πολυ καλα λιπαντικα.
Και ναι συμφωνω οτι ο τυπος τελικα ειναι της αρπαχτης, μακαρι να βρεθει καποιος να πουλαει τα motul η καποια αλλα λαδια σε καλυτερες τιμες, θα τον προτιμησω ετσι απλα για την αλλαγη, μου την σπανε οι μονοπωλιακες καταστασεις που παει να εφαρμοσει ο Λαμπριανιδης, αλλα στο θεμα ποικιλιας μαλλον εχεις αδικο, αμα μπεις στο site του τα εχει ολα
Βεβαια μπορει πολλες φορες να λεει πως δεν εχει για να δημιουργησει 'τεχνικη' ελλειψη ετσι απλα για να ανεβασει τις τιμες. -
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Redline εσύ από που παίρνεις τα λάδια σου?Κοιτα να δεις, και εγω 'αμαρτωλος' ειμαι.....απο κει τα παιρνω τελευταια, παλαιοτερα που εβαζα RedLine τα επαιρνα ειτε απο Αμερικη ( γνωστοι που πηγαιναν εκει μου φερνανε) ειτε on-line απο Αγγλια, τελευταια το εχω γυρισει στα motul τα οποια θεωρω πολυ καλα λιπαντικα.
Και ναι συμφωνω οτι ο τυπος τελικα ειναι της αρπαχτης, μακαρι να βρεθει καποιος να πουλαει τα motul η καποια αλλα λαδια σε καλυτερες τιμες, θα τον προτιμησω ετσι απλα για την αλλαγη, μου την σπανε οι μονοπωλιακες καταστασεις που παει να εφαρμοσει ο Λαμπριανιδης, αλλα στο θεμα ποικιλιας μαλλον εχεις αδικο, αμα μπεις στο site του τα εχει ολα
Βεβαια μπορει πολλες φορες να λεει πως δεν εχει για να δημιουργησει 'τεχνικη' ελλειψη ετσι απλα για να ανεβασει τις τιμες.Ίσως να έχεις και δίκιο για τις 'τεχνικές' ελλείψεις!
Από εξωτερικό τώρα λίγο χλωμό να φέρει κάποιος λάδια!
Γιατί με τους νέους κανόνες για τρομοκρατία απογορέυονται τα υγρά!!Μάλλον το ίδιο θα ισχύει και για τα λάδια! -
Ο χρήστης Π. Σάκης έγραψε:
Περιμένω μία ανάλυση του συγκεκριμένου λιπαντικού μετά από χρήση 15.000χλμ - 20.000χλμ.Ανάλυση; Πού θα την κάνεις;
-
Ο χρήστης tiodor έγραψε:
Καποιες εταιριες λιπαντικών εχουν τυπωμενη μια ημερομνηνια πανω στο μπουκαλι που περιεχει το λαδι. Ειναι ημερομηνια παραγωγης ή λήξης? Γνωρίζει κάποιος? Επίσης εχω ακουσει οτι πολλες εταιριες προτεινουν 2 χρονια max στην αποθηκη. Ειναι αλήθεια αυτό?Τυπώνουν μόνο την ημερομηνία παραγωγής και συχνά είναι και κωδικοποιημένη. Η ημερομηνία λήξης δεν προσδιορίζεται εύκολα. Υπό ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης η MOTUL δίνει δύο χρόνια και αυτό είναι πολύ γενικό αφού η MOTUL παράγει διάφορες ποιότητες από ορυκτέλαια έως εστερικά. Άλλες εταιρίες δίνουν και πέντε χρόνια. Το μυστικό είναι στην αποθήκευση προφανώς. Πιστεύω ότι η MOTUL δεν ρισκάρει με το ζήτημα της αποθήκευσης και λέει 2 χρόνια απλά και απέριττα, ενώ η AMSOIL λέει 5 και καλύπτει τα λόγια της με ένα δισέλιδο εγχειρίδιο αποθήκευσης... Για να έχω τα ρούχα μου θα διαλέξω τα 2 χρόνια.
Αναφέρω τις δύο παραπάνω εταιρίες γιατί είμαι σίγουρος ότι αυτά λένε. -
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Μιλτο και το Amsoil DEO 5W/40 δεν εχει το οποιο ειναι οπως φαινεται το καλυτερο ντιζελολαδο τους!
Λες να με ακουσει, θελω ηδη τρεις με τεσσερις κουτες;...με API SM όμως! Ο Αγγελόπουλος μου είπε ότι η AMSOIL δεν θέλει να προκαλέσει εσωτερικό ανταγωνισμό με το AFL... Λογικό. Του ζήτησα για να δώσω σε καναδυό γκαζιάρηδες του PRCC που δεν συγκρατιούνται και μου είπε ότι θα φέρει DEO τέλη του μηνός. Εγώ μέχρι τώρα ακόμη παθαίνω πλάκα με το άλλο το 'ντιζελόλαδο' το HDD είτε στα κρύα ξεκινήματα είτε στα παρατεταμένα πλακώματα. Tο πήγα τελική επί 20λεπτά με μία μισόλεπτη διακοπή στα διόδια (πιο πριν την ίδια μέρα έκανα πάλι το ίδιο για 10-15λεπτά), δηλ. έκανα υπέρβαση που σε πίεση ίσως να ξεπερνάει και το σκίσιμο στην πίστα αφού εκεί σε λιγότερο χρόνο έχεις μείνει από λάστιχα ή φρένα - και η θερμοκρασία λαδιού κρατήθηκε 5C κάτω από τα AFL, 5-10C κάτω από τα ΑΜΟ, 10C κάτω από ELF 5W40 (που θερμοκρασιακά κρατιόντουσαν ελαφρώς χαμηλότερα από τα ομόσταυλα TOTAL 5W40), 15 ή και 20C κάτω από τα κοινά ορυκτελαϊκά 10W40 που τα έχωνα για πλάκα στο κόκκινο του θερμόμετρου (κάπου 150-155C)... Μου έχει κάψει (όχι πολύ, 300ml στα 2000χλμ) και συμπλήρωσα για να δω πού θα το πάει. Αν κρίνω από το ΑΜΟ που έκανε περίπου το ίδιο δεν θα ξανασυμπληρώσω γιατί όταν πέσει η στάθμη στα 3/4 δεν συνεχίζει να πέφτει. Θα δείξει μέχρι τέλους τετραμήνου καθότι είναι η πρώτη φορά που βάζω 30ρι.
-
food for thought:
4 - The time oil remains in the ring pack area is quite critical - it can take up to three minutes or more for oil to enter/exit this area. Thin oil is suspect for wear in this area in some engines, thick oil acts the same way by increasing localised heat build up. Most German Manufacturers have settled on a 0w-40/5w-40 as the best compromise
5 - More viscous oil than is needed actually increases engine bearing wear (more or less depending on use). This is due to the fact that the oil 'wedge' in journal bearings operates at self generating pressures way above what an engine's oil pump can deliver. The biggest issue here is oil flow not pressure - the less viscous oil flows better and assists the replenishment of lubricant and cooling
The ideal High Temperature High Shear (HTHS) viscosity in a Porsche appears to be 3.6cSt or above - that is what they demand in their Approval protocols. Around 4cSt is about right for a 928 IMHO - higher than this introduces the prospect of power losshttp://forums.rennlist.com/rennforums/s ... ge=2&pp=15
-
Γιάννη καλά που ψάχνεις και τα βρίσκεις. Αυτά που λέει είναι γνωστά αλλά πουθενά πριν δεν είχα δει συστάσεις για ιξώδη.
Μίλτο 30άρια και πίστα αν και εσύ τα ψάχνεις πολύ καλά - ιδίως αυτά που βγάζουν πολλά άλογα σε σχέση με άλλα λάδια που έχουν παρόμοιο ιξώδες γιατί μπορεί (όχι σίγουρο) να βγάζουν περισσότερα άλογα αν σκίζεται εύκολα το φιλμ και δουλεύει πιο άνετα ο κινητήρας, όμως με μικρότερη προστασία.
-
Προσωπικα δεν θα επεφτα κατω απο 40αρι στην Ελλαδα κι ας με πειτε προκατηλλειμενο!
Μιλτο το AFL ειναι ενα καλο λαδι που μπορει να χρησιμοποιηθει και σε ντιζελ ενω το DEO καθαρα ντιζελολαδο αν καταλαβα καλα αυτα που λεει η ιδια η Amsoil!
Θα μου πεις ποια η διαφορα συμφωνα με τις προδιαγραφες, τελος παντων αυτο το συμπερασμα εβγαλα εγω απο τα λεγομενα τους στο site. -
Δημήτρη, σύμφωνα με την ίδια την AMSOIL το DEO καλύπτει την SM και αυτό δεν μπορείς να το αφήσεις να πέσει κάτω. Σου λέω ότι για λόγους μάρκετινγκ προωθεί το DEO μόνο για ντίζελ καθότι δείχνει καλύτερο από το AFL σε όλους τους τομείς (όταν αναφερόμαστε σε εφαρμογές υψηλής απόδοσης και σκληρής χρήσης). Το DEO είναι αλλού και μοιάζει με λιπαντικό που μοιράζεται την δύναμη του ΑΜΟ και την συμβατότητα του AFL (και από ό,τι μου είπε ο Αγγελόπουλος θα πωλείται στα ίδια λεφτά με τα ΑΜΟ-AFL!!).
Όπως η Mobil με το Delvac 1 5W40 που απέφυγε να το φέρει σε απευθείας αντιπαράθεση με το Mobil 1 0W40 αφού στην σκληρή χρήση από δυνατούς κινητήρες το Delvac θα υπερίσχυε. Διάβασε την σελίδα 1&2 από το link που μας έδωσε ο Γιάννης παραπάνω, γιατί αξίζει όσο χίλια δικά μας ποστς. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Γιάννη καλά που ψάχνεις και τα βρίσκεις. Αυτά που λέει είναι γνωστά αλλά πουθενά πριν δεν είχα δει συστάσεις για ιξώδη.Μίλτο 30άρια και πίστα αν και εσύ τα ψάχνεις πολύ καλά - ιδίως αυτά που βγάζουν πολλά άλογα σε σχέση με άλλα λάδια που έχουν παρόμοιο ιξώδες γιατί μπορεί (όχι σίγουρο) να βγάζουν περισσότερα άλογα αν σκίζεται εύκολα το φιλμ και δουλεύει πιο άνετα ο κινητήρας, όμως με μικρότερη προστασία.
Συμφωνώ, γι αυτό και προτίμησα δυνατό GrIV/V 30ρι για να αποκλείσω το ενδεχόμενο να βάζω 40ρι και να παθαίνει shearing λόγω στενών ανοχών στον κινητήρα μου ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΛΑΚΩΝΩ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΗ ΩΡΑ γιατί για οποιαδήποτε άλλη χρήση δεν το συζητάω ότι τα σύγχρονα 30ρια -δεδομένων των κατάλληλων ανοχών- υπερέχουν. Πείραμα κάνω... από αυτά που ελάχιστοι θα δοκίμαζαν. Δεν το προτείνω σε κανέναν, και αν το προτείνω θα εξηγήσω λεπτομερώς (μαζί με το ρίσκο) και πάλι μόνο σε όποιον εμπιστεύομαι (σε αυστηρά στενό κύκλο) και ταυτόχρονα είμαι σίγουρος ότι είναι σε θέση να κρίνει και να ακούει το μοτέρ του. Θα δείξει.
-
Σίγουρα έχεις καλύτερη ροή (βοηθάει σημαντικά). Θα κάνεις ανάλυση;
Δε πιστεύω να αλλάξεις τα λάδια πριν από 10.000 χλμ, αυτά δεν σκίζονται πολύ καί αντέχουν περισσότερο από τα χοντρά.
-
Ανάλυση; Καλή ιδέα θα τα στείλω στην Oil Analyzers Inc.
Σιγά μην τα αφήσω για 10000χλμ. Εκτός αν τα καίει σε σταθερή βάση οπότε συμπληρώνοντας φτάσω τα 10000χλμ ή στο 6μηνο.
-
Παιδιά ετοιμάζομαι για αλλαγή λαδιών σε ΒΜW M44 1.9 16V,και θέλω ένα καλό λάδι (κλασσικά! )
Τί προτείνετε?
Mίλτο τα Longtec της Castrol που έχεις προτείνει ως καλά λάδια,δεν πειράζει που έχουν δείκτη 5-30?
Σκεφτείτε ότι θα χρησιμοποιηθούν για ετήσια χρήση...Τhanks!
-
Νομίζω ότι εφόσον επιλέξεις λιπαντικό που καλύπτει την BMW LL-04 ή και την LL-01 (LL=Long Life) δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Τα περισσότερα 0W40 και 5W40 θα σου κάνουν και τα περισσότερα 30ρια που (αν δεν αναγράφουν κάποια προδιαγραφή της BMW) αναγράφουν την ACEA A3 θα σου κάνουν.
Τα Castrol LongTec είναι 0W30 και φυσικά είναι καταλληλότατα αλλά μια που το έφερε ο λόγος η Castrol έχει ειδικό 30αρι για σένα που καλύπτει την απαιτητικότατη LL-04 και λέγεται Castrol SLX LL04 0W30. Διαβασε να γουστάρεις: http://www.worldcarfans.com/news.cfm?ne ... ountry/gcf
Δεν ξέρω αν θα το βρεις στην Ελλάδα αλλά είμαι σίγουρος ότι το LongTec 0W30 θα σου κάνει την ίδια δουλειά (αν το βρεις κι αυτό). Έχει και η AMSOIL για σένα το TSO 0W30, όπως και η ELF το EXCELLIUM FULL TECH 0W30 και αν το ψάξεις θα βρεις και μερικά ακόμη (FUCHS, MOTUL κλπ). -
Thanks Μίλτο για άλλη μια φορά!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Γιάννη καλά που ψάχνεις και τα βρίσκεις.
Αυτά που λέει είναι γνωστά αλλά πουθενά πριν δεν είχα δει συστάσεις για ιξώδη.Μπα δεν ψάχνω και τόσο μη νομίζεις. Έχω ένα φίλο Λευκορώσσο!! που τα ξετρυπώνει και τα συζητάμε, είναι του συναφιού ....
Μίλτο 30άρια και πίστα αν και εσύ τα ψάχνεις πολύ καλά - ιδίως αυτά που βγάζουν πολλά άλογα σε σχέση με άλλα λάδια που έχουν παρόμοιο ιξώδες γιατί μπορεί (όχι σίγουρο) να βγάζουν περισσότερα άλογα αν σκίζεται εύκολα το φιλμ και δουλεύει πιο άνετα ο κινητήρας, όμως με μικρότερη προστασία.
Βέβαια τον τελευταίο καιρό Γερμανοί + Γάλλοι το έχουνε γυρίσει στα 30άρια. Το thread με τα posts του Doug Hillary είναι του 2005.
Περι λιπαντικών γενικώς