-
Μιλτο μιας και ξερεις απο γαλλικα αυτοκινητα και απο λαδια
θα θελα τη γνωμη σου...
Αλλαξα λαδακια στο C2 και απο την αντιπροσωπεια βαζουν ημισυνθετικα
και ζητησα και μου εβαλαν συνθετικα πληρωνοντας μια μικρη διαφορα.
Απλα μου εκανε εντυπωση που βαζουν ημισυνθετικο λαδι για 10.000km
Τι γνωμη εχεις για το total? -
Ο χρήστης dimline έγραψε:
Bρε παιδιά μην το ψάχνετε πολύ....όσο ο Λαμπριανίδης πουλά φτηνότερα τα ίδια λιπαντικά σε σχέση με άλλα σημεία πώλησης ....απλά πηγαινετε και αγοράστε τα !!!!Είναι τα ίδια ακριβώς σε ποιότητα και προδιαγραφές!!!
Αν σας προβληματίζει η αρκετά χαμηλότερη τιμή αυτό οφείλεται στο ότι επιδοτεί την πώληση με λογιστικό τρόπο.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κυνηγά το μεσοσταθμικό κέρδος απο την συνολική πώληση των ειδών που διακινεί και δεν τον απασχολεί το κέρδος ανα μονάδα!Απλά το θέμα είναι , όπως θα έχετε παρατηρήσει και εσείς, ότι δεν έχει μεγάλη γκάμα προιόντων ανα εταιρία , δεν έχει πάντα διαθέσιμο το προιόν που θέλεις και τελικά ότι αυτή η πολιτική που εφαρμόζει δεν θα κρατήσει για πάρα πολύ ....
Τα παραπάνω έχουν εφαρμογή στις συνολικές πωλήσεις .Κατ'εξαίρεση στα προιόντα που εισάγει ο ίδιος η πολιτική θα παραμείνει η ίδια ....να στε βέβαιοι για αυτό!!
Από τις υπόλοιπες απόψεις αυτή μου ταιριάζει περισσότερο στις σκέψεις...
-
Ο χρήστης project940 έγραψε:
Μιλτο μιας και ξερεις απο γαλλικα αυτοκινητα και απο λαδια
θα θελα τη γνωμη σου...
Αλλαξα λαδακια στο C2 και απο την αντιπροσωπεια βαζουν ημισυνθετικα
και ζητησα και μου εβαλαν συνθετικα πληρωνοντας μια μικρη διαφορα.
Απλα μου εκανε εντυπωση που βαζουν ημισυνθετικο λαδι για 10.000km
Τι γνωμη εχεις για το total?Ποιό C2 έχεις; Αν έχεις το 14άρι τα 10W40 σου βγάζουν άνετα 10000χλμ, γιατί αυτό το μοτέρ δεν είναι ψησταριά σαν το 16άρι. Αν το σκίζεις βάζε τα TOTAL QUARTZ 9000 5W40, είναι πολύ καλύτερα από τα 10W40 που σου βάζουν για 10000χλμ και σκίσιμο. Αν όμως έχεις το 16άρι ούτε που να τα πλησιάζεις τα ορυκτελαϊκά 10W40.
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Μπραβο Μιλτ!!!!Ασχετα με τις ατυπες κοντρες μας τις οποιες τις θεωρω υγιεις, σου βγαζω το καπελο γιατι οι γνωσεις σου ειναι αναμφισβητητεςΣε ευχαριστώ!
Σχετικα με τη Wyrth δεν φερνω προιοντα με τη φιρμα της απλα και εγω και καποιοι αλλοι εμποροι και η ιδια η Wyrth αγοραζουμε απο τον ιδιο προμηθευτη στην Ολλανδια.Το μονο που χρειαζεται ειναι να εχεις λεφτα στο παντελονι σου για να παραγγειλεις το οτιδηποτε!Οσο για την αντιπροσωπευση, δεν χρειαζεται να πληρωσεις τιποτα περισσοτερο απο αυτα που θα παραγγειλεις.
Άρα δεν παίζει το σενάριο ότι ο επίσημος είναι ακριβός γιατί εξαγόρασε δικαιώματα επίσημης αντιπροσώπευσης...
Στο θεμα λιπαντικων τελειως ακαδημαικα ανεφερα σε καποιους πελατες μου τιμες που ειδα στο site του λαμπριανιδη και αμεσως εδειξαν ενδιαφερον.Δεν σου κρυβω οτι ο διαολος μπηκε μεσα μου να προσεγισω το λαμπριανιδη για τυχον συνεργασια.Δυστυχως μου λειπουν τα κεφαλαια και απο οτι μου ειπαν ο λαμπριανιδης δουλευει μονο μετρητοις αλλα δεν χανω και τιποτα να κανω μια προσπαθεια.
Ρε συ, του κανουμε μια κρουση μαζι εσυ για το βορα και εγω για το νοτο?Μου έχει μπει στο μυαλό η ίδια ιδέα άπειρες φορές, που λόγω γνώσεων και προσωπικής κάβλας θα μου άρεσε, αλλά από κεφάλαια δεν υπάρχει τίποτα. Μισθωτός είμαι και απλώς βγάζω τον μήνα μου. Πάντως από όσο έχω ρωτήσει, σε πάρα πολλά συνεργεία υπάρχει πολυετής συμφωνία-συμβόλαιο με μεγάλους εισαγωγείς λιπαντικών που εξοπλίζουν τα συνεργείο έναντι αποκλειστικής διάθεσης των δικών τους και μόνο λιπαντικών. Έτσι η πόρτα σε καινούριους εμπόρους είναι κλειστή. Μάλλον με pm να τα πούμε αυτά γιατί δεν πιστεύω ότι αφορούν τους υπόλοιπους. Εκτός αν υπάρχουν και άλλοι που θέλουν να το συζητήσουμε ανοιχτά.
-
Ο χρήστης branson έγραψε:
Υπαρχει σιγουρα καποια επιδοτηση σε αυτους που δουλευουν μεσω ιντερνετ οσον αφορα την φορολογια αυτο το γνωριζω απο φιλο που ειναι η βιοτεχνια του στο προγραμμα.Τωρα πως γινεται λαδια που αγοραζα απο το φθηνοτερο ισως μαγαζι της πολης 21ε το λιτρο αυτος να τα δινει 12 [η διαφορα ειναι τεραστια] ενω σε αυτα που εβαλα τωρα 12.5ε αυτος τα δινει 10ε δεν μπορω να το εξηγησω.ειναι απλο, στην Ελλαδα ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ κανεις πουλαει, με κερδος απο 5-555%. Ανταγωνισμος δεν υφισταται.-
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Υπαρχει σιγουρα καποια επιδοτηση σε αυτους που δουλευουν μεσω ιντερνετ οσον αφορα την φορολογια αυτο το γνωριζω απο φιλο που ειναι η βιοτεχνια του στο προγραμμα.Τωρα πως γινεται λαδια που αγοραζα απο το φθηνοτερο ισως μαγαζι της πολης 21ε το λιτρο αυτος να τα δινει 12 [η διαφορα ειναι τεραστια] ενω σε αυτα που εβαλα τωρα 12.5ε αυτος τα δινει 10ε δεν μπορω να το εξηγησω.
ειναι απλο, στην Ελλαδα ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ κανεις πουλαει, με κερδος απο 5-555%. Ανταγωνισμος δεν υφισταται.-
Aνταγωνισμός υπάρχει ...και μάλιστα έντονος!!!
.....δυστυχώς όμως υπάρχει και ο αθέμιτος!!!
Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως οι έμποροι ΔΕΝ έχουν όλοι τους ίδιους προμηθευτές [ ΕΥΤΥΧΩΣ !!] , ΔΕΝ έχουν όλοι το ίδιο κόστος αγοράς [ΕΥΤΥΧΩΣ & ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!] και επιπλέον ΔΕΝ έχουν όλοι ίδια λειτουργικά έξοδα [ ΔΥΣΤΥΧΩΣ !!!]
Επομένως τελικός κριτής είναι ο πελάτης και εκείνος θα αγοράσει απο εκεί που τον συμφέρει περισσότερο και τον εξυπηρετούν καλύτερα!!!
-
Ο χρήστης dimline έγραψε:
Υπαρχει σιγουρα καποια επιδοτηση σε αυτους που δουλευουν μεσω ιντερνετ οσον αφορα την φορολογια αυτο το γνωριζω απο φιλο που ειναι η βιοτεχνια του στο προγραμμα.Τωρα πως γινεται λαδια που αγοραζα απο το φθηνοτερο ισως μαγαζι της πολης 21ε το λιτρο αυτος να τα δινει 12 [η διαφορα ειναι τεραστια] ενω σε αυτα που εβαλα τωρα 12.5ε αυτος τα δινει 10ε δεν μπορω να το εξηγησω.
ειναι απλο, στην Ελλαδα ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ κανεις πουλαει, με κερδος απο 5-555%. Ανταγωνισμος δεν υφισταται.-
Aνταγωνισμός υπάρχει ...και μάλιστα έντονος!!!
.....δυστυχώς όμως υπάρχει και ο αθέμιτος!!!
Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως οι έμποροι ΔΕΝ έχουν όλοι τους ίδιους προμηθευτές [ ΕΥΤΥΧΩΣ !!] , ΔΕΝ έχουν όλοι το ίδιο κόστος αγοράς [ΕΥΤΥΧΩΣ & ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!] και επιπλέον ΔΕΝ έχουν όλοι ίδια λειτουργικά έξοδα [ ΔΥΣΤΥΧΩΣ !!!]
Επομένως τελικός κριτής είναι ο πελάτης και εκείνος θα αγοράσει απο εκεί που τον συμφέρει περισσότερο και τον εξυπηρετούν καλύτερα!!!
αφου υπαρχει ανταγωνισμος, ποσο απεχουν οι τιμες του αμεσως επομενου φθηνοτερου απο τον Λαμ/δη??
-
Η ερώτηση που κάνεις είναι ρητορική νομίζω.....δεν μπορείς να πείς βρήκα έναν φθηνότερο και τέρμα!
Αντιστρέφω το ερώτημα ...πες ότι ξέρω κάποιον που είναι φθηνότερος ....τι αλλάζει στην κατάσταση που επικρατεί στο γενικό της πλαίσιο?
Μέχρι στιγμής αυτόν που γνωρίζεις σαν φθηνότερο στην αγορά απο αυτόν θα αγοράσεις....μέχρι να γνωρίσεις τον επόμενο φθηνότερο!!!
-
Οι θεσμοι προηγουνται του ανταγωνισμου, εφοσον δεν υπαρχουν νομοι που να δουλευουν και να εφαρμοζονται θα υπαρχει και πολυ παρανομο προιον στην αγορα και αθεμιτος φυσικα ανταγωνισμος χωρις να προστατευονται οι σωστοι επαγγελματιες!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Για Μεγκαν 1.4 ΜΥ2000 το 8100 5/40 είναι καλό; (το 5/40 είναι 30% φθηνότερο και σε πιο βολική συσκευασία από το 0/40).Α, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις :
Motul said 8100 x-cess 5w-40 is PAO/Group 3 blend.
http://www.opieoils.co.uk/performance_l ... _5W-40.pdfκαι HTHS 3.57 αν δε με απατά η μνήμη μου.
-
Ένα-ένα μας τα βγάζεις... Από πού το έμαθες; Έχει καιρό που είπα ότι υποψιάζομαι ότι τα 8100 5W40 δεν είναι 100% Group IV αλλά GrIII/IV όπως τα ELF EXCELLIUM LDX 5W40 και τα FUCHS TITAN SUPERSYN SL 5W40.
-
Από έναν φορουμά στο BITOG ο οποίος ρώτησε τη motul πριν κάνα χρόνο. Έκανα copy-paste αυτό που έγραψε ... 'Motul said 8100 x-cess 5w-40 is PAO/Group 3 blend.' δηλ. PAO/group3 και όχι group3/PAO.
Και εγώ ήξερα οτι αρχικά ήταν σκέτο PAO αλλά σιγά μη δε βάζανε και group 3 από ένα σημείο και μετά. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Και εγώ ήξερα οτι αρχικά ήταν σκέτο PAO αλλά σιγά μη δε βάζανε και group 3 από ένα σημείο και μετά.Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση, κάτι δεν πήγαινε καλά με το 'πιο συνθετικό' 8100 0/40. Πάντως η τιμή είναι καλή και μάλλον θα το πάρω.
-
Συγνωμη τι εννοεις δεν πηγαινε καλα γιατι το Ester tech 0W/40 δεν ειναι group3;
-
To 8100 0W40 δεν μπορεί παρά να είναι full Group IV/V. Για το 5W40 μιλάμε που από τα τεχνικά του ακόμη προδίδει ότι πρέπει να είναι μίγμα με Group III δηλ. Group IV/III. Εξακολουθεί και είναι κορυφαία αγορά στα λεφτά του.
-
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Συγνωμη τι εννοεις δεν πηγαινε καλα γιατι το Ester tech 0W/40 δεν ειναι group3;Δεν το διατύπωσα καλά αργά τη νύχτα.
Αυτό που συμπέρανα και 'δεν πήγαινε καλά' είναι το: 8100 5/40 είναι συνθετικό ενώ το 0/40 είναι 'πιο συνθετικό'. Άρα υπήρχε υποψία ότι το 5/40 είχε Gr.III που την επιβεβαίωσε ο μουσάτος. Το Μεγκάν δεν ζορίζεται και στα 8-10.000 χλμ που αλλάζει το λάδι, μια χαρά είναι το 5/40 και φθηνότερο.
-
ΒΑΛΒΟΛΙΝΕΣ
Το εν λόγω Μεγκάν (1,4 ΜΥ2000) παίρνει GL5 συνθετικές. Τι μάρκα να βάλω; -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
ΒΑΛΒΟΛΙΝΕΣ
Το εν λόγω Μεγκάν (1,4 ΜΥ2000) παίρνει GL5 συνθετικές. Τι μάρκα να βάλω;GL-5;;;!!!! Γαλλικό σασμάν και GL-5; Αποκλείεται! Αμφιβάλλω εάν θα βρείτε εύκολα χειροκίνητο σασμάν που να απαιτεί GL-5 και όχι GL-4...
Όλα τα γαλλικά απαιτούν 75W80 GL-4, ακόμη και του Clio V6... -
Οσο ψαχνεις ανακαλυπτεις.......
http://www.redlineoil-europe.com/news/d ... +in+Greece
-
Εδω οφειλω να ομολογησω οτι ο Λαμπριανιδης μεχρι στιγμης σε οτι εχει πει μιλαει την γλωσσα της αληθειας. Οταν ειχα μιλησει τηλεφωνικα με τον Θεοδωρατο μου το ειχε πει οτι θα παιρναν την Red Line στην Ελλαδα, ελπιζω που τωρα που ειναι αντιπροσωπος τους να μην φτασει την τιμη των Red Line στα υψη!
Οσο για τα Motul 8100 η αληθεια ειναι οτι απογοητευομαι που ακοθω οτι δεν ειναι τελικα 100% συνθετικα, ισως κανω ατακτη υποχωρηση προς Red Line μερια παλι
Περι λιπαντικών γενικώς