-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Δηλαδη ας πουμε οτι το συνεργειο αγοραζει απο Λαμπριανιδη με 10,50 ευρω το λιτρο, δηλαδη 8,82 +ΦΠΑ, ποσο % θελει να βγαλει το συνεργειο???????????????????
Απο τα 8,82 μεχρι τα 18,50 πληρωνεις την 'ποδια' και το κατσαβιδι στο 'αφτι' του συνεργειατζη??????Πρέπει να βγάλει το εμπορικό κέρδος από τη πώληση των λαδιών συν τα εργατικά για την αλλαγή. Εγώ αγοράζω τα λάδια και τα αλλάζω σε συνεργείο, φιλική τιμή 10-15 ευρώ. Ο άνθρωπος είναι πολύ καλός μηχανικός και κάνει έλεγχο του αυτοκινήτου από κάτω. Ποτέ δεν χαλάει η τάπα, μερικές φορές βάζει ροδέλα (κόστος αντιπροσωπείας 0,60 - Σαρακάκης) και είσαι σίγουρος ότι το αμάξι είναι εντάξει. Αυτό πληρώνεις.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Το LIQUI MOLY SUPER LEICHTLAUF 10W-40 είναι ένα από λίγα συνθετικά (group III-Hydrocrack basis) σε αυτό το ιξώδες.Τα περισσότερα 10W40 είναι Group I/II/III, γι αυτό και τα λένε 'συνθετικά' ή 'ημισυνθετικά'.
Ε αυτά τα συγκεκριμένα δεν είναι ημισυνθετικά αλλά συνθετικά goup III.
Να τι μου απάντησαν από Γερμανία:Hello Yannis Kariotis,
thank you for your message and your interest in our products.
Our intention is to offer a competitive and high performant product
range with best advantages and benefits to our customers. In this
matter we consistantly improve our products.The Super Leichtlauf 10W-40 is on a Hydrocrack basis which offers
better performances than a semi-synthetic. See specifications:
API SL/CF, ACEA A3/B3, MB 229.1, VW 501.01, 505.00Kind regards
Thomas Schmid
Abt. F&E - Anwendungstechnik - Schulungen -
Καλά ο Λαμπριανίδης τους έχει ξετινάξει όλους τους δήθεν, που αποδεικνύονται επαγγελματίες της πλάκας. Αυτό που μου αρέσει τελικά είναι ότι κι αν δεν είναι ο ειδήμων στα λιπαντικά τουλάχιστον έχει 'αυτί' και 'ακούει' την αγορά (και προφανώς κι εμάς εδώ μέσα). Λογικά σιγά-σιγά θα μαζέψει όλη την αγορά και καλά θα κάνει. Το ότι ξεμένει εύκολα από κάποιες μάρκες είναι λογικό αφού κάνει παραεισαγωγές και δεν αγοράζει από τους επίσημους εισαγωγείς, αλλιώς δεν θα μπορούσε να μας κάνει τόσο καλές τιμές. Εύχομαι μόνο να μην αγοράζει από Ανατολικό μπλοκ με προσαρμοσμένη ποιότητα για ρηχές τσέπες. Στα AMSOIL έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι (τα AFL 5W40) είναι γνήσια και φρέσκα. Ακόμη και το Motorkote είναι στις επίσημες αμερικάνικες συσκευασίες και όχι στην ελληνικές (που γράφουν ότι το Motorkote είναι δήθεν για 80000χλμ και μας κοροϊδεύει κανονικά λογοπαίζοντας - στις ΗΠΑ θα του κόβαν τον κώλο αλλά εδώ στην Β.Αφρική ό,τι δηλώσεις είσαι) του επίσημου αντιπροσώπου που δεν ξέρω ποιός είναι κι ούτε θέλω να μάθω αλλά το σίγουρο είναι αισχροκερδίζει απίστευτα.
Ο Λαμπ επίσης πρέπει οπωσδήποτε να εισάγει τα -για μένα ασυναγώνιστα με τον 2ο κάπου μακρυά να αναρωτιέται για το αν οι συνθέσεις της AMSOIL φτιάχνονται στη Γη- AMO 10W40 (και όχι το XLO 10W40 που είναι Group III), HDD 5W30 και το εστερικό TSO 0W30 (το αντίστοιχο TRO 20W50 το έφερε ήδη και είναι για αγωνιστική χρήση αντίθετα με το ARO 20W50 που είναι πιο overall - με καλύτερη ροή για τα κρύα αλλά εξίσου κορυφαίο γενικότερα) και οπωσδήποτε την βαλβολίνη AMSOIL MTG 75W90 GL-4 και να σταματήσει το λάθος που κάνει να λανσάρει την SVG 75W90 GL-5 ως κατάλληλη για τα ευρωπαϊκά σασμάν (κάνει μόνο για όπου ζητείται GL-5 δηλαδή σπανιότατα για σασμάν και κυρίως για κεντρικά και πίσω διαφορικά).
Επίσης, ο Λαμπ πρέπει οπωσδήποτε να φέρει την παραδοσιακή σειρά των Mobil 1 (ειδικά το Mobil 1 15W50) και όχι μόνο τα Mobil 1 Extended Performance (όπως το Mobil 1 EP 15W50), δεδομένου ότι τα 2α αποδείχθηκε από τους γνωστούς φανατικούς των GrIV/V στις ΗΠΑ ότι δεν είναι τόσο καθαρόαιμα συνθετικά όσο τα σκέτα M1 αλλά περιέχουν και GrIII (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι εξαιρετικά λιπαντικά και η σειρά M1 EP).Άντε, οι κερδοσκόποι να συμμαζεύονται αλλιώς να κλείνουν σιγά-σιγά τα μαγαζάκια και να κάνουν καμιά τίμια δουλειά αντί να μας δουλεύουν όλοι τους ψιλό γαζί με δήθεν εκπτώσεις και χατήρια. Και κάτι συνεργεία να κουνήσουν λίγο τα κεφάλια τους για να καταλάβουν ότι η εποχή της άκρατης κερδοσκοπίας πέρασε. Λεφτά δεν υπάρχουν πλέον για να μας τα παίρνει ξεδιάντροπα ο κάθε καραγκιόζης. Είχα τις αμφιβολίες μου τον πρώτο καιρό αλλά πλέον σε όποιον με ρωτάει του συστήνω τον Λαμπριανίδη και θα ήταν παράλογο να μην το κάνω. Μπράβο στον Λαμπριανίδη. Τον επιβραβεύω και πρέπει να τον βοηθήσουμε να κρατηθεί στον αγώνα του που έχει κοινά συμφέροντα με μας τους καταναλωτές και όχι με τους αισχρούς κερδοσκόπους που νομίζουν ότι άνοιξαν επιχείρηση στην Ελβετία ή στο Κουβέιτ.
Μόνη ένσταση για τον Λαμπ, είναι ότι πρέπει να αυξήσει τις προσπάθειές του για να κατεβάσει κι άλλο τα TORCO SR5 και RED LINE γιατί είναι δυσανάλογα ακριβά με τα άλλα της κατηγορίας τους (AMSOIL πλην XL series, MOBIL 1, MOTUL 300V και 8100) ακόμη και μετά την έκπτωση που έκανε τελευταία, και ελπίζω να το κάνει γιατί αυτές οι δύο μάρκες (TORCO - RED LINE) αντιπροσωπεύονται αμφότερες επισήμως από τον ίδιο τον Λαμπριανίδη και δεν είναι παραεισαγωγές.Πιστεύω ότι το 'αυτί' του Λαμπ θα σταθεί για άλλη μία φορά στο ύψος των περιστάσεων.
-
Το LIQUI MOLY SUPER LEICHTLAUF 10W-40 είναι ένα από λίγα συνθετικά (group III-Hydrocrack basis) σε αυτό το ιξώδες.
Τα περισσότερα 10W40 είναι Group I/II/III, γι αυτό και τα λένε 'συνθετικά' ή 'ημισυνθετικά'.
Ε αυτά τα συγκεκριμένα δεν είναι ημισυνθετικά αλλά συνθετικά goup III.
Να τι μου απάντησαν από Γερμανία:Hello Yannis Kariotis,
thank you for your message and your interest in our products.
Our intention is to offer a competitive and high performant product
range with best advantages and benefits to our customers. In this
matter we consistantly improve our products.The Super Leichtlauf 10W-40 is on a Hydrocrack basis which offers
better performances than a semi-synthetic. See specifications:
API SL/CF, ACEA A3/B3, MB 229.1, VW 501.01, 505.00Kind regards
Thomas Schmid
Abt. F&E - Anwendungstechnik - SchulungenΔεν αμφέβαλλα για τα λεγόμενά σου φυσικά.
Εννούσα απλώς ότι -θα το έχεις προσέξει- πολλά ημισυνθετικά που κυκλοφορούν στην Ευρώπη γράφουν απλώς 'συνθετικά' από έξω ή κάτι σαν 'τάδε synthetic technology', και μας ξεγελάνε ενώ απλώς είναι GrI/II/III.
Μόνο οι ταμπέλες όπως '100%' ή 'Full synthetics' είναι σαφείς ότι δεν πρόκειται για ημισυνθετικά αν και δεν διασαφηνίζουν με την σειρά τους για το αν είναι GrIV/V ή GrΙΙΙ συνθετικά (νομικά κατοχυρωμένοι λόγω 'Castrol'). -
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
GrΙΙΙ συνθετικά (νομικά κατοχυρωμένοι λόγω 'Castrol').Noμίζω ότι τώρα στις συσκευασίες το 'συνθετικό' είναι Gr. III ενώ τα Gr. IV, V αναγράφονται ως 'full synthetic' ή 'top synthetic'. Μάρκετινγκ.
-
Ο χρήστης CAP DIM έγραψε:
πηγα σημερα για την πρωτη αλλαγη λαδιων (12500χλμ ).....ενα οκταβια rs mkII με τον tfsi !!!!!
μου εβαλαν αυτα
http://img165.imageshack.us/img165/1074/004cg1.jpg
το θεμα ειναι οτι εγραφε το μπετονακι επανω για VW spec 403, ενω το μανουαλ του αυτοκινητου γραφει για τα λαδια το VW spec 404
εψαξα στο http://www.valvoline.com
και το μονο που βρηκα ειναι αυτο,
http://www.valvoline.com/products/Synpower.pdf
ειναι ενταξει αυτα που μου εβαλαν ????
σε αλλα TFSI απο audi-vw-seat τη λαδια τους βαζουν ????
Σύμφωνα με το site της Valvoline , τα συγκεκριμένα λάδια είναι ΟΚ δηλ. καλύπτουν της προδιαγραφή 504.00.
http://www.valvolineeurope.com/index.as ... cde41b312c
** Όμως** στο site του trade-wind φαίνονται να καλύπτουν την προδιαγραφή 503.00 .Ίσως αυτά που σου βάλανε να είναι σχετικά παλιά και καλύπτουν την παλιά προδιαγραφή 503.00 και όχι τη νέα που είναι 504.00.
Θα τα κοιτάξω καλύτερα και θα σου αναπτήσω λίγο αργότερα. -
Πριν φέρει τη νεότερη παρτίδα AMSOIL ο Λαμπ είχε AMSOIL από 3 χρόνια παλιά (μην ήταν και παλιότερα...). Οπότε λίγη προσοχή. Είναι ιδανικό κατάστημα για να αγοράζουμε σε φοβερές τιμές αλλά καλύτερα να ξέρουμε ακριβώς τί παίρνουμε πριν παραγγείλουμε.
-
Μίλτο, ξεχνάω συνέχεια οτι για εσένα συνθετικό σημαίνει μόνο PAO(group IV).
Τουλάχιστον η liqui moly τα διαχωρίζει ως εξής:- Fully synthetic ---->PAO
- Synthetic Technology ---->Hydrocracked(group III)
- Part Synthetic
- Mineral Based
Οπα-όπα ,δε θυμάσαι τι έγραψες εδω;;!!
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... 504#709578Φιλαράκι εσύ με το Skoda TFsi , αν σου βάλανε τα 503.00 αντί των 504.00 υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Τα 503.00 δεν κάνουν για το μοτέρ σου, το φιλμ λαδιού είναι πιο λεπτό, κατάλληλο μόνο για light υπερτροφοδότηση( 1.8Τ έως 180 άλογα). Από εκεί και πάνω μπαίνει το 503.01 .
Όλα αυτά τα χρησιμοποιούσε η VAG στο πρόσφατο παρελθόν.
Στις μέρες μας οι προδιαγραφές 503.00 kai 503.01 ενοποιήθηκαν και έγιναν 504.00 το οποίο μπορεί να μπεί στη θέση των 503.00 και 503.01 αλλά ΟΧΙ 503.00 στη θέση της 504.00 . -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δηλαδη ας πουμε οτι το συνεργειο αγοραζει απο Λαμπριανιδη με 10,50 ευρω το λιτρο, δηλαδη 8,82 +ΦΠΑ, ποσο % θελει να βγαλει το συνεργειο???????????????????
Απο τα 8,82 μεχρι τα 18,50 πληρωνεις την 'ποδια' και το κατσαβιδι στο 'αφτι' του συνεργειατζη??????Πρέπει να βγάλει το εμπορικό κέρδος από τη πώληση των λαδιών συν τα εργατικά για την αλλαγή. Εγώ αγοράζω τα λάδια και τα αλλάζω σε συνεργείο, φιλική τιμή 10-15 ευρώ. Ο άνθρωπος είναι πολύ καλός μηχανικός και κάνει έλεγχο του αυτοκινήτου από κάτω. Ποτέ δεν χαλάει η τάπα, μερικές φορές βάζει ροδέλα (κόστος αντιπροσωπείας 0,60 - Σαρακάκης) και είσαι σίγουρος ότι το αμάξι είναι εντάξει. Αυτό πληρώνεις.
Ναι πρεπει να βγαλει και εμπορικο κερδος, αλλα πανω απο 100%? Αυτο δεν λεγεται εμπορικο κερδος αλλα αισχροκερδια
Τωρα, επειδη η δουλεια μου ειναι συνιφασμενη να μπαινω και μεσα στα συνεργεια και εχω και πολλους πελατες απο τον χωρο να σου πω το εξεις:
Οταν εγω πουλαω αναλωσιμα χαρτια στα συνεργεια η αληθεια ειναι οτι δεν μπορουν να χρεωσουν τον πελατη για αυτα, διοτι ειναι για εσωτερικη καταναλωση του συνεργειου, απο την αλλη ομως οι εταιριες λιπαντικων για να μπουνε σε ενα συνεργειο προσφερουν γη και υδωρ, τους βαζουν μηχανηματα, αναβατωρια κτλ κτλ, με ανταλλαγμα καποιο μινιμουν καταναλωση ανα χρονο. Αρα το συνεργειο σιγουρα επωφελειται απο την συμφωνια με τις εταιριες, απο κει και περα ομως το να αισχροκερδη απεναντι στον καταναλωτη σε αναλωσιμα προιοντα ειναι εγκληματικο, δηλαδη ποσο θελουν να βγαζουν? Σε μια εποχη που ολοι σφιγγουμε το ζωναρι αλλοι θελουν να τα κονομανε εις βαρος μας, και τα συνεργεια ειναι πρωτοποροι σε αυτο
Και επειδη δεν τρωμε κουτοχορτο, δεν μπορουν να σε 'απειλουν' οτι δεν σου σφραγιζουν το βιβλιο η οτι παραβιαζεται η εγγυηση διοτι υπαρχει νομος που ειναι υποχρεωμενοι να βαλουν οτι λαδια επιλεξει ο πελατης αρκει να πληρουν τις προδιαγραφες του κατασκευαστη. Οπως επισης ειναι υποχρεωμενοι να αλλαξουν λαδια σε οποιονδηποτε παει στο συνεργειο τους, ασχετος μαρκας αυτοκινητου διοτι βαση νομου τα συνεργεια ειναι και 'συλλεκτες' των χρησιμοποιημενων λιπαντικων και θεωρουνται σημεια συλλογης αυτων για περαιτερω εναλλακτικη διαχειριση. Αρα μπορω να παω σε ενα συνεργειο VW ασχετα αν εχω Suzuki και να μου αλλαξουν λαδια, φυσικα με την αναλογη χρεωση που εχει αναρτισμενο στο τιμολογιο του.
Το οτι τα συνεργεια κονομανε απο δυο μεριες, εργασια και εμπορια ειναι γνωστο, ας το κανουνε, αλλα να ειναι και μεσα στα πλαισια της λογικης, το λαδι δεν ειναι ανταλλακτικο, αναλωσιμο ειναι -
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Πριν φέρει τη νεότερη παρτίδα AMSOIL ο Λαμπ είχε AMSOIL από 3 χρόνια παλιά (μην ήταν και παλιότερα...). Οπότε λίγη προσοχή. Είναι ιδανικό κατάστημα για να αγοράζουμε σε φοβερές τιμές αλλά καλύτερα να ξέρουμε ακριβώς τί παίρνουμε πριν παραγγείλουμε.Μιλτο και εγω ειχα αποριες και αμφιβολιες πριν αγορασω απο το site και πριν παω στο καταστημα τους, προφανως ομως μιλας γιατι δεν εχεις ψωνισει ποτε απο εκει, κανε μια παραγγελια και τσεκαρισε τους, ειναι ο μονος τροπος για να εχεις αποψη, και ετσι αποφευγεις να ριχνεις λασπη τυπου 'μπαγιατικης παρτιδας' 'ανατολικου μπλοκ' συνταγης και ολα αυτα τα νοστιμα που αφηνεις να αιωρουνται
-
πηγα σημερα για την πρωτη αλλαγη λαδιων (12500χλμ ).....
ενα οκταβια rs mkII με τον tfsi !!!!!
μου εβαλαν αυτα
http://img165.imageshack.us/img165/1074/004cg1.jpg
το θεμα ειναι οτι εγραφε το μπετονακι επανω για VW spec 403, ενω το μανουαλ του αυτοκινητου γραφει για τα λαδια το VW spec 404
εψαξα στο http://www.valvoline.com
και το μονο που βρηκα ειναι αυτο,
http://www.valvoline.com/products/Synpower.pdf
ειναι ενταξει αυτα που μου εβαλαν ????
σε αλλα TFSI απο audi-vw-seat τη λαδια τους βαζουν ????
Σύμφωνα με το site της Valvoline , τα συγκεκριμένα λάδια είναι ΟΚ δηλ. καλύπτουν της προδιαγραφή 504.00.
http://www.valvolineeurope.com/index.as ... cde41b312c
** Όμως** στο site του trade-wind φαίνονται να καλύπτουν την προδιαγραφή 503.00 .
http://www.trade-wind.gr/index.php?co=p ... rod_id=642
Ίσως αυτά που σου βάλανε να είναι σχετικά παλιά και καλύπτουν την παλιά προδιαγραφή 503.00 και όχι τη νέα που είναι 504.00.
Θα τα κοιτάξω καλύτερα και θα σου αναπτήσω λίγο αργότερα.tnx
-
Δηλ για να καταλαβω,το site της trade wind ειναι ποιο εγκυρο απ τον κατασκευαστη του λιπαντικου η και απο αυτα που αναγραφει στη συσκευασια του?
Ρε παιδια,απ το πολυ το ψαξιμο μηπως καπου εχετε ξεφυγει?
-
Φιλαράκι εσύ με το Skoda TFsi , αν σου βάλανε τα 503.00 αντί των 504.00 υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Τα 503.00 δεν κάνουν για το μοτέρ σου, το φιλμ λαδιού είναι πιο λεπτό, κατάλληλο μόνο για light υπερτροφοδότηση( 1.8Τ έως 180 άλογα). Από εκεί και πάνω μπαίνει το 503.01 .
Στις μέρες μας οι προδιαγραφές 503.00 kai 503.01 ενοποιήθηκαν και έγιναν 504.00 το οποίο μπορεί να μπεί στη θέση των 503.00 και 503.01 αλλά ΟΧΙ 503.00 στη θέση της 504.00 .ειναι δυνατον να εβαλαν λαδι που δεν κανει για αυτο το μοτερ
σε εξουσιοδοτημενο σκοντα πηγα ( και απο τα γνωστα στην Αθηνα) , οχι στον μαστρο-μητσο στην γειτονια μου
θελω να πιστευω οτι ειναι σοβαροι και δεν κανουν τετοιες μαιμουδιες
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Δηλ για να καταλαβω,το site της trade wind ειναι ποιο εγκυρο απ τον κατασκευαστη του λιπαντικου η και απο αυτα που αναγραφει στη συσκευασια του?Ρε παιδια,απ το πολυ το ψαξιμο μηπως καπου εχετε ξεφυγει?
Το σιγουρο ειναι οτι καποιοι εχουν ξεγυγει με την αισχροκερδια
-
Φιλαράκι εσύ με το Skoda TFsi , αν σου βάλανε τα 503.00 αντί των 504.00 υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Τα 503.00 δεν κάνουν για το μοτέρ σου, το φιλμ λαδιού είναι πιο λεπτό, κατάλληλο μόνο για light υπερτροφοδότηση( 1.8Τ έως 180 άλογα). Από εκεί και πάνω μπαίνει το 503.01 .
Στις μέρες μας οι προδιαγραφές 503.00 kai 503.01 ενοποιήθηκαν και έγιναν 504.00 το οποίο μπορεί να μπεί στη θέση των 503.00 και 503.01 αλλά ΟΧΙ 503.00 στη θέση της 504.00 .ειναι δυνατον να εβαλαν λαδι που δεν κανει για αυτο το μοτερ
σε εξουσιοδοτημενο σκοντα πηγα ( και απο τα γνωστα στην Αθηνα) , οχι στον μαστρο-μητσο στην γειτονια μου
Σοβαροί?!
Εδω στην Subaru βάζουν 10w40 ενω το manual συνιστα 5w30 για το turbo (και 0w20 για το ατμοσφαιρικό)
Φεύγουν δηλαδή 2 σκαλία πάνω απο το manual?! Είναι τόσο διαφορετικά τα πράγματα στην Ελλάδα ? -
Βρε παιδια ενα τηλεφωνο ειναι η ολη ιστορια ( αντε δυο), πηρα στου Λαμπριανιδη και μιλησα με καποια Κυρια Καραμπελα, δεν ηξερε να μου απαντησει και εδωσα το τηλεφωνο μου να επικοινωνησει μαζι μου ο Θεοδωρατος οπου ειναι υπευθυνος για τεχνικα θεματα. Με πηρε και μου ειπε οτι το XL-III εχει τις ακολουθες προδιαγραφες:
ACEA A3-B4 VW504 VW507 VW503 VW50301 VW50601 -
VW 503.00 (HTHS 3.5) Ταυτόχρονα ?
-
Το σιγουρο ειναι οτι καποιοι εχουν ξεγυγει με την αισχροκερδιαΜέρος της αισχροκέρδειας έχουν οι έμποροι των λιπαντικών. Μη χρησιμοποιείς τη χαμηλότερη τιμή της αγοράς (Λαμπριανίδης?) για να κάνεις συγκρίσεις. Πάντως έχεις δίκιο, τα συνεργεία και κυρίως οι αντιπροσωπείες ξεσκίζουν στη τιμή των λιπαντικών.
Στο ένα αυτοκίνητο που βάζω λάδια από το συνεργείο (από τα φτηνά τους, μάλλον δεν είναι καλά* ) δεν πληρώνω εργατικά για την αλλαγή. Ισοφαρίζουν το κέρδος από τα λάδια με τα εργατικά και είμαι ευχαριστημένος γιατί ο (καλός) μηχανικός κάνει ένα γρήγορο έλεγχο στο αμάξι και είμαι ήσυχος.
- το αμάξι κάνει 1-2.000 χλμ μέχρι την ετήσια αλλαγή και δεν με ενδιαφέρει το λάδι που βάζουν.
-
Πριν φέρει τη νεότερη παρτίδα AMSOIL ο Λαμπ είχε AMSOIL από 3 χρόνια παλιά (μην ήταν και παλιότερα...). Οπότε λίγη προσοχή. Είναι ιδανικό κατάστημα για να αγοράζουμε σε φοβερές τιμές αλλά καλύτερα να ξέρουμε ακριβώς τί παίρνουμε πριν παραγγείλουμε.
Μιλτο και εγω ειχα αποριες και αμφιβολιες πριν αγορασω απο το site και πριν παω στο καταστημα τους, προφανως ομως μιλας γιατι δεν εχεις ψωνισει ποτε απο εκει, κανε μια παραγγελια και τσεκαρισε τους, ειναι ο μονος τροπος για να εχεις αποψη, και ετσι αποφευγεις να ριχνεις λασπη τυπου 'μπαγιατικης παρτιδας' 'ανατολικου μπλοκ' συνταγης και ολα αυτα τα νοστιμα που αφηνεις να αιωρουνται
Καλά κάνω και αφήνω να αιωρούνται και θα αφήνω να αιωρούνται για οποιονδήποτε έχει δώσει το δικαίωμα. Ας προσέχουν περισσότερο. Αναφέρθηκα σε συγκεκριμένη περίπτωση και την πήρα ως παράδειγμα για να προσέχουμε. Δοκιμή 'φρεσκάδας' εάν θυμάσαι είχαμε κάνει τον Αύγουστο στα AFL 5W40 του Λαμπ και ήταν ολόφρεσκα, οπότε και κανένα πρόβλημα στην ουσία. Υπόψιν ότι προσέχω πολύ περισσότερο τί αγοράζω από το να παραγγείλω τηλεφωνικώς από Αθήνα λιπαντικά και να πρέπει να τα επιστρέψω επειδή δεν μου καλύπτουν τη λόξα. Το ότι θίγω τα 'κακώς' κείμενα ορισμένων (και τα 'καλώς' μαζί με αυτά) είναι προς όφελος του κάθε επαγγελματία με ευαίσθητο 'αυτί'. Και όπως είπα έως τώρα ο Λαμπ δείχνει να διαθέτει το καλύτερο 'αυτί' (=πληροφορίες) από τους επαγγελματίες του χώρου. Αν είναι να χαϊδεύουμε τον κόσμο ας αλλάξουμε χόμπι πρώτα. Διαφωνείς;
AMSOIL εξακολουθώ να παραγγέλνω από τον επίσημο που μου δίνει στις ίδιες τιμές με τον Λαμπ. Ο Λαμπ έκανε καλό ΚΑΙ σε μένα (όχι μόνο στους τακτικούς πελάτες του)... Ένας επιπλέον λόγος για να τον τιμώ αναλόγως.
-
Ο χρήστης christos_κ έγραψε:
VW 503.00 (HTHS 3.5) Ταυτόχρονα ?VW503.00 σημαίνει HTHS από 2.9 έως 3.4.
Αυτό που καλύπτει την 503.01 υπερκαλύπτει την 503.00, αλλά το αντίστροφο δεν γίνεται όπως καταλαβαίνεις. Το λιπαντικό που το καταφέρνει αυτό στην ουσία καταφέρνει να καλύπτει την 504.00.
Η VW504.00 και 507.00 είναι κάτι σαν υπερπροδιαγραφές.
Η VW504.00 και 507.00 αναφέρονται μεν σε 5W30 αλλά μόνο όταν αυτό το 5W30 είναι τόσο καλό ώστε να καλύπτει όλες τις προηγούμενες προδιαγραφές μαζί:
VW504.00 = VW 500.00 + 501.00 + 501.01 + 502.00 + 503.00 + 503.01
VW507.00 = VW 505.00 + 505.01 + 506.00 + 506.01Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά εάν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις 504.00 και 507.00 σε κινητήρες που πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιούνται FE λιπαντικά (FE=Fuel Economy). Οι 504.00 και 507.00 δεν θεωρούνται FE λιπαντικά (όπως οι 503.00 και 506.xx), παρότι είναι περισσότερο FE (αδόκιμο αλλά για σύγκριση βοηθάει) από άλλες προδιαγραφές (500.xx, 502.00, 505.xx). Αν υπαρχει αυστηρή απαίτηση για FE λιπαντικά σε VAG το αναγράφει στο manual του κάθε VAG στο κεφάλαιο περί λιπαντικών.
Περι λιπαντικών γενικώς