-
Ο χρήστης Kate έγραψε:
42 ευρω το 4λιτρο με ΦΠΑ και στο φερνουν και στην πορτα σου
δωσε μας τηλ και ονομα.Εδω οχι prive
Λαμπριανίδης, τα στέλνει αφού πληρώσεις στη Eurobank με ΚΤΕΛ (χωρίς μεταφορικά). Όμως η τιμή πρέπει να συγκρίνεται με τη τιμή στο σουπερμάρκετ και όχι στο συνεργείο.
Δηλαδη ας πουμε οτι το συνεργειο αγοραζει απο Λαμπριανιδη με 10,50 ευρω το λιτρο, δηλαδη 8,82 +ΦΠΑ, ποσο % θελει να βγαλει το συνεργειο???????????????????
Απο τα 8,82 μεχρι τα 18,50 πληρωνεις την 'ποδια' και το κατσαβιδι στο 'αφτι' του συνεργειατζη??????Πριν πάρα πολύ καιρό σας είχα γνωστοποιήσει την ύπαρξη του
http://www.trade-wind.gr/.....
Τότε που είχε γίνει μέγα θέμα με τα AMSOIL.Τα είχα πάρει 8,80 ενώ ο αντιπρόσωπος ο κος Αγγελόπουλος τα είχε 14,50
Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες σε όλα τους[/quote]Άντε, οι κερδοσκόποι να συμμαζεύονται αλλιώς να κλείνουν σιγά-σιγά τα μαγαζάκια και να κάνουν καμιά τίμια δουλειά αντί να μας δουλεύουν όλοι τους ψιλό γαζί με δήθεν εκπτώσεις και χατήρια. Και κάτι συνεργεία να κουνήσουν λίγο τα κεφάλια τους για να καταλάβουν ότι η εποχή της άκρατης κερδοσκοπίας πέρασε.
Δεν εχω σκοπο να εμπλακω σε προσωπικες διαμαχες αλλα ουτε και σε σωρεια ποστ για να αποδειξω το αντιθετο.Θα πω πεντε κουβεντες και τελος.
Οποιος καταλαβει καταλαβε,ετσι κι αλλιως η προκαταληψη δεν παλευεται.Λοιπον,
τα συνεργεια και γενικα οι επιχειρησεις δεν ειναι φιλανθρωπικα ιδρυματα.
Περα απ τα δυσβασταχτα τρεχοντα εξοδα ενος συνεργειου ενας μηχανικος ο οποιος θελει να παραμεινει στον παλμο των τεχνολογικων εξελιξεων θα πρεπει να επενδυει σε σεμιναρια,ειδικα εργαλεια και εξοπλισμο καθως και με νεα λογισμικα ανα ετος.Αυτα περα απ την οποια προσωπικη στερηση χρονου μεταφραζονται σε επιπλεον παγια εξοδα για ενα συνεργειο.Ετσι,ειναι επομενο και λογικο η ποιοτητα στην παροχη υπηρεσιων να ειναι αυξημενη καθως ολα αυτα θα πρεπει να ενσωματωθουν στην τελικη τιμη αν και πρακτικα(δυστυχως για τα ελληνικα δεδομενα,ρωτηστε τι πληρωνοιυν για σερβις στη Γερμανια)δεν ειναι 100% εφικτο.
Θυμαστε την περιπτωση ενος φορουμα οπου κοντεψε να καψει το μοτερ απο αλλαγη λαδιων σε βενζιναδικο και παλι το μαθημα δεν εγινε μαθημα.
Η συγνωμη του βενζινα ηταν επαρκεις,οχι ομως αν συνεβενε το ιδιο και με ενα συνεργειο αφου θα τον κυνηγουσαν οι οποιες καταρες ακομα κι αν αναλαμβανε τις ευθυνες του.
Ακομα και τα ανυψωτικα ειναι ακριβα μηχανηματα τα οποια εκτος του οτι κοστιζουν σαν επενδυση δεν βρισκονται στα συνεργεια για να ανεβοκατεβαζουν τα αυτοκινητα για δωρεαν(με πληρη εννοια του ορου) αλλαγες λαδιων.Εχουν φθορες και θελουν συντηρηση,οπως και ολα τα μηχανηματα.Φυσικα τα βενζιναδικα για να προβουν σε τετοιες διαδικασιες αλλαγης λαδιων θα πρεπει να απασχολουν βαση νομου και μηχανικους οπως δεν μπορει να πουλαει λιπαντικα το σουπερ μαρκετ (κι εδω η αρπαχτη,10 λαδια στο ραφι απο ενα τυπο σε καθε μαρκα,και λεω εγω,γιατι οχι ολη η γκαμα εστω μιας μαρκας??)αφου δεν υπαρχει συμβαση με κανεναν ελαιοσυλεκτη οπως επισημα για την ελλαδα ειναι η Cuclon.
Αλλα ξεχασα,εδω ειναι βορεια αφρικη.Και να υποθεσω οτι εχω αδικο.Για τον Χ η Ψ λογο εγω δε γουσταρω valvoline αλλα θελω liqui moly 5/30.Μπορει καποιος να μου το βρει απ το συγκεκριμενο μαγαζι με 10 ευρω το λιτρο?
Σιγουρα υπαρχουν και κακοι επαγγελματιες,εγω ομως αναφερομαι γενικα,και το να τους αποφυγει κανεις ειναι ευκολο αρκει στην ασφαλεια του αυτοκινητου σας να μη θετετε ως πρωταρχικο ρολο το κοστος.
Σε εμπορικο επιπεδο λοιπον κανενα σοβαρο συνεργειο δεν αγοραζει λιπαντικα απο οποιοδηποτε εμπορα.Ο εμπορας αυτο που τον ενδιαφερει ειναι να πουλησει το κοντεινερ που μολις ξεφορτωσε χρονο dt οπουδηποτε και οπωσδηποτε ασχετως μαρκας και ποιοτητας.
Αυτο σημαινει οτι ο Χ εμπορας που σημερα διαθετει εναν συγκεκριμενο τυπο λιπαντικου και μιας μαρκας σε κοστος σχεδον free το οποιο και βρηκε προσφορα σε μια αποθηκη πχ της Γαλλιας δεν ειναι σιγουρο οτι θα το επαναλαβει και παλι η για παντα.
Εχετε αναρωτηθει γιατι δεν διαθετουν ΟΛΑ τα προιοντα μιας εταιριας η δεν μπορουν να τα δωσουν ολα σε τιμες κοστους?
Αυτος ειναι ενας απ τους βασικους λογους που τα υπευθυνα συνεργεια αγοραζουν και συνεργαζονται κατ ευθειαν απ τις επισημες εισαγωγικες εταιριες,γιατι εμενα πχ μ ενδιαφερει να εχω ΟΛΗ τη γκαμα προιοντων της οποιας valvoline πραγμα που δεν μπορει να μου το προσφερει κανενας εμπορας,πολυ απλα γιατι θελει μονο να πουλησει.Και στο θεμα της τιμης?
Εδω θα γελαστε.
Ειμαι διατεθιμενος να δειξω σε οποιον θελει το τιμολογιο αγορας του XLIII,απ τον επισημο συνεργατη και εισαγωγεα που ειναι η σακσον.Να ειστε σιγουροι οτι κανενα συνεργειο δεν αγοραζει 10.50.Η τιμη του ειναι ποιο πανω,απ το επισημο δυκτιο παντα.Ενα δυκτιο το οποιο δε θα με κρεμασει σε χρονο παραδοσης,γκαμα προιοντων,τεχνογνωσια και αν χρειαστει χημικη αναλυση σε περιπτωση βλαβης με υπονοια την αιτια λιπαντικου.Και το λεω με πληρη ευθυνη του λογου μου.
Βαλτε συν το νομιμο κερδος ,και αναλογα την πολιτικη του καθε συνεργειου για το αν χρεωνει την αλλαγη λαδιων η οχι,συν το ελαχιστο για την αλλαγη λαδιων και η τιμη του ΕΠΙΣΗΜΑ παιζει απο 19 μεχρι 22 ευρω.Αν απατεωνας λοιπον ειναι το επισημο δυκτιο εισαγωγης απατεωνες ειναι και οσοι ασχολουνται με το αυτοκινητο,μια τελειως γενικευμενη και προσβλητικη κριτικη για οσους ασχολουνται σοβαρα με το αυτοκινητο.
Τιμηστε λοιπον τα συνεργεια που εσεις κρινετε οτι σε πρωτη φαση σας καλυπτουν αριστα σε τεχνικο επιπεδο,ακομα και με την αλλαγη λαδιων και να ειστε σιγουρα οτι σε βαθος χρονου δε θα χασετε.
Μη περιμενετε να τους εμπιστευθειτε μονο στην αναγκη γιατι οσοι επενδυουν σε μονιμη βαση δεν το κανουν για τη μια περιπτωση που θα τυχει.Απλα στη μια φορα της αναγκης,αυτη την αναγκη θα την πληρωστε πολλαπλασια απ τα τυχον λιτρα λαδιου που ισως νομιζετε οτι γλυτωσατε.
Αυτα ειχα να πω,δε θα απαντησω σε κανενα ποστ,αλλωστε δεν ειναι αυτος ο λογος που ειπα οσα ειπα.
Εσεις ως επικριτες και καταναλωτες πατε το βαρδυ για ενα ποτακι.
Εγω πρεπει να δεσμεμευτω και παλι για την δουλεια μου.......διαβασμα και αυτοματα κιβωτια DSG.
Καποιοι ισως επιχειρησουν να τα επισκευασουν.....δωρεαν στο βωμο της φθηνιας.Εγω απο αυτο που κανω ΑΠΑΙΤΩ.
παω για ξεκουραση λοιπον και διαβασμα.....
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Άρα και η εταιρεία που εμπορεύεται λάδια σ'αυτές τις χαμηλές τιμές δεν ειναι φιλανθρωπικό ιδρυμα.
Μάλιστα με αυτές τις τιμές υπάρχει , επιβιώνει και υποθέτω έχει ένα αξιοπρεπές κέρδος.
Όσο για τη Γερμανία ας αναλογιστούμε τι μισθούς παίρνουν εκεί και τι αυτοκινητάρες οδηγούν. Ως καταναλωτές έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε συμφέρουσες αγορές . -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Και στο θεμα της τιμης?
Εδω θα γελαστε.
Ειμαι διατεθιμενος να δειξω σε οποιον θελει το τιμολογιο αγορας του XLIII,απ τον επισημο συνεργατη και εισαγωγεα που ειναι η σακσον.Να ειστε σιγουροι οτι κανενα συνεργειο δεν αγοραζει 10.50.Η τιμη του ειναι ποιο πανω,απ το επισημο δυκτιο πανταMετά τη μελέτη σε παρακαλώ πόσταρε το τιμολόγιο..
Ανοιχτά, όχι με pm -
εαν εχεις λαδι ορυκτελαιο σφραγισμενο και αποθηκευμενο σε σκοτεινο μερος για 7 ισως και 8 ετη απο την παραγωγη του, χανει τις ιδιοτητες του; σταματα να προσφερει ικανοποιητικη προστασια στον κινητηρα; εψαχνα για λαδι mobil ορυκτελαιο και βρηκα το εβαλα στο αυτοκινητο και δουλεψε για λιγη ωρα. απο τοτε δεν το εχω δουλεψει ξανα. το μπουκαλι δεν ειχε μαζεψει 'μαυριλα' στον πατο του και το λαδι ηταν καθαρο και διαυγες .
-
Ναι, το λιπαντικό προοδευτικά χάνει σε ιδιότητες ακόμη και σφραγισμένο. Αυτό δεν σημαίνει ότι ένα καλοδιατηρημένο μπουκάλι σε καλή θερμοκρασία (7-27C) υπό σκιάν, χωρίς υγρασία ή σκόνη, θα χάσει όλες τις ιδιότητές του σε 7-8χρόνια. Είναι λογικό όμως ότι ακόμη και στις καλύτερες των συνθηκών θα έχει χάσει έστω και ένα μικρό μέρος των ιδιοτήτων του, το οποίο όμως μπορεί να μην αρκεί για να καταστήσει ακατάλληλο για χρήση το λιπαντικό.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
42 ευρω το 4λιτρο με ΦΠΑ και στο φερνουν και στην πορτα σου
δωσε μας τηλ και ονομα.Εδω οχι prive
Λαμπριανίδης, τα στέλνει αφού πληρώσεις στη Eurobank με ΚΤΕΛ (χωρίς μεταφορικά). Όμως η τιμή πρέπει να συγκρίνεται με τη τιμή στο σουπερμάρκετ και όχι στο συνεργείο.
Δηλαδη ας πουμε οτι το συνεργειο αγοραζει απο Λαμπριανιδη με 10,50 ευρω το λιτρο, δηλαδη 8,82 +ΦΠΑ, ποσο % θελει να βγαλει το συνεργειο???????????????????
Απο τα 8,82 μεχρι τα 18,50 πληρωνεις την 'ποδια' και το κατσαβιδι στο 'αφτι' του συνεργειατζη??????Πριν πάρα πολύ καιρό σας είχα γνωστοποιήσει την ύπαρξη του
http://www.trade-wind.gr/.....
Τότε που είχε γίνει μέγα θέμα με τα AMSOIL.Τα είχα πάρει 8,80 ενώ ο αντιπρόσωπος ο κος Αγγελόπουλος τα είχε 14,50
Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες σε όλα τουςΆντε, οι κερδοσκόποι να συμμαζεύονται αλλιώς να κλείνουν σιγά-σιγά τα μαγαζάκια και να κάνουν καμιά τίμια δουλειά αντί να μας δουλεύουν όλοι τους ψιλό γαζί με δήθεν εκπτώσεις και χατήρια. Και κάτι συνεργεία να κουνήσουν λίγο τα κεφάλια τους για να καταλάβουν ότι η εποχή της άκρατης κερδοσκοπίας πέρασε.
Δεν εχω σκοπο να εμπλακω σε προσωπικες διαμαχες αλλα ουτε και σε σωρεια ποστ για να αποδειξω το αντιθετο.Θα πω πεντε κουβεντες και τελος.
Οποιος καταλαβει καταλαβε,ετσι κι αλλιως η προκαταληψη δεν παλευεται.Λοιπον,
Περα απ τα δυσβασταχτα τρεχοντα εξοδα ενος συνεργειου ενας μηχανικος ο οποιος θελει να παραμεινει στον παλμο των τεχνολογικων εξελιξεων θα πρεπει να επενδυει σε σεμιναρια,ειδικα εργαλεια και εξοπλισμο καθως και με νεα λογισμικα ανα ετος.Αυτα περα απ την οποια προσωπικη στερηση χρονου μεταφραζονται σε επιπλεον παγια εξοδα για ενα συνεργειο.Ετσι,ειναι επομενο και λογικο η ποιοτητα στην παροχη υπηρεσιων να ειναι αυξημενη καθως ολα αυτα θα πρεπει να ενσωματωθουν στην τελικη τιμη αν και πρακτικα(δυστυχως για τα ελληνικα δεδομενα,ρωτηστε τι πληρωνοιυν για σερβις στη Γερμανια)δεν ειναι 100% εφικτο.
Θυμαστε την περιπτωση ενος φορουμα οπου κοντεψε να καψει το μοτερ απο αλλαγη λαδιων σε βενζιναδικο και παλι το μαθημα δεν εγινε μαθημα.
Η συγνωμη του βενζινα ηταν επαρκεις,οχι ομως αν συνεβενε το ιδιο και με ενα συνεργειο αφου θα τον κυνηγουσαν οι οποιες καταρες ακομα κι αν αναλαμβανε τις ευθυνες του.
Ακομα και τα ανυψωτικα ειναι ακριβα μηχανηματα τα οποια εκτος του οτι κοστιζουν σαν επενδυση δεν βρισκονται στα συνεργεια για να ανεβοκατεβαζουν τα αυτοκινητα για δωρεαν(με πληρη εννοια του ορου) αλλαγες λαδιων.Εχουν φθορες και θελουν συντηρηση,οπως και ολα τα μηχανηματα.Φυσικα τα βενζιναδικα για να προβουν σε τετοιες διαδικασιες αλλαγης λαδιων θα πρεπει να απασχολουν βαση νομου και μηχανικους οπως δεν μπορει να πουλαει λιπαντικα το σουπερ μαρκετ (κι εδω η αρπαχτη,10 λαδια στο ραφι απο ενα τυπο σε καθε μαρκα,και λεω εγω,γιατι οχι ολη η γκαμα εστω μιας μαρκας??)αφου δεν υπαρχει συμβαση με κανεναν ελαιοσυλεκτη οπως επισημα για την ελλαδα ειναι η Cuclon.
Αλλα ξεχασα,εδω ειναι βορεια αφρικη.Και να υποθεσω οτι εχω αδικο.Για τον Χ η Ψ λογο εγω δε γουσταρω valvoline αλλα θελω liqui moly 5/30.Μπορει καποιος να μου το βρει απ το συγκεκριμενο μαγαζι με 10 ευρω το λιτρο?
Σιγουρα υπαρχουν και κακοι επαγγελματιες,εγω ομως αναφερομαι γενικα,και το να τους αποφυγει κανεις ειναι ευκολο αρκει στην ασφαλεια του αυτοκινητου σας να μη θετετε ως πρωταρχικο ρολο το κοστος.
Σε εμπορικο επιπεδο λοιπον κανενα σοβαρο συνεργειο δεν αγοραζει λιπαντικα απο οποιοδηποτε εμπορα.Ο εμπορας αυτο που τον ενδιαφερει ειναι να πουλησει το κοντεινερ που μολις ξεφορτωσε χρονο dt οπουδηποτε και οπωσδηποτε ασχετως μαρκας και ποιοτητας.
Αυτο σημαινει οτι ο Χ εμπορας που σημερα διαθετει εναν συγκεκριμενο τυπο λιπαντικου και μιας μαρκας σε κοστος σχεδον free το οποιο και βρηκε προσφορα σε μια αποθηκη πχ της Γαλλιας δεν ειναι σιγουρο οτι θα το επαναλαβει και παλι η για παντα.
Εχετε αναρωτηθει γιατι δεν διαθετουν ΟΛΑ τα προιοντα μιας εταιριας η δεν μπορουν να τα δωσουν ολα σε τιμες κοστους?
Αυτος ειναι ενας απ τους βασικους λογους που τα υπευθυνα συνεργεια αγοραζουν και συνεργαζονται κατ ευθειαν απ τις επισημες εισαγωγικες εταιριες,γιατι εμενα πχ μ ενδιαφερει να εχω ΟΛΗ τη γκαμα προιοντων της οποιας valvoline πραγμα που δεν μπορει να μου το προσφερει κανενας εμπορας,πολυ απλα γιατι θελει μονο να πουλησει.Και στο θεμα της τιμης?
Εδω θα γελαστε.
Ειμαι διατεθιμενος να δειξω σε οποιον θελει το τιμολογιο αγορας του XLIII,απ τον επισημο συνεργατη και εισαγωγεα που ειναι η σακσον.Να ειστε σιγουροι οτι κανενα συνεργειο δεν αγοραζει 10.50.Η τιμη του ειναι ποιο πανω,απ το επισημο δυκτιο παντα.Ενα δυκτιο το οποιο δε θα με κρεμασει σε χρονο παραδοσης,γκαμα προιοντων,τεχνογνωσια και αν χρειαστει χημικη αναλυση σε περιπτωση βλαβης με υπονοια την αιτια λιπαντικου.Και το λεω με πληρη ευθυνη του λογου μου.
Βαλτε συν το νομιμο κερδος ,και αναλογα την πολιτικη του καθε συνεργειου για το αν χρεωνει την αλλαγη λαδιων η οχι,συν το ελαχιστο για την αλλαγη λαδιων και η τιμη του ΕΠΙΣΗΜΑ παιζει απο 19 μεχρι 22 ευρω.Αν απατεωνας λοιπον ειναι το επισημο δυκτιο εισαγωγης απατεωνες ειναι και οσοι ασχολουνται με το αυτοκινητο,μια τελειως γενικευμενη και προσβλητικη κριτικη για οσους ασχολουνται σοβαρα με το αυτοκινητο.
Τιμηστε λοιπον τα συνεργεια που εσεις κρινετε οτι σε πρωτη φαση σας καλυπτουν αριστα σε τεχνικο επιπεδο,ακομα και με την αλλαγη λαδιων και να ειστε σιγουρα οτι σε βαθος χρονου δε θα χασετε.
Μη περιμενετε να τους εμπιστευθειτε μονο στην αναγκη γιατι οσοι επενδυουν σε μονιμη βαση δεν το κανουν για τη μια περιπτωση που θα τυχει.Απλα στη μια φορα της αναγκης,αυτη την αναγκη θα την πληρωστε πολλαπλασια απ τα τυχον λιτρα λαδιου που ισως νομιζετε οτι γλυτωσατε.
Αυτα ειχα να πω,δε θα απαντησω σε κανενα ποστ,αλλωστε δεν ειναι αυτος ο λογος που ειπα οσα ειπα.
Εσεις ως επικριτες και καταναλωτες πατε το βαρδυ για ενα ποτακι.
Εγω πρεπει να δεσμεμευτω και παλι για την δουλεια μου.......διαβασμα και αυτοματα κιβωτια DSG.
Καποιοι ισως επιχειρησουν να τα επισκευασουν.....δωρεαν στο βωμο της φθηνιας.Εγω απο αυτο που κανω ΑΠΑΙΤΩ.
παω για ξεκουραση λοιπον και διαβασμα.....[/quote]
Ο 'Λαμπριανιδης' και ο καθε 'Λαμπριανιδης' ειναι φιλανθρωπικα ιδρυματα?
Αν το συνεργειο εχει δυσβασταχτα εξοδα να κανει περιορισμο των εξοδων του, ολοι εχουν εξοδα, ακομα και η μικροτερη επιχειρηση, ακομα και ενα περιπτερο εχει εξοδα. Π.χ καποιος μπορει να μιλαει στο κινητο του ολη μερα, η να θελει 2-3 την εβδομαδα να πηγαινει σε κεντρα διασκεδασεως, δηλαδη μεταφερουμε αυτα τα εξοδα στον πελατη?????
Η επενδυση οπως λες ειναι για να γινεσαι καλυτερος, για να σε προτιμαει ο αλλος, για να γινεσαι ανταγωνιστικος,δεν πας στα σεμιναρια για να μαθεις και να 'καπελωσεις' τους πελατες, ουτε ειναι παγιο εξοδο προς αποσβεση
Η αποσβεση ερχεται συν τον χρονο με την καθιερωση και την αναπτυξη της επιχειρησης και καθε επιχειρησεις, και κανεις λαθος οτι αυτα ειναι παγια εξοδα.Μιλαμε για Ελλαδα, για ρωτα και στην Γερμανια ποσο ειναι ο βασικος μισθος.
Στα συνεργεια δεν εχουν γινει λιγοτερες 'στραβες'. Και παντα φταιει ο 'μικρος' οταν αποδεικνυεται οτι με υπαιτιοτητα του συνεργειου εγινε η στραβη, αν φταιει ο κακος οδηγος η ο ατυχος οδηγος, η ειναι αμφιροπη η αιτια, τοτε παλι το συνεργειο βγαινει απο πανω. Οχι παντα βεβαια, διοτι αν ειναι τακτικος πελατης, δηλαδη 'αιμοδοτης' τοτε κανουμε και τα στραβα ματια και εκεινον τον 'βολευουμε', αλλα του το δειχνουμε οτι κατ'εξαιρεση τον βολεψαμε
Ποια δουλεια δεν εχει φθορα? Ποια δουλεια δεν θελει συντηρηση? Ολες θελουν, μα δεν βγαζουμε τσεκουρι για να κοψουμε σβερκους επειδη εμεις εχουμε εξοδα.Εδω ξεχνας οτι το super market η ο καθε εμπορος κερδιζει μονο απο την εμπορια, σε αντιθεση με τους μηχανικους που κερδιζουν και απο παροχη υπηρεσιων και απο εμπορια.
Και γιατι να στο βρει καποιος? Βρες το μονος σου, αφου και εμπορος εισαι στο κατω κατω εκτος απο παροχη υπηρεσιων, και αν δεν το βρεις , δεν πειραζει, ας το βρει ο πελατης, να στο φερει, και να του το αλλαξεις κιολας, θα πληρωθεις για αυτο, τζαμπα δεν ειναι τιποτα.
Κακοι επαγγελματιες υπαρχουν παντου, αυτο ειναι γνωστο, το πολυ κακο ομως ειναι η κυνδυνολογια τυπου ' αν δεν το κανεις σε εξουσιοδοτημενο δεν σου σφραγιζω βιβλιο' η ' εχε υποψη σου πως αν πας αλλου με φθηνοτερα μπορει να στο καψουν το εργαλειο', αυτη ειναι παροχημενη απειλη και βιασμος ψυχης ενος αυτοκινητιστη διοτι σας βλεπει σαν 'γιατρους' και λογικο ειναι.
Κανεις πολυ μεγαλο λαθος και αδικεις τον εαυτο σου, διοτι και εσυ εμπορος εισαι αφου συναπτεις συμφωνιες με εταιριες λιπαντικων με γνωμονα το καλυτερο συμφερων για σενα και την επιχειρηση σου.
Και γιατι να το εχει βρει απο μια αποθηκη ο 'εμπορος' ? Μπορει να το αγοραζει απο εναν οποινδηποτε dealer, καλυτερα να αναρωτηθουμε πως προσδιοριζει την λιανικη της η την χονδρικη της η καθε αντιπροσωπεια, διοτι δεν μου λεει κατι οτι στην συγκεκριμενη περιπτωση η valvoline εχει μια Χ τιμη χονδρικης, δηλαδη ποιος σου λεει πως στην Χ τιμη χονδρικης για να προκυψει δεν εβαλε 200% επανω
Εγω ξερω απο την wyrth, οπου πουλαμε ιδια προιοντα και απο τον ιδιο προμηθευτη αγοραζουμε, εκεινη το ανεβαζει 200-300%, εγω βαζω 25-35%.
Το ιδιο προιον.
Ο καθε εμπορος δεν θα βαλει ολα τα προιοντα μιας εταιριας που δεν ειναι αντιπροσωπος, θα βαλει οτι εχει ζητηση, και λογικο ειναι, ολα θα τα βαλει η επισημη αντιπροσωπεια, δεν ειναι λογικο?Δειξε μας λοιπον ποσο αγοραζεις, χωρις pm που ειπες και εσυ, εδω και τωρα, για να δουμε τελικα αν αδικουμε τα συνεργεια η απλα τα συνεργεια δενξερουν να αγοραζουν
Για σενα ποσο ειναι το νομιμο κερδος? Και ποσο το παρανομο?
Δεν νομιζω να εχει κανεις το δικαιωμα να κατευθυνει τον πελατη που θα ξοδεψει και πως θα ξοδεψει τα λεφτα του, και δεν νομιζω πως ειναι δικαιολογια οτι επειδη εχει καποιος τεχνογνωσια πρεπει να βαζει και το χερι στο μισθο του καθε καταναλωτη
Ο πελατης εχει δικαιωμα να σε εμπιστευτει οποτε κρινει εκεινος, δεν νομιζω να παιζει αντεκδικησει επειδη δεν αγοραζει τα λαδια του απο το συνεργειο?
Επικριτης οχι, συνηγορος του διαβολου ναι ισως
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
VW 503.00 (HTHS 3.5) Ταυτόχρονα ?
VW503.00 σημαίνει HTHS από 2.9 έως 3.4.
Αυτό που καλύπτει την 503.01 υπερκαλύπτει την 503.00, αλλά το αντίστροφο δεν γίνεται όπως καταλαβαίνεις. Το λιπαντικό που το καταφέρνει αυτό στην ουσία καταφέρνει να καλύπτει την 504.00.
Η VW504.00 και 507.00 είναι κάτι σαν υπερπροδιαγραφές.
Η VW504.00 και 507.00 αναφέρονται μεν σε 5W30 αλλά μόνο όταν αυτό το 5W30 είναι τόσο καλό ώστε να καλύπτει όλες τις προηγούμενες προδιαγραφές μαζί:
VW504.00 = VW 500.00 + 501.00 + 501.01 + 502.00 + 503.00 + 503.01
VW507.00 = VW 505.00 + 505.01 + 506.00 + 506.01Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά εάν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις 504.00 και 507.00 σε κινητήρες που πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιούνται FE λιπαντικά (FE=Fuel Economy). Οι 504.00 και 507.00 δεν θεωρούνται FE λιπαντικά (όπως οι 503.00 και 506.xx), παρότι είναι περισσότερο FE (αδόκιμο αλλά για σύγκριση βοηθάει) από άλλες προδιαγραφές (500.xx, 502.00, 505.xx). Αν υπαρχει αυστηρή απαίτηση για FE λιπαντικά σε VAG το αναγράφει στο manual του κάθε VAG στο κεφάλαιο περί λιπαντικών.
η πισω ετικετα απο το μπουκαλι....
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Σε αυτό που λές έχεις απόλυτο δίκιο.Το κάνω αρκετά χρόνια και σίγουρα δεν έχω βγει χαμένος!!
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Πριν φέρει τη νεότερη παρτίδα AMSOIL ο Λαμπ είχε AMSOIL από 3 χρόνια παλιά (μην ήταν και παλιότερα...). Οπότε λίγη προσοχή. Είναι ιδανικό κατάστημα για να αγοράζουμε σε φοβερές τιμές αλλά καλύτερα να ξέρουμε ακριβώς τί παίρνουμε πριν παραγγείλουμε.
Μιλτο και εγω ειχα αποριες και αμφιβολιες πριν αγορασω απο το site και πριν παω στο καταστημα τους, προφανως ομως μιλας γιατι δεν εχεις ψωνισει ποτε απο εκει, κανε μια παραγγελια και τσεκαρισε τους, ειναι ο μονος τροπος για να εχεις αποψη, και ετσι αποφευγεις να ριχνεις λασπη τυπου 'μπαγιατικης παρτιδας' 'ανατολικου μπλοκ' συνταγης και ολα αυτα τα νοστιμα που αφηνεις να αιωρουνται
Καλά κάνω και αφήνω να αιωρούνται και θα αφήνω να αιωρούνται για οποιονδήποτε έχει δώσει το δικαίωμα. Ας προσέχουν περισσότερο. Αναφέρθηκα σε συγκεκριμένη περίπτωση και την πήρα ως παράδειγμα για να προσέχουμε. Δοκιμή 'φρεσκάδας' εάν θυμάσαι είχαμε κάνει τον Αύγουστο στα AFL 5W40 του Λαμπ και ήταν ολόφρεσκα, οπότε και κανένα πρόβλημα στην ουσία. Υπόψιν ότι προσέχω πολύ περισσότερο τί αγοράζω από το να παραγγείλω τηλεφωνικώς από Αθήνα λιπαντικά και να πρέπει να τα επιστρέψω επειδή δεν μου καλύπτουν τη λόξα. Το ότι θίγω τα 'κακώς' κείμενα ορισμένων (και τα 'καλώς' μαζί με αυτά) είναι προς όφελος του κάθε επαγγελματία με ευαίσθητο 'αυτί'. Και όπως είπα έως τώρα ο Λαμπ δείχνει να διαθέτει το καλύτερο 'αυτί' (=πληροφορίες) από τους επαγγελματίες του χώρου. Αν είναι να χαϊδεύουμε τον κόσμο ας αλλάξουμε χόμπι πρώτα. Διαφωνείς;
AMSOIL εξακολουθώ να παραγγέλνω από τον επίσημο που μου δίνει στις ίδιες τιμές με τον Λαμπ. Ο Λαμπ έκανε καλό ΚΑΙ σε μένα (όχι μόνο στους τακτικούς πελάτες του)... Ένας επιπλέον λόγος για να τον τιμώ αναλόγως.
Καλα κανεις 'χωροφυλαξ' Μιλτο και ελεγχεις τους παντες
Αλλα με ποια ιδιοτητα αυτοχριζομαστε ειδημονες ποιοτικου ελεγχου?
Τελος παντων, μιλαμε για εναν χωρο , τα λιπαντικα που παντα αυτον τον κλαδο τον θεωρουσα 'αλητεια'.
Μην νομιζεις οτι και ο Λαμπριανιδης ειναι 'αγιος'. Εμπορος ειναι και αυτος, καπου αποσκοπει, απλα του κανουμε διαφημισει επειδη αυτη την στιγμη τυγχανει ο φθηνοτερος, και αυτο εξυπηρετει ολους μας, εχεις δικιο.
Ομως , για να πουλαει φθηνα θα πει πως βγαζει, αρα η ειναι πολυ καλος εμπορος, η ειναι πολυ βλακας για να μην πουλαει εστω λιγο ακριβοτερα.
Ειναι ομως σημειο αναφορας οι τιμες του και για καλη μας τυχει ξεσκεπαζει καποιους 'αγιογδυτες'.
Κυριε Λαμπριανιδη, οσο πουλας φθηνα θα σε προτιμαω και θα σε στηριζω αμα σηκωσεις ψηλα τον αμανε θα σε αδειασω (φτυσω) κανονικα!!!!!!
( ξερω οτι με καποιον τροπο οντος οπως ειπε και ο Μιλτ τα μαθαινεις ολα) -
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Αλλα με ποια ιδιοτητα αυτοχριζομαστε ειδημονες ποιοτικου ελεγχου?
Με την ιδιότητα του απαιτητικού πελάτη. Δηλαδή, ελέγχω το προϊόν που αγοράζω ή διατίθεμαι να αγοράσω επειδή με ενδιαφέρει.
-
CAP DIM αν κατάλαβα καλά τί θέλεις να πεις, σου απαντάω ότι θα μπορούσε απλώς να γράφει μόνο τις VW 504.00 (βενζινοκινητήρες) και 507.00 (ντιζελοκινητήρες) αλλά γράφει και άλλες λόγω μάρκετινγκ. Χρησιμεύει επειδή κανένας πελάτης -και αρκετοί μηχανικοί μαζί τους- δεν γνωρίζουν ότι αυτές οι δύο προδιαγραφές υπερκαλύπτουν όλες τις άλλες και γι αυτό αναφέρει επιπροσθέτως τις πιο σύγχρονες και πιο συνηθισμένες.
-
Απο τον τυπο στον Πειραια ψωνιζω πολλα χρονια τωρα....
αυτη η Γωνια ειναι στεκι,αλλα,αν δεν ακολουθησει αυτη την πολιτικη και την δει καπως οπως λες θα φαει κραξιμο και απο τους μηχανοβιους που νταλαβεριζομαι.
επισης πιο πανω στην Θηβων που εχω το αλλο εμπορο που αγοραζω εχω ξαναπει το MOTUL 8100 5/40 τοσα χρονια απο εκει το επαιρνα.τελευταια 36€ μου το δινει το 4 λιτρο.
ο λαμπ 28€ στο site του.λεω να ρισκαρω μιας και ο πρωτος προμηθευεται απο Χαμπη κατευθειαν ενω ο λαμπ δεν ξρω απο που
αν παθω ζημια ομως?δεν ξερω....
τα καλοπαιδα στη ΦΡαντζη 40 και 45€ το ιδιο λαδι...να κλεισουν οι κλεφτες...
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
Απο τον τυπο στον Πειραια ψωνιζω πολλα χρονια τωρα....αυτη η Γωνια ειναι στεκι,αλλα,αν δεν ακολουθησει αυτη την πολιτικη και την δει καπως οπως λες θα φαει κραξιμο και απο τους μηχανοβιους που νταλαβεριζομαι.
επισης πιο πανω στην Θηβων που εχω το αλλο εμπορο που αγοραζω εχω ξαναπει το MOTUL 8100 5/40 τοσα χρονια απο εκει το επαιρνα.τελευταια 36€ μου το δινει το 4 λιτρο.
ο λαμπ 28€ στο site του.λεω να ρισκαρω μιας και ο πρωτος προμηθευεται απο Χαμπη κατευθειαν ενω ο λαμπ δεν ξρω απο που
αν παθω ζημια ομως?δεν ξερω....
τα καλοπαιδα στη ΦΡαντζη 40 και 45€ το ιδιο λαδι...να κλεισουν οι κλεφτες...
Και ομως σε προσφατο ταξιδι μου στο εξωτερικο που εκατσα και μιλησα με τον υπευθυνο της motul ( μπορεις να ανατρεξεις σε προηγουμενα post) γνωριζουν πολυ καλυτερα απο εμας την κατασταση της τιμολογιακης πολιτικης της motul στην Ελλαδα και ο ανθρωπος της motul μου εδωσε να καταλαβω πως 'ανεπισημα' κανουν 'πλατες' σε αυτους που πουλανε φτηνα, γιατι τελικα στην τσεπη τους πανε και αυτα, και θελουν να εδραιωθει το ονομα τους-η φιρμα τους- αυξανωντας τις πωλησεις και παιρνοντας μεγαλυτερο κομματι απο την πιττα.
-
Να πω ότι και εγώ την τελευταία φορά προμηθεύτηκα τα ελαιολιπαντικά μου από την εν λόγω επιχείρηση (tradewind). Από οικονομικής πλευράς θεωρώ ότι η επιχείρηση αυτή αξίζει τη στήριξή μας για όσο καιρό πουλά φτηνά και ποιοτικά προϊόντα. Οφείλω όμως να επισημάνω και κάτι που μου προξένησε εντύπωση. Επειδή δεν ήθελα (όπως πάντα) να δώσω τα στοιχεία μου για τη δημιουργία λογαριασμού στο site, πήρα τηλέφωνο και ρώτησα που βρίσκονται για να περάσω να το πάρω από εκεί. Αυτό που με 'ψύλιασε' είναι ότι μου είπαν πως αν πήγαινα από εκεί το κόστος αγοράς είναι υψηλότερο από το να τα παραγγείλω από το site (το οποίο περιλαμβάνει και δωρεάν μεταφορά) . Σε ερώτησή μου πως γινεται αυτό μου ειπαν ότι άλλη επιχείρηση είναι η tradewind και άλλη ο Λαμπριανίδης (αν και στην απόδειξη που πήρα τελικά μετά από παραγγελία από το site γράφει ...ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗΣ...)
Με φοβίζει η 'πιθανή περίπτωση' μετά από κάποιο ποιοτικό έλεγχο κανά προϊόντος να βγουν τίποτα νοθείες και τότε αν είναι να την πληρώσει κάποιος να την πληρώσει η tradewind (λέμε τώρα). Σύντομα πάντως που θα κάνω την κίνηση του ποιοτικού ελεγχου (λόγω επαγγέλματος) πίστεύω και ελπίζω να μου φύγουν οι όποιοι ενδιασμοί (αυτή τη φορά πάντως τα έβαλα ετσι όπως τα πήρα, λόγω έλλειψης χρόνου ) -
Με φοβίζει η 'πιθανή περίπτωση' μετά από κάποιο ποιοτικό έλεγχο κανά προϊόντος να βγουν τίποτα νοθείες και τότε αν είναι να την πληρώσει κάποιος να την πληρώσει η tradewind (λέμε τώρα). Σύντομα πάντως που θα κάνω την κίνηση του ποιοτικού ελεγχου (λόγω επαγγέλματος) πίστεύω και ελπίζω να μου φύγουν οι όποιοι ενδιασμοί (αυτή τη φορά πάντως τα έβαλα ετσι όπως τα πήρα, λόγω έλλειψης χρόνου )
καντο γιατι και εμενα οταν πηγα απο το μαγαζι να τα παρω μου ειπε ο λαμπ οτι απο το site ειναι πιο φθηνα...
κε REDLINE αυτο σημαιναι οτι ο λαμπ.πουλαει γνησια motul?
και οτι παγκοσμιως η motul λανσαρει ιδιες προδιαγαφες ή στο Μεξικο το 5/40 πχ εχει αλλες?επιβεβαιωνεις τη φημη οτι η IGOL ασχολειται για ερευνα και εξελιξη με τα μοτοσυκλετικα λαδια της MOTUL?
-
Με φοβίζει η 'πιθανή περίπτωση' μετά από κάποιο ποιοτικό έλεγχο κανά προϊόντος να βγουν τίποτα νοθείες και τότε αν είναι να την πληρώσει κάποιος να την πληρώσει η tradewind (λέμε τώρα). Σύντομα πάντως που θα κάνω την κίνηση του ποιοτικού ελεγχου (λόγω επαγγέλματος) πίστεύω και ελπίζω να μου φύγουν οι όποιοι ενδιασμοί (αυτή τη φορά πάντως τα έβαλα ετσι όπως τα πήρα, λόγω έλλειψης χρόνου )καντο γιατι και εμενα οταν πηγα απο το μαγαζι να τα παρω μου ειπε ο λαμπ οτι απο το site ειναι πιο φθηνα...
και οτι παγκοσμιως η motul λανσαρει ιδιες προδιαγαφες ή στο Μεξικο το 5/40 πχ εχει αλλες?επιβεβαιωνεις τη φημη οτι η IGOL ασχολειται για ερευνα και εξελιξη με τα μοτοσυκλετικα λαδια της MOTUL?
Και γιατι ρωτας εμενα και δεν παιρνεις την motul τηλεφωνο? Αμα εισαι απορος να κανουμε εναν ερανο να σου μαζεψουμε λεφτα για το τηλεφωνημα
-
Με φοβίζει η 'πιθανή περίπτωση' μετά από κάποιο ποιοτικό έλεγχο κανά προϊόντος να βγουν τίποτα νοθείες και τότε αν είναι να την πληρώσει κάποιος να την πληρώσει η tradewind (λέμε τώρα). Σύντομα πάντως που θα κάνω την κίνηση του ποιοτικού ελεγχου (λόγω επαγγέλματος) πίστεύω και ελπίζω να μου φύγουν οι όποιοι ενδιασμοί (αυτή τη φορά πάντως τα έβαλα ετσι όπως τα πήρα, λόγω έλλειψης χρόνου )καντο γιατι και εμενα οταν πηγα απο το μαγαζι να τα παρω μου ειπε ο λαμπ οτι απο το site ειναι πιο φθηνα...
Η καθε igol maigol και γενικα εταιριες που δεν τις ξερει ουτε η μανα τους για να προωθηθουν στηριζουν τη δικη τους εκδοχη και βασικα.....το χαμηλο κοστος.
Τετοιοι περνουν απο εδω σχεδον συχνα και με πεντε κουβεντες αφηνουν τον καφε και δρομο.Στον τελευταιο μαλιστα που ζητησα καποιο αποδεικτικο στοιχειο για το συγκεκριμενο που αναφερεις ακομα ερχεται.
Με ισχυρισμους και επιχειρηματα του καφενειου τουλαχιστον σε επαγγελματικο επιπεδο μη περιμενουν να δουλεψουν,θιγοντας αμεσα επωνυμα προιοντα.Αν θες να μπεις στην αγορα δειξε μου την αξια του δικου σου προιοντος και ασε τη motul και την καθε motul εκει που βρισκονται.Οσο αναφορα με το ποιος ασχολειτε με την ερευνα σχετικα με τη motul?
Θα ηθελαν πολυ εμπορικοι οικονομικοι κολλοσοι οπως shell και bp να ειχαν το επιπεδο της.
Εδω ομως υπαρχει μια μεγαλη διαφορα.Η motul ειναι μια αμιγως καθαρα εταιρια λιπαντικων και τιποτε αλλο.
Ολη η τεχνολογια και τεχνογνωσια που παραγει ειναι δικη της στα δικα της κεντρα ερευνας κι εξελιξης.
Υστερει ομως καπου,το οποιο φυσικα και δεν αλλοιωνει την κορυφαια της εικονα.
Την παραγωγη πρωτογενους λιπαντικου η και επαναδυιλισμενου προτωγενους λιπαντικου(η διαφορα ποιοτητας μεταξυ τους ειναι μηδενικη,και αλλο πραγμα η επαναδυιλιση και αλλο τη ανακυκλωση μεσω........φιλτραρισματος).
Ε τι να κανουμε,ολες οι εταιριες δεν ειναι παγκοσμιοι τρομοκρατες οπως η bp η εxxon(παρεπιπτοντως τα λιπαντικα τους απ τα κορυφαια) να ελεγχουν το μεγαλυτερο μεριδιο της παγκοσμια αγορας σε αντληση πετρελαιου.
Αυτο καθιστα τη motul εξαρτημενη απο τον χ προμηθευτη (που ισως να ειναι και η igol) σε αγορα πρωτογενους λιπαντικου και μονο.
Αυτο δεν σημαινει οτι και ο χ προμηθευτης ειναι και ο κατασκευαστης της motul.
Να σημειωσω δε οτι στα φουλ συνθετικα δεν υφισταται τετοιο προβλημα καθως ειναι καθαρα προιον εργαστηριου.Απο κει και περα αδιαφορω πληρως για το αν καποιοι θελουν να πουλησουν φθηνα η για τις θεωριες που αναπτυσουν προκειμενου να επιβληθουν.
-
Πρωτα απο ολα ρωτησα αυτο.
επιβεβαιωνεις τη φημη οτι η IGOL ασχολειται για ερευνα και εξελιξη με τα μοτοσυκλετικα λαδια της MOTUL?αυτο μπορει να σημαινει συνεργασια και οχι παραγωγη
δευτερο
Και γιατι ρωτας εμενα και δεν παιρνεις την motul τηλεφωνο? Αμα εισαι απορος να κανουμε εναν ερανο να σου μαζεψουμε λεφτα για το τηλεφωνημαεσυ λες αν παρω την porche και πω ρε παιδια φτιαχνετε μοτερ για την seat
(seat ibiza 1.2 system porche 73hp το 1991)αν δεν το εγραφε επανω στο καπακι θα το παραδεχονταν?
λες η ΦΑΓΕ να παραδεχτει οτι φερνει σκονη σε γαλα?αλλα αλλο ρωτησα
και οτι παγκοσμιως η motul λανσαρει ιδιες προδιαγαφες ή στο Μεξικο το 5/40 πχ εχει αλλες?αν θες απαντας κε REDLINE απλα ειπα μηπως ξερεις..
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Με φοβίζει η 'πιθανή περίπτωση' μετά από κάποιο ποιοτικό έλεγχο κανά προϊόντος να βγουν τίποτα νοθείες και τότε αν είναι να την πληρώσει κάποιος να την πληρώσει η tradewind (λέμε τώρα). Σύντομα πάντως που θα κάνω την κίνηση του ποιοτικού ελεγχου (λόγω επαγγέλματος) πίστεύω και ελπίζω να μου φύγουν οι όποιοι ενδιασμοί (αυτή τη φορά πάντως τα έβαλα ετσι όπως τα πήρα, λόγω έλλειψης χρόνου )
καντο γιατι και εμενα οταν πηγα απο το μαγαζι να τα παρω μου ειπε ο λαμπ οτι απο το site ειναι πιο φθηνα...
Η καθε igol maigol και γενικα εταιριες που δεν τις ξερει ουτε η μανα τους για να προωθηθουν στηριζουν τη δικη τους εκδοχη και βασικα.....το χαμηλο κοστος.
Τετοιοι περνουν απο εδω σχεδον συχνα και με πεντε κουβεντες αφηνουν τον καφε και δρομο.Στον τελευταιο μαλιστα που ζητησα καποιο αποδεικτικο στοιχειο για το συγκεκριμενο που αναφερεις ακομα ερχεται.
Με ισχυρισμους και επιχειρηματα του καφενειου τουλαχιστον σε επαγγελματικο επιπεδο μη περιμενουν να δουλεψουν,θιγοντας αμεσα επωνυμα προιοντα.Αν θες να μπεις στην αγορα δειξε μου την αξια του δικου σου προιοντος και ασε τη motul και την καθε motul εκει που βρισκονται.Οσο αναφορα με το ποιος ασχολειτε με την ερευνα σχετικα με τη motul?
Θα ηθελαν πολυ εμπορικοι οικονομικοι κολλοσοι οπως shell και bp να ειχαν το επιπεδο της.
Εδω ομως υπαρχει μια μεγαλη διαφορα.Η motul ειναι μια αμιγως καθαρα εταιρια λιπαντικων και τιποτε αλλο.
Ολη η τεχνολογια και τεχνογνωσια που παραγει ειναι δικη της στα δικα της κεντρα ερευνας κι εξελιξης.
Υστερει ομως καπου,το οποιο φυσικα και δεν αλλοιωνει την κορυφαια της εικονα.
Την παραγωγη πρωτογενους λιπαντικου η και επαναδυιλισμενου προτωγενους λιπαντικου(η διαφορα ποιοτητας μεταξυ τους ειναι μηδενικη,και αλλο πραγμα η επαναδυιλιση και αλλο τη ανακυκλωση μεσω........φιλτραρισματος).
Ε τι να κανουμε,ολες οι εταιριες δεν ειναι παγκοσμιοι τρομοκρατες οπως η bp η εxxon(παρεπιπτοντως τα λιπαντικα τους απ τα κορυφαια) να ελεγχουν το μεγαλυτερο μεριδιο της παγκοσμια αγορας σε αντληση πετρελαιου.
Αυτο καθιστα τη motul εξαρτημενη απο τον χ προμηθευτη (που ισως να ειναι και η igol) σε αγορα πρωτογενους λιπαντικου και μονο.
Αυτο δεν σημαινει οτι και ο χ προμηθευτης ειναι και ο κατασκευαστης της motul.
Να σημειωσω δε οτι στα φουλ συνθετικα δεν υφισταται τετοιο προβλημα καθως ειναι καθαρα προιον εργαστηριου.Απο κει και περα αδιαφορω πληρως για το αν καποιοι θελουν να πουλησουν φθηνα η για τις θεωριες που αναπτυσουν προκειμενου να επιβληθουν.
Ειπες θα μας εδειχνες το τιμολογιο αγορας σου, ακομα περιμενουμε
-
Πρωτα απο ολα ρωτησα αυτο.
επιβεβαιωνεις τη φημη οτι η IGOL ασχολειται για ερευνα και εξελιξη με τα μοτοσυκλετικα λαδια της MOTUL?αυτο μπορει να σημαινει συνεργασια και οχι παραγωγη
δευτερο
Και γιατι ρωτας εμενα και δεν παιρνεις την motul τηλεφωνο? Αμα εισαι απορος να κανουμε εναν ερανο να σου μαζεψουμε λεφτα για το τηλεφωνημαεσυ λες αν παρω την porche και πω ρε παιδια φτιαχνετε μοτερ για την seat
(seat ibiza 1.2 system porche 73hp το 1991)αν δεν το εγραφε επανω στο καπακι θα το παραδεχονταν?
λες η ΦΑΓΕ να παραδεχτει οτι φερνει σκονη σε γαλα?αλλα αλλο ρωτησα
και οτι παγκοσμιως η motul λανσαρει ιδιες προδιαγαφες ή στο Μεξικο το 5/40 πχ εχει αλλες?αν θες απαντας κε REDLINE απλα ειπα μηπως ξερεις..
Οχι βρε συ, που να ξερω, ο Μιλτ πρεπει να ξερει καλυτερα απο ολους τετοια θεματα.
Περι λιπαντικών γενικώς