-
Όλα τα λάδια μπαίνουν 2 μέρες στη κατάψυξη για να δω πως είναι στο -20. (φυσικά τυλιγμένα σε 2-3 σακούλες). Πριν μερικά χρόνια Χριστούγεννα στο Πισοδέρι (που δεν χιόνισε ) το θερμόμετρό μου έδειξε το βράδυ -24C.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
:lol: Όλα τα λάδια μπαίνουν 2 μέρες στη κατάψυξη για να δω πως είναι στο -20. (φυσικά τυλιγμένα σε 2-3 σακούλες). Πριν μερικά χρόνια Χριστούγεννα στο Πισοδέρι (που δεν χιόνισε ) το θερμόμετρό μου έδειξε το βράδυ -24C.Καλα που εισαι στο β.πολο
Εμεις εδω βλεπουμε -5 και μας γυριζουν τα ματια αναποδα!ΔΗλαδη θελεις να δεις ποιο λαδι ...θα παψει να ειναι λαδι??
Εχεις βρει καποιο να εχει προβλημα?? -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
:lol: Όλα τα λάδια μπαίνουν 2 μέρες στη κατάψυξη για να δω πως είναι στο -20. (φυσικά τυλιγμένα σε 2-3 σακούλες). Πριν μερικά χρόνια Χριστούγεννα στο Πισοδέρι (που δεν χιόνισε ) το θερμόμετρό μου έδειξε το βράδυ -24C.Ποσες μερες τον χρονο οδηγεις με συνθηκες......Αλασκας?????
-
κυριοι μια ερωτηση.Πηρα σημερα 2 μπουκαλια λαδι Aral 5-30 για το αυτοκινητο μου(toyota mr2)με σκοπο να συμπληρωνω λογω καταναλωσης λαδιου που εχουν τα συγκεκριμενα μοτερ(ναι ειναι toyota!!!!).αφου συμπληρωσα λιγο μετα επεσε το ματι μου πανω στο μπουκαλι που εγραφε οτι συνιστανται για vw/audi.παιζει ρολο που τα εβαλα σε toyota η δεν πειραζει?το ιξωδες ειναι αυτο που προτεινει ο κατασκευαστης
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Ποσες μερες τον χρονο οδηγεις με συνθηκες......Αλασκας?????Μόνο τα Σ/Κ που πηγαίνω (και μένω) σε χιονοδρομικά - σπάνια να πετύχεις τέτοιες θερμοκρασίες ακόμα και εκεί.
Για τα Aral δεν έχει σημασία η προδιαγραφή, μπορείς να τα ανακατεύεις αλλά δεν ισχύει πλέον το όριο των χιλιομέτρων του κατασκευαστή των λιπαντικών - δηλαδή αν λέει ότι αντέχουν 20.000 χλμ μετά δεν ισχύει αυτό, κατά τα άλλα μπορείς να ανακατεύεις ότι θέλεις.
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
...πανω στο μπουκαλι που εγραφε οτι συνιστανται για vw/audi.παιζει ρολο που τα εβαλα σε toyota η δεν πειραζει?το ιξωδες ειναι αυτο που προτεινει ο κατασκευαστηςΌπως λέει και ο leonp, δεν υπάρχει πρόβλημα. Οι εταιρίες αυτές έχουν θεσπίσει κάποιες προδιαγραφές που θέλουν να πληρούν τα λιπαντικά για τους κινητήρες τους, και αυτό που αναφέρεται στη συσκευασία του λιπαντικού σου είναι ότι υπερκαλύπτει αυτές τις προδιαγραφές, δε σημαίνει κάτι περισσότερο.
-
Διάολε, το αμερικάνικο mobil 1 EP 15W50 είναι πλέον group III. !!
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Διάολε, το αμερικάνικο mobil 1 EP 15W50 είναι πλέον group III. !!Απο ποτε ισχυει αυτο γνωριζεις??
Το ..'αλλο' mobil 1 15/50 απο που ειναι ?(γνωριζουμε ο Λαμπριανιδης ποιο εφερνε??Επισης γιατι σταματησε να το εχει??) -
Νομίζω οτι αυτό που έφερνε ο Λαμπ. ήταν το αμερικάνικο που ανέφερα πιο πάνω.....
Έκανε τεστ σύνθεσης ένας κορυφαίος χημικός και πριν λίγο τους έβγαλε στη φόρα στο BITOG, θα κλάψουν μανούλες και παιδιά. Ήδη ο λαός απαιτεί να γίνει έλεγχος και στη υπόλοιπη σειρά. -
Νομίζω οτι αυτό που έφερνε ο Λαμπ. ήταν το αμερικάνικο που ανέφερα πιο πάνω.....Αυτα εβαζα πριν κανω επισκευη στο μοτερ...
ακριβως πριν τα mobil 1 ειχα βαλει motul 300V 15/50 και τα εκαιγα για πλακα (μιλαμε καταναλωση της ταξης των 600-700ml/1000km σε 'καλη' χρηση..ΜΕτα βαζω τα mobil 1.
Για τα πρωτα 500 χιλιομετρα δεν ειχε κατεβει σχεδον καθολου ο δεικτης...
Μετα αρχισαν τα οργανα...
εφτασε περιπου τα 400-500ml/1000km!
Βεβαια σε μενα τα 2α ηταν ΜΑΚΡΑΝ καλυετρα απο θεμα θερμοκρασιων και καταναλωσης!!
Απλα μου χε κανει εντυπωση οτι ξαφνικα αρχισε να καιει πολυ...Τα 0/40 ειναι σιγουρα οπως ηταν??
-
Έκανε τεστ σύνθεσης ένας κορυφαίος χημικός και πριν λίγο τους έβγαλε στη φόρα στο BITOG, θα κλάψουν μανούλες και παιδιά. Ήδη ο λαός απαιτεί να γίνει έλεγχος και στη υπόλοιπη σειρά.
Επειδη ειναι λιγο μπερδεμα αυτο το φορουμ, μπορεις να δωσεις λινκ με το τοπικ?
thanks!
-
http://theoildrop.server101.com/forums/ ... Post749636
-
Εχει αποδειχθει οτι υπηρξαν ποτε group IV/V??
-
Για τη σειρά EP δε νομίζω να έγινε κάποιος έλεγχος όταν βγήκε πριν 1 χρόνο. Κανείς δεν το περίμενε αυτό από τη mobil , ήταν ο υπέρμαχος των PAO και ο μεγαλύτερος παραγωγός PAO στην Αμερική.
Βέβαια στην Ευρώπη το mobil 1 SyntS 5W40 είναι γνωστό από τα MSDS οτι είναι group III. Υπάρχει όμως και το σκέτο mobil 1 5W40 που είναι PAO . -
Δεν με ενδιαφέρει τόσο αν είναι Gr. III ή IV. Οι επιδόσεις σα λιπαντικό με ενδιαφέρουν περισσότερο και φαίνεται ότι είναι αρκετά καλό.
Αυτό που με πειράζει πολύ είναι ότι η εταιρεία το τιμολογεί σαν Gr. IV ενώ τους στοιχίζει σημαντικά λιγότερο - και φυσικά δεν το ανακοινώνει.
-
Απίστευτο;! Η Mobil έβγαλε Mobil 1 GrIII; Πανάθεμά με! Κόλαση! Θα γίνει της πόπης. Ρε μην έκανε ο Τομ καμιά μαμακία ρε; Η Mobil ρε;;;!
Αμάν... γ@μώτη... Δεν το κουνάω ρούπι από την AMSOIL... Αυτή αν την κάνει την ίδια μαμακία θα το μάθει η οικουμένη σε ένα δευτερόλεπτο με τόσους που την έχουν στη μπούκα...
Γιάννη, υπόψιν ότι το Mobil SyntS 5W40 δεν είναι Mobil 1 αλλά σκέτο Mobil. Είναι γνωστό από πάντα ότι είναι GrΙΙΙ.
-
Θα τσεκάρει ο Τομ το M1 5W30 μέσα στην βδομάδα...
-
Για τη σειρά EP δε νομίζω να έγινε κάποιος έλεγχος όταν βγήκε πριν 1 χρόνο. Κανείς δεν το περίμενε αυτό από τη mobil , ήταν ο υπέρμαχος των PAO και ο μεγαλύτερος παραγωγός PAO στην Αμερική.
Βέβαια στην Ευρώπη** το mobil 1 SyntS 5W40 ** είναι γνωστό από τα MSDS οτι είναι group III. Υπάρχει όμως και το σκέτο mobil 1 5W40 που είναι PAO .Οπως πολυ σωστα ειπε και ο Μιλτος,το synt S den einai mobil 1 αλλα....synt S και στην ουσια ειναι συντσγη της esso.
Ειναι λαδι esso δηλ σε συσκευασια mobil -
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Απίστευτο;! Η Mobil έβγαλε Mobil 1 GrIII;Με το hydrocracking έχουν αρχίσει και βγάζουν πολύ καλά λάδια, περισσότερος χρόνος, μεγαλύτερες πιέσεις και θερμοκρασίες = πολύ καλύτερος έλεγχος στο μέγεθος του τελικού υδρογονάνθρακα.
Αυτό επίσης σημαίνει ότι εμείς οι καταναλωτές θα πρέπει να πληρώνουμε σημαντικά λιγότερο αυτό το λάδι που δεν έχει συντεθεί από αέριο και είναι φθηνότερο στη παραγωγή. Μας κοροϊδεύουν.
-
Για τα wankel τι έχετε ακούσει;
Αληθεύει ότι το RX8 θέλει ορυκτέλαιο 0W20 και αυστηρά όχι συνθετικό γιατί αλλιώς αρχίζει να τα φτύνει;
Περι λιπαντικών γενικώς