-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Πριν απο λιγο καιρο πηρα το μεγαλο το motorkote απο λαμπ και μεσα στο κουτι ειχε δωρο ενα καθαριστικο τροφοδοσιας της gunk. Το εβαλα σε μεγαλυτερη συγκεντρωση απ' οτι λεει και παρατηρησα πιο στρωτη λειτουργια.
Αυτό εδώ λες, έ;
Εγώ πήρα 3 και μου έβαλαν δώρο άλλο ένα, κι ένα σπρέι λιπαντικό.
Και μενα ειχε το σπρευ liquid wrench, φοβερο κι αυτο, εκανα την αλυσιδα του ποδηλατου και καθαρισε με τη μια! To gas treatment το δοκιμασες; Μηπως ειναι επιφοβα αυτα;
-
ΑΓΑΠΗΤΟΙ, ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΒΕΝΖΙΝΗ (ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΒΕΒΑΙΑ) ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ 100ΣΤΑΡΑ (ΑΝ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ).
ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ! ! ! -
βαλτε οτι θελετε ,αποσβεση ομως της διαφορας τιμης δεν θα κανετε
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
βαλτε οτι θελετε ,αποσβεση ομως της διαφορας τιμης δεν θα κανετεΣαφώς, απόσβεση σε καμία των περιπτώσεων.
-
S.O.Spaidia.. Phra kainourio autokinhto stou opoiou to vivlio leei oti prepei na pairnei 98+. Wstoso o pwlhths mou eipe na vazw aplh amoluvdh giati sthn Ellada den exei nohma giati polu apla den uparxei tetoia venzinh. Kserei kaneis na me sumvouleusei t n kanw? (Eixa akousei prin kairo oti mia mono etaireia sthn Ellada eixe pragmatikh super) Please exw anagkh t voh8eia sas!!!!
Καλως ηλθες στο φορουμ.Γραφε με ελληνικους χαρακτηρες σε παρακαλω.
Mod Bill33 -
απλή shell 95 οκτανίων ή απλή v-power shell 95 οκτανίων και φέσι 10 λεπτά στο λίτρο;;;;
...πάω σήμερα από ένα πρατήριο της Shell και μου λέει σπαστά το βενζινόπαιδο:
100στάρα (1,449ευρώ/λίτρο) ή μεσαία (vpower 95 εννοούσε, 1,268ευρώ/λίτρο);
Απλή του λέω εγώ, βάλε 20 ευρώ.Η απλή κόστιζε 1,129ευρώ/λίτρο οπότε χοντρικά όπως το υπολόγισα περίμενα λίγο κάτω από 18 λίτρα να μου βάλει. Έκπληκτος βλέπω ότι ο μετρητής σταματά στα 15,77 λίτρα και μου είπε ότι έχουν ανέβει οι τιμές και τώρα έχει λέει 1,26. Μα αυτή με το 1,12 του λέω σου ζήτησα, την απλή.
Μίλαγε και σπαστά και άκρη δεν έβγαινε. Γύρω στα 2 ευρώ έχασα για να πληρώσω την ίδια θαρρώ ποιότητα βενζίνης και δε μπορώ να φανταστώ σε πόσους το κάνουν αυτό.Να σημειώσω ότι η τιμή 1,268 δε φαινόταν από το δρόμο και ήταν σε ξεχωριστή ταμπέλα (πίσω από ένα δέντρο) ενώ οι υπόλοιπες τιμές για απλή 95, v-power 100, diesel, v-power diesel ήταν στη μεγάλη ταμπέλα μαζεμένες (στην οποία φυσικά περίσσευε χώρος).
Επίσης στην αντλία φαινόταν μόνο το ποσό που μου έβαζε και τα λίτρα που μου έβαζε και δε φαινόταν η χρέωση ανά λίτρο. Αν φαινόταν θα το είχα αντιληφθεί άμεσα ότι μου έβαζε από την πιο ακριβή αμόλυβδη.Κάνει καθόλου δουλειά τουλάχιστον αυτό το v-power κατασκεύασμα ή τσάμπα το πλήρωσα το φέσι;
-
Yπάρχει γραμμή να βάζουν v-power όσο περισσότερο γίνεται. Πρέπει να κάτσεις μπάστακας έξω απ το αμάξι πάνω απ την αντλία για να σου βάλουν απλή σε πρατήριο Shell
Μερικά το έχουν ακόμα και τοιχοκολλημένο μέσα για να το θυμούνται οι υπάλληλοι 'Να προωθείτε την V-Power όποτε είναι δυνατό'Με μια φορά δε νομίζω ότι υπάρχει κάποια διαφορά. Άμα βάζεις για πάρα πολλά χλμ ίσως να αφήνει λίγο καθαρότερο το μοτέρ μετά από χρόνια, αλλά άντε να το αποδείξεις κι αυτό.
Προσωπικά βάζω πάντα 100άρα BP ή Ελίν.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Yπάρχει γραμμή να βάζουν v-power όσο περισσότερο γίνεται. Πρέπει να κάτσεις μπάστακας έξω απ το αμάξι πάνω απ την αντλία για να σου βάλουν απλή σε πρατήριο Shell
Μερικά το έχουν ακόμα και τοιχοκολλημένο μέσα για να το θυμούνται οι υπάλληλοι 'Να προωθείτε την V-Power όποτε είναι δυνατό'Με μια φορά δε νομίζω ότι υπάρχει κάποια διαφορά. Άμα βάζεις για πάρα πολλά χλμ ίσως να αφήνει λίγο καθαρότερο το μοτέρ μετά από χρόνια, αλλά άντε να το αποδείξεις κι αυτό.
με πιάσαν newbie, δεν πολυεπισκέφτομαι shell πρατήρια.
Τσάμπα πήγε το δίευρο... θα κάνω δίαιτα αύριο και δε φάω τυρόπιτα εξαιτίας τουςΝα σε ρωτήσω... γιατί ξοδεύεσαι για 100άρα; Κάνεις μεγάλες διαδρομές συχνά ή υπάρχει άλλος λόγος;
-
Ο χρήστης UnicornF1 έγραψε:
με πιάσαν newbie, δεν πολυεπισκέφτομαι shell πρατήρια.
Τσάμπα πήγε το δίευρο... θα κάνω δίαιτα αύριο και δε φάω τυρόπιτα εξαιτίας τουςΝα σε ρωτήσω... γιατί ξοδεύεσαι για 100άρα; Κάνεις μεγάλες διαδρομές συχνά ή υπάρχει άλλος λόγος;
Για να μειώσω την πιθανότητα να μου βάλουν λιγότερο από 95 οκτάνια Τουλάχιστον ας είναι νοθευμένη με 95άρα, όχι με καρκίνο σε υγρή μορφή
Είναι τούρμπο το μοτέρ μου και θέλω να περιορίσω τους κινδύνους απ τη βενζίνη γιατί αν στραβώσει κάτι από νοθευμένη, θα το πληρώσω χρυσό. Οπότε προτιμώ να δίνω σταδιακά περισσότερα χρήματα για βενζίνη παρά να τύχει καμιά στραβή και να ξηλωθώ σε συνεργείο. Δεν το κάνω για λόγους απόδοσης πάντως καθώς δεν υπάρχει κάποια εύκολα αντιληπτή βελτίωση, περισσότερο ψυχολογικό είναι. -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Για να μειώσω την πιθανότητα να μου βάλουν λιγότερο από 95 οκτάνια Τουλάχιστον ας είναι νοθευμένη με 95άρα, όχι με καρκίνο σε υγρή μορφή
Είναι τούρμπο το μοτέρ μου και θέλω να περιορίσω τους κινδύνους απ τη βενζίνη γιατί αν στραβώσει κάτι από νοθευμένη, θα το πληρώσω χρυσό. Οπότε προτιμώ να δίνω σταδιακά περισσότερα χρήματα για βενζίνη παρά να τύχει καμιά στραβή και να ξηλωθώ σε συνεργείο. Δεν το κάνω για λόγους απόδοσης πάντως καθώς δεν υπάρχει κάποια εύκολα αντιληπτή βελτίωση, περισσότερο ψυχολογικό είναι.ξέχασες επίσης να πεις ότι στην τιμή της V-power 95+ βάζεις 100στάρα βενζίνη στα περισσότερα πρατήρια (εκτός Shell-BP φυσικά).
επίσης...καλύτερα 100στάρα χωρίς πρόσθετα κτλ (πχ Ελίν, Avin ή ακόμα και Eteka) παρά 95άρα με πρόσθετα.
Τουλάχιστον αυτή είναι η άποψή μου.
Συν του ότι Ελιν/Avin και κάποιες ΕΚΟ την 100στάρα την έχουν περίπου 1,15€/lt (Ελιν και AVIN έχω βρει και με κάτω από 1,1€/lt - αλλά κάτι δε μου πήγαινε καλά με το αμάξι 1-2 φορές που έβαλα Δεν ήταν ξεκάθαρη αντίδραση νοθευμένης βενζίνης αλλά δεν ξαναέβαλα από εκεί), δηλαδή αρκετά κάτω από όσο έχει η 95άρα V-power. (και είναι και 100στάρα ) -
δυστυχώς εδώ στην επαρχεία που σπουδάζω οι τιμές είναι στα ύψηηηηη
-
έχει υπολογίσει κανείς πόσα χιλιόμετρα διανύει με μία συγκεκριμένη ποσότητα απλής αμόλυβδης και πόσα με την ίδια ποσότητα super αμόλυβδης;
Εντός πολής;
Εκτός πόλης;
Η τιμή/χλμ είναι στην τελική αυτό που μας νοιάζει. -
Ο χρήστης UnicornF1 έγραψε:
έχει υπολογίσει κανείς πόσα χιλιόμετρα διανύει με μία συγκεκριμένη ποσότητα απλής αμόλυβδης και πόσα με την ίδια ποσότητα super αμόλυβδης;
Εντός πολής;
Εκτός πόλης;
Η τιμή/χλμ είναι στην τελική αυτό που μας νοιάζει.Oύτε το εργοστάσιο τέτοιες δοκιμές!
-
Είναι πολύ δύσκολο να γίνει αυτό.
Πολλές και διαφορετικές οι συνθήκες.
Πολλές και διαφορετικές οι τιμές των καυσίμων.
Επίσης σε μερικά αυτοκίνητα πλέον της διαφορετικής οικονομίας παίζει και διαφορετική απόδοση (εγώ νομίζω ότι πάει και καλύτερα και οικονομικότερα). Αυτό πώς το αξιολογείς;;
Εγώ αυτό το αξιολογώ τόσο ώστε να θέλω να βάζω 100άρα αλλά όχι τόσο που να βάζω ακριβή 100άρα. -
από UnicornF1 » 25/09/09 13:36
Εντός πολής;
Εκτός πόλης;
Η τιμή/χλμ είναι στην τελική αυτό που μας νοιάζει.Nαι το έχω υπολογίσει τουλάχιστον 4 φορές σε μεγάλα ταξίδια με το αυτοκινητό μου, το οποίο είναι 1800 ατμόσφαιρα και θέλει 95άρα. Μέσα στην πόλη δεν βγάζεις άκρη γιατί η διακύμανση είναι μεγάλη από μέρα σε μέρα.
Λοιπόν έξω με 95άρα καίω 7,8 - 8 λ/100χλμ ενώ με 100άρα σταθερά 0,3 λ/100 χλμ λιγότερα. Οι συνθήκες και το φορτίο φροντίζω να είναι οι ίδιες, π.χ. πάω Θεσ/νίκη με 95άρα και επιστρέφω με 100άρα με τον ίδιο ρυθμό.
Ήτοι και με αυτά τα στοιχεία έχω περί το 4% μικρότερη κατανάλωση σε λίτρα αλλά περί το 12-15% καπέλλο στην τιμή, άρα μπαίνω με τα μπούνια μέσα γι' αυτό και το 'κοψα το σπορ.
Άσε αυτά που άκουσα για τους πρόσθετους αρωματικούς υδρογονάνθρακες που έχει η 'καλή' βενζίνη. -
Σε ένα πούντο 1,2 που είχα ,έβαζα απο καινούριο 100ρα ,κατα κανόνα shell.
Είχα κατι λιγότερο απο την τιμή του κατασκευαστη σε κατανάλωση στον ανοιχτό δρόμο με νορμαλ οδήγηση εως 120 χιλ/ωρα.
Και μετα την ατμοσφαιρικη βελτίωση που έκανα +30 ιππους στα 130 χιλ/ανα ωρα είχα και πάνω απο 0,5 μείωση κατανάλωσης.
Σε άνοιγμα της εισαγωγης και του καπακιού διαπιστώθηκε ότι μόνο στην περιοχη γύρω απο την πεταλούδα (μέσα ,έξω) υπήρχε κάπνα ,ενώ όλη η εισαγωγή ήταν σε καλη κατάσταση.
Σχόλιο μηχανικου:Βάζεις 100ρα έτσι?
Μετα βέβαια τα 140,150 η κατανάλωση ανέβαινε δραματικά όπως και η απόδοση.
Θα έλεγα ότι η σούπερ αμόλυβδη θεωρητικα και πρακτικα ειναι καλύτερη.Όμως δυστιχώς οι δεξαμενές των πρατηρίων δεν είναι.Συν αυτά που αναφέρατε .Συν τις προσμυξεις με άλλα καύσιμα σε βυτία .Συν τις νοθείες .Συν το κλέψιμο ,εεε τι να κάνεις!
Φυλάγεσαι απο παντού.Είμαστε ένα μπάχαλο.
Τελευταια σε πρατήριο έξω απο Μεσολόγγι (Ελιν) κατέβηκα να δω και έγω τι θα βάλει ο βενζινάς και αυτος μου έπιασε την κουβέντα ,περι κάπου σε ξέρω εσένα,εισαι απο δω,που δουλεύεις ,μόνο το αφμ δεν μου ζήτησε!Αποτέλεσμα ,τουλαχιστον 3 λίτρα λιγότερα στο τεπόζιτο.Γύρισα πίσω να γίνει της πουτ,,,,,,ας αλλά σκέφτηκα τις συνέπειες.
Συν ότι λόγο συμπίεσης το αυτοκίνητο δεν δούλευε .Ζήτημα να είχε 90 οκτάνια .
Το οργανο του μείγματος είχε τρελαθεί.!
Τι λέμε τώρα.ΟΥΓΚΑΝΤΑ! -
Στη BMW από τη πρώτη μέρα βάζω μόνο και πάντα 100άρα VPower Racing και έχω βάλει 2-3 φορές ΒΡ Ultimate. Η Shell είναι σαφώς και απείρως καλύτερη!
Ο μοναδικός τρόπος για να δεις ότι όντως σου βάζουν 100άρα είναι να κοιτάξεις στην αντλία της βενζίνης, στο διαφανές παραθυράκι που έχει. Η 100άρα είναι καθαρή και διάφανη σα νερό (συγκρίνετέ τη αμέσως με τη διπλανή αντλία της 95άρας) και η VPower Racing μυρίζει διαφορετικά.
Βάζω μόνο από ένα και μοναδικό βενζινάδικο...και του το έχω πει. Κοίτα κακομοίρη μου, μη μου βάλεις μούφα βενζίνη γιατί βάζω μόνο από σένα και μετά θα τρέχεις και δε θα φτάνεις
-
φιλε δεν το ειχα προσεξει οτι η 100αρα ειναι διαφανη σα νερο
θα το παρατηρησω την επομενη φορα..
και γω απο συγκεκριμενο πρατηριο βαζω (shell) . πηγα για ενα διαστημα να πειραματιστω με αλλα και ξενερωσαμονο η shell το κανει αυτο ή γενικα ειναι ετσι οι 100αρες? επειδη δεν εχω παρατηρησει αυτο το διαφανες παραθυρακι υπαρχει στανταρ σε ολα τα πρατηρια?
-
shell 100 κανει τον κινητηρα ποιο αγριο και το μοτερ ποιο θορυβωδες.
bp 100 αθορυβο και ποιο γρηγορο ταξιδι αλλα στην πολη δεν λεει τιποτα.εγω τις εκοψα και τις δυο γιατι δεν μπορω να δινω 1.5 ευρω το λιτρο για βενζινη οταν βρισκω απλη με 0,98 λεπτα.
-
παιδια εγω να σας πω την αληθεια δε παρατηρω καποια διαφορα μεταξυ των 2..σε σχεση με αλλες 100αρες παρατηρω ισως καλυτερη ευστροφια με τη shell
με 1.5 ευρω το λιτρο ειναι ζορικα τα πραγματα, εγω εχω ριξει τα χλμ μου φετος και βολτες για τη φαση κανω πλεον σχετικα σπανια
αλλα θα ξαναρχισω
Απλή ή Super Αμόλυβδη