-
Είναι άσχετο με τα υπόλοιπα...αλλά σχετικό με τους 4Τ.Επειδή δεν μπορω να βρω το συγκεκριμένο τεύχος,μπορείτε να μου πείτε τις εμπειρίες σας και να κάνετε τα σχετικά review όσοι γνωρίζετε;Ενδιαφέρομαι να μάθω για την 1.6 Trofeo..Ευχαριστώ.
-
Είναι άσχετο με τα υπόλοιπα...αλλά σχετικό με τους 4Τ.Επειδή δεν μπορω να βρω το συγκεκριμένο τεύχος,μπορείτε να μου πείτε τις εμπειρίες σας και να κάνετε τα σχετικά review όσοι γνωρίζετε;Ενδιαφέρομαι να μάθω για την 1.6 Trofeo..Ευχαριστώ.
-
-
φιλε μου χρονια πολλα δεν ξερω αν σου λεει κατι το ονομα μου στο παρων forum ''glou 75''παντως το 75 κατι δηλωνει λοιπον εχω διαλυσει ολοσχερως ενα america 75 turbo προσφατα, στο παρελθον ενα 2000cc 75αρι ατελειωτα τετακε ακομη πιο πολλα παντιλικια, εχω κινδυνευσει πολλες φορες τελαυταια μπορω να πω οτι μου εβαλε λιγο μυαλο ο φανης ο χασιωτης και πιστευω να διατηρησω την ηρεμια που με διακρινει τελευταια.Αυτοκινητο δεν αλλαζω και γενικως την alfa romeo .Η αληθεια ειναι οτι δεν θα μπορεσεις με το trofeo 1600 να κουνησεις το βαρυ αμαξωμα της 75 οπως θα επρεπε ωστε να γνωρισεις τις πραγματικες δυνατοτητες του αυτικινητου.το αυτοκινητο αυτο εχει απο τους πιο δεμενους αξονες (de dion)ποσοστο εμμπλοκης εως 55% κορυφαια γεωμετρια (εδινε και περεδιδε μαθηματα στα στενα του μιλανο ακομη και σημερα)ο 2000cc ειναι η καλυτερη επιλογη 147 ps επειδη δουλευω τωρα και ειμαι απασχολημενος μπορεις να με παρεις στο 6937872832 ειλικρινα χαρηκα που καποιος ασχολειται με αυτο το αυτοκ
-
[χιλια συγνωμη τωρα το καταλαβα τυχαινει να ειμαι στο forum mazi me το φανη και μπερδεψαμε τα ονοματα μας λαθος και παλι συγνωμη εγω ειμαι ο glou 75
-
Ναι παίδες,αλλα το θέμα είναι άσχετο με τους Ελληνικούς Αγώνες!
Γι' αυτό και πάει στα Τεχνικά ! -
Ο χρήστης xasiotis έγραψε:
ειλικρινα χαρηκα που καποιος ασχολειται με αυτο το αυτοκδεν είναι ο μόνος....
Σπύρος
-
Μπορεί να βρει κανείς 75 turbo america γνήσια και σε σχετικά καλή κατάσταση??? Πριν από λίγους μήνες είδα μια, δεν ξέρω αν ήταν γνήσια, στην παραλιακή και Ο Ρ Γ Ω Ν Ε. Έπαθα τέτοια πλάκα που άνοιξα το παράθυρα και του ούρλιαζα 'σκίστη τη μ*α!!'
αν γνωρίζει κανείς ας μας πει...
(ο πατέρας μου είχε μια 1.8 πριν από χρόνια αλλά πουλήθηκε πριν προλάβω να τη χαρώ...)
-
λοιπον!
1.6 τροφεο.. απο τις τελευταιες που αγοραστηκαν απο τον μοσχου!
Ωραιο αυτοκινητο, αλλα οπως ειπωθηκε ΠΟΛΥ βαρυ για να χαρεις κατι... Το αυτοκινητο για να πεις οτι παει, πρεπει να δουλεψει ψηλα (κατω απο τις 3000 στροφες ειναι ψοφιμι), ενω οτι εχει να δωσει το δινει σχεδον στον κοφτη...
Τοσα χρονια που το εχουμε, καιει λαδια σταθερα, το ταμπλω δε δειχνει ταχυτητα και δεν μετρα χιλιομετρα, ενω το συγχρονιζε της 2ας ειναι εκτος.. Επισης κανει και κατι πνικτα γκουχ απο πεμπτη σε τριτη, αλλα μαθαινεις να μη δινεις ιδιαιτερη σημασια.. Σ' αυτο το αυτοκινητο εμαθα να κανω διαγνωση βλαβων με το αυτι, καθως ακουγονται τα παντα, οταν δεν μουγκριζει το μοτερακι, που ειναι θεια μελωδια!Ωραιος εξοπλισμος για την εποχη του, με τις ζαντες και τις ιστοριες..
Ονειρο μου, ειναι να της αλλαξω μια μερα μοτερακι και να τη χαιρομαι!
Τι αλλο θες να μαθεις ? -
Ο χρήστης vask έγραψε:
Μπορεί να βρει κανείς 75 turbo america γνήσια και σε σχετικά καλή κατάσταση??? Πριν από λίγους μήνες είδα μια, δεν ξέρω αν ήταν γνήσια, στην παραλιακή και Ο Ρ Γ Ω Ν Ε. Έπαθα τέτοια πλάκα που άνοιξα το παράθυρα και του ούρλιαζα 'σκίστη τη μ*α!!'αν γνωρίζει κανείς ας μας πει...
(ο πατέρας μου είχε μια 1.8 πριν από χρόνια αλλά πουλήθηκε πριν προλάβω να τη χαρώ...)
Nαι βρίσκεις,αρκεί να έχεις την υπομονή και καλό μηχανικό να την 'ψάξεις'...Ά και μην ξεχάσω,και από 7000-9000 ευρώ.
Θέμα που ανοίξαμε χρονιάρες μέρες...
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Θέμα που ανοίξαμε χρονιάρες μέρες...άστα γιατρέ.... και ο tm δεν έχασε την ευκαιρία να μας πατήσει τον κάλο
-
ΧΟ ΧΟ ΧΟΟΟΟΟ!!
Χρονια πολλα!!
Τσίλη τι γινεται.. εχουμε κανενα νεοτερο για το δικο σου το θεμα σχετικα με τις Α75??
-
Ο χρήστης Golf 1.4 edition έγραψε:
Είναι άσχετο με τα υπόλοιπα...αλλά σχετικό με τους 4Τ.Επειδή δεν μπορω να βρω το συγκεκριμένο τεύχος,μπορείτε να μου πείτε τις εμπειρίες σας και να κάνετε τα σχετικά review όσοι γνωρίζετε;Ενδιαφέρομαι να μάθω για την 1.6 Trofeo..Ευχαριστώ.ΖΗΤΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ 'ΑΛΛΑΓΜΕΝΗ' 1.6 ΠΟΥ 'ΒΓΗΚΕ' ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ Α75 ΜΕ ΤΑ 2 ΚΑΘΕΤΟΥ ΡΟΗΣ WEBER ΚΑΙ ΤΑ 110 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΟΓΑ. ΑΥΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ -ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΑΝ- ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ 'ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ' ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΙΧΑΝ ΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΨΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΡΜΠΥΡΑΤΕΡΑΤΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο 'ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΩΝ ΜΟΙΚΑΝΩΝ'. ΠΑΡΕΠΙΜΤΟΝΤΩΣ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΩΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ALFAMOTORI ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΤΙΣ 23-12-1989. ΕΥΤΥΧΗΣ ΚΑΤΟΧΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ (ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ 'ΝΤΑΚΑΡΙΣΜΕΝΗ' ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΩ ΤΟ 'ΕΙΝΑΙ' ΜΟΥ ΚΑΝΩ ΕΝΑΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ) Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΔΕΞΙΟΥ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ 14ΣΣΑΡΩΝ Ο.Ζ. ΜΕ MXVA ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΑΤΙΘΑΣΗ ΙΤΑΛΙΔΑ ΥΠΑΚΟΥΗ ΣΑΝ ΣΚΥΛΙ. ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΔΗΓΟΥΣ ΜΕ ΑΡΧ........Α ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΑΕΙ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΑ Π..............Α ΙΤΑΛΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑ ΟΔΗΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΣ ΣΤΕΙΛΕ PM. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΟΥΛ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΡΙΤΣΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΗ ΥΠΑΡΧΟΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ ΤΙΜΟΝΙ, ΤΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΤΑΝ 'ΠΙΘΗΚΕ' Ο ΟΔΗΓΟΣ, ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΡΟΤΑΛΙΣΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΣΤΕΛΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΡΟΥΣ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΤΟΥ Χ5 ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΟΔΗΓΑΡΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ 'ΞΑΝΘΙΑ' ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ Η Α75 ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ......ΤΑΚΟΥΝΙΑ!!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Θέμα που ανοίξαμε χρονιάρες μέρες...
άστα γιατρέ.... και ο tm δεν έχασε την ευκαιρία να μας πατήσει τον κάλο
Kαι τί κάλο έ...αθεράπευτο!
Τριαντάφυλλε,τίποτα καλό στον ορίζοντα
-
συγγνωμη, γιατι μπερδευτηκα...
Η Α75 Trofeo ειναι η καταλυτικη με το injection Motronic και τα 106 ή 107 αλογα, σωστα ??
ηταν υστατη προσπαθεια να διωξουν τα τελευταια της κομματια και ερχοταν στανταρ με δεξι καθρεπτη (ο οποιος ηταν και ηλεκτρικα ρυθμιζομενος, ενω ο αριστερος ειναι ... χειροκινητος), ζαντες αλουμινιου, το βραχιονιο στο χειροφρενο, με βαμμενους προφυλακτηρες και διαφορα τετοια...Νομιζω γι αυτη ρωταει το παληκαρι και οι τελευταιες βγαλαν πινακιδα καπου στο '92 ....
-
Γεια σας και απο μένα
Αν και είμαι νέος(και στο forum και σε ηλικια :25) πρόλαβα να οδηγήσω κι εγώ μια Alfa75 1.8 του '90. Από τότε που άρχσα να την οδηγάω έγινα μανιώδης συλλέκτης περιοδικών αυτοκινήτου(βλέπε 4Τροχοί). Κατάφερα να τις αλλάξω και τους 4 κύλινδρους μαζί με μια φλάντζα.... Την έχει ακόμα ο πατέρας μου αλλά είναι σε κακή κατάσταση(και δεν λέει να την αλλάξει). Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω να την συμμαζέψω και να την αναστήσω.
Όντως οι Troffeo είναι οι τελευταίες 75 πριν την αλλαγή σε 155, με τους βαμμένους προφυλακτήρες, τους 2 καθρέπτες και την μικρή αεροτομή πίσω, που μέχρι τότε την είχαν οι Alfa75 1.8 και πάνω.Φιλικά
-
φιλε kouk μην εξαγριωνεσαι, πολυ στρεςς δουλεια και λιγη απροσεξια και γινονται τα λαθακια.Το συνοδευτικο TROFEO διπλα στο 75 διαφοροποιει το αμαξι σχεδον μονο οσον αφορα τον εσωτερικο χωρο του αυτοκιν.Παιδια ειχα σκοπο να σας πω και αλλα για την 75 αλλα το θεμα προχωραει πολυ καλα βλεπω, αα θα ηθελα και μια χαρη ας μου πει καποιος κατοχος μιας 75 turbo εαν τα φρενα του ειναι της brembo καθως και τον κωδικο τους εαν ειναι ευκολο.τελος οποιος μου απαντησει γιατι τα δισκοφρενα τα (πισω) ειναι τοποθετημενα στο εσωτερικο μερος των ημιαξονιων θα κερδισει μια μοναδικη φωτο μιας 75 φτιαχμενης απο τον ανεξαρτητο πλεον οικο zaggato.συμβουλη προς ολα τα 75 ''καντε παραπονα στα αφεντικα σας οπως μπουκοματακια παιξτε τους τα πρωινα πριν πανε στη δουλεια μερικα απο τα παμμπολα φωτακια σας στο ταμπλο για να τους θυμησετε οτι και εσεις γιορταζετε αυτες τις μερες ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΣΧΑΡΑ ΣΤΟ ΚΑΡΤΕΡ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
-
Είμαι σίγουρος ότι το αρνητικό με την τοποθέτηση των πισω δισκοφρένων στο κέντρο είναι η κακή ψύξη αλλά για τα θετικά δεν είμαι σίγουρος. Σίγουρα ένα πλεονέκτημα είναι το καλύτερο κέντρο βάρους (μαζα συγκεντρωμένη στο κέντρο) αλλά ο πιο σημαντικός λόγος πρέπει να έχει να κάνει με το ότι ουσιαστικά φρενάρει το διαφορικό και όχι τις ρόδες. Που σημαίνει (υποθετικά πάντα) ότι έχουν να φρενάρουν λιγότερη μάζα που περιστρέφεται (μικρότερη αδράνεια κλπ) που σημαίνει καλά αποτελέσματα με λιγότερο κόπο...;;;;
-
χμμ.... για να το κάνεις 'κουίζ' θα είναι κάτι ψαγμένο!
μέχρι τώρα νόμιζα πως είναι μόνο για κατανομή βάρους, άλλωστε η 75 έχει TOP ζύγισμα (και κατά τα λεγόμενα του πατέρα μου).Αν μου στείλεις την φωτό έτσι απλά για δωράκι θα γούσταρα πολύ! Κρυφή μου επιθυμία (ακόμα και από μένα) είναι η απόκτηση μιας America ..... αααααχχχ
-
Μήπως έχει τα δισκόφρενα στο κέντρο του πίσω άξονα επειδή η πίσω ανάρτηση είναι άξονας De Dion και η διάταξη του αμορτισέρ και του ελατηρίου κοντά στην πλίμνη δεν αφήνει χώρο?
Κέρδισα την φωτογραφία; Αν έκανα λάθος μπορώ να σου κόψω μια επιταγή λευκή και να μου την στείλεις
Φιλικά
Alfa Romeo 75