-
Μπαίνει δηλαδή το abs και ξεμπλοκάρει τον τροχό κι αντί να φρενάρει και να σταματήσει το αυτοκίνητο συνεχίζει να τσουλάει αναίτια?
Ναι
Τι θα πει με τη 2η πεταλιά? Όταν φρενάρεις δεν παίρνεις το πόδι απ' το φρένο, το κρατάς πατημένο κι ας νοιώθεις αντίσταση απ" το abs.
Αφού τσουλαει πρέπει να ξαναφρεναρω μήπως σταματήσει
-
Sorry τώρα, αλλά μήπως σε τρομάζει το abs και ασυναίσθητα αφήνεις το φρένο?
Έτσι κάνει το. abs, νιώθεις στιγμιαία ότι δε σταματάει το αυτοκίνητο, πρέπει να συνεχίσεις να πατάς το φρένο με δύναμη, όχι να το αφήνεις. -
Τι να πω ρε συ πάντως πριν το καλοκαίρι δεν έκανε έτσι τώρα τι το έχει πιάσει και έχει γίνει πιο ευαίσθητο δεν μπορώ να καταλάβω ούτε να το βρω.
Το σίγουρο είναι ότι με όλα αυτά που άλλαξα αν βγάλεις τη μονάδα του abs που παίζει να την άλλαξε τσάμπα ο πρώτος μάστορας έχω κάνει ένα πολύ καλό service sto αμάξι ...μου χουν φύγει κάμποσα χρήματα .
Ίσως κάποια στιγμή να αλλάξω και τους μπροστά αισθητήρες και να πάω μια βόλτα με το φίλο και το διαγνωστικό του να δω τι θα δείξει. -
Πριν τα φτύσει το abs στο γκόλφ τις φορές που δούλευε ,σε χαμηλή ταχύτητα που σχεδόν πας να σταματήσεις πολλές φορές σου γαργαλουσε το πεντάλ του φρένου και μειώνονταν και η πέδηση. Τα φτυσε οριστικά και σταμάτησε.
Βάλε για δοκιμή άλλη μονάδα ξανά,αν δουλέψει οκ αν δεν δουλέψει τη γυρνάς πισω -
Αυτα τα προβλήματα, όπου γίνονται αλλαγές στα τυφλά, χωρίς να έχει πιστοποιήσει κάποιος το πρόβλημα, αλλά με υποθέσεις, είναι και τα πιο κοστοβόρα. Σχεδόν ποτέ δε βρίσκεις την αιτία αμέσως, αλλάζεις ένα σωρό εξαρτήματα που δε θέλουν αλλαγή και πολλές φορές οι αλλαγές δημιουργούν επιπλέον ζημιές.
Στο αισιόδοξο σενάριο την ζημιά την διορθώνει κάποιος μάστορας που ξέρει πολύ καλά το θέμα, ή την διορθώνει κατά λάθος. Στο απαισιόδοξο, η ζημιά δε διορθώνεται κι ο κάτοχος του αυτοκινήτου συμβιβαζόμενος μαθαίνει να ζει με αυτό, ή αγοράζει καινούριο. Εγώ είμαι υπέρ της τελευταίας στάσης, διότι τα λεφτά που δίνονται στις επιδιορθώσεις είναι συγκρίσιμα με τις δόσεις ενός νέου αυτοκινήτου. -
Εαν οι εμπρος αισθητηρες του abs διαβαζουν απο γραναζι πανω στους μπιλιοφορους τοτε καταπασα πιθανοτητα σου εχουν βαλει μπιλιοφορους με διαφορετικο γραναζι, γιαυτο και η διαφορα της ταχυτητας εμπρος με πισω και ισως ολες οι δυσλειτουργειες στα φρενα. για το θορυβο κντε εναν κοπο και ανοιξτε μια φουσκα μπιλιοφορου μηπως και δεν εχει γινει λιπανση με σωστη ποσοτητα γραφιτογρασου.
-
Χμμμ...λες ε? Να πάω να ρωτήσω τον μάστορα που μου έβαλε τους μπιλιοφορους τότε ε? Δεν είναι κακό ευχαριστώ πολύ
-
@golloum said in Πρόβλημα με αδικαιολόγητη ενεργοποίηση το ABS:
Χμμμ...λες ε? Να πάω να ρωτήσω τον μάστορα που μου έβαλε τους μπιλιοφορους τότε ε? Δεν είναι κακό ευχαριστώ πολύ
Και πριν την αλλαγή δν το έκανε?
-
Γι αυτό δεν είναι σίγουρος γιατί οι μπιλιοφοροι τα φτυσανε την ίδια περίοδο που άρχισα να καταλαβαίνω ότι κάτι παίζει με το abs.
Αν και το χουν δει αρκετοί τεχνίτες από κάτω και έχουν δει τα γρανάζια αυτά....δεν ξέρω αν τσεκαραν το μέγεθός τους η απλά αν είναι σε καλή κατάσταση για να διαβάζουν οι αισθητήρες
Πρόβλημα με αδικαιολόγητη ενεργοποίηση το ABS