-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εχει επελθει το χαος και θελει προσοχη, ισως καποιοι που απλα περιδιαβαινουν να χαρακτηριστουν εμπρηστες και να παραδοθουν στην βορα του πολυπαθου και αγριεμενου πληθους.Οσο συνεχιζεται αυτη η κατασταση με τα στουπια να πεφτουν βροχη πλεον αρχιζω να πιστευω οτι κατι οργανωμενο κρυβεται απο πισω,σιγουρα οχι απο το ΠΑΣΟΚ παντως.
Αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα πίστευαν ότι πίσω από αυτήν την καταστροφή είναι μία , οποιαδήποτε , κομματική παράταξη. Έστω μία που έχει πρόεδρος έναν μη Έλληνα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Η Γιαννα εδωσε 10 μυρια και το ιδρυμα Ωναση 5 μυρια.
Ολα καλα ρε παιδια, αλλα δεν θελω σαν πολιτης αυτης της χωρας ελεημοσυνη απο κανενα πουστη, θελω να λειτουργει το γαμημενο το κρατος!
ΥΓ. μπραβο σε οσους δωσανε ειτε 10 μυρια ειτε 10 λεπτα, ο καθενας δινει οσα μπορει, αλλα γιατι να βασιζεται ο Ελληνας σε 'φιλανθρωπιες'?
Στέλιο το κράτος είναι ήδη πολύ μέσα και στριμωγμένο οικονομικά.
Αν δεν δώσουν και οι έχοντες, ειδικά οι τράπεζες (έχουν τα υψηλότερα κέρδη) και μεγάλοι επιχειρηματίες και εταιρίες κολοσσοί, άστα να πάνε μετά...
Επίσης μόνο 50
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!
.....ΡΕ ΣΥ, ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΔΑΣΟΣ, ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!! ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ??? 3.000 ΧΡΟΝΩΝ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΗΚΑΝ... ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!
ΦΤΟΥΥΥΥ ΣΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ....Φίλοι, έχει χαθεί το μέτρο. Εξηγήστε μου γιατί πρέπει να στεναχωρηθώ για το 'Ιερό Δάσος'. Τί είμαστε, ειδωλολάτρες? Τι ακριβώς είναι τα δένδρα των '3000 ετών'? Ποιά είναι τα καμμένα μνημεία?
Εστω και συμβολικά, maxmara, το Κρόνιο Δάσος δεν έπρεπε να καεί.
Βεβαίως, μπροστά στην καταστροφή που έχει γίνει ίσως να είναι το λιγότερο. Αλλά δεν παύει να δείχνει το μέγεθος της ασυντονισίας και της ανικανότητας!!!Δεν είναι το λιγότερο. Και επειδή ανέκαθεν υπήρχαν εμπρηστές και μαλάκες συμφεροντολόγοι , τα δάση ήταν αφιερωμένα σε Θεούς για να προστατεύονται ( με το φόβο του Θεού ) από τους ανθρώπους. Αλλά τότε οι άνθρωποι είχαν τον Θεό τους.
Για να καταλαβαινόμαστε, ερωτώ γιατί πρέπει να στεναχωριόμαστε για 10 δένδρα, όταν έχουν καεί χιλιάδες αλλού?
Είναι το σύμβολο.
-
Ο χρήστης balo έγραψε:
Να και ποιοι βοηθάνε. Μπράβο τους, τους ευχαριστούμε.http://news.yahoo.com/s/ap/greece_fires ... pmjL6ve8UF
Η Κυπριακή Δημοκρατία είπε ότι θα αναπληρώσει το εισόδημα των ανθρώπων ( εάν το κάνει με βάσει των φορολογικών δηλώσεων θα καταλάβουν πόσο μαλάκες είναι οι αγρότες και οι φοροφυγάδες ) και θα αναδομήσει μία κοινότητα που θα της υποδείξει η Ελληνική Δημοκρατία. Χίλια μπράβο.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Γράφει ο καθηγητής Παναγιώτης Λιανός - 27/08/2007
http://www.skai.gr/master_story.php?id=57898
Ως λαός πρέπει να εγκαταλείψουμε πια τα συμπλέγματά μας. Αλλά δεν το κάνουμε εύκολα γιατί ορισμένοι τρώνε απ' αυτά.Mάνο, είμαι σχετικά μικρός για να έχω συμπλέγματα του είδους που εννοείς, αλλά περιπολίες του Στρατού στα δάση σε καιρό ειρήνης, με βρίσκουν τελείως αντίθετο!!!! Να μιλήσουμε για περιπολίες Εποχικών Πυροσβεστών, Δασοπυροσβεστών, Αγροφυλάκων, Θηροφυλάκων, Προσκόπων (αυτοί πιο χαλαρά εννοείται) κλπ, να συμφωνήσω, αλλα ο Στρατός δεν έχει καμμία δουλειά να περιπολεί είτε ένοπλος, είτε άοπλος στα δάση!!! Το γεγονός οτι οι Στρατιώτες τα ξύνουν και δε κάνουν κατι το ιδιαίτερο για λόγους που δεν είναι του παρόντος (αλλα λίγο πολύ γνωστοί), δε σημαίνει οτι θα πρέπει να αξιοποιηθούν κατ΄αυτόν τον τρόπο. Το να συνδράμει το στράτευμα σε περιπτώσεις οπως αυτή που βιώνουμε, είναι άλλο θέμα και είμαι μέσα οπως εχω ηδη πεί.
Το άρθρο με βρίσκει αντίθετο λοιπόν.Εμένα με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και είναι και απόλυτα σύμφωνο με την αποστολή του Στρατού , όπως αυτή διατυπώνεται στον ιδρυτικό κανονισμό του ( δεν θυμάμαι τον κωδικό του ).
-
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
H επικύρηξη των εμπρηστών είναι καθαρά κίνηση εντυπωσιασμού.Το τι καραγκιοζιλίκια έχουμε δει και ακούσει αυτές τις μέρες δεν λέγεται.
Στον ΑΝΤ1 πάλι γιατί έχουν βάλλει την ελληνική σημαία δεν καταλαβαίνω;
Θίχτηκε ο πατριωτισμός του Ευαγγελάτου ή θέλουν να μας πουν ότι είναι πιο Έλληνες από εμάς εδώ κάτω που δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει.Απ' όλα όσα έχουν συμβεί δεν έχω καταλάβει τι ενοχλεί αυτό. Σε λίγο θα μας πειράζει εάν βλέπουμε τη σημαία μας ακόμη και στο Μέγαρο Μαξίμου. Έλεος. Και κατά την άποψή μου ο Ευαγγελάτος κάνει κατάχρηση του συμβόλου - πράξη υβριστική. Αλλά θα το δω μετά από όλα τα άλλα.
-
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
Οι Τουρκοι εστειλαν πυροσβεστικο αεροπλανο.......Θα κανει ριψεις απο αυριο το πρωι......Οι οποίοι μόλις άκουσα την ασύμμετρη μ@λ@κία για την ασύμετρη απειλή είπαν ' Ελπίζουμε η βοήθεια να μην φανεί ύποπτη'. Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί ...
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Αυτή τη στιγμή μαίνονται οι πυρκαγιές, σωστά; Νωρίς άρχισε η σκύλευση, ακόμα δεν έσβησαν οι φωτιές.
Θα σκέφτηκαν, 'στη βράση κολλάει το σίδερο'.
Το σκέφτηκε ο επίτροπος της ΕΕ. Η οποία ΕΕ θα στείλει την μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια που έχει λάβει ποτέ κράτος μέλος της ( είναι μεγάλο το κόστος για την ΕΕ να μείνει πίσω από το τραίνο η Ελλάδα , δεν θα έχουν που να πάνε οι ΒορειοΕυρωπαίοι ).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σορρυ αλλα μιας και οι 2 θα με κλεβουν προτιμο να ειναι πονηροι και να κλεβουν και την ΕΕ ας πουμε.
Σοβαρά το λες; Οι πονηροί θα είχαν αδειάσει ακόμα περισσότερο τα ασφαλιστικά ταμεία και δεν θα είχε πάρει κανείς μυρωδιά. Αυτό μάλλον το προτιμάς, αφού δεν το μαθαίνεις. 'Ignorance is bless'.
Θεωρείς επίσης καλό το ότι 'έκλεβαν' την Ε.Ε.; Τα λεφτά της Ε.Ε. ήταν για την ανάπτυξη της χώρας, για να φτιαχτούν πράγματα για εσένα. Το ότι κλάπηκαν δεν σημαίνει ότι τα πήρες εσύ, αλλά λίγοι εκλεκτοί. Και μερικά ψίχουλα στους ντουντουκοφόρους για να συνεχίσουν το έργο τους.
Φάε τώρα κτηματολόγιο/δασολόγιο, φάε μηχανογραφημένη δημόσια διοίκηση, φάε τρένα και σιδηροδρομικό δίκτυο, πλήρωνε διόδια για δρόμους της κακιάς ώρας και μη διαμαρτύρεσαι. Αφού γουστάρεις τους πονηρούς που έκλεψαν 'την Ε.Ε.' κι όχι την ποιότητα ζωής σου.Χώρια που τα κλεμένα από την ΕΕ πρέπει να επιστραφούν.
-
Ο χρήστης zastava έγραψε:
http://www.avriani.gr/Εγώ πάλι λέω ότι όλα παίζουν ( ή τον παίζουν , διαλέχτε ).
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μόλις μίλησα μαζί του. Κάηκε **και **το σπίτι του. Μεγάλος άνθρωπος, κλαίει σαν παιδί. Δεν έχει που να μείνει, τι να φορέσει, πως να πλυθεί. Αλλά εκείνο που τον τρομάζει είναι το αύριο. Χωρίς παραγωγές, χωρίς περιουσία και μόνο με ανάγκες.Θέλετε να τον βοηθήσετε; Μπορώ να σας δώσω το όνομα και το τηλέφωνό του. Κινητό, γιατί σταθερό κάπου πρέπει να το βάλει κανείς.
Τι θα ψηφίσει; Θέλετε να τον ρωτήσω;
Ειλικρινά θα έχει ενδιαφέρον το τι θα ψηφίσει. Μπορεί να πέσουμε από τα σύννεφα.
Λεφτά δεν έχω να δώσω. Ό,τι άλλο μπορώ και το χρειάζεται , είμαι μέσα.
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
http://www.tfrc.gr/modules.php?name=New ... =0&thold=0
Μπράβο παιδιά ! ! !
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Να και ποιοι βοηθάνε. Μπράβο τους, τους ευχαριστούμε.
http://news.yahoo.com/s/ap/greece_fires ... pmjL6ve8UF
Η Κυπριακή Δημοκρατία είπε ότι θα αναπληρώσει το εισόδημα των ανθρώπων ( εάν το κάνει με βάσει των φορολογικών δηλώσεων θα καταλάβουν πόσο μαλάκες είναι οι αγρότες και οι φοροφυγάδες ) και θα αναδομήσει μία κοινότητα που θα της υποδείξει η Ελληνική Δημοκρατία. Χίλια μπράβο.
Δεν ειναι μαλακες , γιατι δεν εχουν εισοδημα να δηλωσουν .Η συγκεκριμενη περιοχη ειναι απο τα πιο φτωχα διαμερισματα της Ευρωπης γιαυτο τους εγκατελειψαν ολοι .
Πηγαινε στην Κορινθια ( Σοφικο) και θα καταλαβεις .Δυο φορες προσπαθησαν να καψουν το πευκοδασος κ τις δυο την εσβησαν σε χρονο ττ .
Χιλια μπραβο στους Κυπριους , οχι για την αναδομηση μιας κοινοτητας , αλλα για τον τροπο που ενεργουν . -
Δεν εννοώ τους συγκεκριμένους ( μόνο ) αλλά όλους αυτούς που στην θέση τους κλέβουν την εφορία κτλ ( και τους μεγάλους και τους μικρούς ).
-
Μόλις μίλησα μαζί του. Κάηκε **και **το σπίτι του. Μεγάλος άνθρωπος, κλαίει σαν παιδί. Δεν έχει που να μείνει, τι να φορέσει, πως να πλυθεί. Αλλά εκείνο που τον τρομάζει είναι το αύριο. Χωρίς παραγωγές, χωρίς περιουσία και μόνο με ανάγκες.
Θέλετε να τον βοηθήσετε; Μπορώ να σας δώσω το όνομα και το τηλέφωνό του. Κινητό, γιατί σταθερό κάπου πρέπει να το βάλει κανείς.
Τι θα ψηφίσει; Θέλετε να τον ρωτήσω;Ειλικρινά θα έχει ενδιαφέρον το τι θα ψηφίσει. Μπορεί να πέσουμε από τα σύννεφα.
Γιατί, αν ήταν διαφορετική η κυβέρνηση θα είχαμε λιγότερες καταστροφές?
Εδώ πραγματικά αναπτυγμένες χώρες με τεράστια υποδομή όπως οι ΗΠΑ δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν με καλύτερο τρόπο σε αντίστοιχου τύπου πυρκαγιές και μάλιστα σε ένα μέτωπο και όχι στα πάμπολλα δικά μας. -
Οι πυρκαγιές δεν θα έχουν καμία επίπτωση στο όποιο εκλογικό αποτέλεσμα.
Κωνσταντίνε και οι λοιποί του tfrc, μπράβο σας!
-
Μόλις μίλησα μαζί του. Κάηκε **και **το σπίτι του. Μεγάλος άνθρωπος, κλαίει σαν παιδί. Δεν έχει που να μείνει, τι να φορέσει, πως να πλυθεί. Αλλά εκείνο που τον τρομάζει είναι το αύριο. Χωρίς παραγωγές, χωρίς περιουσία και μόνο με ανάγκες.
Θέλετε να τον βοηθήσετε; Μπορώ να σας δώσω το όνομα και το τηλέφωνό του. Κινητό, γιατί σταθερό κάπου πρέπει να το βάλει κανείς.
Τι θα ψηφίσει; Θέλετε να τον ρωτήσω;
Ειλικρινά θα έχει ενδιαφέρον το τι θα ψηφίσει. Μπορεί να πέσουμε από τα σύννεφα.
Λεφτά δεν έχω να δώσω. Ό,τι άλλο μπορώ και το χρειάζεται , είμαι μέσα.
Άρχισες πάλι.
Δεν είμαι επαγγελματίας ανώτερος στρατιωτικός είμαι όμως στο χώρο.
Έχω κάνει σπουδές στο αντικείμενο.
Έχω υπ' όψιν μου τις Βίβλους και τα επιχειρησιακά σχέδια σε ότι αφορά στους δύο από τους τρείς κλάδους ( ΣΞ , Ναυτικό ).
Έχω πλήρη πληροφόρηση για τον Ελληνικό Στρατό και αρκετά καλή για τον τουρκικό σε ότι αφορά την επιχειρησιακή ετοιμότητα , την οργάνωση , το αξιόμαχο , την ψυχολογία.
Δεν πατάω εύκολα τα κουμπάκια. Υπογράφω και ας προκαλέσω μειδιάματα. Δεν είμαι από αυτούς που θα φοβηθούν να μιλήσουν μήπως και μειδιάσουν τύποι που η μόνη τους ενασχόληση είναι η μείωση των άλλων και η αυτοαναγόρευσή τους σε φωτεινούς ( εάν είναι καράφλες ) παντογνώστες.
Παρ' όλ' αυτά δεν είναι κανείς υποχρεωμένος ούτε να ασπαστεί την άποψή μου , ούτε να συμφωνήσει. Παρακαλώ όμως για λίγη ευγένεια γιατί τραχείς ξέρουμε να είμαστε όλοι.
Τι να πει κανείς...Ό,τι και να πει είναι λίγο...
Το πρόβλημα είναι το δωρεάν...Αν σε έβαζαν να παίξεις 100 χιλιαρικάκια στοίχημα απόδοση 80/20 θα μας τα έλεγες αλλιώς, αλλά όταν είναι τζάμπα ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια οι (για ευγένεια μην παρακαλάς δεν με διακρίνει αυτή η αρετή)
Ε αφού δεν είσαι ευγενής τουλάχιστον προσώρησε στον χαρακτηρίσμό που έκρυψες με εικονίδια.
Είμαι , με τις παρούσες συνθήκες , μέσα για το στοίχημα. Όχι 100 χιλιάρικα ( που δεν τα έχω ) αλλά ένα 20άρι χιλιάδες ( που τα έχω ) τα βάζω.
-
cheapshot
-
Τραβηγμένο από τα μαλλιά koutsan..
-
Βρέθηκα αυτές τις ημέρες δίπλα στη φωτιά. Η δύναμή της ήταν συγκλονιστική. Φωτιά 30 μέτρα ψηλή είδα στην τηλεόραση. Αλλά φλόγα που να προχωρά και να τρώει δέντρα 100 μέτρα μπροστά ώσπου να μετρήσεις μέχρι το 3 ή φλόγα που να περνά 3-4 σπίτια από πάνω και να χτυπά στο κέντρο του χωριού πρώτη φορά είδα και ένιωσα!
Όπως έχει ήδη ειπωθεί μπροστά σε τέτοιο μέγεθος, το μόνο που θα μπορούσε να κάνει κάποιος πολίτης θα ήταν να έχει προετοιμαστεί από πριν. Περιουσίες και σπίτια φροντισμένα και καθαρισμένα προστατεύθηκαν καλύτερα. Ακόμα περισσότερο προστατεύθηκαν από ανθρώπους που ζουν καθημερινά και 'παλεύουν' με τη γη, όχι από ανθρώπους σαν εμάς του πληκτρολογίου. Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει ας συνεισφέρει στον τραπεζικό λογαριασμό ή ας ενταχθεί π.χ. στον Ερ. Σταυρό, ώστε να είναι εκπαιδευμένος και προετοιμασμένος για ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον. Την τελευταία στιγμή, τίποτα ή σχεδόν τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Μόλις σβήσουν οι φωτιές οι επιλογές για βοήθεια θα είναι ενδεχομένως περισσότερες.
MAD-MAX-13, συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας και για το αποτέλεσμά σας!!! Επίτρεψέ μου να πω πως ήσασταν μεταξύ άλλων και τυχεροί που καταφέρατε να βοηθήσετε. Στην περίπτωση που βρέθηκα, θα αναρωτιόσουν αν οι φτέρνες σου, πέρα από τον ... ποπό σου μπορούν να φτάσουν και στο σβέρκο σου. Χίλιες φορές μπράβο!!!
Την Κυριακή το απόγευμα λίγο έξω από τον Πύργο και μακριά από τις φωτιές άκουσα πυροβολισμούς κυνηγών. Όλος ο τόπος πενθεί και η φύση υποφέρει. Λίγη υπομονή δε μπορούν να κάνουν; Τι λες Hunter; Δεν έχει νόημα να γίνει μια μικρή 'κατάπαυση πυρός';
Aserf: Στο Πανεπιστήμιο Πατρών με πρωτοβουλία του πρύτανη από χτες το βράδυ διοργανώνονται περιπολίες για την αποφυγή φωτιών στο χώρο του Πανεπιστημίου.
Έλειπα από το χώρο του ΠΠ 3 εβδομάδες. Επέστρεψα και είδα στη διασταύρωση των Καζαντζάκη και Κανελλοπούλου μικρή καμένη έκταση, ενώ μόλις σήμερα στην περιοχή αυτή δύο εργάτες κόβουν αγριόχορτα. Αυτή η οργάνωση από Καθηγητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ... Και μία σκέψη-ερώτηση για τους καθηγητές ΑΕΙ σχετικών ειδικοτήτων: μπορούν με σχετικά ανέξοδο τρόπο να σχεδιάσουν τη δημιουργία δασικών δρόμων, αντιπυρικών ζωνών με μελέτες υλοποιημένες από τους ίδιους, τους μεταπτυχιακούς φοιτητές τους, τους υποψήφιους διδάκτορες; Η υλοποίηση είναι φυσικά άλλο κεφάλαιο. Μόλις 22 εκ. Ευρώ δόθηκαν προς τους ΟΤΑ για αυτό το σκοπό, όταν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως έχει ήδη αναφερθεί, έχουν προγραμματιστεί - δε γνωρίζω αν έχουν ήδη δοθεί - περισσότερα.
Κρίμα τέτοιες απώλειες και τέτοια κατάσταση ... Κρίμα!
ΥΓ. Τα υπόλοιπα σε επόμενο μήνυμα. Συγγνώμη αν σας κούρασα.
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες