-
Γειά σας,
Αμφιταλαντέφθηκα, άν θα έπρεπε να το γράψω εδώ ή στα '...Ζώα ...'. !
Σήμερα, επιστρέφοντας από Βόλο στην περιοχή του γνωστού ...Μαλιακού, σε ένα από τα δύο τρία σημεία που υπάρχει διακεκομένη γραμμή και επιτρέπεται το προσπέρασμα, ταξιτζής (...επαγγελματίας ...οδηγός !!) με Mercedes Vito (TAE - που δεν κράτησα τον αριθμό του), επειδή του άναψα τα φώτα για να κάνει δεξιά, όταν τον προσπέρασα έκανε αριστερά και με ανάγκασε να βγώ τελείως στο αντίθετο ρεύμα, ενώ υπήρχε χώρος να περάσει και φορτηγό χωρίς να περάσω απέναντι !
Ευτυχώς το CRV δεν μασάει ...!! και δεν είχα πρόβλημα.
Απλά το καταθέτω, για να ξέρουμε με τι ανθρώπους ... (!) κυκλοφορούμε μαζί στους δρόμους .Φιλικά
Μάξιμος
-
Ταξι για Καμινια-Λιμανι, στις 11 Αυγουστου.
Φτανοντας ο ταξιτζης αποφασιζει να μας αφησει 'εξω απο το λιμανι, μπροστα απο το πλοιο' για να παρει μια παρεα 4 ατομων. Βεβαια το δικο μας καραβι ηταν το τελευταιο στην σειρα High Speed = 400 μετρα περπατημα ενω ο ταριφας γλυτωνει ακομα και το να μπει στο λιμανι.
Το ταξιμετρο γραφει 2.10, του δινω 2ευρω και ζηταω απο τον φιλο μου ενα δεκαρακι. Ταξιτζης διαμαρτυρεται λεγοντας οτι ειναι 3.5 ευρω, οπου του απανταω οτι για να παρει τα εξτρα του λιμανιου, θα μας παει ακριβως εξω απο το καραβι. Εκει μας λεει οτι το 1.40 ειναι για τις βαλιτσες, οι οποιες
α) καμμια δεν ειναι πανω απο 10 (ή 9?) κιλα
β) δεν τις εχει δει ουτε με το ματι καθως οταν σταματησε μπροστα μας τις βαλαμε κατ'ευθειαν στο πορτ-μπαγκαζΟταν του λεω οτι οι βαλιτσες ειναι ελαφριες και το 1.40 δεν θα το παρει γιατι πολυ απλα δεν το δικαιουται (ακριβως αυτη την λεξη, μπας και τον τσιγκλησει λιγο), μου δινει πισω το 2ευρω λεγοντας 'σας κερναω την διαδρομη λιγουρηδες'. Μας ειπε και λιγουρηδες ο γελοιος.
Τσαμπα κουρσα λοιπον στο λιμανι.
-
Τα σπέσιαλ Κ για το έντερο δεν είναι;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τα σπέσιαλ Κ για το έντερο δεν είναι;Tης Kelogg's, ναι. Το 'άλλο' ήταν για άλογα του ιπποδρόμου, μέχρι που το ανακάλυψαν τα μπιλντέρια στα γυμναστήρια
-
Σήμερα έκανα μία μικρή @@@@κία και έφυγε από στροφή μπαίνοντας λίγο σε ένα ταρίφα...
Στα φανάρι ο Ταρίφας... 'Οδηγείς σαν Ταξιτζής'
Στο χιουμοριστικό .... 'Έχεις το γνώθι σ' ευατόν....'
-
Χθες πηρα ταξι μετα απο πολυ καιρο για να κατευω στο κεντρο της Πατρας..
Ο ταξιτζης ηθελα να στριψει αναποδα σε ενα στενο και μια κοπελα (ξανθια,full extra) δεν ειχε κανεναν πισω της και αρχισε να χτενιζεται,προφανως δεν κοιταξε μπροστα,γιατι αλλωστε?!
Ε ο ταξιτζης αρχισε τα καντιλια,περι κουζινας κλπ.
Εγω χαμογελασα,ειπε συγγνωμη και εφυγε...
Μολις φθασαμε δινω 3 Ε και περιμενα τα ρεστα..
Αμ δε...με το που τα πηρε λεει ευχαριστω και με κοιταγε.
Δεν ηθελα να τσακωθω,σκεφτηκα δεν θα γινω τοσο γυφτος οσο εσυ και εφυγα.Τελευταια φορα ταξι. -
Κάποτε ρώταγαν τον επιβάτη 'αν πηγαίνει κανείς προς την ίδια περιοχή να τον πάρουμε;' Σιγά σιγά το σταμάτησαν αυτό. Τώρα σιγά σιγά θα καταργήσουν και τα ρέστα.
-
Ειναι αρκετα πονηρη η πολιτικη τους για να ειναι αθωα.
Το πηγαινουν κοντα σε στρογγυλο αριθμο με τις αυξησεις στη στανταρ κουρσα.
Ουσιαστικα ετσι εχουν περισσοτερο κερδος αφου πολλοι πελατες (νομιζω) δεν θα ασχολουνται για 15 λεπτα ρεστα. -
Δηλαδή θέλουν να μας πείσουν ότι είχαν συνηθίσει και έπαιρναν πολλές φορές 50 δραχμές πουρμπουάρ (τόσο δεν είναι περίπου τα 15 λεπτά; ).
-
Δεν εχεις αδικο..
Αλλα φαινεται (και σε εμενα πολες φορες,τουλαχιστον μεχρι να κανω την αντιστοιχια δραχμης-ευρω) πολυ ευτελες το ποσο,ποσο μαλλον για να κανεις φασαρια.Καλως η κακως ψυχολογικα και μονο το 15 με το 50 εχουν διαφορα και ο πρωτος σαν αριθμος cent δεν τον εχουμε αξιο προσοχης. -
Aυτό που θα αναφέρω, συνέβη πριν από ένα χρόνο, ίσως λίγο παραπάνω. Κατεβαίνοντας ένα πρωί για τη δουλειά μου, φτάνω σε κάποιο σημείο που βρέθηκα πίσω από ένα ταξί το οποίο κινούνταν απελπιστικά αργά και όχι δεξιά στο δρόμο, μάλλον στη μέση του δρόμου εκινείτο θα έλεγα. Κάνοντας μια προσπάθεια να περάσω από αριστερά και ενώ αυτός εξακολουθούσε να κινείται με ρυθμούς χελώνας, τον βλέπω να πλέει, να αρμενίζει, προς τα αριστερά. Το έκανε με έναν τόσο φυσικό τρόπο, τόσο αμέριμνο, που θεώρησα πως ήταν το απαύγασμα χρόνων εξάσκησης της ταριφικής οδηγικής τέχνης. Επιβραδύνω και μένω πίσω του, ενώ αυτός συνεχίζει την πλεύση. Νοιώθωντας έναν υποβόσκων εκνευρισμό να μεγαλώνει σιγά αλλά σταθερά μέσα μου, τσεκάρω τον δεξί καθρέπτη μου να ελέγξω αν έρχεται άλλο αυτοκίνητο από δεξιά, προκειμένου να μπω στο δεξί ρεύμα και να περάσω από εκεί, μιας και ο δρόμος εκεί έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση. Βλέποντας πως δεν υπάρχει άλλο αυτοκίνητο, ανάβω δεξί φλας και κινούμαι προς τη δεξιά λωρίδα του ρεύματός μας, όταν βλέπω το ταξί μπροστά να κάνει το ίδιο (χωρίς φλας φυσικά, ταξί ήταν)! Όχι με αποφασιστικότητα, αλλά με τον ίδιο ανέμελο και άκρως εκνευριστικό τρόπο όπως πριν. Με 'πλεύση'. Σαν να μην έστριβε με τα χέρια του το τιμόνι, σαν να το είχε αφήσει και το αυτοκίνητο να κινούνταν στο δρόμο σχεδόν σαν ακυβέρνητο. Κάπου εκεί ο εκνευρισμός μου μεγάλωσε ακόμα περισσότερο. Φυσικά δεν εκβίασα το προσπέρασμα αλλά έμεινα για άλλη μια φορά πίσω του και έβγαλα αριστερό φλας αυτή τη φορά για να περάσω πάλι στην αριστερή λωρίδα. Τη φορά αυτή, είπα πως 'θα πατήσω το γκάζι να περάσω' επειδή πλησιάζαμε σε φανάρι το οποίο ήταν πράσινο και αν και ήξερα πως διαρκεί αρκετή ώρα, με το ρυθμό που κινούμασταν δεν υπήρχε περίπτωση να προλάβαινα. Πατώντας γκάζι λοιπόν για να περάσω γίνεται αυτό που υποπτεύεστε όλοι. Το ταξί μπροστά πλέει προς τα αριστερά και πάλι και μένει στη μέση του δρόμου τελικά, πάνω από τις γραμμές που χωρίζουν τις δύο λωρίδες του ρεύματός μας κινούμενο με μια εξωφρενικά χαμηλή ταχύτητα (10-15 χαω). Εγώ πια έχω φτάσει στο σημείο να βράζω από θυμό, κάτι στο οποίο βοήθησε και η αλλαγή του φαναριού σε πορτοκαλί και εν τέλει κόκκινο, λίγο πριν φτάσουμε σε αυτό. Σε εκείνο το σημείο και με τον ταρίφα να έχει σταματήσει στο φανάρι, πάω να μπω αριστερά του για να του πω μερικές καινούριες λέξεις. Φτάνοντας σχεδόν δίπλα του όμως, έχω μείνει άφωνος. Έχω μείνει άφωνος επειδή σε κλάσματα δευτερολέπτου συνειδητοποιώ πως δεν ήταν ραδιόφωνο αυτό που άκουγα από το ταξί όσο ήταν μπροστά μου, ήταν ο ίδιος ο ταρίφας που τραγουδούσε. Επίσης συνειδητοποίησα πως η πλεύση του ταξί είχε προκληθεί επειδή δεν οδηγούσε με τα χέρια, αλλά με το τιμόνι ανάμεσα στα γόνατα. Τα χέρια του ήταν απασχολημένα όλη την προηγούμενη ώρα και η πελάτισσα στο πίσω κάθισμα διασκέδαζε μια χαρά.
Το γιατί, φαίνεται σε αυτή τη φωτογραφία. -
Απίστευτος
-
Τον είχα πετύχει και εγώ αυτόν μια μέρα, και μου είχαν πει ότι το κάνει σε όλους τους πελάτες αυτό.
-
Τον εχω πετυχει τον μαλακα και εγω και παραλιγο να τρακαρει 4 φορες σε 500 μετρα. Τον εχω δωσει στεγνα στην τροχαια, προφανως δεν του εκαναν τιποτα αν και σε δρομο με πολυ κινηση που θα μπορουσαν να τον βρουν ανετα.
Την επομενη φορα του εχω παρει το μπουζουκι και το εχω σπασει πανω στο ταξι. Και μετα αμα συνεχιζει να θελει οργανο, θα του δωσω αλλο να παιξει.
-
-
cavallino
Oτι να ΄ναι...Τι αλλο θα δουμε σε αυτη τη χωρα??ΕΕΕΕΕΕΕ??????? -
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
το καλαμακι που πινουμε φραπε ποσο να κοστιζει αραγε?Βρε Νάσο να στα δώσει ο πελάτης με τη θέλησή του τα 15 λεπτά είναι άλλο και να τα κρατήσεις με το έτσι θέλω κάτι άλλο.
Μη προσπαθείς να υπερασπιστείς κάτι που είναι λάθος μόνο και μόνο από αντίδραση. -
Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ. Σε ταξιτζή αφήνω αρκετό φιλοδώρημα αν είναι σωστός επαγγελματίας επειδή το θέλω. Δεν είναι λίγες φορές που έχω αφήσει 30 και 40 λεπτά για διαδρομή των 2 ευρώ. Αλλά δεν δέχομαι το νταβατζιλίκι 'τα παίρνω με το έτσι θέλω'. Αν με θεωρεί ο ταξιτζής μια φορά γύφτο (όπως μου έχει πει) επειδή δίνω σημασία στα 20 λεπτά, εγώ τον θεωρώ 10. Και στα @@ μου κιόλας.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ. Σε ταξιτζή αφήνω αρκετό φιλοδώρημα αν είναι σωστός επαγγελματίας επειδή το θέλω. Δεν είναι λίγες φορές που έχω αφήσει 30 και 40 λεπτά για διαδρομή των 2 ευρώ. Αλλά δεν δέχομαι το νταβατζιλίκι 'τα παίρνω με το έτσι θέλω'. Αν με θεωρεί ο ταξιτζής μια φορά γύφτο (όπως μου έχει πει) επειδή δίνω σημασία στα 20 λεπτά, εγώ τον θεωρώ 10. Και στα @@ μου κιόλας.Και πολυ καλα κανεις.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Τα χέρια του ήταν απασχολημένα όλη την προηγούμενη ώρα και η πελάτισσα στο πίσω κάθισμα διασκέδαζε μια χαρά.
Το γιατί, φαίνεται σε αυτή τη φωτογραφία.Mπαγλαμάς??
ε όχι
TΑΧΙ και συμπεριφορά οδηγών - Εμπειρίες