-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Οταν έχεις βρει αυτό που θέλεις, μέχρι να λυώσει...+1000
-
Και αν δεν λιώσει ποτέ;
-
Δεν το αλλάζουμε ποτέ.
-
Όταν αρχίσει να σε κουράζει γενικώς.
-
Για την περίπτωση του yandr, εφόσον ρώτησε από οικονομικής πλευράς αν τον συμφέρει, ας το δούμε πρακτικά:
1η περίπτωση
Αποφασίζει να πουλήσει το Ibiza και να αγοράσει ένα καινούργιο μετρητοίς. Έστω ότι η τιμή του καινούργιου που τον ενδιαφέρει κυμαίνεται στα 16.000 €, και το δικό του καταφέρνει να το πουλήσει στην τιμή των 6.000 €. Σε αυτή την περίπτωση ο yandr θα πρέπει να εκταμιεύσει 16.000-6.000=**10.000 € ** για την αγορά του καινούργιου.
Σχετικά με το κόστος κατοχής και συντήρησης:
Πρακτικά έστω ότι για το παλιό είχε (κατά μέσο όρο) τα παρακάτω έξοδα:
Ετήσιο service : 500 €
Αλλαγή ελαστικών/αναρτήσεων/δίσκο-πλατώ: (300€)
Έξοδα για ΚΤΕΟ : 50 €
Έκτακτες βλάβες: 200 €
Σήμα τελών κυκλ.: 168 €
Μια καλή ασφάλεια (BM 4) :390 €
ΣΥΝΟΛΟ : 1308 € (ή 1608+ στην περίπτωση που ήθελε και λάστιχα ή αναρτήσεις κτλ)Το καινούργιο (αγορά μετρητοίς) θα έχει τα παρακάτω έξοδα:
Ετήσιο service: 200 €
Σήμα τελών κυκλ.: 168 €
Καλή ασφάλεια (BM 4) : 500 €
** ΣΥΝΟΛΟ : 868 €**2η περίπτωση
Αποφασίζει να πουλήσει το Ibiza και να αγοράσει ένα καινούργιο μέσω χρηματοδότησης. Θα χρειαστεί δηλ. ένα δάνειο 10.000€ (16.000-6.000) και με μια δόση ας πούμε 250 € για 48 μήνες. Δηλ. 250x48=12.000 € θα είναι η τελική του δαπάνη για αγορά νέου αυτοκινήτου.
Για το κόστος κατοχής και συντήρησης ισχύει ότι στην 1η περίπτωση.
3η περίπτωση
Αποφασίζει να κρατήσει το Ibiza. Τις επόμενες χρονιές, δεδομένης της περαιτέρω μείωσης της μεταπωλητικής αξίας του Ibiza, θα πρέπει να δαπανήσει ποσό μεγαλύτερο των 10.000 € για την αγορά καινούργιου, ποσό που συνεχώς προσαυξάνει αν λάβουμε υπόψη τα χρήματα που θα χρειαστούν αυτό το διάστημα για κατοχή, συντήρηση και λειτουργικά έξοδα του Ibiza.
Πρακτικά λοιπόν η καλύτερη επιλογή δείχνει η πρώτη. Αλλά επειδή στις μέρες λίγοι αγοράζουν με μετρητά (πράγμα που κατατάσσει αυτή την περίπτωση ως μη πραγματοποιήσιμη), αναλογικά η 2η περίπτωση δείχνει να συμφέρει πολύ περισσότερο από την 3η .
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Δεν το αλλάζουμε ποτέ. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δεν το αλλάζουμε ποτέ.
Μόνο το χρώμα ώστε να ταιριάζει με της άδειας κυκλοφορίας.
Στο θέμα τώρα.
Συμφωνώ ότι το κρατάμε μέχρις ότου να μη μας κάνει πλέον 'κλικ'. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Δεν το αλλάζουμε ποτέ.
Αντε...έστω!!!..
Σοβαρά....από την στιγμή που το αυτοκίνητό μου με καλύπτει δεν το αλλάζω. Ακόμα και αν υπάρχει άλλο που να είναι πιο σύγχρονο, πιο δυνατό κλπ κλπ!
Ετσι αγόρασα αυτοκίνητο. Με την προοπτική να το κρατήσω για πάντα. Απλά το προηγούμενο (Delta) πλημμύρισε στις πλημμύρες του '93....
-
Δεν σας τρομάζει η περίπτωση να κρατήσετε ένα αυτοκίνητο για πάντα;
Εξαιρούμε το να κρατηθεί ως 2ο/3ο/sunday car για συναισθηματικούς/ιστορικούς λόγους. -
Αν είναι αυτό που πάντα ήθελες, γιατί να σε τρομάζει?!
-
Εμένα με τρομάζει η στιγμή που θα πρέπει να το αποχωριστώ.
-
Τα αμάξια πρέπει να τα κρατάμε 15 χρόνια. Με σωστή συντήρηση αντέχουν άνετα.
Είναι αντι-οικολογικό να τα πετάμε πιο νωρίς.
-
[quote='Vasgti']
Αποφασίζει να πουλήσει το Ibiza και να αγοράσει ένα καινούργιο μετρητοίς. Έστω ότι η τιμή
του καινούργιου που τον ενδιαφέρει κυμαίνεται στα 16.000 -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αν είναι αυτό που πάντα ήθελες, γιατί να σε τρομάζει?!Άμα καταφέρω να πάρω μια 911, μπορεί να την κρατήσω για πάντα.
Δλδ όλοι βρήκατε την '911' σας;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Άμα καταφέρω να πάρω μια 911, μπορεί να την κρατήσω για πάντα.
Εγω ναι!....Αλλά δεν έψαχνα για κάτι τόσο 'ψηλά'!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Άμα καταφέρω να πάρω μια 911, μπορεί να την κρατήσω για πάντα.
Εγω ναι!....Αλλά δεν έψαχνα για κάτι τόσο 'ψηλά'!!!
Θα στο θυμίσω όταν ψάχνεις για 330.
-
Εψαχνα...και σταμάτησα!
-
[quote='zardoz'][quote='Vasgti']
Αποφασίζει να πουλήσει το Ibiza και να αγοράσει ένα καινούργιο μετρητοίς. Έστω ότι η τιμή
του καινούργιου που τον ενδιαφέρει κυμαίνεται στα 16.000 -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αρα μέχρι να τα φτύσει.Οταν έχεις βρει αυτό που θέλεις, μέχρι να λυώσει...
Δεν το αλλάζουμε ποτέ.
Εμένα με τρομάζει η στιγμή που θα πρέπει να το αποχωριστώ.
+1
-1
Δεν σας τρομάζει η περίπτωση να κρατήσετε ένα αυτοκίνητο για πάντα;
OXI
πές το και έτσι...
-
Και εγώ πιστεύω ότι, αν καλύπτει τις ανάγκες μας, το κρατάμε μέχρι να λιώσει ή να απαιτεί δυσανάλογα μεγάλες δαπάνες πλέον. Έτσι αποσβήνεται πλήρως η αξία του στα χέρια μας και μετά απλά αγοράζουμε καινούριο χωρίς καν να κερδίζουμε τίποτα από την πώληση του παλιού!
Προσωπικά για οικονομικούς λόγους εγώ έδωσα το Πουντάκι μου GT 11 ετών, διότι και χρειάστηκα τα 3.000 για την αγορά του καινούριου και ήθελε άλλα... τόσα για να το κάνω καινούριο, όπως ήθελα και επιθυμούσα να το κρατήσω για πάντα. Το είχα ερωτευτεί αυτό το αυτοκίνητο και μόνο τα κλάματα δεν έβαλα όταν το έδωσα!! Η γυναίκα μου με κοιτούσε όλο απορία!!
Όμως όταν υπάρχουν οικονομικοί λόγοι και δεν μπορείς να τα έχεις όλα...
Πότε 'πρέπει' να πουλάμε το αυτοκίνητό μας;