-
και ειναι κακο αυτο?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
και ειναι κακο αυτο?Πότε πάλιωσαν οι προηγούμενες τιμές; Καλά-καλά δεν έχει προλάβει να κυκλοφορήσει.
Από εκεί που ήταν πανάκριβο και πανάσχημο, τώρα θα είναι απλώς ακριβό. Και πανάσχημο, βεβαίως-βεβαίως.
-
Στην ίδια τιμή με ένα golf 122 ϊππων. Είναι τρελοί αυτοί οι κορεάτες, μάλλον την πατήσανε κανονικά.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
:ysterical: Στην ίδια τιμή με ένα golf 122 ϊππων. Είναι τρελοί αυτοί οι κορεάτες, **μάλλον **την πατήσανε κανονικά.Eντελώς τυχαία, 50 ευρώ φθηνότερο από το Golf 122
-
:ysterical: Στην ίδια τιμή με ένα golf 122 ϊππων. Είναι τρελοί
αυτοί οι κορεάτες, μάλλον την πατήσανε κανονικά.Τί ατυχής σύγκριση είναι αυτή? Μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα
που απευθύνονται σε εντελώς διαφορετικό κοινό.Για την τιμή
To Golf 122PS trendline κοστίζει [b]18.180
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
:ysterical: Στην ίδια τιμή με ένα golf 122 ϊππων. Είναι τρελοί
αυτοί οι κορεάτες, μάλλον την πατήσανε κανονικά.Τί ατυχής σύγκριση είναι αυτή? Μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα
που απευθύνονται σε εντελώς διαφορετικό κοινό.Ίδια κατηγορία, ίδια ιπποδύναμη και παρόμοια τιμή ένα Hyundai με ένα...Golf Φυσικά και απευθύνονται στο ίδιο κοινό
[quote='zardoz']Για την τιμή
To Golf 122PS trendline κοστίζει [b]18.180
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Έτσι και ο φτωχός μπορεί να αξιοποιήσει το... ESP του και να προσπεράσει το ... FSI σας στις ευθείες και στις στροφές.ΥΓ: Είναι πράγματι άσχημο το i30.
Τόσο το χειρότερο για τους προσπερασμένους.
ΥΓ: Λογικά θα πέσει κι άλλη μείωση μετά τα πρώτα κρύα.
-
Υπάρχει βέβαια η εγγύηση των 7 χρόνων αλλά και μια διαφορά αισθητικής.
Το 1600άρι είναι χαμένο από χέρι,γίνεται σφαγή εκεί ψηλά στα 18 χιλιάρικα. -
Ο χρήστης technik έγραψε:
ΥΓ. Eσύ όταν προσπερνάς, πατάς το ESP;Προς τί η ειρωνία technik, σου πατήσαμε κάποιο κάλο?
-
[quote='zardoz']
Το i30 δεν είναι φυσικά golf, αλλά δίνει ΟΛΑ τα παραπάνω στην 1.6 με 1000 -
Υπάρχει βέβαια η εγγύηση των 7 χρόνων αλλά και μια διαφορά αισθητικής.
Το 1600άρι είναι χαμένο από χέρι,γίνεται σφαγή εκεί ψηλά στα 18 χιλιάρικα.Το i30 δεν έχει 7ετή εγγύηση από όσο ξέρω...μόνο το Cee'd.
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Έτσι και ο φτωχός μπορεί να αξιοποιήσει το... ESP του και να προσπεράσει το ... FSI
σας στις ευθείες και στις στροφές.μάλιστα...
i) είναι 1.4 με turbo άρα μεγαλύτερη ροπή από χαμηλά αν και ίδια ιπποδύναμη.
ii) από πότε είναι γρηγορότερο στις στροφές από ένα Golf στις ευθείες ΚΑΙ στις στροφές; Δεν μιλάμε για το golf 4 αλλά το 5.Oσο δεν μου αρέσει όταν στην γιατρειά για όλες τις αρρώστειες απαντάται VW Golf αλλό τόσο δεν μου αρέσει η αποθέωση ενός μετριότατου αυτοκίνητου όπως το i30.
Προς τί η ειρωνία technik, σου πατήσαμε κάποιο κάλο?
Νομίζω ότι δεν σε ειρωνεύεται...φαίνεται κ από το emoticon που χρησιμοποίησε. Αναρωτιέται ο άνθρωπος. Εν αντιθέσει με έσένα που αφήνεις υποννοούμενα.
-
Είχα γράψει αυτά πριν 2 βδομάδες που πήγα και είδα από κοντά το i30:
Έχω κάποια bold, γιατί είναι σημαντικά γι΄αυτό που θα γράψω πιο κάτω.Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Για τον κινητήρα σου απάντησε και ο andykar, για τα υπόλοιπα ναι, σίγουρα υπάρχουν και άλλα με πίσω δισκόφρενα, ESP κλπ, αλλά στα 14.000 όμως? Έχω την εντύπωση πως για να βρεις αυτοκίνητο 'μάρκας' με τον εξοπλισμό άνεσης, αλλά πάνω απ΄ όλα ασφάλειας παραπλήσιο του i30 θα πρέπει να μετρήσεις πάνω από 18 χιλιάρικα!
Να κάνουμε σύγκριση, αλλά να λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας και την τιμή, έτσι?
Για να γίνει η Hyundai και ο κάθε κορεάτης Ford ή VW ή ακόμη και FIAT θα περάσουν μερικές ολυμπιάδες, αλλά αυτή τη στιγμή έχει βγάλει ένα αυτοκίνητο που ναι μεν κανείς δεν μπορεί να πει ότι είναι καλύτερο από τα ευρωπαϊκά, εξάλου δεν έχει δοκιμαστεί στο χρόνο και μάλλον δεν το έχει αποκτήσει κανείς ακόμη, αλλά σίγουρα είναι αξιοπρεπέστατο για τα χρήματα που ζητά και με βάση τα χαρακτηρηστικά του, αλλά και κάποια τεστ που του έχουν γίνει, δεν είναι το αυτοκίνητο που θα το πάρεις και θα σκοτωθείς γιατί δεν είναι ασφαλές, ή που θα αρχίσει να γίνετε κομμάτια γιατί έχει κακή ποιότητα κατασκευής, **ή που δεν θα το ευχαριστηθείς οδηγικά γιατί είναι μόνο 4 ρόδες με ένα κινητήρα και ένα πλαίσιο.**Για την προσωπικότητα ναι, να μιλήσουμε, μόνο τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα την έχουν, αλλά μήπως τελικά δεν πρέπει να κοιτάζουμε μόνο αυτό? Να πληρώσω +4000 για να αγοράσω προσωπικότητα? Μου λείπουν βρε παιδιά, δεν τα βρίσκω στο δρόμο, τα δουλεύω όπως όλοι μας.
Από τη στιγμή λοιπόν που κάποιος μου πουλάει ένα αυτοκίνητο ισάξιο ίσως του αυτοκινήτου με προσωπικότητα, 3-4000 πιο φτηνά από αυτό, ναι, θα θυσιάσω την προσωπικότητα για να μην μου τα φάνε σε τόκους οι τράπεζες.
Υπόψιν, είμαι φανατικός των ευρωπαϊών αυτοκινήτων και όταν αγόρασα το Jimny απλά και μόνο γιατί ήθελα πραγματικό offroad όχημα και κανείς ευρωπαίος δεν έβγαζε σε αυτή την τιμή, ένιωσα άσχημα, αλλά όμως δεν είχα άλλη λύση. Τώρα κλείνω προς το i30 αλλά αν βρω ευρωπαϊκό αυτοκίνητο με τα ίδια χρήματα και τα ίδια χαρακτηριστηκά φυσικά και θα το πάρω, αλλά υπάρχει?Χτες πήγα και είδα το Grande Punto T-Jet...
Λοιπόν, εντυπώσεις:
Από χώρους επιβατών μια η άλλη, όσοι χωράνε στο ένα χωράνε και στο άλλο με την ίδια άνεση. Το GΡ έχει μικρότερο πορτ μπαγκαζ κατα 65 λίτρα, αλλά είναι πιο εργονομικό.
Οπότε πιστεύω πως μπορούμε να τα συγκρίνουμε άνετα, άσχετα αν το ένα θεωρητικά είναι μικρομεσαίο και το άλλο πόλης, αφού στην ουσία έχουν ίδιους χώρους.
Έχουμε λοιπόν δύο αυτοκίνητα στα ίδια χρήματα (μιλάω για T-Jet Sport και i30 Style) με το Punto να έχει καλύτερο επίπεδο εξοπλισμού (ζάντες, λάστιχα, μπάγκετ καθίσματα στα συν και πλευρικούς αερόσακους στα πλην) και σαφώς πολύ καλύτερο κινητήρα.
Οπότε η λογική λέει Fiat.
Τι λέει η καρδιά όμως???
Όταν μπήκα στο i30 κάθησα και άρχισα να περιεργάζομαι το κάθισμα, το τιμόνι, τα ντουλαπάκια κλπ, όπως θα περιεργαζόμουν μια τηλεόραση.
Χτες μόλις άνοιξα την πόρτα στο Punto είχα ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά! Μπήκα και απλά κάθησα... Αυτό μου έφτανε...
Όταν έκανα τεστ στο i30 το έκανα όπως θα δοκίμαζα μια τηλεόραση, ενώ στη σκέψη ότι θα οδηγήσω το Punto νιώθω κάτι και πιστεύω ότι θα τρέμουν λιγάκι τα πόδια μου
Ναι, τελικά η οδήγηση είναι και συναίσθημα, θα πρέπει να το νιώθεις. Καλό το i30, ασφαλές, άνετο, οικονομικό, αξιόπιστο. Αλλά σε μεταφέρει απλά. Το Punto το οδηγείς!
Αυτά τα λίγα από κάποιον που πήγε να αλλαξοπιστήσει -
giwrgosth
-
Αμ..τα λεγα εγω...
-
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Ναι, τελικά η οδήγηση είναι και συναίσθημα, θα πρέπει να το νιώθεις. Καλό το i30, ασφαλές, άνετο, οικονομικό, αξιόπιστο. Αλλά σε μεταφέρει απλά. Το Punto το οδηγείς!Αμ τα λέγαμε...
Άσε τον (ταλαίπωρο; ) οικογενειάρχη που δεν τον ενδιαφέρει αυτές οι βλακείες (τι χαρά βρίσκεις στο να οδηγείς; ) να φορτώσει την πεθερά και τα παιδιά στα πίσω καθίσματα του i30, και τη μισή οικοσκευή στο πορτ μπαγκαζ για να παει την εκδρομή του, και σκίσε εσύ το Puntάκι -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
μάλιστα...
elteo,
1. Το thread είναι για το i30. Στην αρχή της σελίδας βγάζουν το golf 122ps
απλά... 50 -
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
οπότε ξαναγυρνάμε στο: 1. Το thread είναι για το i30
το οποίο έχουμε πει άπειρες φορές ότι το συγκρίνουμε με τον ανταγωνισμό ...όπως κάνουμε για όλα τα μοντέλα. Δηλ στο Leon 2005 τόπικ δεν αναφέρονται άλλα μοντέλα;
Αναπόφευκτο και απόλυτα λογικό είναι.
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Το thread είναι για το i30. Στην αρχή της σελίδας βγάζουν το golf 122ps
απλά... 50� ακριβότερο βγάζοντας πόρισμα 'οι κορεάτες την πάτησαν'ΟΚ, την πάτησαν και πολλοί άλλοι ,εγώ βλέπω μεγαλύτερος χαμένος να είναι η Honda.
Το i30 με 750� λιγότερα δίνει trip/esp-tcs/προβολείς/ζάντες/clima/κλπ σε αντίθεση με το
golf που εν έτη 2007 είναι εντελώς γυμνο, ακριβότερο και θέλεις +2.440� για ίδιο εξοπλισμό)Οτιδήποτε έχει ABS και A/C δεν μπορεί να χαρακτηριστεί γυμνό.
Στα 1400 το i30 είναι εξαιρετική επιλογή αν δεν σε ενδιαφέρει η μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου. Δυστυχώς ό,τι κερδίζεις τώρα , θα το χάσεις όταν έρθει η ώρα της αλλαγής.
trip/esp-tcs/προβολείς/ζάντες/clima προσωπικά δε μου κάνουν κλικ. -
οι προβολεις ειναι must για την Ελλαδα
δεν εχετε δει ποσοι τους αναβουν καθημερινα?
Hyundai i30