-
- έχω 2 ανεμιστήρες οροφής, έναν εκ των οποίων λειτουργώ συνέχεια, ο άλλος σπάνια. Κανείς απ'τους 2 δεν έχει συνδεδεμένη γείωση...
απ'το ταβάνι έρχονται 2 καλώδια, το ένα η φάση το άλλο δε ξέρω τι, είναι και τα 2 άσπρα, στο ένα συνδέω την αντίστοιχη φάση του ανεμιστήρα και στο άλλο το ουδέτερο, και η γείωσή του πουθενά...
- σε μερικούς διακόπτες που έχω αλλάξει έχει στον έναν μαύρο κόκκινο και στον άλλον (αλέ/ρετούρ) ένα κόκκινο και 2 καφέ, λογικά θα είναι η συνέχεια. Φωτό απ'το 2ο
- Μία πρίζα στην κουζίνα κάνει νερά γιατί μερικές φορές όταν βάζεις κάτι πέφτει ο γενικός. Σ'αυτή λοιπόν έρχονται 2 φάσεις, 2 ουδέτεροι και 3 γειώσεις, γιατί προφανώς δίνει και αλλού ρεύμα. Μα τι προχειροδουλειές έχουν κάνει... Εν τω μεταξύ γύρω γύρω έχει πλακάκι και με τα βάλε βγάλε έχει ψιλοσπάσει το γύρω και δε μπαίνει μέσα καλά, τα πλάγια πτερύγια δε φτάνουν να γατζωθούν και πετάει προς τα έξω η πρίζα
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
- έχω 2 ανεμιστήρες οροφής, έναν εκ των οποίων λειτουργώ συνέχεια, ο άλλος σπάνια. Κανείς απ'τους 2 δεν έχει συνδεδεμένη γείωση...
απ'το ταβάνι έρχονται 2 καλώδια, το ένα η φάση το άλλο δε ξέρω τι, είναι και τα 2 άσπρα, στο ένα συνδέω την αντίστοιχη φάση του ανεμιστήρα και στο άλλο το ουδέτερο, και η γείωσή του πουθενά...
Στην οροφή δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχει γείωση, μιας και τα φωτιστικά δε θέλουν γείωση, οπότε είναι λογικό να μη βρίσκεις πού να συνδέσεις τη γείωση του ανεμιστήρα. θα έλεγα ότι οι ανεμιστήρες σου είναι πρωτοποριακοί που έχουν γείωση.
Στο εξοχικό που έχουμε δύο ανεμιστήρες οροφής κανένας από τους δύο δεν είχε ενσωματωμένη γείωση. -
Αν κρέμεται από σίδερο της πλάκας, γείωσέ τον εκεί. Μια χαρά γείωση είναι.
-
από γάντζο κρέμεται ο οποίος λογικά είναι στερεωμένος σε σιδηρόβεργα της οροφής. Μπα τ'αφήνω έτσι, αφού δουλεύει τόσο καιρό εντάξει
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν κρέμεται από σίδερο της πλάκας, γείωσέ τον εκεί. Μια χαρά γείωση είναι.Αν δεν έχει προβλεφτεί θεμελιακή γείωση με την έννοια της ανεμπόδιστης και συνεχούς ηλεκτρικής σύνδεσης των μεταλλικών πλεγμάτων όλων των ορόφων μεταξύ τους και εν συνεχεία με το μεταλλικό πλέγμα των θεμελίων τότε δεν προσφέρει τίποτα το να συνδέσεις απλά τη γείωση με την πλάκα του ταβανιού. Η διαφορά δυναμικού θα παραμείνει και σε περίπτωση βραχυκυκλώματος ο κίνδυνος και πάλι θα είναι υπαρκτός. Το θέμα είναι απλά ότι γενικά τα φωτιστικά και οι ανεμιστήρες ελέω της θέσης τους δεν είναι άμεσα προσβάσιμες ηλεκτρικές συσκευές και κατ' επέκταση δεν κινδυνεύει κανείς άμεσα από αυτές.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Αν κρέμεται από σίδερο της πλάκας, γείωσέ τον εκεί. Μια χαρά γείωση είναι.
Αν δεν έχει προβλεφτεί θεμελιακή γείωση με την έννοια της ανεμπόδιστης και συνεχούς ηλεκτρικής σύνδεσης των μεταλλικών πλεγμάτων όλων των ορόφων μεταξύ τους και εν συνεχεία με το μεταλλικό πλέγμα των θεμελίων τότε δεν προσφέρει τίποτα το να συνδέσεις απλά τη γείωση με την πλάκα του ταβανιού. Η διαφορά δυναμικού θα παραμείνει και σε περίπτωση βραχυκυκλώματος ο κίνδυνος και πάλι θα είναι υπαρκτός. Το θέμα είναι απλά ότι γενικά τα φωτιστικά και οι ανεμιστήρες ελέω της θέσης τους δεν είναι άμεσα προσβάσιμες ηλεκτρικές συσκευές και κατ' επέκταση δεν κινδυνεύει κανείς άμεσα από αυτές.
Δεν θα γειώσει τριφασικό κινητήρα 20kW αλλά ένα μικρό ανεμιστήρα. Το σίδερο της πλάκας είναι γείωση για τόσο μικρή συσκευή.
-
-
Αυτο το μηχανακι ειναι κιτρινο?
Μια μασκα για το προσωπο και μακρυ παντελονι οπωσδήποτε Νικο.
-
Κίτρινο είναι ρε Βασίλη!! Πίσω πίσω...πάνω από το κάλυμμα!!!
Ναι το ξέρω!!!....Τα αγόρασα ήδη!!!
Βλέπεις τα χόρτα? Τι λες? Δίσκο ή την ενισχυμένη μισινέζα που λέει ο Πυργιώτης?
-
Τι συμβουλές είναι αυτές;
To παιδί πρέπει να πάει στη παραλία και να κάνει τις δουλειές ο μπαμπάς.
-
απ'τα 3 καλώδια ρεύματος-πράσινοκίτρινο,μπλε,μαύρο-ποιο είναι η γείωση και ποιος ο ουδέτερος? υπάρχει πρόβλημα αν σε μια πρίζα ή φις μπουν διαφορετικά?Ο ουδέτερος είναι το Ν, έτσι?Δεν εχει σημασια ιδιεταιρη το που θα βαλεις τη φαση και που τον ουδεταιρο. Αν ομως βαλεις τον ουδεταιρο στη γη θα πεφτει το ρελε και δε θα εχεις ρευμα... Το προβλεπομενο ειναι να βαλεις τη φαση (μαυρο) δεξια, τον ουδεταιρο (μπλε) αριστερα και τη γη (κιτρινοπρασινο) στο μεταλλικο σωμα της πριζας.
-
Το παιδί κάθεται 6-7 μέρες με τον πατέρα και μετά πάει διακοπές με τους φίλους του (αντι να κάθεται πάλι με τον πατέρα!! ).......
-
Ενισχυμενη μισινεζα μαλλον.ΒΛεπω και τα βατα μπροστα-μπροστα
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Βλέπεις τα χόρτα? Τι λες? Δίσκο ή την ενισχυμένη μισινέζα που λέει ο Πυργιώτης?Εγώ θα έλεγα Ναπάλμ, αλλά βρίσκεις μόνο στη μαύρη αγορά...
-
Θα πάω να πάρω...
Που να δεις βάτα που έχει γύρω γύρω από τον τοίχο!!! Από την έξω μεριά του κτήματος!!!
-
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
Εγώ θα έλεγα Ναπάλμ, αλλά βρίσκεις μόνο στη μαύρη αγορά...
Ασε μας ρε!!!...Το σκέφτηκα...αλλά θα έκαιγα και τα δέντρα!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Εγώ θα έλεγα Ναπάλμ, αλλά βρίσκεις μόνο στη μαύρη αγορά...
Ασε μας ρε!!!...Το σκέφτηκα...αλλά θα έκαιγα και τα δέντρα!!
Ε και; Δεν είσαι Έλληνας πολίτης εσύ;
-
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Κίτρινο είναι ρε Βασίλη!! Πίσω πίσω...πάνω από το κάλυμμα!!!Ναι το ξέρω!!!....Τα αγόρασα ήδη!!!
Δεν ξέρω τι λέει ποιός Πυργιώτης, ΕΓΩ όμως σου λέω ότι για ΑΥΤΑ τα χόρτα ό, τι άλλο από δίσκο είναι μαλ... άσε, δεν το λέω.
ΥΓ
Κόψιμο χαμηλά με το δίσκο, μετά μάζεμα. Ή τα καις όταν ξεραθούν, ή τα αφήνεις σωρό και τον επόμενο χρόνο είναι πάλι χώμα. -
Δίσκος it is then..... ...ορίστε, απλό ήταν! Αφού πάντα ακούω τις υποδείξεις του εκ Πύργου ορμώμενου!!!
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ