-
Για το 306 που αναφερθηκανε οι προγραψαντες δεν νομιζω να βρεις Ευκολα, Ελλαδα τουλαχιστον!Εγω προσωπικα δεν εχω δει ποτε μου!
Για την πρωτη σου επιλογη (19 16s) εχω να σου πω οτι ηταν ενα απο τα προηγουμενα αυτοκινητα μου που κυριολεκτικα ειχα ερωτευτει
Ο ορισμος του καλου σε αισθηση πλην ομως βαριου τιμονιου που μετα απο πολυ στροφιλικη ενοιωθες οτι οδηγουσες καρτ,αλλα για μενα ηταν απλα σκετη απολαυση!
Για κρατημα δεν το συζητω συν την μεγαλη του προβλεψημοτητα!
Αξιζει να αναφερω οτι ραβδοι στρεψης πισω εκαναν εξαιρετικη δουλεια αφου η λεξη υπερστροφη για το 19αρι ηταν εντελως αγνωστη.
Αν το βρεις χτυπα το δε θα σε απογοητευσει ποτε. -
Από το Renault 19 3d 1.4 Cover μοντέλο 95 του αδερφού μου (και πιο πριν του θείου μου) έχω να πω ότι όντως πάταγε πάρα πολύ καλά στο δρόμο, παρότι μάλιστα φορούσε λάστιχα 175/65-14 αντί για τα 195/50-15 του 16v.
Δυστυχώς ελάχιστα 16βάλβιδα αυτής της εποχής κυκλοφορούν μιας και σχεδόν η πλειοψηφία τους είναι μοντέλα 91-93.
Αυτό που θυμάμαι είναι ότι το 19άρι που είχαμε ήταν ένα από τα πιο καλά εξοπλισμένα αυτοκίνητα της εποχής του με ABS, αερόσακο οδηγού, air-condition, ηλεκτρικά παράθυρα και υδραυλικό τιμόνι.
Διέθετε δε πολύ μεγάλους εσωτερικούς χώρους παρότι σχεδόν κουπέ, καθώς και αρκετά μεγάλο πορτ-μπαγκάζ.Από άποψη προβλημάτων θυμάμαι ότι μέχρι τα ~120000 χλμ που μας εγκατέλειψε είχε εμφανίσει πρόβλημα το υδραυλικό του τιμόνι και είχε αλλαχτεί ο μηχανισμός του. Κατά τ' άλλα δε θυμάμαι να είχε εμφανίσει κάποιο άλλο σοβαρό πρόβλημα, παρότι μάλιστα ο κινητήρας του είχε πιεστεί ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ (ειδικά από το θείο μου).
-
Καλα ο καθενας λεει οτι θελει. Ο ανθρωπος μιλαει για αμαξι με 3000 ευρο και καποιοι μιλανε για peugeot 306 race που κανει 15000 ευρο και xsara vts(ασε που η xsara ειναι μουφα αμαξι. Δεν συγκρινεται με το 306).
Αλλος λεει για megane coupe (αυτο και αν ειναι μουφα και ο αθεοφοβος λεει οτι στριβει και καλα).
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΑΜΑΞΙ ΜΕ 3000 ΕΥΡΟ. Βρε krus ,βρε hunter σας συμπαθω πολυ και το ξερετε ,αλλα μην λετε κοτσανες ρε παιδια.
Λοιπον φιλε η λυση ειναι μια. Peugeot 106 1300 rallye. Αν ψαξεις θα βρεις μερικα καλοδιατηρημενα.
Υ.Γ Alexis 5 προχθες ξεφτιλισα ενα clio 1200ari μοντελο 94 με το μοτοποδηλατο μου. Τον ξεφτιλισα στις στροφες στο κατσικονησι πισω απο την κατω κατσικοραχουλα.
-
Δεν είδα το χρηματικό όριο, σόρι
-
Τεσπα...
Δεν ειμαι ατομο που οδηγαω διχως αυριο και ειδικα με ενα 1200αρι που δεν εχει την ψυχη να το μαζεψεις....
Απο την αλλη ψυχολογο δεν θελω γιατι εχω ενα μπουρδελο 19αρι τον 3000
-
αν βρεις xsi 14αρι προτιμησε το απο το 13αρι ραλι.
πολυ πιο ομορφο(ισως το πιο ομορφο 106),πιο εξοπλισμενο (αυτο δεν ειναι δυσκολο) και με 2.5 κιλα ροπη παραπανω.πιο ολοκληρωμενο απο το μονοδιαστατο 13αρι
και μαλλον θα του φερθηκαν πιο καλα...
οποιο και αν παρεις απο 106/saxo ξοδεψε καποιες ωρες στο να μαθεις την συμπεριφορα τους.μολις καταλαβεις τι κανουν και ποτε θα χαμογελας συνεχεια
δες και για zx/306 16αρια κατα προτιμηση.λιγοτερα αποτομα και ισως περισσοτερο αποτελεσματικα σε ανοιχτο στροφιλικι.σε κλειστο (φουρκετες πχ) τα μικρα ειναι μπροστα. -
33 1,7...
-
Αν καταφέρεις να βρεις, πάρε 205 gti 16ρι ή 205 ραλλύ 13ρι... Θα σου στοιχίσουν κάτι παραπάνω αλλά σίγουρα θα τα ευχαριστηθείς και δεν θα χάσεις τα λεφτά σου.
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Καλα ο καθενας λεει οτι θελει. Ο ανθρωπος μιλαει για αμαξι με 3000 ευρο και καποιοι μιλανε για peugeot 306 race που κανει 15000 ευρο και xsara vts(ασε που η xsara ειναι μουφα αμαξι. Δεν συγκρινεται με το 306).Αλλος λεει για megane coupe (αυτο και αν ειναι μουφα και ο αθεοφοβος λεει οτι στριβει και καλα).
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΑΜΑΞΙ ΜΕ 3000 ΕΥΡΟ. Βρε krus ,βρε hunter σας συμπαθω πολυ και το ξερετε ,αλλα μην λετε κοτσανες ρε παιδια.
Λοιπον φιλε η λυση ειναι μια. Peugeot 106 1300 rallye. Αν ψαξεις θα βρεις μερικα καλοδιατηρημενα.
Υ.Γ Alexis 5 προχθες ξεφτιλισα ενα clio 1200ari μοντελο 94 με το μοτοποδηλατο μου. Τον ξεφτιλισα στις στροφες στο κατσικονησι πισω απο την κατω κατσικοραχουλα.
Τα 3 χιλιάρικα δεν τα ειδα ούτε εγω,και το μονο που θα απέμενε να προτεινω σε αυτα τα λεφτουδακια θα ηταν κανενα ΑΧ ή ΒΧ
Εσυ,megane coupe και xsara vts οδηγησες;Κι'άν ειναι 'μούφες' αυτα τα δυο,γιατι δε μας λές ποιό αυτοκίνητο ειναι καλό συμφωνα με τη δική σου αδιαμφισβητητη αποψη -
2wheeler νομιζω οτι πρεπει να ανεβασεις μπατζετ...αλλιως θα παρεις κατι με μικρη ιπποδυναμη που δε ξερω κατα ποσο θα σαρεσει..
alexis5 δε τιθεται θεμα κοντρας εδω...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
2wheeler νομιζω οτι πρεπει να ανεβασεις μπατζετ...αλλιως θα παρεις κατι με μικρη ιπποδυναμη που δε ξερω κατα ποσο θα σαρεσει..Διαφωνώ. Με 3000
-
το κακο ειναι οτι και ενα παιδι γεννημενο το 90 σε 1 χρονο μπορει να παει φανταρος....
19αρι καλοσυντηρημενο στο ελαντα ισον φεξε μαη μου να φας τριφυλλι...και απο τα 3 δε θα παει στα 4-5 για συμμαζεμα?
-
δυσκολο να βρει καλο 19αρι, ενα 106 xsi ειναι οτι πρεπει σε αυτα τα λευτα. υπαρχουν πολλα καλοδιατηρημενα
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
33 1,7...Αυτό δεν είν' κακή ιδέα. Υπάρχει τέτοια απαξίωση των 33, που μπορεί να πετύχεις καμιά πραγματικά καλή με τόσα λεφτά ή και λιγότερα. Ο άνθρωπος δήλωσε ότι θέλει γαλλικό βέβαια.
-
Με τρία χιλιάρικα ξερω 146 1,7 που πουλιέται,φαντασου πόσο θα'χουν οι 33αρες
-
Εγώ κάτι αγγελίες που είχε πέσει το μάτι μου για 33 1,7 ήταν στα 3 χιλλιάρικα. Ο άνθρωπος μηχανόβιος είναι... ήθελα να ξερα ποιός του έβαλε ιδέες για R19... Και το λέω αυτό επειδή παραλίγο να σκοτωθώ με ένα τέτοιο...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Εγώ κάτι αγγελίες που είχε πέσει το μάτι μου για 33 1,7 ήταν στα 3 χιλλιάρικα. Ο άνθρωπος μηχανόβιος είναι... ήθελα να ξερα ποιός του έβαλε ιδέες για R19... Και το λέω αυτό επειδή παραλίγο να σκοτωθώ με ένα τέτοιο...Ίσως είχε το χάλι του αυτό που οδήγησες. Το 16βάλβιδο R19 έστριβε σαν κλασικό γαλλικό της εποχής: διαολεμένα. Κι η 33 είχε γούστα όμως
-
eddie 147 η μεγαλη τρελα ηταν τα auto ανεκαθεν(απο μωρο) Πως βρεθηκα με ενα μοτο της προκοπης ξαφνικα δεν ξερω ειλικρινα.Τελικα ανεβαινει το budget στα 7-9 μιας κ μπορω να διαθεσω τελικα παραπανω.Παντως κοιταω πολυ καταματα την παντοτινη μου αγαπη...156.Ηδη πηγα κ οδηγησα μια απο εναν ιδιωτη...ονειρο(το 156 οχι ο ιδιωτης) οπως την φανταστηκα...μονο απο μεταπωληση μαλλον δεν πανε καλα.
-
Ο χρήστης 2wheeler έγραψε:
Παντως κοιταω πολυ καταματα την παντοτινη μου αγαπη...156.Ηδη πηγα κ οδηγησα μια απο εναν ιδιωτη...ονειρο(το 156 οχι ο ιδιωτης) οπως την φανταστηκα...μονο απο μεταπωληση μαλλον δεν πανε καλα.Ε και! Σε βολεύει αυτό, αυτη τη στιγμή!
-
Ο χρήστης 2wheeler έγραψε:
ZX,και οτι αλλο εχετε να προτεινετε ακουω γνωμες.
Επειδη ΖΧ 1.4 ειχα μεχρι πριν 4 μηνες για δεκα χρονια .
Βλαβες πολυ λιγες πολυ καλα πλαστικα (μετα απο 10 χρονια δεν ετριζε τιποτα).
Πολυ καλο κρατημα αλλα απο μηχανη στις προσπερασεις εβγαζα και το ποδι εξω γαι να παρει φορα. Σε ανηφορικες προσπερασεις το καλοκαιρι πριν ξεκινησω την προσπεραση εκλεινα το air condition και οτι αλλες καταναλωσεις για να εχω αποθεματα ισχυος. Η αποκριση στο γκαζι ειναι με καθυστρερηση φασης . Επισης τιμονι κλασσικη περιπτωση γαλλικου αυτοκινητου θελει γηπεδο για να στιρψει. Ευτυχως ... απαλλαχτηκα πια απο τους γαλλους . Για τετοια Ιταλος και παλι Ιταλος.Παντως το δικο μου ατρακαριστο και σε ΑΡΙΣΤΗ κατασταση και με μολις 100.000χλμ το εδωσα λιγο πανω απο τα 3000ευρω μετα απο πολυ ψαξιμο.
Γαλλικες στριφτερες αποριες...???