-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
για πόσα g μιλάμε? Αλήθεια δεν καταλαβαίνουμε τίποτα με τη πρόσκρουση? και αν γίνει αποτυχημενη προσγείωση και πάρει φωτιά το αεροπλάνο? θα πονέσουμε...Λογικα μιλαμε για περισσοτερα απ οσα αντεχει το ανθρωπινο σωμα.
Δεν θυμαμαι νουμερο.
Απλα δεν καταλαβαινεις τιποτα.
Ενας επιστημωνας της NASA που εκανε πειραματα με αποτομη επιβραδυνση...στον εαυτο του -πριν απο 40~50 χρονια- ειχε πει οτι κατα την διαρκεια επιβραδυνσης απο 400~500ΧΑΩ σε 0ΧΑΩ, δεν καταλαβαινεις τιποτα... Μετα απο κανα 5λεπτο καταλαβαινεις οτι το σωμα τα δε ολα.
Ειχε περασει κοντα στους 2 μηνες στο νοσοκομειο και πεθανε απο βαθεια γεραματα στον υπνο του.Σε περιπτωση φωτιας
α-προλαβαινεις να βγαινεις
β-χανεις τις αισθησεις απο τους καπνους και καιγεσαι
γ-δεν προλαβαινεις να λυθεις και καιγεσαι και αν δεν σε πιασει σωκ για να χασεις τις αισθησεις σου, η αν δεν παθεις καρδιακο, αντιλαμβανεσαι τα παντα μεχρι να καψει ο εγκεφαλος ολο το οξυγωνο.... -
Ρε σταματηστε, εχουμε προβλημα με τα αεροπλανα μερικοι!
Ποσο μεγεθος εχει αυτο το ντοκιμαντερ?
-
...τότε που είχε πέσει το γιάκοβλεφ στα Πιέρια είχα ακούσει κάποιον να λέει ότι είναι τοσο ξαφνικό για τους επιβατες και τοσο γρήγορο που μοιάζει σαν να τους εσβησαν το φως.....
...αλλα και απο βιντεάκια που εχω δει πριν προλάβεις να καταλάβεις έχεις γίνει πάζλ....
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ρε σταματηστε, εχουμε προβλημα με τα αεροπλανα μερικοι!Ποσο μεγεθος εχει αυτο το ντοκιμαντερ?
κ εγω εχω....
-
Δεν χρειάζεται να έχετε πρόβλημα με το αεροπλάνο...εκτός του ότι είναι το ασφαλέστερο (στατιστικά) μέσο μεταφοράς άν συμβει κάτι θα ειστε οι μόνοι που δεν θα το μάθετε ποτέ.........(μαζι και οι υπόλοιποι επιβάτες)....
...κι εγω εχω....
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
...
Σε περιπτωση φωτιας
γ-δεν προλαβαινεις να λυθεις και καιγεσαι και αν δεν σε πιασει σωκ για να χασεις τις αισθησεις σου, η αν δεν παθεις καρδιακο, αντιλαμβανεσαι τα παντα μεχρι να καψει ο εγκεφαλος ολο το οξυγωνο....ψηφίζω το α) οταν λες να κάψει ο εγκέφαλος όλο το οξυγόνο? Δηλαδή όταν καίγεται το ανθρώπινο σώμα μας κόβεται η αναπνοή?
-
Ελπίζω να κάνουν και κάτι αντίστοιχο για το Helios στο Γραμματικό.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
οταν λες να κάψει ο εγκέφαλος όλο το οξυγόνο? Δηλαδή όταν καίγεται το ανθρώπινο σώμα μας κόβεται η αναπνοή?Όχι αλλά η φωτιά καταναλώνει το οξυγόνο του αέρα και παράγει οξείδια σε αέρια μορφή. Έτσι δεν έχεις τι να αναπνεύσεις και πεθαίνεις από ανοξία.
-
Υπάρχουν πληροφορίες στο ΝΕΤ για το Γίακοβλεφ ;
-
Ρε μην λέτε τέτοια!
18 Αυγούστου πετάω... λέτε να παω την ημέρα των γενεθλίων μου;
-
κοιτα και γω πεταξα τη μερα των γενεθλιων μου και αναγκαστηκα να αλλαξω το νικ σε αυτο που εχω τωρα...
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
...
Σε περιπτωση φωτιας
γ-δεν προλαβαινεις να λυθεις και καιγεσαι και αν δεν σε πιασει σωκ για να χασεις τις αισθησεις σου, η αν δεν παθεις καρδιακο, αντιλαμβανεσαι τα παντα μεχρι να καψει ο εγκεφαλος ολο το οξυγωνο....ψηφίζω το α) οταν λες να κάψει ο εγκέφαλος όλο το οξυγόνο? Δηλαδή όταν καίγεται το ανθρώπινο σώμα μας κόβεται η αναπνοή?
Οχι....
Απλα εισπνεει φλωγες, και αερια.
Ενω ο εγκεφαλος αντιλαμβανεται τα παντα για 60εως 180 δευτερολεπτα.... -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
κοιτα και γω πεταξα τη μερα των γενεθλιων μου και αναγκαστηκα να αλλαξω το νικ σε αυτο που εχω τωρα...Ασύρματη σύνδεση έχετε εκεί κάτω; Και φόρθνετ κιόλας; Κολαση!
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Ελπίζω να κάνουν και κάτι αντίστοιχο για το Helios στο Γραμματικό.Part1
http://youtube.com/watch?v=zbwQ0gtKG9I
Part2
http://youtube.com/watch?v=ZW3tQMqU8ec
Part3
http://youtube.com/watch?v=8OG-fBqA1CQ
Part4
http://youtube.com/watch?v=SCHlsRbRiiw
Part5
Youtube VideoΚαλη Θέαση.
ΥΓ. Βαλτε με και εμενα στη λιστα οσων φοβουνται τα αεροπλανα. Στις προσκρουσεις αποτι λεγανε στο ΣΚΑΙ στο Mythbusters μιλαμε για ~80-100 G
-
Χτες στη μηχανη του Χρονου ειχε για το ατυχημα του C 130 που εγινε το 1991....νταξ 4 μερες ρε γμτ να το βτουνε?
Τεσπα, για το αν θα νιωσουμε την προσκρουση, ειμαι σιγουρος οτι αποκλιεται ισως να ισχυει οτι ειναι σα να σου σβηνουν το φως στο δωματιο (ψοφας βεβαια και δεν προλαβαινεις να πεις, ΕΕΕΕΕΕΕΕΕεεεε σε στυλ σου κλεισανε το φως ενω κατουραγες και ως δια μαγειας να ξαναναψει ) αλλα μεχρι να γινει το μπαμ αν αρχισει να πεφτει, να εχει τρελες αναταραξεις ακανονιστες κλπ κλπ, μεχρι να σβησει το γαμημενο το φως θα εχεις χασει ολα σου τα μαλια απο το χεσιμο!
Τεσπα, μου τη σπανε τα μεσα που δεν μπορω να ελενξω ουτε την ζωη μου ενω κινητε ούτε αφου επαθε κατι....!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Χτες στη μηχανη του Χρονου ειχε για το ατυχημα του C 130 που εγινε το 1991....νταξ 4 μερες ρε γμτ να το βτουνε?Τεσπα, για το αν θα νιωσουμε την προσκρουση, ειμαι σιγουρος οτι αποκλιεται ισως να ισχυει οτι ειναι σα να σου σβηνουν το φως στο δωματιο (ψοφας βεβαια και δεν προλαβαινεις να πεις, ΕΕΕΕΕΕΕΕΕεεεε σε στυλ σου κλεισανε το φως ενω κατουραγες και ως δια μαγειας να ξαναναψει ) αλλα μεχρι να γινει το μπαμ αν αρχισει να πεφτει, να εχει τρελες αναταραξεις ακανονιστες κλπ κλπ, μεχρι να σβησει το γαμημενο το φως θα εχεις χασει ολα σου τα μαλια απο το χεσιμο!
Τεσπα, μου τη σπανε τα μεσα που δεν μπορω να ελενξω ουτε την ζωη μου ενω κινητε ούτε αφου επαθε κατι....!
Σε πτιση με κατι τρελες αναταραξεις του στυλ 'ωχ τωρα την γα...σαμε... οχι τωρα... η μαλλον την γα...σαμε'.... λογο κακοκαιριας, ειχα γυρησει κ ειχα πει σε μια αεροσυνοδο πως αν συνεχησει, να κουναει, θα τα πουμε στις τουαλετες.... Μαλλον σκεφτοταν το ιδιο και δεν μ ελουσε με καφε
-
Ή δεν κατάλαβε τι εννοούσες.
-
Εγω σε τετοια πτηση γυρναγα απο Newcastle δεν θυμαμαι ομως αν ηταν Απο Ολλανδια Ελλαδα η απο Αγγλια Ολλανδια, στριμωγμένος στο καθισμα (ρε φουστηδες δωσε μας 4-5 ποντους αερα οι πανω απο 1,80 δλδ πρεπει να γινονται σαρδελες? ) αφου εχω αρχισει και σφιγγω δοντια και βρισω ψιθυριστα γαμω το σπιτι μου, γαμω τα αεροπλάνα, γαμω την Αγγλια την ΚLM κλπ πιανοντας τα μπράτσα τις καρεκλας και σφιγκοντας τα σαν να κρατιομουνα ετσι στο αεροπλανο και οχι απο το καθισμα, γυρνάει μια κυρια γυρω στα 40-45 και μου λεει, ηρεμησε αγορι μου, απο το αεροπλανο δνε κυνδηνευεις, αν παθεις κατι αυτο θα ειναι εμφραγμα!
Αφου γυρισα και την κοιταξα με δολοφονικο βλέμα, με οτι δυναμεις μου ειχαν απομηνει, φοβουμενος πλεον ΚΑΙ το εμφραγμα μετα απο 5-10 δευτερολεπτα σταματησε!
Γυρναω και τις κανω πραγματικα ηταν πολυ καλο το αστειο σας αλλα σε τετοιες στιγμες δεν εχω καθολου χιουμορ (μην περασει και για κανα μαλακα που το παιζει νταης )
Το αμεσος χειροτερο ήταν σε μια φαση που πηγαινα Newcastle παλι δεν θυμαμαι την πτηση, ειχε παλι αναταραξεις τρελες, εγω τελειως χαλια ψυχολογικα δεν ηθελα να παω πανω με τπτ, με το που κανει τις 2-3 πρωτες εχω χεστει....μετα απο 1-2 δευτερολεπτα ενω συνεχιζει, λεω αστο διαολο μωρη μ@λακια πεσε και εσυ να ησυχασουμε! και πραγματικα ηρεμησα, απο τοτε φοβαμαι μεν τις αναταραξεις αλλα πολυ πιο λιγο!
ΥΓ. Οποτε ειχαμε Ελληνα πιλοτο δεν καταλαβαινες ποτε ακουμπησε το εδαφος το αεροπλανο, οι ξενοι ηταν πολυ ατσουμπαλοι, 2-3 ετσι οπως το κατεβασαν, νομιζες οτι το αεροπλανο πρεπει να εκανε ενα μικρο γκελ!
-
Πεταω με την Emirates παρεα μ εναν Ελληνα και εναν Αγγλο.
Εχουμε κατσει και οι τρεις διπλα-διπλα.
Αρχηζει το περα-δωθε.
'Blody κατι' ο αγγλος....
'Γ..μω την Emirates σας γ...μω'
Αεροσυνοδος.....
'Ωχ...Ελληνας εισαι;;;'
....Ρομπα....-Τσυπρια ηταν...
Τα παιδια της Ολυμπιακης.... Ειναι τα καλυτερα!
-
Εχει πεταξει φιλος με αεροφλοτ και την ωρα που πανε να μπουνε μεσα βλέπει πανω στο αεροπλανο ενα κοματι λαμαρινας 'μπαλωμα' με πριστηνι!
ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ