-
Μένω έξω από την πόλη [20 χλμ μακριά], και με βάση την τρέχουσα χρήση, μιλάμε για 15-18000km /το χρόνο, από τα οποία ένα 20% μέσα στην πόλη, και τα υπόλοιπα στη πήγαινε - έλα και στις διαδρομές που λέγαμε.
Τα Ρενώ τα έβγαλα απ' έξω γιατί όταν πήγα ένα απόγευμα από την έκθεση τη βρήκα κλειδωμένη. Αν δεν θέλουν αυτοί τα λεφτά μου μια, εγώ δεν θέλω να τους τα δώσω 10...
-
δες και τις καταναλωσεις του πουντοφατο με το παντα ντιζελ...
το σουιφτ ισως αρεσει επισης..
-
εγώ προτείνω να περιμένεις το 500 (σε γαλάζιο ) και το mazda 2 μια και δεν νομίζω να αλλάζεις κάθε λίγο και λιγάκι αυτοκίνητο
και μη φοβάσαι για νεοτητα (καποιος εξάλου πρέπει να ενημερώσει και τους υπολοιπους για τα προβληματα)
το swift (1.3) το οδήγησα και το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν το ελαφρύ τιμόνι
κατα τ' αλλα θα ήταν μέσα στις επιλογές αν έψαχνα για αυτοκίνητο
κσι το panta 100 θα κοιτούσα
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
...δεν εχουν νοημα οι επιδοσεις εκει περα οσο εχω δει το νησι...Γιατί επιδόσεις είναι μόνο οι τελικές ταχύτητες;
Ίσα ίσα που η μια λωρίδα απαιτεί γρήγορο προσπέρασμα για να μην μένεις πίσω από τα νεκροταφεία που ακολουθούν την μπετονιέρα ή το λεωφορείο.
Και τα χλμ. ανά έτος για όσους μένουν εκτός πόλης, είναι πάρα πολλά. Εγώ όσο έμενα 30 χλμ. μακριά, έκανα... 30.000 μίνιμουμ το χρόνο.
Επίσης το νησί στο εσωτερικό έχει υπέροχους στριφτερούς δρόμους, άμα θες να παίξεις, και χειμώνα που έχει μηδέν κίνηση είναι απλά τέλοιοι.
Μάλλον, χωρίς παρεξήγηση, εσείς εκεί στην Αθήνα νομίζετε ότι Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα, και ότι δρόμοι είναι μόνο αυτοί που έχουν δύο τουλάχιστον λωρίδες ανά κατεύθυνση.
Γι' αυτό φίλε μου Σταύρο καλά κάνεις και ζητάς αμάξι (σχετικών) επιδόσεων. Εγώ 11 χρόνια είχα PuntoGT και το καταευχαριστήθηκα, θα μείνει για πάντα μέσα στην καρδιά μου.
-
Grande Punto t-jet?
-
dimgr coolαρησε...
οπως ειδες εγω αντιπροτεινα μεχρι και παντα ντιζελ και αφου καταλαβε ο ανθρωπος δε βλεπω το λογο για το λογυδριο σου...
εγω προτεινα πολυ δυναμη με σχετικη οικονομια σε σχεση με κατι βενζινοκινητο...
-
Σε hyundai i30?
-
Αν δεν τίθεται θέμα χώρων (και δεν το ... τίθει κανείς), προσωπικά Panda. Ούτως ή άλλως τα καινούρια 4μετρα (και καλά)μίνι δεν με συγκινούν...
Αν υπάρχει θέμα με χώρους, τότε προσωπική επιλογή θα ήταν το Yaris ή το Swift...
Πάντως, χοντρικά, το ντήζελ συμφέρει πάνω από τα 20Κ χλμ το χρόνο ('ντάξ'... παίζουν πολλά, πάνω κάτω μιλάμε...), αν και πολλά ντήζελ λένε μόνο και μόνο για τη ΡΟΠΗ...
-
Δε διαφωνώ για τη ροπή των diesel, αλλά θα έχει τη σπιρτάδα που χρειάζεται ένας στενός ανηφορικός δρόμος με μέτρια προς κακή άσφαλτο; [Δεν γνωρίζω από diesel, είναι ειλικρινής η απορία]
Πάντως τα χιλιόμετρα ανα έτος που κάνω είναι κοντά στα, αλλά κάτω από 20000 και δεν ξέρω (α) αν θα συμφέρει, και (β) έχω τις επιφυλάξεις μου για την ποιότητα του καυσίμου που υπάρχει διαθέσιμο, και δεν θέλω να το διακινδυνεύσω...@Krus
Όντως, το T-Jet πληρεί οριακά τους περιορισμούς. Στο δρόμο όμως πως στέκεται;
[πρέπει να έχουν test drive, θα πάω να το οδηγήσω αν είναι]@ARIS SR20VE
Δε έχει τρίπορτο το i30 και με χαλάει...Πάντως, όσο το σκέφτομαι τόσο μπερδεύομαι....
Την Τετάρτη θα οδηγήσω το Colt (μάλλον), και για τα υπόλοιπα, σιγά σιγά, υπάρχει χρόνος ακόμα... -
Σταύρο, χωρίς να γνωρίζω πολλά βρίσκω το swift 'κουκλί'.
Και δεν έχω διαβάσει κάτι κακό γι αυτό. -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
@Krus
Όντως, το T-Jet πληρεί οριακά τους περιορισμούς. Στο δρόμο όμως πως στέκεται;
[πρέπει να έχουν test drive, θα πάω να το οδηγήσω αν είναι]Μια χαρά στέκεται. Αν το θέλεις άνετο, παίρνεις το Dynamic. Αλλιώς, Sporting με 17αρες και διακριτικό bodykit, το οποίο όμως υστερεί σε επιδόσεις από το dynamic (επίσημα από την Fiat αυτό). Και από εξοπλισμό μια χαρά είναι και βγαίνει και σε 5θυρο. Τραβάει πολύ ωραία στο δρόμο, 20+ κιλά ροπή στις 2.000- σαλ είναι αυτά.
Έρχεται τεστ στους 4Τ Σεπτεμβρίου, αλλά κάνε και test drive οπωσδήποτε.
-
@ aris4gr
Εντάξει, ήρεμος είμαι, απλά δεν είναι η πρώτη φορά που άκουσα περί δρόμων και μη αναγκαιότητας επιδόσεων στη Ρόδο και τα πήρα λίγο . Μη νομίζεις ότι μόνο οι εκτός νησιού τα λένε, και εδώ από Ροδίτες έχω βαρεθεί να ακούω αυτή τη φράση... Αλλά να μου πεις όταν κινούνται με ολοκαίνουρια αυτοκίνητα με... 70 χλμ./ώρα και θεωρούν ότι... τρέχεις με 90 και 100, τι να πεις...
Δεν τρέχει τίποτα, φιλική κουβέντα κάνουμε
@ StavrosG
Έχεις δίκιο να ανησυχείς για την ποιότητα του ντίζελ, ειδικά εδώ στη Ρόδο!! ΜΗΝ πάρεις ντίζελ, πιστεύω θα το μετανιώσεις!! Έχεις δει ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ταξί, που έχουν όλα τα σύγχρονα μέσα αντιρύπανσης, τι ΚΑΠΝΑ βγάζουν σε ανηφόρες;; Αυτό οφείλεται στα νοθευμένα καύσιμα! Εγώ γι' αυτό κυρίως, ούτε καν σκέφθηκα ως επιλογή το ντίζελ, στο S-Max που πήρα πρόσφατα.
EDIT: Γι' αυτά που λέω για το ντίζελ, δες και εδώ: http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... &start=210
-
Επειδή (δυστυχώς) Ελλάδα είναι ΜΟΝΟ η Αθήνα, πάρε οποιοδήποτε υποστηρίζεται με αξιοπρέπεια από την αντιπροσωπεία του στη Ρόδο. Είναι κρίμα να πάθεις κάτι 'μέσα στην εγγύηση' ( ) και να ξενιτεύεσαι χειμωνιάτικα...
-
Tα colt και micra δεν είναι αρκετά καλά οδηγικά για να συγκριθούν με τα άλλα που έχεις λίστα.
207 πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο αλλά δεντο έχω οδηγήσει με τον 1.4 για να μπορώ να πω αν παίρνει τα πόδια του.
panda 100 θα παιρνα -
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
207 πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο αλλά δεντο έχω οδηγήσει με τον 1.4 για να μπορώ να πω αν παίρνει τα πόδια του
Όχι και τόσο on-topic το σχόλιό μου, αλλά με την τακτική των αυτοκινητοβιομηχανιών να αυξάνουν συνεχώς το μέγεθος, φθάσαμε να θεωρούμε ανεπαρκή τον κινητήρα των 1.400 για... σούπερ μίνι, όταν πριν 5-10 χρόνια έβγαιναν με κινητήρες 1.000 - 1.200 κυβικών και όποιο έβγαινε με απλό κινητήρα 1.400, θεωρείτο από GT μέχρι GTi... Τι να πει κανείς...
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Tα colt και micra δεν είναι αρκετά καλά οδηγικά για να συγκριθούν με τα άλλα που έχεις λίστα.Το micra σκέφτομαι ακόμα αν θα παω καν για test drive [ο πιο αδύναμος κρίκος του γύρου ]
207 πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο αλλά δεντο έχω οδηγήσει με τον 1.4 για να μπορώ να πω αν παίρνει τα πόδια του.
panda 100 θα παιρναΤο είδα λίγο νωχελικό στο λίγο που το οδήγησα... Αν δε μπορέσω για 1600 δε βλέπω να το προτιμώ.
Έχεις δίκιο να ανησυχείς για την ποιότητα του ντίζελ, ειδικά εδώ στη Ρόδο!! ΜΗΝ πάρεις ντίζελ, πιστεύω θα το μετανιώσεις!! Έχεις δει ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ταξί, που έχουν όλα τα σύγχρονα μέσα αντιρύπανσης, τι ΚΑΠΝΑ βγάζουν σε ανηφόρες;; Αυτό οφείλεται στα νοθευμένα καύσιμα!
Σαφώς και τα έχω δει, γι'αυτό και οι επιφυλάξεις.
-
το μικρα ειναι πολυ πιο γρηγορο αυτοκινητο απο διαφορα αλλα wannabe γρηγορα της κατηγοριας του και απο στησιμο ειναι απο ουδετερο εως παιχνιδιαρικο(διωχνει και κωλο αν θες).
πηγαινε οδηγα το και βγαλε συμπερασμα μονος σου.
ασε που δεν θα κανει τσικ ποτε. -
ενδεικτικα δες και αυτο http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=63459
-
εγώ πιστεύω στο C2, μ'αρέσει πολύ ο σχεδιασμός, η citroen έχει ιστορία στα γρήγορα μικρά και με 15Κ +-2 παίρνεις το VTS 125. Μου άρεσε ακόμα και επειδή έχει (μόνο) 4 ανεξάρτητες θέσεις.
Επίσης είναι καταπληκτικός ο τρόπος που ανοίγει το πορτ μπαγκάζ. Επιχείρημα ε; Πιστεύω πως μετά απ'αυτό δεν τίθεται θέμα επιλογής... χεχε -
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
το μικρα ειναι πολυ πιο γρηγορο αυτοκινητο απο διαφορα αλλα wannabe γρηγορα της κατηγοριας του και απο στησιμο ειναι απο ουδετερο εως παιχνιδιαρικο(διωχνει και κωλο αν θες).
πηγαινε οδηγα το και βγαλε συμπερασμα μονος σου.
ασε που δεν θα κανει τσικ ποτε.Και με ένα τιμόνι ανέκδοτο βέβαια...
Αναζητώντας μικρό...