-
Χαιρετώ την παρέα !.
Ατσα τις ο ανάπηρος !. Με τα σέα του, τα μέα του και το στενάχωρό του...
Τι είναι το «στενάχωρο» ;.
-
Ο χρήστης igiorgio έγραψε:
Χαιρετώ την παρέα !.Ατσα τις ο ανάπηρος !. Με τα σέα του, τα μέα του και το στενάχωρό του...
Τι είναι το «στενάχωρο» ;.
Σπίτι, ακίνητο?
-
Φεύγω διακοπές, γι αυτό δίνω τώρα τη λύση :
«Στενάχωρο» = ευμεγέθες χρυσό δαχτυλίδι με μεγάλη και κατά κανόνα κόκκινη πέτρα που φορούσαν οι κουτσαβάκηδες της εποχής !.
Καλό καλοκαίρι
-
λογικά είναι αργκό...
μήπως εννοεί... κελί?
-
ααααααααααα ναι ρε συ!!
σωστός....
-
Eνα τέτοιο δαχτυλίδι φοράω καί εγώ!!!!
-
Γιά τους γιατρούς του φόρουμ.
Τι είναι η μαγουλήθρα... -
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
Γιά τους γιατρούς του φόρουμ.
Τι είναι η μαγουλήθρα...Παρωτίτιδα (μαγουλάδες) δεν είναι?
-
Ναί... Τι είσαι εσύ βρε παιδάκι μου... Γιατρός;
-
Πρωτεύουσα μεγάλης χώρας που το όνομα της σημαίνει Ειρήνη του Βορρά.
Η ιστορία της αρχίζει το 2000 π. Χ. -
Πρωτεύουσα μεγάλης χώρας που το όνομα της σημαίνει Ειρήνη του Βορρά.
Η ιστορία της αρχίζει το 2000 π. Χ.Η ονομασία Πεκίνο (Beijing) απαντάται για πρώτη φορά το 1403. Πριν από αυτό η πόλη είχε διάφορα ονόματα με δημοφιλέστερα το Τζι και το Ζονγκντού. Το 1949 ο Μάο Τσε Τουνγκ θέσπισε τη λατινική ονομασία και γραφή Beijing για την πρωτεύουσα της Κίνας έτσι ώστε η προφορά του ονόματος από τους ξένους να πλησιάζει την αυθεντική προφορά της διαλέκτου των Μανδαρίνων. Ως τότε το Πεκίνο προφερόταν Pecking (Πέκινγκ) με βάση την καντονέζικη διάλεκτο. Μεταξύ του 1928 και του 1949 (κινεζικός εμφύλιος) η πόλη μετονομάστηκε σε Beiping (Μπέϊπινγκ), που σημαίνει «η ειρήνη του Βορρά» αντί για «πρωτεύουσα του Βορρά»
-
Είσαι αρχηγός, εγώ σκεφτόμουν ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και οι περισσότερες ξεκίνησαν από ρωμαϊκά στρατόπεδα
οπότε το 2.000 π.χ. δεν ταίριαζε. -
--> Συγνώμη που μπαίνω σφήνα για ερώτηση, αλλά έχει σχέση:
Ποια πόλη ονομάζουν Αθήνα του Βορρά.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Είσαι αρχηγός, εγώ σκεφτόμουν ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και οι περισσότερες ξεκίνησαν από ρωμαϊκά στρατόπεδα
οπότε το 2.000 π.χ. δεν ταίριαζε.Είδες τι κάνει το Google?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
--> Συγνώμη που μπαίνω σφήνα για ερώτηση, αλλά έχει σχέση:Ποια πόλη ονομάζουν Αθήνα του Βορρά.
Η Κοζάνη;
-
ΤΟ ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ!!!!!!
-
οπότε το 2.000 π.χ. δεν ταίριαζε.Είδες τι κάνει το Google?
Αυτό δεν μειώνει σε τίποτε την απάντηση. Εγώ νομίζω ότι όλες τις εξετάσεις πρέπει να τις δίνεις με ανοικτά βιβλία (φυσικά με πίεση χρόνου). Έτσι αντικατοπτρίζεται καλύτερα η γνώση του αντικειμένου - αν ξέρεις που να το βρεις φτάνει, δεν χρειάζεται να το ξέρεις - και επίσης είναι ακριβώς ίδιο με αυτό που θα αντιμετωπίσεις στη δουλειά σου (έχεις όλα τα βιβλία αλλά πρέπει να το βρεις).
-
Συμφωνώ απόλυτα με leonp.
-
Εξελληνισμένος τύπος του ονόματος του βασιλιά της Ασσυρίας Ασσουρμπανιπάλ.
-
Σαρδανάπαλος.
Quiz γενικών γνώσεων