-
Για το αν είναι ατρακάριστο ή όχι, αυτό διαπιστώνεται εύκολα με ένα ειδικό διαγνωστικό μηχάνημα με υπέρυθρες, που το περνάς γύρω γύρω και βλέπεις το πάχος της λαμαρίνας και αν έχει κολλήσεις κλπ., οπότε η επισκευή από τρακάρισμα φαίνεται αμέσως.
Φυσικά ΔΕΝ είναι φυσιολογικό να στάζουν λάδια. Επίσης οπωσδήποτε να ελέγξεις την κατάσταση των ιμάντων, γιατί μη σωστή συντήρησή τους μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε σπάσιμο κινητήρα.
Εγώ στη θέση σου δεν θα το αγόραζα το αυτοκίνητο υπ' αυτές τις συνθήκες, και ειδικά μάλιστα Άλφα Ρομέο.
-
λογικο, με 0,8% μεριδιο αγορας...
-
Ρε παιδιά, δεν είπε ο άνθρωπος ότι το αμάξι σταζει λάδια!
Ο χρήστης Μαστρομήτσος έγραψε:
μετα απο καποια χιλιομετρα ολες οι αλφα σταζουν λαδια
-
Δεν βαρεθήκατε τόσα χρόνια τα ίδια και τα ίδια? Η κάνετε πλάκα και δεν το έχω καταλάβει?
-
Ο χρήστης dimgr έγραψε:
Εγώ στη θέση σου δεν θα το αγόραζα το αυτοκίνητο υπ' αυτές τις συνθήκες, και ειδικά μάλιστα Άλφα Ρομέο.
oooook...
μας επεισες με τα επιχειρηματα σου...
οι αλφα χαλανε...
μαλλον επεσα στην εξαιρεση, παρολο το καθημερινο ανελεητο σκισιμο...μη μ'ακους... εχω φιλο σε οδικη βοηθεια... :whistlink:
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
λογικο, με 0,8% μεριδιο αγορας...ελιωσα!
-
Παιδιά να ρωτήσω κάτι που με απασχολεί σχετικά με το οικονομικό κομμάτι της αγοράς.
Αν δώσω το δικό μου αμάξι στον έμπορο που θα μου πουλήσει μιά alfa, και το υπόλοιπο χρηματικό ποσό το δώσω μετρητά, πως θα υπολογιστεί η τελική τιμή της alfa; Με την έκπτωση των 2000 ευρώ ή όχι;
Κάπου άκουσα ότι σε ανταλλαγή παύει να ισχύει η έκπτωση αλλά το βρίσκω μάλλον περίεργο αυτό!
Δηλαδή αν το καινούριο χωρίς έκπτωση κάνει 33000 και το δικό μου το παίρνει για 10000, θα πρέπει να πληρώσω μετρητά 23000; Ή θα πάει 33000-2000=31000 και 31000-10000=21000 να δώσω;
-
Ο χρήστης fonzareli έγραψε:
Παιδιά να ρωτήσω κάτι που με απασχολεί σχετικά με το οικονομικό κομμάτι της αγοράς.Αν δώσω το δικό μου αμάξι στον έμπορο που θα μου πουλήσει μιά alfa, και το υπόλοιπο χρηματικό ποσό το δώσω μετρητά, πως θα υπολογιστεί η τελική τιμή της alfa; Με την έκπτωση των 2000 ευρώ ή όχι;
Κάπου άκουσα ότι σε ανταλλαγή παύει να ισχύει η έκπτωση αλλά το βρίσκω μάλλον περίεργο αυτό!
Δηλαδή αν το καινούριο χωρίς έκπτωση κάνει 33000 και το δικό μου το παίρνει για 10000, θα πρέπει να πληρώσω μετρητά 23000; Ή θα πάει 33000-2000=31000 και 31000-10000=21000 να δώσω;
Δες το μοντέλο που σε ενδιαφέρει και πες στον πωλητή να σου δώσει γραπτή προσφορά που θα αναγράφει πλήρως τις τιμές του εξοπλισμού και τις εκπτώσεις. Αν π.χ. στο κλείσει στα 31.000 € αυτή είναι η τελική τιμή.
Το πως θα το εξοφλήσεις (πχ ανταλλαγή, μετρητά, δάνειο ή συνδυασμός αυτών κτλ) είναι άλλο θέμα. Δεν μπορεί μετά να σου αυξήσει την τιμή.
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
λογικο, με 0,8% μεριδιο αγορας...
στην αθηνα..
εδω κερκυρα 1 στα 5 ειναι αλφα.το 0,8% ειναι σε ολη την Ελλαδα.
τωρα η Κερκυρα μπορει να αποτελει και παγκοσμιο ρεκορ, παρολο που τις 4 φορες που εχω ερθει στο ομορφο νησι δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο.
μπορει να φταιει το γεγονος οτι ειχα αλλου το μυαλο μου...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Παιδιά να ρωτήσω κάτι που με απασχολεί σχετικά με το οικονομικό κομμάτι της αγοράς.
Αν δώσω το δικό μου αμάξι στον έμπορο που θα μου πουλήσει μιά alfa, και το υπόλοιπο χρηματικό ποσό το δώσω μετρητά, πως θα υπολογιστεί η τελική τιμή της alfa; Με την έκπτωση των 2000 ευρώ ή όχι;
Δες το μοντέλο που σε ενδιαφέρει και πες στον πωλητή να σου δώσει γραπτή προσφορά που θα αναγράφει πλήρως τις τιμές του εξοπλισμού και τις εκπτώσεις. Αν π.χ. στο κλείσει στα 31.000 € αυτή είναι η τελική τιμή.
Το πως θα το εξοφλήσεις (πχ ανταλλαγή, μετρητά, δάνειο ή συνδυασμός αυτών κτλ) είναι άλλο θέμα. Δεν μπορεί μετά να σου αυξήσει την τιμή.
μου δίνει τελικά την εξής προσφορά: 33000 και κρατάει το δικό μου 10000 (ανταλλαγή) με τα υπόλοιπα μετρητά, ή 31000 αν του τα δώσω όλα μετρητά. Διπλή προσφορά δίνει στο χαρτί...
Η εταιρεία στο site της γράφει ότι το αμαξι κοστίζει 33000 με δόσεις ή 31000 μετρητά.
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
:lol:
κ ειδικα μαλιστα αλφαρομεο..το κακο ειναι οτι δεν βλεπω να κουβαλανε οι οδικες αλφαρομεο..
oooook...
μας επεισες με τα επιχειρηματα σου...
οι αλφα χαλανε...
μαλλον επεσα στην εξαιρεση, παρολο το καθημερινο ανελεητο σκισιμο...μη μ'ακους... εχω φιλο σε οδικη βοηθεια... :whistlink:
Μπορείτε να γελάτε όσο θέλετε... Εγώ άλλη εμπειρία έχω και άλλα γνωρίζω...
-
μου δίνει τελικά την εξής προσφορά: 33000 και κρατάει το δικό μου 10000 (ανταλλαγή) με τα υπόλοιπα μετρητά, ή 31000 αν του τα δώσω όλα μετρητά. Διπλή προσφορά δίνει στο χαρτί...
Η εταιρεία στο site της γράφει ότι το αμαξι κοστίζει 33000 με δόσεις ή 31000 μετρητά.
Sorry αλλά όταν δίνεις αυτοκίνητο ανταλλαγή, είναι σαν να στο αγοράζει μετρητοίς και να του δίνεις πίσω τα χρήματα για να αγοράσεις το καινούργιο. Συν τη διαφορά που λες θα την καταβάλεις επίσης με μετρητά. Που τις είδε τις δόσεις? Για πίεσε τον λίγο επ' αυτού...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Sorry αλλά όταν δίνεις αυτοκίνητο ανταλλαγή, είναι σαν να στο αγοράζει μετρητοίς και να του δίνεις πίσω τα χρήματα για να αγοράσεις το καινούργιο. Συν τη διαφορά που λες θα την καταβάλεις επίσης με μετρητά. Που τις είδε τις δόσεις? Για πίεσε τον λίγο επ' αυτού...
λέει ότι με την ανταλλαγή δεν παίρνει την έκπτωση από την εταιρεία μάλλον. Δηλαδή δεν θεωρεί ότι παίρνει μετρητά αντί για το δικό μου αλλά δόσεις επειδή θα εισπράξει την αξία του όχι άμεσα, αλλά όταν το πουλήσει...
Λίγο κουφό δεν φαίνεται;
-
λέει ότι με την ανταλλαγή δεν παίρνει την έκπτωση από την εταιρεία μάλλον. Δηλαδή δεν θεωρεί ότι παίρνει μετρητά αντί για το δικό μου αλλά δόσεις επειδή θα εισπράξει την αξία του όχι άμεσα, αλλά όταν το πουλήσει...Λίγο κουφό δεν φαίνεται;
Να πας σε άλλη αντιπροσωπεία, μάλλον θα πετύχεις κάτι καλύτερο.
Πρόσφατα αγόρασα ένα Α4 σε κάθε αντιρποσωπεία που πήγα είχαν διαφορετικές προσφορές, τιμές ακόμα και επιτόκια... -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
λέει ότι με την ανταλλαγή δεν παίρνει την έκπτωση από την εταιρεία μάλλον. Δηλαδή δεν θεωρεί ότι παίρνει μετρητά αντί για το δικό μου αλλά δόσεις επειδή θα εισπράξει την αξία του όχι άμεσα, αλλά όταν το πουλήσει...
Λίγο κουφό δεν φαίνεται;
Να πας σε άλλη αντιπροσωπεία, μάλλον θα πετύχεις κάτι καλύτερο.
Πρόσφατα αγόρασα ένα Α4 σε κάθε αντιρποσωπεία που πήγα είχαν διαφορετικές προσφορές, τιμές ακόμα και επιτόκια...+1
Πάει να βγάλει +2000€ κέρδος μου φαίνεται...
Άσε που το άλλο σου αυτοκίνητο θα το πουλήσει στανταρ τουλάχιστον +1500 €, και αν ο επόμενος ιδιοκτήτης το αγοράσει με χρηματοδότηση παίρνει και από εκεί bonus.
-
Ρε παιδια, ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΣΤΑΖΕΙ ΛΑΔΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.ελεος δλδ.Πανω απο 10 ποστς να λενε οτι το αμξι σταζει λαδια.Συγκεκριμενα μου ειπε οτι ειναι χαρακτηριστικο των αλφα (οχι μονο για το συγκεκριμενο)μετα απο καποια χλμ να σταζουν λαδια, ενω αυτη που του πηγα δεν εσταζε και το μοτερ ηταν καθαρο
-
Κανένα αυτοκίνητο και κανένα Alfa Romeo δεν είχε σαν χαρακτηριστικό να έσταζε λάδια!!! Προς Θεού!! Αυτός που στο είπε είναι ακόμα ένας από αυτούς που μιλάνε με βάση αυτά που 'άκουσαν' για κάποια μάρκα!!
-
Ο χρήστης bladerasas έγραψε:
Συγκεκριμενα μου ειπε οτι ειναι χαρακτηριστικο των αλφα (οχι μονο για το συγκεκριμενο)μετα απο καποια χλμ να σταζουν λαδιαΜαλακία σου είπε.
Δεν καίει περισσότερο ή λιγότερο από την πλειοψηφία των υπόλοιπων αυτοκινήτων. Τουλάχιστον οι Alfa μετά 156 (1996-97) εποχής.... -
Ο χρήστης bladerasas έγραψε:
Ρε παιδια, ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΣΤΑΖΕΙ ΛΑΔΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.ελεος δλδ.Πανω απο 10 ποστς να λενε οτι το αμξι σταζει λαδια.Συγκεκριμενα μου ειπε οτι ειναι χαρακτηριστικο των αλφα (οχι μονο για το συγκεκριμενο)μετα απο καποια χλμ να σταζουν λαδια, ενω αυτη που του πηγα δεν εσταζε και το μοτερ ηταν καθαροΑυτά τα 'μου είπε' είναι που κάνουν τον κόσμο να βγάζει λάθος συμπεράσματα
-
Αυτα τα 'μου ειπε' και διαδικτυακες ερευνες απο εγκυρα και αξιοπιστα περιοδικα να συμπληρωσω...
ΑLFA ROMEO FORUM