-
ρε παιδες εχετε να προτεινετε λαστιχα 205/55/16?
Θελω απεγνωσμενα να τα αλλάξω γιατι εβαλα κατι κινεζικα απο σποντα(Wanli) που μονο για το παλιο μου ΒΜΧ κανουν!
θελω να είναι καλά στο δρομο και στο φρενο και αθορυβα για normal οδηγηση!! γενικά αξιοπιστα
Να τα παραγγείλω απο το elastika-online.gr η θα φαω παπα??
ευχαριστω οσους απαντησουν! -
τα κοντι σπορ κοντακτ 3 προς το παρον τα πανε καλα...
ειναι αναλογα των πιλοτ σπορ που ειχαμε σε αποτελεσματικοτητα, νομιζω οτι ειναι πιο αθορυβα..
μενει η βροχη..
-
Ο χρήστης gregmav1 έγραψε:
Να τα παραγγείλω απο το elastika-online.gr η θα φαω παπα??Οσες φορές έχω κοιτάξει για τιμές στο site, έχει μικρές έως καθόλου διαφορές σε σχέση με το λαστιχά μου. Αν υπολογίσεις βέβαια ότι πρέπει να πληρώσεις και κάποιον για να στα βάλει...
-
Ο χρήστης gregmav1 έγραψε:
ρε παιδες εχετε να προτεινετε λαστιχα 205/55/16?
Θελω απεγνωσμενα να τα αλλάξω γιατι εβαλα κατι κινεζικα απο σποντα(Wanli) που μονο για το παλιο μου ΒΜΧ κανουν!
θελω να είναι καλά στο δρομο και στο φρενο και αθορυβα για normal οδηγηση!! γενικά αξιοπιστα
Να τα παραγγείλω απο το elastika-online.gr η θα φαω παπα??
ευχαριστω οσους απαντησουν!Σε τι budget μιλάμε?
και σε πόσα άλογα αμάξι?
Προσωπικά συστήνω Pzero Rosso.Μόνο μεραλό σημείο τους (πέραν της τιμής τους) είναι η πολύ μαλακή γόμα.Στο δικό μου αμάξι πάντως (τα φοράω στη δική 'σου' διάσταση 205/55/16 και με ~80-85 άλογα) τα λάστιχα είναι ίσωα τα ιδανικά.Ζεστά ή κρύα συμπεριφέρονται σχεδόν το ίδιο, ενώ υπόβροχή πατάνε τέλεια.Στο στεγνό, δύσκολα θα βρεις λάστιχο με περισσότερο grid (κράτημα), εκτός κι αν πας σε ημι-σλικ λάστιχο.
Το σεπτέμβρη που (τα) έβαλα (για ακόμα μια φορά) είχε (στον κατάλογο) η 4τράδα 720 -
Τα συγκεκριμένα λάστιχα τα “φορά” εργοστασιακά το καινούργιο μου, σαν πρώτη εντύπωση καλά δείχνουν – είμαι σε διαδικασία στρωσίματος γαρ - αλλά έχω την εντύπωση ότι κάνουν πολύ θόρυβο. Δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα σε ζόρι με στροφές & έντονα φρεναρίσματα για να καταλάβω περισσότερα για την συμπεριφορά τους.
-
Continental EcoConti
Ήταν που ήταν, τώρα με τους 500βαθμούς θερμοκρασία ασφάλτου ήρθαν και έδεσαν. Παρολίγο να κάνω το Πάντα χαλκομανία πάνω σε ένα φορτηγό που βγήκε από διασταύρωση ενώ πήγαινα με καμιά 80-90.Αναρωτιέμαι αν και πόσο καλύτερα θα είναι τα Michelin Energy.
-
Το πρώτο τους καλοκαίρι τα Energy είναι συνήθως σχετικά οκ, τουλάχιστον όταν τα είχα πριν από πολύ καιρό στην Corolla. Το δεύτερο καλοκαίρι όμως έχουν αντίστοιχη συμπεριφορά με παντόφλα σε παγωμένη λίμνη...
-
Τα EcoConti τα είχα δοκιμάσει σε ένα εταιρικό Fabia, μέτρια συμπεριφορά σε καθαρή στεγνή άσφαλτο & “χάρος” στο βρεγμένο, ειδικά στο βρεγμένο “ξεκολλούσαν” ξαφνικά & σου ερχόταν το στομάχι στο στόμα. Μεγάλη η διαφορά τους με τα επόμενα μοντέλα της Continental που “φορώ” στο Golfακι μου.
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Το πρώτο τους καλοκαίρι τα Energy είναι συνήθως σχετικά οκ, τουλάχιστον όταν τα είχα πριν από πολύ καιρό στην Corolla. Το δεύτερο καλοκαίρι όμως έχουν αντίστοιχη συμπεριφορά με παντόφλα σε παγωμένη λίμνη...Τα energy (σύμφωνα με την εταιρεία) έχουν σκληρή γόμα που δεν φθείρεται εύκολα αλλά ταυτόχρονα μαλακό σκελετό που παραμορφώνεται περισσότερο από τα άλλα ελαστικά και βάζει 'περισσότερο λάστιχο' στο δρόμο. Έτσι έχουν ικανοποιητικό κράτημα με μικρή κατανάλωση καυσίμου και μεγάλη διάρκεια ζωής.
Μπορεί στο εξωτερικό που έχουν καλή άσφαλτο να δουλεύουν καλύτερα από εδώ.
-
Εγω ξέρω πώς όλα τα οικολογικα λάστιχα ειναι ΓΤΠ.
-
Σε ενα μηνα περιπου παμε για αλλαγη ελαστικων... Ακουω προτασεις...
Κατι καλυτερο απο κατηγορια energy κτλ αλλα οχι και κατι ακριβο (σχετικα)... -
Διαστασεις δε θα μας πείς;Απαιτησεις και τρόπο οδηγησης;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Continental EcoConti
Ήταν που ήταν, τώρα με τους 500βαθμούς θερμοκρασία ασφάλτου ήρθαν και έδεσαν. Παρολίγο να κάνω το Πάντα χαλκομανία πάνω σε ένα φορτηγό που βγήκε από διασταύρωση ενώ πήγαινα με καμιά 80-90.Αναρωτιέμαι αν και πόσο καλύτερα θα είναι τα Michelin Energy.
Conti **PREMIUM CONTACT **φοράει ο κόσμος φίλτατε...
Όχι οικολογικά... Εκτός αν οδηγείς Prius στον ελεύθερό σου χρόνο...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Continental EcoConti
Tέτοια είναι τα μαμά του Πάντα. 185(νομίζω)-55-13, οπότε μάλλον μόνο οικολογικά υπάρχουν σ αυτή διάσταση. Άσε που δεν πρόκειται να αλλαχθούν, καθώς το αυτοκίνητο δεν έχει ούτε 6.000 χλμ (σε 1,5 χρόνο).
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Διαστασεις δε θα μας πείς;Απαιτησεις και τρόπο οδηγησης;185/60/14
Οδηγηση κυριως στην πολη, χωρις να αποκλειονται στριφτερες, γρηγορες επαρχιακες διαδρομες. Σπανια σε αυτοκινητοδρομους.
Καθότι νευρικος οδηγος, θα ηθελα να ανταποκρινονται επαρκως σε αποτομα φρεναρισματα, αλλαγες πορειας κτλ
Θα ηθελα επισης να ζεσταινεται σχετικα γρηγορα και να αντεχει (σχετικα) στο χρονο.
Δεν με προβληματιζουν ζητηματα οπως θορυβος κτλ. -
Continental EcoConti
Tέτοια είναι τα μαμά του Πάντα. 185(νομίζω)-55-13, οπότε μάλλον μόνο οικολογικά υπάρχουν σ αυτή διάσταση. Άσε που δεν πρόκειται να αλλαχθούν, καθώς το αυτοκίνητο δεν έχει ούτε 6.000 χλμ (σε 1,5 χρόνο).
Το Παντα φοράει απο το εργοστάσιο EcoContact EP. Είναι σαφώς κατώτερα απο τα EcoContact3
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Διαστασεις δε θα μας πείς;Απαιτησεις και τρόπο οδηγησης;
185/60/14
Οδηγηση κυριως στην πολη, χωρις να αποκλειονται στριφτερες, γρηγορες επαρχιακες διαδρομες. Σπανια σε αυτοκινητοδρομους.
Καθότι νευρικος οδηγος, θα ηθελα να ανταποκρινονται επαρκως σε αποτομα φρεναρισματα, αλλαγες πορειας κτλ
Θα ηθελα επισης να ζεσταινεται σχετικα γρηγορα και να αντεχει (σχετικα) στο χρονο.
Δεν με προβληματιζουν ζητηματα οπως θορυβος κτλ.Πολλά υποσχόμενα και νέα είναι τα Dunlop SP Sport fast response. Σταθερή αξία αποτελούν τα Pirelli P6 και τα Goodyear Excellence. Τα Yokohama c.drive είναι πολύ καλά στο στεγνό. Τα Nokian H είναι νέα αντικαθιστούν τα πολύ καλά NRHi, ενώ υπάρχουν ακόμη (; ) τα επίσης καλά, αλλά παλιά NRe. Τα Hankook Optimo K406 και Optimo K415 είναι καλά στο στεγνό, αν και από πολλούς (μάλλον στην Ελλάδα...) παρεξηγημένα (επειδή, ίσως, οι κορεάτες κατασκευαστές κατά κύριο λόγο, τα έχουν ως πρώτης τοποθέτησης στ' αυτοκίνητά τους...). Αν θέλεις το κάτι διαφορετικό, δοκίμασε τα Fulda Carat Progresso ή τα Marangoni Verso. Ο μέσος όρος κόστους για τα λάστιχα που θέλεις είναι τα 240 ευρώ (έχεις 'τυχερή' διάσταση...) .
-
Continental EcoConti
Panda?????? Τι Panda????? Μπούτιασα την μπέρδα μου...
Τεσπα... Υπάρχει τρόπος να αλλαχθούν, λόγω φθοράς οποιαδήποτε λάστιχα με όσα χλμ κι αν έχουν, σε όποιο αυτοκίνητο κι αν είναι φορεμένα... Με εννοείς τι εννοώ...
Μετά η δικαιολογία: 'Άσε... μάλλον ελλαττωματικά ήτανε... Παλιολάστιχα... Να βάλουμε κάτι άλλο τώρα...'
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Continental EcoConti
Panda?????? Τι Panda????? Μπούτιασα την μπέρδα μου...
Τεσπα... Υπάρχει τρόπος να αλλαχθούν, λόγω φθοράς οποιαδήποτε λάστιχα με όσα χλμ κι αν έχουν, σε όποιο αυτοκίνητο κι αν είναι φορεμένα... Με εννοείς τι εννοώ...
Μετά η δικαιολογία: 'Άσε... μάλλον ελλαττωματικά ήτανε... Παλιολάστιχα... Να βάλουμε κάτι άλλο τώρα...'
Υπάρχει και ένα Πάντα στην οικογένεια, Μάρκο. Συνήθως οδηγείται σε τελείως χαλαρούς ρυθμούς πόλης. Το θέμα είναι μη το κάνω βίδες στο 1% των περιπτώσεων που πάει κάπως σβέλτα.
-
αμα εισαι κουλος ετσι ειναι...
κατακαημενο παντα..
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....