-
Κοίτα να δεις τι έχασα χθες για να μην είμαι online!
Σπύρο , λύσε μου μια απορία ,πότε έμαθες πως βλέπω ΕΓΩ την αυτοκίνηση ? Λίγο άκυροι είναι οι χαρακτηρισμοί σου...τέλος σεβάσου ότι είναι δικαίωμα μου να έχω τις όποιες απόψεις θέλω πάνω σε συγκεκριμένα μοντέλα.
-
Ο χρήστης supreme έγραψε:
Κοίτα να δεις τι έχασα χθες για να μην είμαι online!Σπύρο , λύσε μου μια απορία ,πότε έμαθες πως βλέπω ΕΓΩ την αυτοκίνηση ? Λίγο άκυροι είναι οι χαρακτηρισμοί σου...τέλος σεβάσου ότι είναι δικαίωμα μου να έχω τις όποιες απόψεις θέλω πάνω σε συγκεκριμένα μοντέλα.
Ελένη, το ζήτημα από την πλευρά μου το βλέπω ως εξής:
Είναι σα να λες ότι σου αρέσει η αρχιτεκτονική και να προτείνεις να μη συντηρηθεί ο παρθενώνας (π.χ.) γιατί είναι άχρηστος για να κατοικηθεί.
Αντιλαμβάνομαι πως μπορεί να σου προκαλούν αποστροφή τα 'συνηθισμένα' ιστορικά αυτοκίνητα, που ενδεχομένως από βίτσιο δικό μας επιμένουμε να τα συντηρούμε, αυτοκίνητα, όμως, όπως η 300SL, δεν είναι απλώς 'παλιά αυτοκίνητα' αλλά αντικείμενα βιομηχανικής αρχαιολογίας μεγάλης αξίας και ηχεί λίγο παράξενα η απαξιωτική σου άποψη 'μην ασχολείστε μαζί τους-θα τρέχετε στα συνεργεία'.
Γεγονός είναι ότι στη σύγχρονη ιστορία της ΜΒ υπάρχει μια μεγάλη αλλαγή κατεύθυνσης εκεί γύρω στα μέσα της δεκαετίας του '90 (το '90 η ΜΒ θεωρούσε φυσιολογικό ένα αυτοκίνητο 1500κιλών να έχει 75 ίππους-τώρα το αντίστοιχο έχει 150+) . Θα μπορούσα εύκολα να δεχθώ την άποψη του καθενός που προτιμά τη μία ή την άλλη φιλοσοφία.Μοντέλα του βελινεκούς της 300άρας, όμως, που αποτελούν παγκόσμια πολιτισμική κληρονομιά ακόμα και αν δε μας αρέσουν τουλάχιστον αξίζουν το σεβασμό μας...
Τι λες; -
Αν δεις παλαιοτέρα ποστ ,αναφέρω την άποψη μου για όλες τις sl.
Το γιατί δεν θεωρώ ότι πρέπει να συντηρηθούν τόσο παλαιά αυτοκίνητα από ιδιώτη είναι λόγω κόστους plus έχω ταλαιπωρηθεί πολύ από συντήρηση αυτοκίνητου δεκαετίας ’80.Εδώ ο Σπύρος μόλις πριν λίγες βδομάδες ανέφερε προβλήματα που του βγάζει η λεγόμενη ,όπως αποκαλεί, ΄΄γριά΄΄ του.
Κάτι τελευταίο επειδή ξεκινούν οι διακοπές μου κ δεν θα μπορώ να απαντήσω στα μετέπειτα ποστ, πιθανν δεν ενδιαφέρει κανέναν αυτό αλλά ενδιαφέρει εμένα κ θα ήθελα να το αναφέρω, θα ηταν πολύ πιο εύκολο να βάλεις χαμογελάκια σε ποστ που αναφέρουν σαμπουάν , το να συζητάς κ να εκφράζεις την αντίθεση στις απόψεις κάποιου σπανίζει στα τελευταία ποστ, χαίρομαι που ακολούθησες το δεύτερο.
btw >Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Έλεν**α **
-
Καλά μην υπερβάλλετε τώρα...
Γούστα είναι αυτά. Είναι πολλοί άνθρωποι που τα κλασσικά αυτοκίνητα τα λατρεύουν. Κάποιοι άλλοι που αδιαφορούν για αυτά, άλλοι που δεν τους αρέσουν, άλλοι εν αγνοία τους δίνουν κλασσικά αυτοκίνητα με κάποια αξία για παλιοσίδερα ή τα αφήνουν να σκουριάσουν και πάει λέγοντας.
Δεν θεωρώ πως κάποιος σημερινός λάτρης της M-B θα πρέπει να έχει απαραίτητα και την ίδια αγάπη για τα παλαιότερα. Ιδεολογικά ναι αυτό είναι το σωστό. Αλλά από την άποψη του τι προτιμήσεις έχει ο καθένας και τι θεωρεί ελκυστικό ή όμορφο στο μάτι είναι καθαρά υποκειμενικό.
Με την ίδια λογική π.χ. θα έπρεπε για όλους τους σημερινούς κατόχους Citroen (πχ. Xsara, C2, C4) να λέμε πως πρέπει απαραιτήτως να τους αρέσουν και όλα τα παλιότερα μοντέλα, κάτι που ασφαλώς δεν είναι εφικτό να ισχύει.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Δεν θεωρώ πως κάποιος σημερινός λάτρης της M-B θα πρέπει να έχει απαραίτητα και την ίδια αγάπη για τα παλαιότερα.Εγώ από τον 'σημερινό λάτρη της Μ-Β' ούτε κατά διάνοια δεν περιμένω όχι απλά να έχει αγάπη για τα παλαιότερα, αλλά ούτε καν να τα γνωρίζει. Γι αυτό και ο D-Jet ώρες ώρες με αφήνει άφωνο, ενίοτε και γιατί απλά υπάρχει.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Δεν θεωρώ πως κάποιος σημερινός λάτρης της M-B θα πρέπει να έχει απαραίτητα και την ίδια αγάπη για τα παλαιότερα.
Εγώ από τον 'σημερινό λάτρη της Μ-Β' ούτε κατά διάνοια δεν περιμένω όχι απλά να έχει αγάπη για τα παλαιότερα, αλλά ούτε καν να τα γνωρίζει. Γι αυτό και ο D-Jet ώρες ώρες με αφήνει άφωνο, ενίοτε και γιατί απλά υπάρχει.
+1
...και για αυτό, και για το προηγούμενο! -
Αν δεις παλαιοτέρα ποστ ,αναφέρω την άποψη μου για όλες τις sl.
Το γιατί δεν θεωρώ ότι πρέπει να συντηρηθούν τόσο παλαιά αυτοκίνητα από ιδιώτη είναι λόγω κόστους plus έχω ταλαιπωρηθεί πολύ από συντήρηση αυτοκίνητου δεκαετίας ’80.Εδώ ο Σπύρος μόλις πριν λίγες βδομάδες ανέφερε προβλήματα που του βγάζει η λεγόμενη ,όπως αποκαλεί, ΄΄γριά΄΄ του.
Ναι, μόνο που η SL δεν είναι η 'γρια' ούτε μπορεί να είναι η 'γρια' κανενός...Η σπανιότητα και μόνο δεν επιτρέπει σε κανέναν να έχει τέτοια άνεση να την αποκαλεί και να τη χειρίζεται κατα αυτόν τον τρόπο...
Άλλωστε, το έχουμε ξαναπεί, τα αυτοκίνητα αυτά δεν προορίζονται για ζόρια αλλά μόνο για χαλαρές βόλτες (και πίστεψέ με αυτό αρκεί)!
Πάντως, όποτε βρεις το χρόνο, εσύ ή και οποιοσδήποτε άλλος θέλει να τα γνωρίσει από κοντά, να έρθεις μαζί μας σε μια 'κλασσική εξόρμηση', να δεις πως περνάμε όλοι μαζί παρέα με αφορμή το ιστορικό (ακόμα και αν έχουμε τις όποιες διαφωνίες μας) και να κατανοήσεις απο μόνη σου για πιο λόγο λατρεύουμε τόσο αυτό το χόμπυ και ας πηγαίνουμε κάθε μέρα στη δουλειά μας με άχρωμα eurobox αυτοκίνητα...btw > Έλεν**α **
(η δύναμη της συνήθειας, Έλενα...συγγνώμη!)
Καλά να περάσεις στις διακοπές σου και καλή επιστροφή με καλή διάθεση, εύχομαι!
-
Σε ευχαριστώ για την πρόσκληση αλλά no need ,συνειδητοποιημένα δεν τα προτιμώ.
Aν το αυτοκίνητο, για πολλούς ,θεωρείται η προέκταση τους , ταυτίζομαι με άλλα models. -
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Εγώ από τον 'σημερινό λάτρη της Μ-Β' ούτε κατά διάνοια δεν περιμένω όχι απλά να έχει αγάπη για τα παλαιότερα, αλλά ούτε καν να τα γνωρίζει. Γι αυτό και ο D-Jet ώρες ώρες με αφήνει άφωνο, ενίοτε και γιατί απλά υπάρχει.Σε ευχαριστώ, cavallino, αλλά νομίζω ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις το αυτό ισχύει για όλες τις 'μάρκες κυρους'.
Μήπως ο μέσος αγοραστής ferrari ξέρει τη διαφορά μεταξύ 365gt2+2 και 275gtb/quadcam; Στα μάτια του όλα ίδια φαίνονται μόνο που επειδή είναι ferrari και πρέπει να φανεί 'γνώστης' εκφράζει (συνήθως μουσαντέ) θαυμασμό όταν μπορεί...Ας μην ξεχνάμε ότι οι περισσότερες φερραρι/πορσε/ΜΒ κλπ κλπ αυτού του μάταιου κόσμου πάνε στη land of the free and the brave όπου και ξέρεις από που συνήθως προέρχονται τα λεφτά για να τις αγοράσουν (από άλλα ευγενή αθλήματα όπως ναρκωτικά, πορνεία, όπλα κλπ κλπ).
Τη γυφτιά του 'μερσεντέ' θα μου επιτρέψετε να τη βλέπω σε όλες τις σύγχρονες ακριβές μάρκες από τη στιγμή που φτάνουν σε χέρια επιδειξιομανών, νεόπλουτων και άλλων πολλών ευυπόληπτων κοινωνικών τάξεων. Είναι κάτι που γίνεται με την ανοχή των εταιριών αφού, φυσικά, εργοστάσια έχουν-να πουλήσουν θέλουν. Προσωπικά, επέλεξα να αδιαφορώ για αυτό και να βλέπω τα αυτοκίνητα από τη δική μου οπτική ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πέφτω θύμα του ίδιου μου του συναισθηματισμού-χέστηκα, όμως, περνάω καλά και αυτό μου αρκεί!ΥΓ Με αφορμή το τόπικ για τα παλια vs νεα supercar σκέφτηκα ότι αξίζουν ένα μπράβο, όσοι εξέφρασαν την άποψη πως προτιμούν ένα σύγχρονο έναντι ενός κλασσικού μόνο και μόνο επειδή είναι ειλικρινείς!
Όσο αφορά δε τους 'connaisseur' του κλασσικού της 'καλής κοινωνίας' θυμάμαι μια ιστορία με έναν αντίστοιχο γνώστη κρασιού φίλο, στον οποίο σερβίραμε 'κρασι της παρέας' στους 21.5 βαθμούς κελσίου και το γύρναγε κανένα μισάωρο στον ουρανίσκο του για να απολαύσει τα φρουτώδη αρώματα!
Καλύτερα ειλικρινής και ο εαυτός σου, αγαπητοί (γι'αυτό και δε με ενοχλεί όταν η Έλενα εκφράζει τις διαφορετικές απόψεις της-καλά κάνει η μάλλον καλύτερα από το να αδιαφορεί ή να συμφωνεί βλακωδώς, αν θέλετε τη γνώμη μου. Ακόμα και αν είναι θέμα άγνοιας, όπως αναφέρθηκε, είναι ο μοναδικός ίσως τρόπος για να 'μάθει' μέσα από την κουβέντα)... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Όσο αφορά δε τους 'connaisseur' του κλασσικού της 'καλής κοινωνίας' θυμάμαι μια ιστορία με έναν αντίστοιχο γνώστη κρασιού φίλο, στον οποίο σερβίραμε 'κρασι της παρέας' στους 21.5 βαθμούς κελσίου και το γύρναγε κανένα μισάωρο στον ουρανίσκο του για να απολαύσει τα φρουτώδη αρώματα!
.Αμα του πεις όμως,οτι η γευση ειναι υποκειμενική αξια,και σημασια εχει αν αυτη ικανοποιει ΜΟΝΟ αυτον που τη γευεται,θα σου μιλήσει με υφος 'αυθεντιας' για το πόσο λίγα ξέρεις ε;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αμα του πεις όμως,οτι η γευση ειναι υποκειμενική αξια,και σημασια εχει αν αυτη ικανοποιει ΜΟΝΟ αυτον που τη γευεται,θα σου μιλήσει με υφος 'αυθεντιας' για το πόσο λίγα ξέρεις ε;
Θυμάμαι που είχαν κάνει ένα πείραμα στην τηλεόραση και είχαν βάλει έναν ρινοκερο να ζωγραφίσει με τη μούρη του (ή τα οπίσθιά του, δεν είμαι σίγουρος) μια μουτζούρα και μετά την είχαν εκθέσει σε μια γκαλερί όπου υποτίθεται ότι ένας τύπος που καθόταν εκεί πέρα ήταν ο καλλιτέχνης! Ε, όταν ήταν μόνοι τους οι επισκέπτες έλεγαν τι σαχλαμάρα είναι αυτή, όταν ήρθε ο 'καλλιτέχνης', όμως, ανακάλυψαν μέχρι και επιρροές από Καντίνσκυ στο ρινόκερο!
-
Ετσι!!!!
Οι διαφορες 'αυθεντιες' ώς συνηθως αποδεικνυονται 'κατα φαντασιαν'.
Και το σύνδρομο της 'αυθεντιας' εμφανιζεται ολοενα και συχνοτερα
Για τη φιλη τη σουπρημ,τωρα.Ασφαλώς και δεν εκανε κανενα σφαλμα στο να πεί τι της αρεσει (γούστο και καπέλο της ) αλλα εκανε σφαλμα στο να απαξιώσει ευκολα κατι επειδη δεν της αρεσε.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Για τη φιλη τη σουπρημ,τωρα.Ασφαλώς και δεν εκανε κανενα σφαλμα στο να πεί τι της αρεσει (γούστο και καπέλο της ) αλλα εκανε σφαλμα στο να απαξιώσει ευκολα κατι επειδη δεν της αρεσε.Σουπρέμε, λέγεται , Χούντερ, πρόσεχε λιγάκι!!!
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Για τη φιλη τη σουπρημ,τωρα.Ασφαλώς και δεν εκανε κανενα σφαλμα στο να πεί τι της αρεσει (γούστο και καπέλο της ) αλλα εκανε σφαλμα στο να απαξιώσει ευκολα κατι επειδη δεν της αρεσε.
Σουπρέμε, λέγεται , Χούντερ, πρόσεχε λιγάκι!!!
Ντανκεσιέν χερ Ντε-Γιέτ
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ντανκεσιέν χερ Ντε-Γιέτ
Ντας μαχτ νιχτς, χερ Χούντερ!
-
Γειτσες
-
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
επαναλαμβάνω, ότι σε παλαιοτέρα ποστ (d-jet υπέθεσα ότι θα τα θυμόσουν )
ανέφερα ότι από όλα τα ιστορικά (προπολεμικά όπως θέλω να τα ονομάζω) μ’αρέσουν μόνο τα sl…**
στην περίπτωση αυτή δεν απαξίωνα την 300ρα απλά δεν μ’αρέσει τόσο ώστε να θεωρήσω ότι αξίζει η αναπαλαίωση της με τόσο μεγάλο οικονομικό κόστος.** -
στην περίπτωση αυτή δεν απαξίωνα την 300ρα απλά [δεν μ’αρέσει τόσο ώστε να θεωρήσω ότι αξίζει η αναπαλαίωση της με τόσο μεγάλο οικονομικό κόστος.Αν το χες πεις με αυτό τον τρόπο εξαρχής, δεν νομίζω ότι θα είχαμε τέτοια 'παρατράγουδα'.
-
επαναλαμβάνω, ότι σε παλαιοτέρα ποστ (d-jet υπέθεσα ότι θα τα θυμόσουν )
ανέφερα ότι από όλα τα ιστορικά (προπολεμικά όπως θέλω να τα ονομάζω) μ’αρέσουν μόνο τα sl…**
στην περίπτωση αυτή δεν απαξίωνα την 300ρα απλά δεν μ’αρέσει τόσο ώστε να θεωρήσω ότι αξίζει η αναπαλαίωση της με τόσο μεγάλο οικονομικό κόστος.**τωρα μας τα αλλαζεις,διότι άλλοιώς το ειπες νωριτερα
Προπολεμικά οχήματα ,αλλά επειδή είναι merc θέλουμε να θεωρούμε ότι έχουν αξία.
Εκει ειχες απαξιώσει την 300
MERCEDES-BENZ FORUM