-
Ο χρήστης nass έγραψε:
δεν εννοουσα αυτο. Εισαι με σταθερη ταχυτητα και εγω στην διπλανη λωριδα αποφασιζω να μπω μπροστα σου. Ειτε ερχομαι με μεγαλυτερη ταχυτητα και περνωντας σε βγαζω φλας για να αλλαξω λωριδα, ειτε πηγαινουμε μαζι και επιταχυνω και βγαζω φλας για να αλλαξω λωριδα. Εσυ που ησουν με σταθερη ταχυτητα, ΑΦΟΥ εβγαλα φλας και το ειδες, επιταχυνες για να μην με αφησεις να μπω. ΑΥΤΟ ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ.
Ναι αλλά το άρθρο 21 λέει πως αν κάνεις ελιγμό (ΔΕΝ είναι προσπέραση η αλλαγή λωρίδας, θυμήσου γιατί, διότι είναι κίνηση σε στοίχους, άρθρο 17, οπότε δεν ισχύει το 'δεν πρέπει να επιταχύνεις'), πρέπει να το πράξεις αφού βεβαιωθείς πως δεν βάζεις σε κίνδυνο ή δεν παρακωλύεις τους διπλανούς.
Γενικά, όταν αλλάζεις πορεία, εσύ πρέπει να προσέχεις τους άλλους, που κινούνται χωρίς αλλαγή πορείας, όχι αυτοί εσένα.
Επίσης, τι νομίζεις πως θα πείσει περισσότερο το δικαστήριο ? (α) 'μα κύριε πρόεδρε, ο διπλανός μου επιτάχυνε ενώ πήγαινα να μπω μπροστά του' (β) 'μα κύριε πρόεδρε, εκεί που πήγαινα κανονικά στη μεσαία, χωρίς να επιταχύνω, ο αριστερά μου έκανε σφήνα και πήγε να χωθεί μπροστά μου'. 'Αλήθεια' στο δικαστήριο δεν είναι το τι ΣΥΝΕΒΗ αλλά το τι ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΣΥΝΕΒΗ. Και το 'επιτάχυνε' είναι, όπως καταλαβαίνεις, πολύ αδύναμο επιχείρημα, ενώ το 'χώθηκε μπροστά μου' είναι αυταπόδεικτο.
Οταν με εβρισε ο Varaderoς που αποφασισε να αλλαξει λωριδα στον Κηφισσο (με ταχυτητες, οχι σε κινηση) οταν εγω ερχομουν απο την διπλανη λωριδα και τα πηρε επειδη δεν καρφωθηκα στα φρενα για να τον αφησω να περασει, οπου μαλιστα δεν ειχε καν καθρεφτες και ζηταγε και τα ρεστα
δηλαδή τι διαφορά έχει αυτό με όσα λέγαμε παραπάνω ? Απλά βάζοντας εσένα στη θέση του Varaderoυ ?
Για άλλη μία φορά kacey προσπαθείς με σοφίσματα να κόψεις και να ράψεις τον ΚΟΚ στα μέτρα σου
Οσο για την όλη συζήτηση: προτιμώ 1000 φορές έναν κάφρο ζωντανό-αρτιμελή και τον εγωισμό μου τσαλακωμένο, παρά το ανάποδο.
Η διαφορα ειναι πολυ απλη.
Στην περιπτωση του Κεϊσυ, το μηχανακη χωθηκε χωρις να κοιταξει τι υπαρχει πισω του, χωρις να βγαλει φλας και ειχε την απαιτηση να μυρησει ο Κεϊσυ τα νυχια του και να φρεναρει για να μη γινει τροχαιο.
Αν παταγε γκαζι ο Κεϊσυ, για να κλησει το μηχανακι, θα ηταν ζωο τρισαθλιο και δολοφωνος.Αυτο που λεω εγω ειναι οτι οταν παω να κανω αλλαγη λωριδας (εστω 'σφινα'), εχωντας κοιταξει προηγουμενος οτι υπαρχει αρκετος χωρος αναμεσα στα αυτοκινητα της διπλανης λωριδας κ εχοντας βγαλει φλας απο πριν και ο πισω μου επιταγχυνει για να με κλησει, αυτος ειναι που προκαλει το τροχαιο.
Και στο δικαστηριο θα ισχυρηστω οτι ελεγξα, εβγαλα φλας και οταν ξεκινησα την διαδηκασεια αλλαγης λωριδας το πισω οχημα επιταγχυνε ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΕΙ, αντι να διατηρησει την ταχυτητα του σταθερη ως υποχρεουται απο τον ΚΟΚ.Τον Οκτωβρη που μας περασε μου κατσε μια τετοια φαση στην ευθεια της Βαρκιζας στο σημειο οπου ο δρομος στενευει και γινεται 2 λωριδες.
Ειμασταν αριστερη 3 αυτοκινητα.
ξαφνηκα χωρις φλας μπαινει μπροστα στον μπροστινο μου απο την δεξια ενα BMW και πλακωνει τα φρενα για να μη πεσει στο πρωτο αυτοκινητο.
Πεφτουμε πανω του εμεις.
Εγω εκανα δηλωση στον μπροστινο μου καθως και καλα δεν κρατουσα αποσταση ασφαλειας και ο μπροστινος μου παει δηκαστικα να παρει την ζημια μπροστα απο το BMW, το οποιο δεν κανει δηλωση επειδη ηταν μπροστα.
Η τροχαια κατεγραψε οτι το BMW δηλωσε οτι αλλαξε λωριδα χωρις να βγαλει φλας. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
DAPδεν βρηκες αρθρο που λεει οτι σε προσπερναει καποιος απαγορευεται να επιταχυνεις? Σε αλλη χωρα θα πρεπει να ειμαστε ο καθενας μας...
Μαλλον αλλα Ελληνικα διαβαζει ο καθενας μας. Για ξαναπηγαινε στο post μου και διαβασε με ηρεμια.
Μπραβο,πες μας τωρα ,τι σχεση εχει αυτο που γραφεις εδω παραπανω με αυτα που λεω.
Καποιος ειχε πει οτι Κανεις δεν μπορει να ειναι τοσο κουφος ,οσο ενας που δε θελει να πεισθει. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Με παρεκινησαν τα γραπτα του μουσουργου και ανοιξα τον ΚΟΚ.(Τελευταια φορα που το ειχα ξανακανει αυτο ηταν .....ηταν.....).
Δυστυχως δεν βρηκα πουθενα να ** υποχρεωνει* τον πισω να κινηθει με ιση η λιγοτερη ταχυτητα απο τη στιγμη που καποιος που ειναι σε αλλη λωριδα και πιο μπροστα γνωστοποιει οτι θα προσπερασει εναν τριτο.*Για να βρειτε τον ΚΟΚ, ψαξτε στο http://www.ydt.gr/main/Home.jsp και μετα καπου αριστερα ενα κλικ στη ΤΡΟΧΑΙΑ και ...ε γραμματα ξερετε .
Ενα tip
Το κεφαλαιο με τους κανονες οδικης συμπεριφορας αρχιζει στη σελιδα 50.Χμ....
Δεν καταλαβες τι εγραψα.
Ο ΚΟΚ υποχρεωνει να κραταμε σταθερη την ταχυτητα μας -οχι ιση με καποιον- οταν αντηληφθουμε οτι καποιο οχημα μας προσπερνα -δηλ. να χει βγαλει φλας που να υποδεικνυεει την προθεση του να μπει μπροστα μας, ουτος ωστε να τον διευκωλυνουμε και να αποφυγουμε ενα τροχαιο.Απο κει και περα.
Αν υπολογησε λαθος το οχημα που αλλαζει λωριδα, φταιει.
Αν πατησω γκαζι για να τον κλεισω, φταιω. -
Η χειρότερη περίπτωση είναι να βγαίνεις στο αντίθετο ρεύμα να προσπεράσεις κάποιον που πηγαίνει με 50 και μόλις σε πάρει είδηση να επιταχύνει επίτηδες. Δυστυχώς συμβαίνει eπανηλειμένα και είνα δείγμα – μεταξύ πολλών άλλων περιπτώσεων που αναφέρονται εδώ – αρρωστημένου εγωισμού.
-
Ρε Αλεξ, να στο πω αλλιώς?
Ας υποθέσουμε ότι εσυ έχεις δίκιο και ολοι οι υπόλοιποι κάνουν λάθος!
Είναι δυνατον και έχουν καταλάβει όλοι τον ΚΟΚ λάθος? Και αν είναι έτσι. Εσυ τι θα κάνεις? Σταυροφορία για να τον καταλάβουν? Η θα πηγαίνεις από διακστήριο σε δικαστήριο προσπαθώντας να αποδείξεις κάτι που κανείς δεν δέχεται!!!
-
έχουμε γίνει όλοι δικηγόροι και δικαστές και ερμηνεύουμε τον ΚΟΚ όπως μας βολεύει...
Μόνο αυτοί γνωρίζουν τη σωστή ερμηνεία του Κώδικα -
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
Ααα, ο Alfa156.
Παρα πολυ θα ηθελα να ακουσω την αποψη του για αυτα που εγραφε και απαιτουσε ο After, καθ'οτι ο Alfa κυκλοφορει με R1 καθημερινα εκτος απο το αυτοκινητο. Γιατι εγω που κυκλοφορω με παπι 'δεν ειμαι μοτοσυκλετιστης και δεν δικαιουμαι να εχω αποψη' κατα καποιον καλλιεργημενο εδω μεσα...
ΥΓ Οντως δεν ειμαι μοτοσυκλετιστης οπως αυτοι που κυκλοφορουν κανονικα και με μεγαλες μηχανες. Τον σταρχιδισμο και την απροσεξια των ΙΧηδων ομως την βλεπω καθημερινα ως αναβατης και εγω.
η αληθεια βρισκεται καπου στην μεση κωστα..
καθε μερα βαρκιζα-μοσχατο αν υποθεσουμε οτι καθημερινα προσπερναω μεσο 'διηθησης'1000 αυτοκινητα και 30 μηχανες ,αναλογικα κινδυνευω το ιδιο και απο τους 2 παρολο που τα αυτοκινητα που περναω ειναι περισσοτερα...ποσες φορες με εχουν κλησει μηχανακια που μπηκαν στην λωριδα μου απο το πουθενα,ποσες φορες πει ενα μηχανακι μπροστα χωρις καθρεπτες με 5 κμ και ενω του σκαω γκαζιες απο πισω δεν με αφηνει νατον περασω επειδικτικα ενω ειμαι σιγουρος οτι με εχει δει,δεν συζηταμε βεβαια οταν βλεπω μηχανη με κλειστους καθρεπτες η ακομα χειροτερα με χωρις καθρεπτες...μου αναιβενει το αιμα στο κεφαλι!Εχω αρχησει να σε συμπαθω....
Παρ ολο που εισαι παπακουλας με Αλφα Ρομεο....για το θεμα των διοδιων..δεν μπορω να εκφερω γνωμη γιατι εχω σταματησει να τα πληρωνω εδω και πολλα χρονια,και οταν τυχει να τα πληρωσω και ειναι 3-4 αυτοκινητα στην ουρα περιμενω ,οταν ειναι μεγαλη ουρα....παιζεται τι θα κανω..εχει καιρο να μου τυχει αυτο..
παντος μου φαινεται οτι θα παω μπροστα ,οσες φορες μου εχει τυχει εξαλλου ολο και καποιος με αφηνει και μπαινω μπροστα του δενε χει τυχει δηλαδη να διαπλικτιστω γενικως για τα διοδια.Στα λογια μου ερχεσαι.
Οταν δεν απαιτεις να κανω στην ακρη εγω που περιμενα ενα τεταρτο με νταλα ηλιο στην ουρα την οποια παρεκαμψες, για να περασεις εσυ, πολυ ευχαρηστως να σε αφησω να κανεις την δουλεια σου.
Με νταλα ηλιο και την εξαρτιση θα βραζεις, περνα ρε χρηστιανε, περιμενω 2 λεπτα παραπανω, δεν χαθηκε κ ο κοσμοςΗ αγαπημενη μαρκα παντως των περισσοτερων καγκουρο μηχανοβιων που συναντω καθημερινα στην παραλιακη ειναι τα βαρκαντερο-και τα bmw ..αντε και κανα v strom...καποιος τους ειπε οτι για την κινηση μαλλον ειναι ιδανικα,ασε που ανεβαινει κια το κοινωνικο στατους ετσι...
Σαν τα Ραλλο-Σαξα και τα Youdie σε μας
Τωρα για τη διαμαχη tfrc-me after νομιζω οτι ειναι αδικη, διοτι τις ιδιες 'καγκουριες' που κανουν αυτοι του tfrc στο δρομο, κανουν και αντιστοιχοι δικικλιστες σε διπλανο φορουμ που ειναι και ενεργο μελος ο αφτερ οποτε ειναι λιγο οξυμορο να κρινεις για τον τροπο οδηγησης και συμπεριφορας ενος 'φορουμ'οταν αντιστοιχος ειναι και ο τροπος του διπλανου φορουμ στα οποια τουρινγκ πανε, και συμφωνα με βιντεακια που εχουν ανεβει εκει.
Λινκ εχουμε;;;;
Παω να κανω μαχη εκειαπο την αλλη ομως ειναι και αρκετα σκληρες οι τοποθετησεις των βαγκνερ-και kacey οσων αφορα εκφρασεις του τυπου¨θα σας πατησουμε-θα σας λιωσουμε-αλοιφη στις μπαριερες κλπ φρασολογιες που πιστευω οτι δεν τις ενοουνε αμφοτεροι γιατι τους εχω γνωρισει και προσωπικα,αλλα και μονο που λες κατι τετοιο ειναι σκληρο και σε κακοχαρακτηριζει.
**Χμ....
Λεμε οτι δεν θα διευκολυνουμε κανενα μαλακα οδηγο, ειτε αυτος ειναι με παπι, ειτε με ταξι, ειτε με νταλληκα οταν αυτος κανει μαλακια.
Θα τον αφησουμε να φαει στα μουτρα του την επιλογη που εκανε.
Επιδει αυτος αποφασησε να το παιξει κωρονα-γραμματα, πρεπει να πεσει πανω μου ο πισω μου και να με στειλει αλλου;
Οπου 'αλλου' βλεπε μπαριερες, κρεσπεδο με πεζους, κολωνα φωτησμου κτλ.
ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΑΣΩ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ και στη χειροτερη θα το παιξω και τρελος απο το σωκ.
**Απο την νομικη υποσταση του θεματος αν υπαρξει τραυματισμος του ενος οποιος και να φταιει θα τρεχουν στα διακστηρια αρκετα επιπονη και χρονοβορα διαδικασια και παντα θα υπαρχει η πιθανοτητα να βγει ενα ποσοστο συνηπευθυνοτητας και στον οδηγο του ιχ και ας φαινοταν στη αρχη καθαρα υπαιτιο το μηχανακι με αποτελεσμα να τιμωρηθει και ο οδηγος του ιχ με ποινη φυλακισης εξαγορασιμη και ναν λερωθει τσαμπα και βερεσαι το μοιτρωο για ενα εγωισμο και μονο... κριμα ειναι...
Σε περιπτωση τραυματισμου, αναλαμβανει η νομικη προστασεια
Κριμα δεν ειναι να πληρωνω εγω στα καλα καθουμενα τις μαλακιες του μηχανακια;; -
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Χεχε, το προηγούμενο Σ/Κ που βρέθηκα στο Λουτράκι αυτό με το νερό το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά, απλά βαριόμουν να σηκωθώ.
Είχα ξαπλώσει για μεσημεριανό ύπνο.Γνωστό καγκουρο-μέρος το Λουτράκι, όλη μέρα ντάπα-ντούπα τα καγκουράμαξα. Ένα από αυτά δεν πέρασε απλά, αλλά είχε σταματήσει ακριβώς κάτω από την πολυκατοικία, λόγω απορριματοφόρου. Με τη ζέστη... ασύλληπτα εκνευριστικό!
Εκει γεεμηζεις δυο σακουλες με νερο και τις αμολας πανω του.
Μωλις σκασει η πρωτη, περιμενεις να ανοιξει η πορτα και αμολας και την δευτερη.Δεν φανταζεσαι τι ικανοποιηση νιωθεις οταν το συζητας με τους γειτονες....
-
2 πράγματα θέλω να πω:
-
δεν υπάρχει πιο εκνευριστικό πράγμα από το να πας να αλλάξεις λωρίδα (εννοείται οτι χωράς) και άλλος να επιταχύνει για να σε κόψει. Το πράγμα μάλιστα είναι και επικίνδυνο όταν αλλάζεις λωρίδα διότι μπροστά βρίσκεις εμπόδιο, οπότε το ζώο είναι σαν να σου λέει ή απάνω μου θα πέσεις ή στο εμπόδιο. Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, δεν μιλάμε να πας να εκβιάσεις την αλλαγή λωρίδας, μιλάμε για μια νορμάλ αλλαγή
-
τα μηχανάκια τα σέβομαι κυρίως γιατί είναι εκτεθημένα σε πολλούς κινδύνους. Να πω την μαύρη αλήθεια βέβαια, όταν ο άλλος κάνει σφήνες χωρίς κράνος ή με το τα λουριά του κράνους να ανεμίζουν σαν κοτσίδα δεν καταλαβαίνω γιατί να σκέφτομαι τη ζωή του αφού δεν την σκέφτεται ούτο ο ίδιος. Τρία πράγματα μου τη δίνουν τρελά.
α) Το πρώτο που περνάνε από εκεί που δεν περνάει ούτε πεζός και σου παίρνουν καθρέφτες (και ζητάνε και τα ρέστα)
β) που πάνε και κάθονται μπροστά από το φανάρι χωρίς να το βλέπουν θεωρώντας υποχρέωσή τους να τους κορνάρεις για να ξεκινήσουν
γ) που πάνε με κάτι τελειομένα 50αρια και κάθονται μπροστά σου στο φανάρι (σε κεντρικές λεωφόρους), και εκεί που θέλεις να φύγεις γρήγορα (πχ για να αλλάξεις λωρίδα και να στρίψεις), σε πάνε τρενάκι με 30!!!
-
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Με παρεκινησαν τα γραπτα του μουσουργου και ανοιξα τον ΚΟΚ.(Τελευταια φορα που το ειχα ξανακανει αυτο ηταν .....ηταν.....).
Δυστυχως δεν βρηκα πουθενα να ** υποχρεωνει* τον πισω να κινηθει με ιση η λιγοτερη ταχυτητα απο τη στιγμη που καποιος που ειναι σε αλλη λωριδα και πιο μπροστα γνωστοποιει οτι θα προσπερασει εναν τριτο.*Για να βρειτε τον ΚΟΚ, ψαξτε στο http://www.ydt.gr/main/Home.jsp και μετα καπου αριστερα ενα κλικ στη ΤΡΟΧΑΙΑ και ...ε γραμματα ξερετε .
Ενα tip
Δεν καταλαβες τι εγραψα.
Ο ΚΟΚ υποχρεωνει να κραταμε σταθερη την ταχυτητα μας -οχι ιση με καποιον- * οταν αντηληφθουμε οτι καποιο οχημα μας προσπερνα -δηλ. να χει βγαλει φλας που να υποδεικνυεει την προθεση του να μπει μπροστα μας, ουτος ωστε να τον διευκωλυνουμε και να αποφυγουμε ενα τροχαιο.Αλεκουτσο (το επιτρεπεις ετσι;) πηγα στη σελιδα 97 οπου τα γραπτα του manosk,τα δικα σου και του kouk μου εδωσαν την εικονα που περιγραφω και οχι αυτη που λες εδω*. Διαβαζοντας απο εκει μεχρι τα τωρινα δεν γραφτηκε κατι αλλο που να διαφοροποιεισει την αρχικη μου εικονα.
Οκ δεν θα μεινουμε εδω,παμε παρακατω. -
Wagner, αυτό που λέμε τόση ώρα είναι οτι πήρατε έναν νόμο και τον προσαρμόσατε στα μέτρα σας, βαφτίζοντας την αλλαγή λωρίδας ως προσπέρασμα. Θέλετε να το καταλάβετε αυτό ή ου?
Όσο για το σχόλιό σου περί σαξόραλλου, τα ίδια πάνω-κάτω λένε και οι 'σαξοραλλάκηδες' για τους οδηγούς 'Μερσεντέ' και την υπεροψία τους.
Θα μπορούσες κάποια στιγμή να σταματήσεις τις γενικεύσεις? Προσβάλλουν να ξέρεις...
-
Ωραια, αφου το προσαρμοσαμε στα μετρα μας και δεν καταλαβαινουμε εμεις αυτα που διαβαζουμε, ρωταω εγω:
Θελω να αλλαξω λωριδα. εκει που θελω να μπω, εχει ενα αρκουντως μεγαλο κενο. Βγαζω φλας και ξεκιναω να αλλαζω λωριδα. Ο πιο πισω στην λωριδα που θελω να μπω, ο οποιος μεχρι εκεινη την στιγμη πηγαινε με την ιδια ταχυτητα και ουδεμια προθεση ειχε να κανει κατι διαφορετικο, παταει γκαζι με σκοπο να κλεισει το κενο και να μην με αφησει να αλλαξω λωριδα. Θεωρειτε οτι ο ΚΟΚ θελει να εχει ως νομιμη αυτη την ενεργεια?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ωραια, αφου το προσαρμοσαμε στα μετρα μας και δεν καταλαβαινουμε εμεις αυτα που διαβαζουμε, ρωταω εγω:Θελω να αλλαξω λωριδα. εκει που θελω να μπω, εχει ενα αρκουντως μεγαλο κενο. Βγαζω φλας και ξεκιναω να αλλαζω λωριδα. Ο πιο πισω στην λωριδα που θελω να μπω, ο οποιος μεχρι εκεινη την στιγμη πηγαινε με την ιδια ταχυτητα και ουδεμια προθεση ειχε να κανει κατι διαφορετικο, παταει γκαζι με σκοπο να κλεισει το κενο και να μην με αφησει να αλλαξω λωριδα. Θεωρειτε οτι ο ΚΟΚ θελει να εχει ως νομιμη αυτη την ενεργεια?
Διαβάζοντας τον ΚΟΚ η ενέργεια είναι νόμιμη.
Βέβαια ο άνθρωπος είναι κομπλεξικός και βλάκας.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ρε Αλεξ, να στο πω αλλιώς?Ας υποθέσουμε ότι εσυ έχεις δίκιο και ολοι οι υπόλοιποι κάνουν λάθος!
Είναι δυνατον και έχουν καταλάβει όλοι τον ΚΟΚ λάθος? Και αν είναι έτσι. Εσυ τι θα κάνεις? Σταυροφορία για να τον καταλάβουν? Η θα πηγαίνεις από διακστήριο σε δικαστήριο προσπαθώντας να αποδείξεις κάτι που κανείς δεν δέχεται!!!
Επειδη καποιος δεν καταλαβαινει ποιο ειναι το σωστο και ποιο οχι, υπαρχουν ιδρυματα που μπορουν να τον φιλοξενησουν.
Εγω δεν ειμαι αρμοδιος για να τον συναιτησω.
Απλα θα συνεχησω να εφαρμοζω τον ΚΟΚ οπως τον αντιλαμβανωμαι εγω.
απλα πραγματα -
λοιπον διαβαζοντας ΟΛΟ το ΚΟΚ ο ανθρωπος ειναι παρανομος ΓΙΑΤΙ δεν κινειται με τροπο αναλογο ωστε να μην θετει σε κινδυνο εαυτο επιβατες πεζους και αλλα οχηματα με τα των επιβατων τους.
παρακαλω τα σχολια (αν εχετε μονο πανω σε αυτο που εγραψα εγω) να ειναι σχετικα με το παραπανω (δηλαδη τι υποχρεουτε να κανει ο οδηγος του αυτοκινητου που κινειται αριστερα)
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Wagner, αυτό που λέμε τόση ώρα είναι οτι πήρατε έναν νόμο και τον προσαρμόσατε στα μέτρα σας, βαφτίζοντας την αλλαγή λωρίδας ως προσπέρασμα. Θέλετε να το καταλάβετε αυτό ή ου?Εχω χασει την μπαλα σχετικα με το για ποιο θεμα συζηταμα.
Οπως το αντιλλαμβανωμαι εγω, για να αλλαξω λωριδα συμαινει οτι θελω να προσπερασω καποιον. Οταν καποιος επιταχυνει για να με κλεισει επιτιδες ειναι επικυνδηνος.Όσο για το σχόλιό σου περί σαξόραλλου, τα ίδια πάνω-κάτω λένε και οι 'σαξοραλλάκηδες' για τους οδηγούς 'Μερσεντέ' και την υπεροψία τους.
**Η γενηκευση ηταν της μορφης 'Ολα τα καγουρια εχουν σαξοραλλα' και οχι της μορφης 'Οποιος εχει σαξοραλλο ειναι καγκουρι'
Το αλλο με την υπεροψια των οδηγων 'Μερσεντε'....
Χιλια δικια....
Μου σπανε και μενα τα νευρα τα ζωα με τα Μερτσεντε που πιανουν 2 λωριδες και πανε με 80....
**Θα μπορούσες κάποια στιγμή να σταματήσεις τις γενικεύσεις? Προσβάλλουν να ξέρεις...
**Την Γαλλικη σχολη την συμπαθω και δεν ειπα οτι ειπα για να προσβαλω καποιον με Σαξο η Ραλλακι αλλα για να τονηζω οτι τα καϊμενα τα γαλλακια καταλληγουν σε χερια Αυστραλων **
-
Οι νόμοι αναφέρονται γενικά σε ένα αδίκημα και μετά προσπαθούν να καλύψουν ειδικά κάθε πιθανή περίπωση. Αν απομονώνει ο καθένας το κομμάτι που τον βολεύει τότε ΟΚ ας εφαρμόζει ο καθένας το νόμο κατ’ εκτίμηση (αλλά θα χρειαστεί καλό δικηγόρο)..
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Ενα tip
Δεν καταλαβες τι εγραψα.
Ο ΚΟΚ υποχρεωνει να κραταμε σταθερη την ταχυτητα μας -οχι ιση με καποιον- * οταν αντηληφθουμε οτι καποιο οχημα μας προσπερνα -δηλ. να χει βγαλει φλας που να υποδεικνυεει την προθεση του να μπει μπροστα μας, ουτος ωστε να τον διευκωλυνουμε και να αποφυγουμε ενα τροχαιο.Αλεκουτσο (το επιτρεπεις ετσι;) πηγα στη σελιδα 97 οπου τα γραπτα του manosk,τα δικα σου και του kouk μου εδωσαν την εικονα που περιγραφω και οχι αυτη που λες εδω*. Διαβαζοντας απο εκει μεχρι τα τωρινα δεν γραφτηκε κατι αλλο που να διαφοροποιεισει την αρχικη μου εικονα.
Οκ δεν θα μεινουμε εδω,παμε παρακατω.Αλεκουτσο;;;;
Βασικα προτιμω το Αλεξ/Αλεξανδρος η το Wag, αλλα μια εξαιρεση την κανουμε:)
Αλεκουτσος λοιπον.Στο θεμα που προεκυψε με την 'σφινα-αλλαγη λωριδας-προσπεραση' εχει ξεφυγει η μπαλα. Ειναι ποιο ευκολο να αποδειξεις στο δικαστηριο οτι αλλαξες λωριδα απ οτι να αποδειξει οκαποιος οτι εκανες σφινα.
Φλας εβγαλα; Εβγαλα...Αρα τι σφινες και ταναλιες μου λες; Προσπερασα τον μπροστινο μου και μ εκλεισες επιτιδες.Θα τα πουμε στη ταβερνα
-
Το κουρασατε το θεμα με την αλλαγη λωριδας. Ο kacey λεει το πολυ απλο που συμβαινει καθημερινα στους Ελληνικους δρομους με πολλους μηχανακηδες. Εισαι στη λωρια σου θελεις να αλλαξεις λωριδα , βλεπεις απο τον καθρεφτη σου το μηχανακι 20+ μ και μολις βγαλεις φλας το μνι σε βλεπει και επιταχυνει πολυ. Το δικιο σου δυσκολα θα το βρεις στο δικαστηριο και ας λεει οτι θελει ο ΚΟΚ , αλλα αυτος παραμενει ΜΝΙ!!! (Αν εισαι αρκετα θερμοκεφαλος , δεν σε νοιαζει το αμαξι σου και θες να πεσεις στο επιπεδο του , προσπερασε τον παρακατω και πατα αποτομα φρενο μπροστα του. Και τον Γ*ΜΑΣ και εχεις τον νομο μαζι σου. Δεν θα εκανα ποτε κατι τετοιο , αλλα πολλες φορες θα ηθελα να το κανω...)
Το θεμα με τα μηχανακια ειναι απλο , οταν θα φορανε ολοι κρανη , οταν θα εχουν ολοι φαναρια και φλας μπρος-πισω που λειτουργουν , οταν θα τηρουν τα σηματα , τις προταιρεοτητες και το ρευμα κυκλοφοριας , οταν θα εχουν τις πινακιδες τους σε εμφανες σημειο και οχι κατω απο τον πισω λασπωτηρα/φτερο (πως λεγεται) τοτε ναι θα εχουν δικαιωμα να κλαιγονται...
Αυτο ομως που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως βαζουν τον εγωισμο τους πανω απ'ολα (ασχετα με το αν εχουν δικιο ή οχι ) αφου στην κακη στιγμη αυτοι θα την πληρωσουν ασχημα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ωραια, αφου το προσαρμοσαμε στα μετρα μας και δεν καταλαβαινουμε εμεις αυτα που διαβαζουμε, ρωταω εγω:Θελω να αλλαξω λωριδα. εκει που θελω να μπω, εχει ενα αρκουντως μεγαλο κενο. Βγαζω φλας και ξεκιναω να αλλαζω λωριδα. Ο πιο πισω στην λωριδα που θελω να μπω, ο οποιος μεχρι εκεινη την στιγμη πηγαινε με την ιδια ταχυτητα και ουδεμια προθεση ειχε να κανει κατι διαφορετικο, παταει γκαζι με σκοπο να κλεισει το κενο και να μην με αφησει να αλλαξω λωριδα. Θεωρειτε οτι ο ΚΟΚ θελει να εχει ως νομιμη αυτη την ενεργεια?
Οχι γιατι οφειλε να διατιρησει αμεταβλητη την ταχυτητα του, ουτος ωστε να διευκολυνει αυτον που ειχε προθεση να κανει προσπεραση.
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#7]