-
Αγαπητέ φίλε magan,
Ειλικρεινά δεν μπορώ να καταλάβω το υφάκι σου.Βρέθηκαν καποιοι ανθρωποι να σου πουν την γνωμη τους που στο κατω κατω δεν ήταν και υποχρεωμένοι και εσυ τους αποπαίρνεις.Αν εχεις προβλημα με την Renault πήγαινε να βρίσεις αυτούς και οχι τους ανθρώπους που προσπαθούν να σου συμπαρασταθούν.
Αλλα εσυ μαλλον θελεις να ακούσεις το εξής:
@#$#$% Η RENAULT ΚΑΙ Ο @#$$%% ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΙΚΟ EVAPORATOR.
Ενταξει τώρα?Ηρέμησες?
Υ.Γ.Μαλλον εχεις παρεξηγησει την ύπαρξη των forum
-
Ο χρήστης magan έγραψε:
:evil:
Παιδες για σαςΕχω ενα Μεγκαν (Δεκ 2000) και μου εχει χαλασει το μοτερακι που γυρναει το κλαπετο του αιρκοντισιον, για να κανει αλλαγη στον εισερχομενο αερα (ανακυκλωση η φρεσκος απο εξω).
Αυτο το μοτερακι εχει χαλασει και σε αλλους οπως μαθαινω, οπως και σε εναν φιλαρακο. Η δε αξια του ανταλλακτικου ειναι μηδαμινη. Η αντιπροσωπεια ομως οχι μονο δεν το αναγνωριζει ως δικη της ευθυνη αλλα ζηταει και 1500 ευρω για αντικατασταση (δηλαδη 500.000 δρχ).
ΠΑΡΑΚΑΛΩ (ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ...) !!!!!!!!
Μοτέρ ανακύκλωσης A/C για Megane (1998+): κωδικός Valeo: 698277, θα το βρεις το πολύ 160 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ.
Δεν υπάρχει θέμα σχολιασμού, η αγορά είναι ελεύθερη. Αν ζητάνε τόσα, πρόβλημά τους, μπορείς να το αγοράσεις οπουδήποτε αλλού.
Καλα τα λες αλλα το μεγκαν το αγορασα απο την ρενο οχι απο καροτσακι εξ αλλου ποιος θα το περασει?
Όπως έχουμε ξαναγράψει σε αντίστοιχο θέμα, οποιοδήποτε έξουσιοδοτημένο συνεργείο είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να στο τοποθετήσει, όπως επίσης είναι υποχρεωμένο να τοποθετήσει το ανταλλακτικό που θα πας εσύ, γιατί αυτό θες να βάλεις (αρκεί φυσικά να ταιριάζει)
Οτι το αγόρασες από τη Renault, δεν σημαίνει ότι θα βάζεις και ανταλλακτικά Renault, αφού δεν υπάρχουν, πέρα από μέρη του κινητήρα
Επειδή εδώ αναγράφονται ανακρίβειες θέλω να πω ότι επειδή αυτή είναι η δουλειά μου τα πράγματα έχουν ως εξής.
Στην συγκεκριμένη βλάβη αλλάζει όλο το εβαπορέιτορ και όχι μόνο το μοτεράκι του κλαπέτου, για αυτό είναι και ακριβό.
Αν το αυτοκίνητο έχει πρώτης κυκλοφορία τον 12/2000 όπως λες δικαιούσε μέχρι τον 12/2003 συμετοχή της RENAULT με κάποιο ποσοστό βέβαια στην βλάβη.Να το απαιτήσεις είναι δικαιωμά σου και είναι επίσημο αυτό που σου λέεω, δεν είναι 'ραδιο αρβύλα'
Σε περίπτωση που διαλέξεις να πάρεις το ανταλλάκτικό από το εμπόριο και πάλι το δίκτυο της RENAULT μπορεί να στο τοποθετήσει, με δική σου ευθύνη όμως.
Αν θέλεις και άλλες πληροφορίες στείλε μου PMΣ ευχαριστω πολυ αλλα δεν ζητησα απο κανεναν πληροφοριες για το τι πρεπει να κανω
εγω ζητησα να σχολιασετε αν ειναι σωστη η πολιτικη της εταιρειας την στιγμη που πολοι πελατες τις εχουν το ιδιο προβλημα
κανα σχολιο...?
αυτο που ζητησα
Και εγώ σου είπα ότι καλύπτεσαι μέχρι τα τρία χρόνια μερικώς και δεν το ξέρεις!
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Επίσης, τίποτα πιο ανακριβές από το ότι η RENAULT και η κάθε εταιρεία διαθέτουν μόνο ανταλλακτικά για τα μηχανικά μέρη.Η κάθε εταιρεία διαθέτει τα πάντα και για οποιοδήποτε μοντέλο.Ακόμη και την πιο απλή βίδα που μπορείς να βρεις και στο εμπόριο.Δεν αντιλέγει κανείς σε αυτό. Μόνο που οι συμπλέκτες για παράδειγμα ΔΕΝ είναι Renault!. Τη συγκεκριμένη εταιρεία την προμηθεύει η Valeo, όπως και πολλά άλλα ανταλλακτικά της Renault (Το κουτί όμως γράφει Renault ) και προσφατα της... Nissan. Για όσους έχουν αμφιβολίες, ας κοιτάξουν τι γράφει το κλειδί του νέου Micra.
Οι αντιπροσωπείες διαθέτουν όλα τα ανταλλακτικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι και δικά τους.
Επίσης η κάθε αντιπροσωπεία έχει την πολιτική της. Αλλη χρεώνει πανάκριβα τα ανταλλακτικά, άλλη θέλει να βγάζει πολλά από το αυτοκίνητο και το χρεώνει περισσότερο, άλλη δίνει Χ χρόνια εγγύηση κ.ο.κ.
Γενικά καλύτερη πολιτική έχουν οι εταιρείες με κατάληξη -Hellas, παρά ο κάθε ιδιώτης αντιπρόσωπος (που συνήθως είναι οικογένειες που έχουν στην κατοχή τους παραπάνω από μία αντιπροσωπείες)
Από τη στιγμή που επιλέγεις ένα αυτοκίνητο, συμβιβάζεσαι και με τις ιδιοτροπίες της κάθε αντιπροσωπείας. Αν επιλέξεις π.χ. Mercedes, περιμένεις να χει και φθηνή συντήρηση;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Επίσης, τίποτα πιο ανακριβές από το ότι η RENAULT και η κάθε εταιρεία διαθέτουν μόνο ανταλλακτικά για τα μηχανικά μέρη.Η κάθε εταιρεία διαθέτει τα πάντα και για οποιοδήποτε μοντέλο.Ακόμη και την πιο απλή βίδα που μπορείς να βρεις και στο εμπόριο.
Δεν αντιλέγει κανείς σε αυτό. Μόνο που οι συμπλέκτες για παράδειγμα ΔΕΝ είναι Renault!. Τη συγκεκριμένη εταιρεία την προμηθεύει η Valeo, όπως και πολλά άλλα ανταλλακτικά της Renault (Το κουτί όμως γράφει Renault ) και προσφατα της... Nissan. Για όσους έχουν αμφιβολίες, ας κοιτάξουν τι γράφει το κλειδί του νέου Micra.
Οι αντιπροσωπείες διαθέτουν όλα τα ανταλλακτικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι και δικά τους.
Επίσης η κάθε αντιπροσωπεία έχει την πολιτική της. Αλλη χρεώνει πανάκριβα τα ανταλλακτικά, άλλη θέλει να βγάζει πολλά από το αυτοκίνητο και το χρεώνει περισσότερο, άλλη δίνει Χ χρόνια εγγύηση κ.ο.κ.
Γενικά καλύτερη πολιτική έχουν οι εταιρείες με κατάληξη -Hellas, παρά ο κάθε ιδιώτης αντιπρόσωπος (που συνήθως είναι οικογένειες που έχουν στην κατοχή τους παραπάνω από μία αντιπροσωπείες)
Από τη στιγμή που επιλέγεις ένα αυτοκίνητο, συμβιβάζεσαι και με τις ιδιοτροπίες της κάθε αντιπροσωπείας. Αν επιλέξεις π.χ. Mercedes, περιμένεις να χει και φθηνή συντήρηση;
Όλοι έτσι δουλεύουν με εξωτερικούς προμηθευτές.Ακόμη και πάνω στο πλαίσιο και στην μηχανή και στην μετάδοση υπάρχουν αν ξέρει και προσέξει κάποιος κωδικοί από άλλους προμηθευτές.Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό.Δεν μπορείς να βρεις τα πάντα στο εμπόριο.Τα αναλώσιμα σίγουρα τα βρίσκεις.Τα άλλα δύσκολα.
Η Mercedes τουλάχιστον μέχρι πρότινος δεν είχε ιδιέτερα ψηλή τιμή ανταλλακτικών, ανάλογα με το ονομά της.Να δεις τιμές σε κάτι Γιαπωνέζικα να σου φύγει το κεφάλι
-
Kαι να ταν μονο η Ρενο???Εγω εχω το Σαξο το vts το οποιο εδω και 2 χρονια μου εχει χαλασει το μαραφετι που δουλευει η ανακυκλωση!Δηλ ανακυκλωσ καπουτ!Μου χαλασε στον 2ο χρονο αφου εληξε η εγγυηση του ενος ετους.Ρωταω την Σιτροεν και μου λεει 65 χιλιαρικα!!!!Το αφησα και δουλευω το a/c χωρις ανακυκλωση!Απο οτι εμαθα ολα σχεδον τα Σαξο εχουν το ιδιο προβλημα σε σχετικο φορουμ που ημουν.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Kαι να ταν μονο η Ρενο???Εγω εχω το Σαξο το vts το οποιο εδω και 2 χρονια μου εχει χαλασει το μαραφετι που δουλευει η ανακυκλωση!Δηλ ανακυκλωσ καπουτ!Μου χαλασε στον 2ο χρονο αφου εληξε η εγγυηση του ενος ετους.Ρωταω την Σιτροεν και μου λεει 65 χιλιαρικα!!!!Το αφησα και δουλευω το a/c χωρις ανακυκλωση!Απο οτι εμαθα ολα σχεδον τα Σαξο εχουν το ιδιο προβλημα σε σχετικο φορουμ που ημουν.Η λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης έναντι κάποιου ποσού.
Για παράδειγμα η RENAULT (και εννοώ το εργοστάσιο και όχι την ελληνική αντιπροσωπία) προσφέρει επέκταση της αρχικής δίχρονης εγγύησης έναντι κάποιου ποσού το οποίο προκαταβάλλεται με την αγορά του αυτοκινήτου.Ο αγοραστής πληρώνει πχ 800 ευρώ και έχει εργοστασιακή εγγύηση Renault που ισχύει για 5 χρόνια ή για 100000 χλμ.Η Ρενώ στέλνει στον αγοραστή μια κάρτα σαν πιστωτική με τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου που καλύπτεται απο την εγγύηση και με την επίδειξη της οποίας κάθε επίσημο συνεργείο Renault στην Ευρώπη (και παντού φαντάζομαι) υποχρεούται να επισκευάσει το αυτοκίνητο στα πλαίσια της εγγύησης που επεκτείνεται έως και 5 χρόνια . -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Kαι να ταν μονο η Ρενο???Εγω εχω το Σαξο το vts το οποιο εδω και 2 χρονια μου εχει χαλασει το μαραφετι που δουλευει η ανακυκλωση!Δηλ ανακυκλωσ καπουτ!Μου χαλασε στον 2ο χρονο αφου εληξε η εγγυηση του ενος ετους.Ρωταω την Σιτροεν και μου λεει 65 χιλιαρικα!!!!Το αφησα και δουλευω το a/c χωρις ανακυκλωση!Απο οτι εμαθα ολα σχεδον τα Σαξο εχουν το ιδιο προβλημα σε σχετικο φορουμ που ημουν.
Η λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης έναντι κάποιου ποσού.
Για παράδειγμα η RENAULT (και εννοώ το εργοστάσιο και όχι την ελληνική αντιπροσωπία) προσφέρει επέκταση της αρχικής δίχρονης εγγύησης έναντι κάποιου ποσού το οποίο προκαταβάλλεται με την αγορά του αυτοκινήτου.Ο αγοραστής πληρώνει πχ 800 ευρώ και έχει εργοστασιακή εγγύηση Renault που ισχύει για 5 χρόνια ή για 100000 χλμ.Η Ρενώ στέλνει στον αγοραστή μια κάρτα σαν πιστωτική με τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου που καλύπτεται απο την εγγύηση και με την επίδειξη της οποίας κάθε επίσημο συνεργείο Renault στην Ευρώπη (και παντού φαντάζομαι) υποχρεούται να επισκευάσει το αυτοκίνητο στα πλαίσια της εγγύησης που επεκτείνεται έως και 5 χρόνια .Kαλοαυτο αλλα αντε πεστο στον αντιπροσωπο!Θα σε κοιταει σαν
Για αυτο το επομενο αυτοκινητο μου θα εχει σιγουρα 5 χρονια εγγυηση εστω κι αν χρειαζεται να αγορασω Hyundai..δεν παει αλλο με αυτην τη κοροιδια των εγγυησεων! -
Έχω ένα Renault Megane μοντέλο 2001 και ντρέπομαι να πω ότι ακόμα δεν έχω ασχοληθεί όσο πρέπει το το ραδιοCD. Έτσι θα ήθελα να ρωτήσω, όποιος ξέρει να μου πει, με ποιό τρόπο μπαίνουν οι μνήμες στο ραδιόφωνο και τι είναι όλα αυτά τα κουμπάκια στο τηλεχειριστήριο, εκτός βέβαια από τη ροδέλα και την ένταση.
-
Αν δεν το γραφει στο manual ειναι μαλλον χαλασμενο.Πήγαινε να στο αλλαξουν στην εγγυηση.
Αν δεν στο αλλαζουν κανε και φασαρια για την απαραδεκτη κατασταση των αντιπροσωπιων που πουλανε αμαξια με χαλασμενα Radio CD
-
Ο χρήστης pugsang έγραψε:
Αν δεν το γραφει στο manual ειναι μαλλον χαλασμενο.Πήγαινε να στο αλλαξουν στην εγγυηση.Αν δεν στο αλλαζουν κανε και φασαρια για την απαραδεκτη κατασταση των αντιπροσωπιων που πουλανε αμαξια με χαλασμενα Radio CD
Σιγά ρε παιδιά ο άνθρωπος ζητάει να μάθει πώς μπαίνουν οι μνήμες στο ραδιοCD δεν είπε οτι δεν παίζει CDs ή οτι έχει κάποιο πρόβλημα και οτι έχει προσπαθήσει και δεν του τις κρατάει.
Έιπαμε οτι οι αντιπροσωπίες βγάζουν απ'τη μίγα ξύγκι αλλα όχι και να το παρακάνουμε, την όποια αμέλεια ή άγνοια του χρήστη να προσπαθούμε να την χρεώσουμε στην αντιπροσωπία.
Έλεος!!!! , είσαι πολύ επιθετικός ρε αδερφέ μου απέναντι στις αντιπροσωπίες.
Φιλικά
Φίλιππος -
Η πιο σωστη λυση για τετοια μικροπραγματα ειναι το manual. Αλλα επειδη ξερω τωρα εγω οτι εσυ βαριεσαι (που να ψαχνω ρε εδερφε μου) , θα σου πω ειναι πολυ απλο. διαλεγεις το σταθμο που θες και πατας ενα απο τα κουμπακια απο το 1 μεχρι το 6 για περιπου 2-3' και ο σταθμος αποθηκευεται. Στο manual παντως, απειδη το διαβασα, ειδα αρκετα ενδιαφεροντα πραγματα για το αυτοκινητο οπως οτι με σβηστο τον κινητηρα οι μπροστινοι τροχοι πρεπει να ειναι σε ευθεια διοτι υπαρχει κινδυνος βλαβης του υδραυλικου συστηματος.
-
Ο χρήστης microchip έγραψε:
Έχω ένα Renault Megane μοντέλο 2001 και ντρέπομαι να πω ότι ακόμα δεν έχω ασχοληθεί όσο πρέπει το το ραδιοCD. Έτσι θα ήθελα να ρωτήσω, όποιος ξέρει να μου πει, με ποιό τρόπο μπαίνουν οι μνήμες στο ραδιόφωνο και τι είναι όλα αυτά τα κουμπάκια στο τηλεχειριστήριο, εκτός βέβαια από τη ροδέλα και την ένταση.Ξέρω να σου πω αλλά σίγουρα θα σε μπερδέψω.Πηγαινε να στι δείξουν σε μια αντιπροσωπεία.Μην σε φοβίζει, δεν είναι δύσκολο.
-
Ευχαριστώ πολύ μάγκες μου. Εγώ είπα πως δεν μπορούσα να βρω πως μπαίνουν οι μνήμες και όχι ότι δεν παίζει το CD. Τώρα κάπου έχω χάσει το manual και δεν μπορώ να το βρω.και έχει πολλά το ραδιοcd μέσα.Καλά καλά δεν ξέρω πως να αλλάζω από FM σε AM που λέει ο λόγος. Και επίσης κάτι κουμπάκια πάνω στο τηλεχειρηστήριο στο τιμόνι ούτε που έχω καταλάβει τι είναι. Ξέρει κανείς να μου πει;Μια βοήθεια ρε παιδια!!!!
-
Γιατι δεν πας στην αντιπροσωπεια που το αγορασες να παρεις ενα αλλο μανουαλ?Εγω στην Σιτροεν που το 'επλυνα' κανονικα με νερακι πηγα και μου εδωσαν αλλο FREE!
Kανε μια προσπαθεια... -
Ευχαριστώ πολύ μάγκες μου. Εγώ είπα πως δεν μπορούσα να βρω πως μπαίνουν οι μνήμες και όχι ότι δεν παίζει το CD. Τώρα κάπου έχω χάσει το manual και δεν μπορώ να το βρω.και έχει πολλά το ραδιοcd μέσα.Καλά καλά δεν ξέρω πως να αλλάζω από FM σε AM που λέει ο λόγος. Και επίσης κάτι κουμπάκια πάνω στο τηλεχειρηστήριο στο τιμόνι ούτε που έχω καταλάβει τι είναι. Ξέρει κανείς να μου πει;Μια βοήθεια ρε παιδια!!!!αν ειναι με κασετα το ραδιο πιανειs τον στθμο που θες και πατας παρατεταμενα το νουμερο της μνημης που θελεις
Thats all
-
Μάλλον θα πάω στην αντιπροσωπεία όταν βρω χρόνο. Να ρωτήσω και κάτι άλλο... Από την εμπειρία που έχω από άλλα αυτοκίνητα φίλων που έχω οδηγήσει για λίγο χρονικό διάστημα, για παράδειγμα μια alfa 146 1.6, έναGolf 1.4 και ένα Focus 1.6 έχω παρατηρήσει ότι το Megane 1.4 που έχω μοντέλο 2001 χάνει λίγο σε φρένα σε σχέση με τα άλλα. Σε απόσταση φρεναρίσματος αλλά και σε αίσθηση. Ήξερα ότι η Renault είχε κάποια μικροπροβληματάκια με τα φρένα, αλλά πίστευα πως θα τα είχε διορθώσει με τη χρήση του Α.B.S. και του AFU που χρησημοποιεί στο Megane αλλά και στα άλλα μοντέλα της. Έχει κανείς γνώμη επί του θέματος; Το έχουν παρατηρήσει και άλλοι η είναι η ιδέα μου;
-
Μάλλον θα πάω στην αντιπροσωπεία όταν βρω χρόνο. Να ρωτήσω και κάτι άλλο... Από την εμπειρία που έχω από άλλα αυτοκίνητα φίλων που έχω οδηγήσει για λίγο χρονικό διάστημα, για παράδειγμα μια alfa 146 1.6, έναGolf 1.4 και ένα Focus 1.6 έχω παρατηρήσει ότι το Megane 1.4 που έχω μοντέλο 2001 χάνει λίγο σε φρένα σε σχέση με τα άλλα. Σε απόσταση φρεναρίσματος αλλά και σε αίσθηση. Ήξερα ότι η Renault είχε κάποια μικροπροβληματάκια με τα φρένα, αλλά πίστευα πως θα τα είχε διορθώσει με τη χρήση του Α.B.S. και του AFU που χρησημοποιεί στο Megane αλλά και στα άλλα μοντέλα της. Έχει κανείς γνώμη επί του θέματος; Το έχουν παρατηρήσει και άλλοι η είναι η ιδέα μου;Στο LAGUNA τα φρενα ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ! (σε σχεση με του ASTRA πχ)
Βασιλης
-
Egw pantws eimai arketa eyxaristhmenos apo ta frena tou clio.....
Einai arketa dynata kai exoun kalh ais8hsh....Na eixe pisw kai diskofrena kai 8a htan teleia...
Pantws einai epishs logiko h alfa na exei kalytera frena logw perissoterwn kybikwn,barous,alogwn..... -
Κι εγώ πιστεύω πως με δίσκους πίσω θα ήταν τέλεια!! Ξέρεις αν μπορώ να βάλω τώρα ή να μεγαλώσω τη διάμετρο στους μπροστινούς;
-
Λοιπον... και αρχιζω:
Εχω ενα megane coupe 1.6 16v Β2002 σχεδόν μαμα.Α) το προβλημα με το aircondition που αναφερθηκε πιο πάνω δεν ειναι ούτε καν άξιο σχολιασμού καθότι εμένα μου φτιαξανε ακριβως το ιδιο προβλημα με την εγγύηση. Μου είπαν μάλιστα οτι ειναι γνωστο σαν προβλημα και μου ειπαν οτι το καλυπτει η εγγυηση χωρις να μου πουν το παραμικρο να πληρώσω. Μιλαω για τη ΝΟΡΕΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ.
Β) οσον αφορά το radio cd ρε φίλε μην νομίζεις οτι κάνει και καφε. Δυο τρεις απλες λειτουργείεσς εχει... Πήγαινε σε μια αντιπροσωπεία και θα σου δώσουν ένα καινουριο manual.
Τωρα περιληπτικα πάνω στο δορυφόρο είναι η ροδέλα αυτη που γυριζει τους σταθμούς, η αυξομείωση έντασης, από την κάτω πλευρά είναι το κουμπι για το cd changer και από πάνω ο επιλογεας για fm και am.Αυτά και εν πάσει περιπτωσει δεν καταλαβαίνω την τόση επιθετικότητα του φίλου που άνοιξε αυτό το topic σε άτομα που προσπαθουσαν να τον βοηθήσουν....
Ευχαριστω...
Megane