-
Στο δρομο η διαφορα ειναι ΠΟΛΥ μεγαλυτερη ειδικα σε γλιστερο οδωστρωμα,ειχα την τυχη πριν απο το clio να ειχα εαν cooper S works και απλα σου λεω (και το mini σιγουρα στριβει καλυτερα απο το OPC) οτι η διαφορα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ, δεν ειναι τυχαιο οτι το μονο αυτοκινητο που σε πολλα reviews κοντραρεται στα ισα κοστιζει τα ιδια χρηματα με το clio, σε αυτον τον κοσμο οτι πληρωνεισ περνεις και αυτο δεν ειναι αλλο απο το mini S με τα 175, το οποιο ειναι απλα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. Το corsa κατα τη γνωμη μου υα επρεπε να συγκρινεται με colt CZT η με SEAT IBIZA μιας και τιμολογιακα και απο πλευρας φιλοσοφιας ειναι πιο κοντα σε αυτα.
-
Ο χρήστης newtek έγραψε:
Στο δρομο η διαφορα ειναι ΠΟΛΥ μεγαλυτερη ειδικα σε γλιστερο οδωστρωμα,ειχα την τυχη πριν απο το clio να ειχα εαν cooper S works και απλα σου λεω (και το mini σιγουρα στριβει καλυτερα απο το OPC) οτι η διαφορα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ, δεν ειναι τυχαιο οτι το μονο αυτοκινητο που σε πολλα reviews κοντραρεται στα ισα κοστιζει τα ιδια χρηματα με το clio, σε αυτον τον κοσμο οτι πληρωνεισ περνεις και αυτο δεν ειναι αλλο απο το mini S με τα 175, το οποιο ειναι απλα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. Το corsa κατα τη γνωμη μου υα επρεπε να συγκρινεται με colt CZT η με SEAT IBIZA μιας και τιμολογιακα και απο πλευρας φιλοσοφιας ειναι πιο κοντα σε αυτα.Η διαφορά στην τιμή είναι στην Ελλάδα! Στη Γερμανία όπως και στη Βρετανία η διαφορά τους είναι +/- 1500 ευρώ και πολλά λέω!αλλα εγω δε μίλησα για κανένα mini
-
22500 το clio στη Γερμανια κ 22700 το opc...Εκει δεν παιρνεις ο,τι πληρωνεις;;;Οπως κ να΄χει το corsa opc εκ των πραγματων δεν ανηκει στην κατηγορια των czt κ fr αλλα σ'αυτη των rc,rs,cooper s,cupra κ νομιζω οτι τα παει πολυ καλα απο καθε αποψη...Κ σε πωλησεις θα τα παει ακομα καλυτερα...
-
Ο χρήστης Corsa OPC έγραψε:
5ον. Σε άλλον οδηγό απευθύνεται το OPC και σε άλλο το 197!Πες τα Χρυσόστομε!
-
Φυσικα το OPC boy racers car !!
-
Ο χρήστης Corsadi έγραψε:
22500 το clio στη ΓερμανιαΑυτα ειναι
(να ειναι πολιτική που εφαρμόζει η ρενώ λόγω τεραστιας αγορας και της προτίμησης των Γερμανων σε γερμανικα αυτοκίνητα,οπότε ριχνει την τιμη πολύ για να αρπάξει τον πελάτη, η ειναι ελληνικο προνόμιο η τιμή του Κλιό; )
-
Ο χρήστης newtek έγραψε:
Φυσικα το OPC boy racers car !!Τελεύταιο post αναφορικά με τον newtek... Αφου δε σου αρέσει το OPC γιατι ξημεροβραδιάζεσαι στο σχετικό thread? Κανονικά θα 'έπρεπε ούτε να μπεις στον κόπο να πεις τη γνωμή σου. Ok, την ακούσαμε, σεβαστή, αλλά εντάξει, μπες αμα θες σε thread για το clio και χώσε όσα θες...εμείς είμαστε OPCάκηδες όπως ίσως έχεις καταλάβεις....Πεσ΄τα λοιπόν σε άλλους που ίσως σε ακούσουν...αυτά...
χωρις παρεξήγηση....
φιλικά
Corsa OPC
-
Φιλε Corsa OPC,ο newtek εχει το δικαίωμα να γραφει σε όλα τα θρεντς,όπως και σε αυτο που εχει τίτλο OPC.
Δεν ειναι ενα θρεντ μόνο για 'OPCάκηδες' επειδη υπάρχει αυτο το όνομα στον τιτλο του.
-
[quote='HUNTER']Φιλε Corsa OPC,ο newtek εχει το δικαίωμα να γραφει σε όλα τα θρεντς,όπως και σε αυτο που εχει τίτλο OPC.
Δεν ειναι ενα θρεντ μόνο για 'OPCάκηδες' επειδη υπάρχει αυτο το όνομα στον τιτλο του. [/quote
Φίλε Ηunter...
Whatever, o καθένας μας γράφει και κρίνεται για αυτά! Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα, κουβέντα να γίνετε...αλλά να καταλήγουμε και κάπου... Πάντως το thread αποτελείται απο OPCάκηδες...απλά ορισμένοι δε μπορούν να το εκφράσουν...sorry για το offtopic...τελείωσα....
Παιδία, χωρις παρεξήγηση... -
Το οτι κρινω το OPC σημαινει οτι δεν ειναι καλο αυτοκινητο η οτι το clio ειναι τελειο ? Καθε αλλο, ισως το clio να εχει περισσοτερα μειονεκτηματα για τον καυημερινο οδηγο απο οτι το opc απλα δεν πρεπει να γραφονται ανακριβιες.
Για να τελειωνει και η συζητηση, στο test του sport auto στο μικρο hokenheim το clio εγραψε 1.20.02 ενω το corsa opc 1.21.5, 1.5 sec το γυρο παλι διαφορα! -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
(να ειναι πολιτική που εφαρμόζει η ρενώ λόγω τεραστιας αγορας και της προτίμησης των Γερμανων σε γερμανικα αυτοκίνητα,οπότε ριχνει την τιμη πολύ για να αρπάξει τον πελάτη, η ειναι ελληνικο προνόμιο η τιμή του Κλιό; )Eλληνικο προνομιο ειναι Αντρεα!Σε Γαλλια,Γερμανια,Αγγλια η τιμη του clio ειναι γυρω στα 23...
-
Ο χρήστης newtek έγραψε:
Για να τελειωνει και η συζητηση, στο test του sport auto στο μικρο hokenheim το clio εγραψε 1.20.02 ενω το corsa opc 1.21.5, 1.5 sec το γυρο παλι διαφορα!
To γνωρίζω, 1,3 sec! Κι εγω το είχα σαν επιλογή το clio και τα 3000
-
Ο χρήστης Corsadi έγραψε:
(να ειναι πολιτική που εφαρμόζει η ρενώ λόγω τεραστιας αγορας και της προτίμησης των Γερμανων σε γερμανικα αυτοκίνητα,οπότε ριχνει την τιμη πολύ για να αρπάξει τον πελάτη, η ειναι ελληνικο προνόμιο η τιμή του Κλιό; )
Eλληνικο προνομιο ειναι Αντρεα! Σε Γαλλια,Γερμανια,Αγγλια η τιμη του clio ειναι γυρω στα 23...
Στην Αγγλία το έβρισκες με 13.400 λίρες από internet dealers (π.χ. http://www.simpledeal.co.uk/) πριν μερικούς μήνες και πρόσφατα έπεσε στις 12.895 - τιμή που με σημερινή ισοτιμία είναι ελάχιστα πάνω από 19.000 Ευρώ. Κι αν σου περισσεύουν άλλες ~7600 λίρες (δηλ. με ~30.300 Ευρώ) μπορείς να παραγγείλεις αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=bPMlqy_gzLs
-
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
Σε λουκ παντως του Corsa ειναι αλλου!
Δεν ξερω ποσοι απο σας διαβασατε το συγκριτικο στους 4 τροχους με το clio rs...πανω κατω οι εντυπωσεις που αφησε το corsa ηταν αυτες που περιμεναμε...Εγω να σταθω σε μερικα σημεια με πρωτο τις επιδοσεις που ομολογω τις περιμενα λιγο καλυτερες,αλλα οι μετρησεις εγιναν με 41 βαθμους οποτε ειναι λογικο να ειναι λιγο πεσμενες!Επισης ο συντακτης λεει οτι το πισω μερος δε συμμετεχει ιδιαιτερα στο στριψιμο σε αντιθεση με οσα εχουμε διαβασει μεχρι τωρα στα αγγλικα δοκιμαστικα(καλα,δεν περιμενα να'ναι κ rallye αλλα λεμε τωρα).Το μπροστινο ομως εχει αρκετα καλη προσφυση!Εντυπωση μου εκαναν οι πολυ κοντες πρωτες 3 σχεσεις στο corsa παρα τον τουρμπο κινητηρα!
Μια ερωτηση...ξερει κανεις το βαρος που δινουν οι 4Τ αν ειναι αποβαρο ή με οδηγο μεσα;;;Ας το δοκιμάσει και κάποιος και με τις στάνταρ 17αρες και όχι με τις έξτρα των 18 .
Τα περιοδικά δοκιμάζουν ό,τι οι αντιπροσωπείες τους δίνουν. Η ελληνική το έδωσε με 18άρες. Και, το βάρος στους 4Τ μετριέται ΧΩΡΙΣ οδηγό, αλλά με όλα τα υγρά και ΠΛΗΡΕΣ ρεζερβουάρ βενζίνης.
Για όσους θεωρούν τις μετρήσεις στην πίστα πιο ενδιαφέρουσες από τις μετρήσεις στην ευθεία, περί τα +0.6' στο γύρο διάβασα πως ήταν η διαφορά του Corsa OPC από το Clio 197 στα Μέγαρα [με Continental Sport Contact και τα δύο]. Tο 197, το οποίο μερικούς μήνες πριν φαίρεται να είχε σταματήσει το χρονόμετρο στο 1:15.3' πάλι με τα CSC [και στο 1:14.2' με P-Zero Corsa], τώρα κατάφερε να πιάσει τον χρόνο που είχε κάνει μια 2ετία νωρίτερα ο πρόγονος του (το 182) γράφοντας 1:14.6'. Μια κουβέντα, βέβαια, το 'να πιάσει' μια και οι συνθήκες στην πίστα κάθε άλλο παρά σταθερές μένουν, ενώ και το πόσο οριακά οδηγήθηκε το αυτ/το σε κάθε περίπτωση κανείς δεν το ξέρει (πόσο θα έγραφε άραγε το Clio με τον Simone Jean-Joseph στο τιμόνι, ή το Corsa με τον Manuel Reuter?)...
Αυτά τα έχουμε ξαναπεί και έχεις δίκιο. Το σημαντικό είναι τα δύο αυτοκίνητα να οδηγηθούν από τον ΙΔΙΟ οδηγό, την ΙΔΙΑ μέρα, στην ΙΔΙΑ άσφαλτο και θερμοκρασία. Οι συγκεκριμένοι γύροι στα Μέγαρα με τα δύο αυτοκίνητα πληρούσαν αυτές τις προϋποθέσεις, με επιπλέον ΙΔΙΑ τα λάστιχα και έγιναν στις 8-8:30 το πρωί με το Corsa να ξεκινάει πρώτο, για να μην αδικηθεί από τη ζέστη.
5ον. Σε άλλον οδηγό απευθύνεται το OPC και σε άλλο το 197!
Πες τα Χρυσόστομε!
Φυσικά και απευθύνονται σε άλλον οδηγό. Αυτό είναι και το συμπέρασμα του συγκριτικού στους 4Τ.
-
και πως εγινε αυτο το 14.6 του κλιο?
μισο κατω δε γινεται ετσι ευκολα με ολοδιο αμαξι...
ειδικα μες στο κατακαλοκαιρο...ακομα και 8.30 το πρωι εχει τους 30 του...α. αλλος οδηγος?
β. ιδια μεν λαστιχα αλλα φρεσκα δε ?
γ. περισσοτερη εξοικιωση με το αμαξι? -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Óå ëïõê ðáíôùò ôïõ Corsa åéíáé áëëïõ!
....................................................................
..Ìéá åñùôçóç...îåñåé êáíåéò ôï âáñïò ðïõ äéíïõí ïé 4Ô áí åéíáé áðïâáñï Þ ìå ïäçãï ìåóá;;;Áò ôï äïêéìÜóåé êáé êÜðïéïò êáé ìå ôéò óôÜíôáñ 17áñåò êáé ü÷é ìå ôéò Ýîôñá ôùí 18 .
Ôá ðåñéïäéêÜ äïêéìÜæïõí ü,ôé ïé áíôéðñïóùðåßåò ôïõò äßíïõí. Ç åëëçíéêÞ ôï Ýäùóå ìå 18Üñåò. Êáé, ôï âÜñïò óôïõò 4Ô ìåôñéÝôáé ×ÙÑÉÓ ïäçãü, áëëÜ ìå üëá ôá õãñÜ êáé ÐËÇÑÅÓ ñåæåñâïõÜñ âåíæßíçò.
....ùñáßåò áíôéðñïóùðåßåò ..... óáò ôï äßíïõìå ìüíï ìå ôá Ýîôñá (üðùò êáé ìå ôï áðëü êüñóá ðïõ ôï äßíáíå ìå ôéò 17áñåò ãéá êÜðïéï äéÜóôçìá )Ýôóé þóôå ïôáí ôï ðÜñåéò áðëü íá óïõ Ýñ÷ïíôáé
åëðßæù íá ôï äïêéìÜóåôå êáé ìå 17áñåò ãéá íá äïýìå óõììåôï÷Ýò ïõñÜò êáé ãéáôß ü÷é êáé ôéìüíé .......ãéáôß êáé ç Ì3 å46 ìå åîñÜ 19áñåò ôçí äßíáíå áëëÜ ìå ôéò 18áñåò Ýäéíå 'ñÝóôá'
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Και, το βάρος στους 4Τ μετριέται ΧΩΡΙΣ οδηγό, αλλά με όλα τα υγρά και ΠΛΗΡΕΣ ρεζερβουάρ βενζίνης.Thanks for the tip!
-
edit
-
Το περίμενα πώς και πώς αυτό το πακέτο! Ήταν αναμενόμενο!
Τρέμετε τώρα τέρατα. Το Κόρσα 1.4 θα φαίνεται από μακριά σαν OPC, πύραυλος εδάφους-υποστροφής-εδάφους!
-
Καλησπέρα
Από σήμερα είμαι κι εγώ ένας ακόμα ευτυχής ιδιοκτήτης Corsa OPC, σχεδόν δηλαδή. Το έκλεισα, αλλά μου είπαν αναμονή μέχρι μέσα δεκέμβρη και ίσως και γενάρη
Τέλος πάντων, επειδή ποτέ δεν είχα πολλά πολλά με την Opel και ξαφνικά βρίσκομαι με ένα Corsa ειδικό, για το οποίο μάλλον θα χρειαστώ και αρκετές συμβουλές (είναι το πρώτο μου τούρμπο εκτός των άλλων). Οπότε ήθελα να ρωτήσω
α) ανάλογες εμπειρίες από άλλους ιδιοκτήτες OPC και
β) sites και γενικά κοινότητες ιντερνετικές όπου μπορώ να γνωρίσω/μιλήσω με άλλους οδηγούς OPC ώστε να ανταλλάζουμε απόψεις και προβλήματαΥ.Γ. Μετά από τεράστιο προβληματισμό το παράγγειλα με τις στάνταρ 17άρες ζάντες γιατί με όσους μίλησα μου παν υπερβολή και με περισσότερα κατά παρά υπέρ οι 18άρες... Τι λέτε σχετικά;; Αν είναι προλαβαίνω ακόμα να αλλάξω την παραγγελία... Δεν έβαλα ακόμη και την αεροτομή (μου φάνηκε πολύ εχμ καγκουρέ )
Opel Corsa OPC + GSi 2007