-
ουπς...χτυπησε το ιμπιζα ασχημα?
οκ..το παιρνω πισω...το ιμπιζα μπορει ανετα να κυνηγησει τα υπολοιπα, στο κατω κατω θα χει κανει και πολλες πωλησεις...
αν θελει καποιος τεστ για να καταλαβει οτι ενα διλιτρος τουρμπο θα χει καλυτερες ρεπριζ απο εναν διλιτρο ατμοσφαιρικο στο 90% των περιπτωσεων θα πρεπει να κανει μια εσωτερικη αναζητηση...
καλυτερες ρεπριζ τι σημαινει? οτι το κορσα σε μια ευθεια 1,5 χιλιομετρου εχει πολλες πιθανοτητες να περασει το κλιο, που θα λειτουργει στις 3500-4000 στη εξοδο της στροφης, απο πανω..βεβαια μετα τιθεται το ζητημα ποιος θα φρεναρει και θα στριψει αποτελεσματικα...
επειδη βαριεμαι να πλακωθω και επεσες και στη περιπτωση που ξερω τον 20vt του λεον και τον διλιτρο του προηγουμενου κλιο και πως στριβει το καθενα το αφηνω εδω γιατι αλλο ειναι το θεμα μας..
για το κορσα δεν τα ειπα εγω, το περιοδικο τα γραφει...εγω ετσι και αλλιως θα το προτεινα στο 90% των ελληνων υποψηφιων αγοραστων...ειναι all around αποτι δειχνει και πιο φθηνο απο ενα μινι αν δε κανω λαθος..
αυτο ειναι σιγουρα πιο ξεκαθαρο απο τα γραφομενα του τεστ..
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
:ysterical:ουπς...χτυπησε το ιμπιζα ασχημα?
οκ..το παιρνω πισω...το ιμπιζα μπορει ανετα να κυνηγησει τα υπολοιπα, στο κατω κατω θα χει κανει και πολλες πωλησεις...
αν θελει καποιος τεστ για να καταλαβει οτι ενα διλιτρος τουρμπο θα χει καλυτερες ρεπριζ απο εναν διλιτρο ατμοσφαιρικο στο 90% των περιπτωσεων θα πρεπει να κανει μια εσωτερικη αναζητηση...
καλυτερες ρεπριζ τι σημαινει? οτι το κορσα σε μια ευθεια 1,5 χιλιομετρου εχει πολλες πιθανοτητες να περασει το κλιο, που θα λειτουργει στις 3500-4000 στη εξοδο της στροφης, απο πανω..βεβαια μετα τιθεται το ζητημα ποιος θα φρεναρει και θα στριψει αποτελεσματικα...
επειδη βαριεμαι να πλακωθω και επεσες και στη περιπτωση που ξερω τον 20vt του λεον και τον διλιτρο του προηγουμενου κλιο και πως στριβει το καθενα το αφηνω εδω γιατι αλλο ειναι το θεμα μας..
για το κορσα δεν τα ειπα εγω, το περιοδικο τα γραφει...εγω ετσι και αλλιως θα το προτεινα στο 90% των ελληνων υποψηφιων αγοραστων...ειναι all around αποτι δειχνει και πιο φθηνο απο ενα μινι αν δε κανω λαθος..
αυτο ειναι σιγουρα πιο ξεκαθαρο απο τα γραφομενα του τεστ..
πιστεψε με, χεστηκα για το ιμπιζα
ναι το κορσα λες οτι θα φευγει του κλιο στις ευθειες... Ωραια, και που ξερεις οτι δε θα ειναι και καλυτερο του στο φρεναρισμα ή στο στριψιμο??? Μηπως επειδη το ενα ειναι Γαλλικο ΑΡΑ αναγκαστικα θα ειναι καλυτερο?
που μπορει και να ειναι, οκ? Αλλα εσυ που το ξερεις? Α ναι, δε χρειαζεται να εισαι ειδικος για να το καταλαβεις... 6η αισθηση μηπως?για το κορσα δε τα ειπες εσυ αλλα το περιοδικο? Αφου το περιοδικο λες οτι λεει βλακειες...
τελικα δηλαδη, εβγαλες συμπερασμα για τα αυτοκινητα, χωρις να τα εχεις οδηγησει, και διαβαζοντας ενα τεστ το οποιο δε πιστευεις!!! Απιστευτο???
-
για πες μας ρε σπυρο την αποψη σου για το τεστ που δε διαβασες και φυσικα δεν ειχες αποψη αλλα ξινισες γιατι σου θιξαν το χεσμενο ιμπιζα...
το περιοδικο μας τα λεει μπερδεμενα, δεν ειπα οτι λεει βλακειες...αυτο διαβασες εσυ??????????
'Μηπως επειδη το ενα ειναι Γαλλικο ΑΡΑ αναγκαστικα θα ειναι καλυτερο? '
αυτο το καραγουσταρα...εσυ εγραψες πιο πανω να μην αναπαραγουμε μυθους?
ειπα εγω πουθενα σπυρε οτι το κλιο θα φρεναρει καλυτερα η το κορσα θα στριψει καλυτερα?σα να μου φαινεται οτι καλοκαιρι ειναι και οτι θες διαβαζεις...βεβαια οποιος διαβαζει ηρεμα και ωραια καταλαβαινει σε ποιο σημειο του πρωτου ποστ μου ξινισες και ξινισες αγρια...sorry αλλα ειδικα το ιμπιζα πλην ευθειων που εχει το διαμαντι κατω απο το καπω ειναι φυκια για μεταξωτες κορδελες μπροστα στα υπολοιπα...
αυτο θα το χεις διαβασει και συ σε παμπολλα περιοδικα η οχι? ουτε καν στο σεατκλαμπ δε το στηριζουν πλην κοντρας στις ευθειες..ο υποστηρικτης των γαλλικων προτεινε κορσα στο προηγουμενο ποστ... υποπτο και αυτο ετσι?
και ακομα δεν μας ειπες την αποψη σου για το τεστακι του evo...νομζω οτι για αυτο το τεστ εγραψα την αποψη μου και το ποσο κακογραμμενο ειναι...και σε αυτο δυστυχως για σενα εχω αποψη
εσυ ρε σπυρο το διαβασες η το περιπτερο ειναι πολυ μακρια?
αναμενω τις εντυπωσεις σου απο το τεστ (που δε το βλεπω βεβαια...)υγ.μπραβο στην οπελ που καταφερε να προσφερει ενα τοσο καλο συνολο..οι κομπλεξικοι φανατικοι υποστηρικτες των γαλλικων αυτοκινητων
σε χαιρετουν.. -
Μιλτο αναφερεσαι στο τεστ του εβο ή των 4Τ ???
Μαλλον για το πρωτο ε?
-
το evo ηταν το θεμα μας, αυτο διαβασα και ειπα την εντυπωση μου για το γραπτο κειμενο...
-
Είδε μια φίλη (υποψήφια αγοραστής του παρακαλώ!! ) στους τελευταίους 4Τ τη φωτογραφία του Corsa OPC να στρίβει στα Μέγαρα με τις 18άρες, στην οποία 'ίσα-ίσα που φαίνεται ότι οι ζάντες έχουν και λίγο λάστιχο γύρω-γύρω και δεν ακουμπούν στην άσφαλτο' και ρωτούσε 'αν το πάρει έτσι, που θα μπορεί να το κυκλοφορεί'...
Μα, στις Ελληνικές πίστες, καλή μου!
Κοίτα να δεις που μερικές δεν τις νοιάζει μόνο η εμφάνιση..... -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
για πες μας ρε σπυρο την αποψη σου για το τεστ που δε διαβασες και φυσικα δεν ειχες αποψη αλλα ξινισες γιατι σου θιξαν το χεσμενο ιμπιζα...το περιοδικο μας τα λεει μπερδεμενα, δεν ειπα οτι λεει βλακειες...αυτο διαβασες εσυ??????????
'Μηπως επειδη το ενα ειναι Γαλλικο ΑΡΑ αναγκαστικα θα ειναι καλυτερο? '
αυτο το καραγουσταρα...εσυ εγραψες πιο πανω να μην αναπαραγουμε μυθους?
ειπα εγω πουθενα σπυρε οτι το κλιο θα φρεναρει καλυτερα η το κορσα θα στριψει καλυτερα?σα να μου φαινεται οτι καλοκαιρι ειναι και οτι θες διαβαζεις...βεβαια οποιος διαβαζει ηρεμα και ωραια καταλαβαινει σε ποιο σημειο του πρωτου ποστ μου ξινισες και ξινισες αγρια...sorry αλλα ειδικα το ιμπιζα πλην ευθειων που εχει το διαμαντι κατω απο το καπω ειναι φυκια για μεταξωτες κορδελες μπροστα στα υπολοιπα...
αυτο θα το χεις διαβασει και συ σε παμπολλα περιοδικα η οχι? ουτε καν στο σεατκλαμπ δε το στηριζουν πλην κοντρας στις ευθειες..ο υποστηρικτης των γαλλικων προτεινε κορσα στο προηγουμενο ποστ... υποπτο και αυτο ετσι?
και ακομα δεν μας ειπες την αποψη σου για το τεστακι του evo...νομζω οτι για αυτο το τεστ εγραψα την αποψη μου και το ποσο κακογραμμενο ειναι...και σε αυτο δυστυχως για σενα εχω αποψη
εσυ ρε σπυρο το διαβασες η το περιπτερο ειναι πολυ μακρια?
αναμενω τις εντυπωσεις σου απο το τεστ (που δε το βλεπω βεβαια...)υγ.μπραβο στην οπελ που καταφερε να προσφερει ενα τοσο καλο συνολο..οι κομπλεξικοι φανατικοι υποστηρικτες των γαλλικων αυτοκινητων
σε χαιρετουν..χαραμιζεσαι.
αμα εχεις λιγο χρονο, γραψε μας μια δοκιμη για τη νεα Μ3 vs RS4 ή punto abarth vs clio RS
δε χρειαζεται να κυκλοφορησουν τα μοντελα, ξερεις, με το ματι...
-
Ο χρήστης Corsadi έγραψε:
Óå ëïõê ðáíôùò ôïõ Corsa åéíáé áëëïõ!
Äåí îåñù ðïóïé áðï óáò äéáâáóáôå ôï óõãêñéôéêï óôïõò 4 ôñï÷ïõò ìå ôï clio rs...ðáíù êáôù ïé åíôõðùóåéò ðïõ áöçóå ôï corsa çôáí áõôåò ðïõ ðåñéìåíáìå...Åãù íá óôáèù óå ìåñéêá óçìåéá ìå ðñùôï ôéò åðéäïóåéò ðïõ ïìïëïãù ôéò ðåñéìåíá ëéãï êáëõôåñåò,áëëá ïé ìåôñçóåéò åãéíáí ìå 41 âáèìïõò ïðïôå åéíáé ëïãéêï íá åéíáé ëéãï ðåóìåíåò!Åðéóçò ï óõíôáêôçò ëååé ïôé ôï ðéóù ìåñïò äå óõììåôå÷åé éäéáéôåñá óôï óôñéøéìï óå áíôéèåóç ìå ïóá å÷ïõìå äéáâáóåé ìå÷ñé ôùñá óôá áããëéêá äïêéìáóôéêá(êáëá,äåí ðåñéìåíá íá'íáé ê rallye áëëá ëåìå ôùñá).Ôï ìðñïóôéíï ïìùò å÷åé áñêåôá êáëç ðñïóöõóç!Åíôõðùóç ìïõ åêáíáí ïé ðïëõ êïíôåò ðñùôåò 3 ó÷åóåéò óôï corsa ðáñá ôïí ôïõñìðï êéíçôçñá!
Ìéá åñùôçóç...îåñåé êáíåéò ôï âáñïò ðïõ äéíïõí ïé 4Ô áí åéíáé áðïâáñï Þ ìå ïäçãï ìåóá;;;Áò ôï äïêéìÜóåé êáé êÜðïéïò êáé ìå ôéò óôÜíôáñ 17áñåò êáé ü÷é ìå ôéò Ýîôñá ôùí 18 .
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
χαραμιζεσαι.αμα εχεις λιγο χρονο, γραψε μας μια δοκιμη για τη νεα Μ3 vs RS4 ή punto abarth vs clio RS
δε χρειαζεται να κυκλοφορησουν τα μοντελα, ξερεις, με το ματι...
Σπύρο, εσύ χαραμίζεσαι και γίνεσαι μάλλον είρωνας, αλλά δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Δεν διάβασες μάλλον καλά (το ομολογώ, και εγώ χρειάστηκα δεύτερη φορά για τα σεντόνια ) τι έγραψε ο Άδης.
Ο Άδης λέει ότι δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι το τούρμπο είναι ρεπρίζ, και οι ρεπρίζ σίγουρα θα επιταχύνουν πιο γρήγορα. Το Κόρσα, θέλουν δε θέλουν μερικοί Οπελομάχοι, θα περνάει από πάνω οποιοδήποτε ατμοσφαιρικό μέχρι και 2 λιτρα, πιθανότατα θα το κάνει και για την πλάκα του κιόλας. Στο τι θα γίνει στο τέλος της ευθείας, δες ξανά:
βεβαια μετα τιθεται το ζητημα ποιος θα φρεναρει και θα στριψει αποτελεσματικα...
στο οποίο, δεν δίνει σαφή απάντηση. Τα περιοδικά πάντως και όσοι το οδήγησαν, μάλλον δίνουν την απάντηση. Ωστόσο, δεν είναι δική μας δουλειά τώρα εδώ.
Μετά, τον ενοχλούν οι ασάφειες. Το ένα είναι συνεχώς καλύτερο του άλλου σε στρίψιμο, αν το παρατηρήσεις στο τεστ. Και εγώ με τα ίδια 'ανάμεικτα' συναισθήματα έμεινα όταν το διάβασα. Ευτυχώς, που είπαν ότι τους ενόχλησε η ένδεια δύναμης του Clio, ξεκάθαρο και απόλυτα δικαιολογημένο. Κατά τ'άλλα, και το Κόρσα καλό ήταν και το Μίνι και το Ibiza. Ενώ το κείμενο ήταν ωραία γραμμένο, γινόταν ένα συνεχές παιχνίδι καλύτερου.
Αναφέρεις ότι κάνει τεστ με το μάτι. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τον ενόχλησαν τα αυτοκίνητα, αλλά αυτό που γράφει το τεστ (και το λέει επακριβώς). Οι ασάφειες δηλαδή και ο φόβος ( ; ) να τα γράψουν ΟΛΑ όσα τους ενόχλησαν στα αυτοκίνητα.
Εκεί που τα χώνει είναι στο Cupra. Είναι άραγε καλύτερα στημένο από το μεγαλύτερο αδερφάκι του; Αν είναι τα ίδια, μάλλον υστερεί σε σχέση με τα νέας γενιάς hot-supermini. Στην ευθεία μπορεί να σκοτώνει, όπως και με ελάχιστες επεμβάσεις να έχει επιδόσεις sidewinder, αλλά από την μικρή μου εμπειρία με το Leon, μάλλον αγρό αγοράζουμε και αγροτεμάχια. Η άποψή μου εν τω μεταξύ υποστηρίζεται και από τα περιοδικά και τους δοκιμαστές.
Το να είναι ένα αυτοκίνητο δυνατό στις ευθείες και αδύναμο στις στροφές, δεν είναι κακό. Απλά είναι ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να το λαμβάνουμε υπ'όψη. Κατά τη γνώμη μου, περισσότεροι γουστάρουν raw power παρά το απίστευτο πλαίσιο και την ξυραφένια αίσθηση. Για αυτό και το Κόρσα, όπως και το Grande Punto και όλα τα τουρμπιγιόν θα πάνε καλά σε πωλήσεις, αν βοηθάει η τιμή του. Σπορ αυτοκίνητα, θα δείξει ο χρόνος αν θα θεωρηθούν.
-
Για όσους θεωρούν τις μετρήσεις στην πίστα πιο ενδιαφέρουσες από τις μετρήσεις στην ευθεία, περί τα +0.6' στο γύρο διάβασα πως ήταν η διαφορά του Corsa OPC από το Clio 197 στα Μέγαρα [με Continental Sport Contact και τα δύο]. Tο 197, το οποίο μερικούς μήνες πριν φαίρεται να είχε σταματήσει το χρονόμετρο στο 1:15.3' πάλι με τα CSC [και στο 1:14.2' με P-Zero Corsa], τώρα κατάφερε να πιάσει τον χρόνο που είχε κάνει μια 2ετία νωρίτερα ο πρόγονος του (το 182) γράφοντας 1:14.6'. Μια κουβέντα, βέβαια, το 'να πιάσει' μια και οι συνθήκες στην πίστα κάθε άλλο παρά σταθερές μένουν, ενώ και το πόσο οριακά οδηγήθηκε το αυτ/το σε κάθε περίπτωση κανείς δεν το ξέρει (πόσο θα έγραφε άραγε το Clio με τον Simone Jean-Joseph στο τιμόνι, ή το Corsa με τον Manuel Reuter?)...
-
βασικα χαιρομαι που ο σπυρος αποφασισε οτι χαραμιζομαι..
σπυρε οποτε θες να σου κανω σκαν το τεστακι του evo να μας πεις την αποψη σου...
δε το συνεχιζω γιατι ειναι καλοκαιρακι και κανει ζεστη.. -
Οταν ελεγα οτι το clio αποκλειεται να γραφει 1.15.3 στα μεγαρα πεσατε να με φατε. Ειναι και για πιο κατω ακομη, το μονο της κατηγοριας που πιστευω οτι μπορει να κατσει σε πιστα μαζι του ειναι το cooper S με το μπλοκε, δεν νομιζω οτι το corsa εχει ελπιδα σε καμια πιστα. Δειτε και το test του 5th gear οπου το corsa απλα διασυρεται και μενει πισω με τεραστια διαφορα.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Για όσους θεωρούν τις μετρήσεις στην πίστα πιο ενδιαφέρουσες από τις μετρήσεις στην ευθεία, περί τα +0.6' στο γύρο διάβασα πως ήταν η διαφορά του Corsa OPC από το Clio 197 στα Μέγαρα [με Continental Sport Contact και τα δύο]. Tο 197, το οποίο μερικούς μήνες πριν φαίρεται να είχε σταματήσει το χρονόμετρο στο 1:15.3' πάλι με τα CSC [και στο 1:14.2' με P-Zero Corsa], τώρα κατάφερε να πιάσει τον χρόνο που είχε κάνει μια 2ετία νωρίτερα ο πρόγονος του (το 182) γράφοντας 1:14.6'. Μια κουβέντα, βέβαια, το 'να πιάσει' μια και οι συνθήκες στην πίστα κάθε άλλο παρά σταθερές μένουν, ενώ και το πόσο οριακά οδηγήθηκε το αυτ/το σε κάθε περίπτωση κανείς δεν το ξέρει (πόσο θα έγραφε άραγε το Clio με τον Simone Jean-Joseph στο τιμόνι, ή το Corsa με τον Manuel Reuter?)...το κλείσιμο πραγματικά είναι κάτι απορίας άξιο που ελπίζω να μάθουμε κάποτε. αν και τα μέγαρα δεν είναι και η απόλυτη πίστα για να βγάλεις συμπέρασμα σίγουρα πάντως είναι ενδεικτικά όλα όσα έχουν παρατεθεί ως τώρα.
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί (δεν το θυμάμαι βασικά) αλλά μπλοκέ για το Opc υπάρχει? -
Το clio μπορει 0.5 κατω ακομη, το corsa με AP και Ohlins μπορει, εδω τρωει 1.5 sec το γυρο σε ανοικτη πιστα με ιδιο οδηγο, πως θα καλυφθει αυτος ο χρονος ? Μην ξεχναμε οτι το corsa ειναι ενα Fiat Punto με αλλα σηματα με οτι αυτο συνεπαγεται.
-
Πλαίσιο έχει ίδιο, όχι τα υπόλοιπα. Είναι σαν να λέμε ότι το Astra είναι ένα Stilo με άλλο σηματάκι, κάτι που στην οδηγική συμπεριφορά δεν ισχύει επ' ουδενί λόγω.
-
Ο χρήστης newtek έγραψε:
Το clio μπορει 0.5 κατω ακομη, το corsa με AP και Ohlins μπορει, εδω τρωει 1.5 sec το γυρο σε ανοικτη πιστα με ιδιο οδηγο, πως θα καλυφθει αυτος ο χρονος ? Μην ξεχναμε οτι το corsa ειναι ενα Fiat Punto με αλλα σηματα με οτι αυτο συνεπαγεται.Ωραια καραμελα αυτη!Να πω οτι 106/saxo ειναι ιδια το καταλαβαινω!Αλλα corsa κ grande punto να ειναι ιδια επειδη βασιζονται στο ιδιο πατωμα ειναι καπως υπερβολικο,δε νομιζετε;;; Δεν εχουν ουτε ιδια μοτερ,ουτε ιδια τιμονια,ουτε ιδιες ρυθμισεις στην αναρτηση,ουτε ιδιο εσωτερικο,ουτε,ουτε...!Ετσι οπως τα λετε ολα τα αυτοκινητα που εχουν μπροστα μακφερσον κ πισω ημιακαμπτο πρεπει να'ναι ιδια!!!
-
Το πιο σημαντικο ειναι το πλαισιο οπως γνωριζετε,ολα τα αλλα ειναι απλως λεπτομερειες. Δεν λεω οτι πειραζει αλλα ειναι...FIAT !!
-
Οκ,αποψη σου ειναι κ ειναι σεβαστη!Επιτρεψε μου να διαφωνω...
-
Ο χρήστης newtek έγραψε:
Το πιο σημαντικο ειναι το πλαισιο οπως γνωριζετε,ολα τα αλλα ειναι απλως λεπτομερειες...φυσικα και εχεις λαθος... Ναι ειναι σημαντικο κομματι, αλλα αυτο δεν κανει την διαφορα απο μονο του. Ειναι 1002 αλλοι παραγοντες που παιζουν ποιο ουσιωδη ρολο (κατανομη βαρους, αναρτηση, ρυθμιση ηλεκτρονικων, φρενα κλπ κλπ...)
-
Ο χρήστης newtek έγραψε:
Το clio μπορει 0.5 κατω ακομη, το corsa με AP και Ohlins μπορει, εδω τρωει 1.5 sec το γυρο σε ανοικτη πιστα με ιδιο οδηγο, πως θα καλυφθει αυτος ο χρονος ? Μην ξεχναμε οτι το corsa ειναι ενα Fiat Punto με αλλα σηματα με οτι αυτο συνεπαγεται.1ον. Ο οδηγός απο το fifth gear που αναφέρεσαι έχει κάνεις άλλες τρεις δοκιμαστικές με το clio και επομένως το αυτοκίνητο το ξερεί πολυ πολυ καλυτερα απο το corsa το οποίο το οδηγησε για πρώτη φορά.
2ον. Οι δρόμοι δεν είναι πίστα φίλε μου...άμα ήταν θα δηλωνόσουν στη FIA θα φορούσες φορμα Sparco , σλικ παπούτσια για καλύτερη αίσθηση, κράνος, συνοδηγό, και θα κολλόύσες και έναν αριθμό στο πλάι μαζί με τους χορηγούς!
3ον. Το ότι έχουν το ίδιο πάτωμα δε σημαίνει τίποτα απολύτως! και το Jetta έχει το ίδιο πάτωμα με το Golf GTi....κι όμως...στρίβουν το ίδιο?????
4ον. Βάλε το Corsa με το Clio σε μία διαδρομή μεικτή με ανηφόρες, στροφές, ευθείες...και θα δούμε πως θα πάει το καθένα...
5ον. Σε άλλον οδηγό απευθύνεται το OPC και σε άλλο το 197!
Opel Corsa OPC + GSi 2007