-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Εχθές συζήταγα (πάλι) για τις σπουδές των μικρών με ένα φίλο, στην ίδια κατάσταση (υπόψην ο δικός μου είναι >
Θα δούμε βέβεια στα επόμενα χρόνια πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, αλλα αν διατηρηθεί η υπάρχουσα κατάσταση, θα ήθελα το παιδί μου να φύγει κατευθείαν μετά το Λύκειο για κάποιο πολύ γνωστό παν/μιο US/UK. Τι προυποθέσεις χρειάζονται;
Σίγουρα να μην είναι 'κουμπούρι', αγγλικά, και .. χρήματα (τα οποία εν μέρη θα γλιτώσω απο τα φροντιστήρια 'προετοιμασίας'). Ξέρει κανεις πόσο δύσκολο είναι να μπείς σε ένα απο τα πιο γνωστα παν/μια έξω, και πόσο κοστίζει;Δεν ξέρω αν αυτό πρέπει να μπεί εδώ ή στο θέμα με την εκπαίδευση (mods?)
Αν ενδιαφέρεσαι για καλό πανεπιστήμιο του εξωτερικού, τότε η εισαγωγή του σε αυτό, θα σου κοστίσει περισσότερο από την εισαγωγή του σε ένα πανεπιστήμιο στην Ελλάδα.
Θες να το αναλυσεις λιγο αυτο?
Επισης αν εισαι αποφασισμενος το παιδι να πάει έξω, μπορεις να στήλεις απο μικρο σε αναλογο σχολειο, που δινουν βαση στα Αγγλικα και γενικα τα βαζουν στο τριπακι.
-
Τα ιδιαίτερα στο IB κοστίζουνε κατά ΜΟ μια 80άρα euros/ώρα, σχεδόν τριπλάσια απότι ενα ιδιαίτερο στο σπίτι και πολλά παραπάνω από ένα φροντιστήριο.
Επίσης, μην ξεχνάμε και τα έξοδα του ιδιωτικού σχολείου που είναι σίγουρα αυξημένα.
-
Σκεψου οτι η βοηθεια που θα χρειαστεί θα ειναι πολυ λιγοτερη απο αυτη σε ενα κανονικο σχολειο.
Ασε που μπορει να παει σε δημοσιο, και απλα να πλακωθει στα αγγλικα, να παει 2-3 καλοκαιρια Αγγλια για καμια 20μερες διακοπες σε εστιες πανεπηστιμου, να μπει στο τριπακι, και τα 2-3 τελευταια χρονια κανει ιδιατερα με καποιον που εκανε Αγγλικη φιλολογια στην Αγγλια και του κανει εξασκηση σε εργασιες κα ιστυλ εξετασεων τις Αγγλιας.
-
Μα δεν είναι θέμα αν ξέρει αγγλικά ή όχι, έτσι κι αλλιώς τα μαθήματα στο IB είναι όλα στα αγγλικά..
Το θέμα είναι ότι φυσική/μαθηματικά/μπλα μπλα έχουν διαφορετική ύλη και την ύλη αυτή την κάνουνε οι καθηγητές του IB. -
Ναι ρε αγορι μου γλυκο, κλασε το ιδιωτικο και το ΙΒ, το οποιο απλα θα στοιχησει στον ανθρωπο τα 6 χρονια μονο διδακτρα καμια 150 κ €
-
150Κ
-
Συγνωμην αλλα ο περι ου ο λογος υποψηφιος φοιτητης αυτη τη στιγμη διανυει το δευτερο μηνα της ζωης του.
Νομιζω οτι ξεκινησαμε τη συζητηση λιγο νωρις.Ας περιμενουμε να παει 15 χρονων και ας το ξανασυζητησουμε τοτε. -
[quote='Kid']150Κ
-
Σε ιδιωτικό πήγα, πάνω από 10Κ τον χρόνο ίσως να χουν τα IB του Μωραίτη και του Κολλεγίου, τα άλλα αποκλείεται.
-
Το σχολειο που πηγαινες εσυ ειναι αλλη μπαλα, μην το συγκρινεις.
Πραγματικα αν εχεις καποιο φιλο σε Κολεγιο κλπ σε λυκει οη γυμνασιο ρώτα πόσα δινε ιτο χρονο μαζι με το σχολικο στο κανονικο σχολειο κα ιθα δεις.
-
Ξέρω, γι αυτό σου λέω. Κοντά στα 10Κ είναι το IB του Δούκα (κατά 90%, θα το κονφιρμάρω όμως).
-
Νταξ ρε για φιρματα ειπαμε, μη μου λες για Δουκα
-
Με γειά και καλά χιλιόμετρα!
Να σας ζήσει! Γερό και δυνατό! -
Χιλιόχρονο και να το δείτε όπως ποθείτε. Άντε σιγά σιγά να αυξανόμαστε!!!
-
με γεια...εε....να τους ζησει!
-
Να σου ζησει ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
-
Να σας ζήσει και καλοτάξιδο.
Πόσα να είναι τώρα τα φορουμάκια, άραγε;
-
Αντε συγχατητήρια και απο μένα!
Πάντα με υγεία! -
-
Σε συνέχεια της είδησης που ανακοίνωσε νωρίτερα το Ιταλικό Πρακτορείο Τύπου Squadra Veloce Due , σας ενημερώνω για τα παρακάτω:
Μετά από πολύμηνη κύηση στα έγκατα του R&D της Lotus Sport & της Scuderia Ferrari, παρουσιάστηκε την Παρασκευή 20/07 και ώρα 12:10 το μεσημέρι το δεύτερο μοντέλο της περίεργης αυτής αγγλο-ιταλικής συνεργασίας, το αποκαλούμενο και ως:
Ferrari Angelo 111RS (Racing Scuderia) (Flickr Link)
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Βάρος: 3.180gr.
Υψος: 540mm
Camber/Caster: n/aΤα λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά θα ανακοινωθούν μετά το τελικό shakedown test πάνω στο εργοστασιακό nipple rig , αλλά μέχρι τώρα το εργοστάσιο έχει διαρρεύσει πως διατίθεται ήδη με Kevlar προφυλακτικό ενσωματωμένο στο Pampers clam!
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...