-
Νομίζω διάβασα σε κάποιο έγγραφο επίσημο που είχε παρουσιαστεί στο forum πως χρειάζεσαι χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο, όχι απλά ένα Γιατρό.
Επίσης στο ΚΤΕΟ περνάς, αρκεί να έχεις χαρτί που να λέει πως πληρούν κάποιες προδιαγραφές οι μεμβράνες και προφανώς να μην έχεις στο μπροστινό παρμπρίζ. Εγώ πάντως ετοιμάζομαι να βάλω στο δικό μου και στο επόμενο αυτοκίνητο θα βάλω σίγουρα από τη πρώτη μέρα! -
Θελω να πιστευω παντως οτι με το πιο 'ελαφρυ' φιμε σε ολα τα τζαμια πλην του μπροστινου παρμπριζ και με ενα χαρτι εγκρισης για τον τυπο των μεμβρανων,να μην εχουμε προβλημα με ΚΤΕΟ,μπλεδουληδες και λοιπα κρατικα τμηματα.
-
Καλά, δεν ήξερα ότι είσαι υποχρεωμένος να γεμίσεις μελανώματα με τέτοιο ήλιο που ψήνει το ψωμί ή να σκάς στο αυτοκίνητο μέχρι να χαμπαρίσει ο κλιματισμός, προκειμένου να σε βλέπει καθαρά ο κύριος τροχονόμος χωρίς να χρειαστεί να βγάλει τα γυαλιά ηλίου του.
Δεν ξηλώνω τίποτα. Καλύτερα πρόστιμο παρά να τρέχω στους δερματολόγους. -
Ο χρήστης the judge έγραψε:
Θελω να πιστευω παντως οτι με το πιο 'ελαφρυ' φιμε σε ολα τα τζαμια πλην του μπροστινου παρμπριζ και με ενα χαρτι εγκρισης για τον τυπο των μεμβρανων,να μην εχουμε προβλημα με ΚΤΕΟ,μπλεδουληδες και λοιπα κρατικα τμηματα.Με clima έχω πράσει 2 φορές ΚΤΕΟ (κρατικό και express service) και δε μου είπαν απολύτως τίποτε - φυσικά είναι τόσο ανοικτές οι μεμβράνες που δεν φαίνονται.
-
Ο χρήστης STELIOSEF έγραψε:
Πάντως φιλαράκι μου που πήγε χθές να περάσει ΚΤΕΟ δεν τον περνάγανε με τίποτα επειδή είχε μεμβράνη και στο πάρ-μπρίζ (Την πιο ανοιχτή απόχρωση ). Δοκίμασε σε δυο Ι. ΚΤΕΟ και σε ένα δημόσιο που είχε κάποιον γνωστό χωρίς αποτέλεσμα όμως. Αναγκάστηκε και την έβγαλε τελικά - κόστος 20 Ευρώ. Επίσης του ζητήσανε έγγραφο πιστοποίησης του προϊόντος για όλες τις άλλες.Αν διάβαζε εδώ θα έβλεπε ότι το έχουμε γράψει.
Με μεμβράνες μπροστά πλέον δεν περνά το αυτοκίνητο.Θελω να πιστευω παντως οτι με το πιο 'ελαφρυ' φιμε σε ολα τα τζαμια πλην του μπροστινου παρμπριζ και με ενα χαρτι εγκρισης για τον τυπο των μεμβρανων,να μην εχουμε προβλημα με ΚΤΕΟ,μπλεδουληδες και λοιπα κρατικα τμηματα.
Με clima έχω πράσει 2 φορές ΚΤΕΟ (κρατικό και express service) και δε μου είπαν απολύτως τίποτε - φυσικά είναι τόσο ανοικτές οι μεμβράνες που δεν φαίνονται.
Λεωνίδα και με τις πιο σκούρες περνά από Κ.Τ.Ε.Ο. το αυτοκίνητο. Εγώ πέρασα πρόσφατα κι έχω τις titanium. Το θέμα με τις σκούρες δεν είναι το Κ.Τ.Ε.Ο. αλλά η αστυνομία.
Οι διαφημίσεις πάντως μεμβρανών από ραδιοφωνικούς σταθμούς είναι καθημερινές.
-
Επικεινώνησα με τη Lumar που μου τοποθέτησαν τις μεμβράνες πριν 2 χρόνια. Το περίφημο έγγραφο πιστοποίησης μου είπαν σε καλύπτει στο ΚΤΕΟ όχι όμως και σε πιθανό έλεγχο της τροχαίας
-
Αυτο το εγγραφο,μπορω να το προμηθευτω απο τα κεντρικα της Llumar στην Αθηνα?
Το χαρτι απο δερματολογο καλυπτει και την περιπτωση που δεν εχω βαλει στο παρμπριζ αλλα μονο στα πλαινα?
Η δεν ισχυει τοτε και θελω οπωσδηποτε πιστοποιηση καταλληλοτητας απο τον εγκαταστατη των μεμβρανων? -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Αυτο το εγγραφο,μπορω να το προμηθευτω απο τα κεντρικα της Llumar στην Αθηνα?Ναι αρκεί να έχεις την απόδειξη αγοράς. Μπορείς όμως να πας και στο κατάστημα που έχεις τοποθετήσει τις μεμβράνες.
Το χαρτι απο δερματολογο καλυπτει και την περιπτωση που δεν εχω βαλει στο παρμπριζ αλλα μονο στα πλαινα?
Η δεν ισχυει τοτε και θελω οπωσδηποτε πιστοποιηση καταλληλοτητας απο τον εγκαταστατη των μεμβρανων?Είστε σίγουροι παιδιά ότι με χαρτί από δερματολόγο γλυτώνετε το πρόστιμο;
Αν είναι πολύ σκούρα η μεμβράνη μάλλον όχι.Αν δούμε στον πίνακα των μεμβρανών http://www.kin.gr/new_pages/Memvranes.html οι alu light και οι titanium (οι δυο πιο δημοφιλείς) έχουν την ίδια διαπερατότητα uv 1%, την ίδια αντανάκλαση ηλιακής ενέργειας 62% και διαφέρουν μόνο στη διαπερατότητα φωτός.
Αυτό δηλαδή που είναι η αφορμή για το πρόστιμο.
Ένας διαβασμένος δικαστής (αν υποθέσουμε ότι πάμε δικαστικώς για να μη πληρώσουμε το πρόστιμο) δε μπορεί να μας πει ότι αφού με την πιο ανοικτή απόχρωση έχουμε τα ίδια αποτελέσματα, άρα καλά μας έκανε το αστυνομικό όργανο και μας έδωσε κλήση; -
Οσον αφορα το δευτερο quote,το σκεπτικο σου το καταλαβαινω αλλα τουλαχιστον εγω,αναφερομαι μονο στην περιπτωση του ΚΤΕΟ.Τι γινεται εκει λοιπον?Αν δεν εχουμε μπροστα,ισχυει το χαρτι ιατρου?
Στην περιπτωση των αστυνομικων,μαλλον καλυτερα ειναι να εχουμε και τα δυο... -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Οσον αφορα το δευτερο quote,το σκεπτικο σου το καταλαβαινω αλλα τουλαχιστον εγω,αναφερομαι μονο στην περιπτωση του ΚΤΕΟ.Τι γινεται εκει λοιπον?Αν δεν εχουμε μπροστα,ισχυει το χαρτι ιατρου?
Στην περιπτωση των αστυνομικων,μαλλον καλυτερα ειναι να εχουμε και τα δυο...Τα Κ.Τ.Ε.Ο. κόβουν μόνο για το μπροστά. Για τα υπόλοιπα αρκεί το χαρτί από την εταιρεία που έβαλες τις μεμβράνες.
-
Ένας οφθαλμίατρος θα μπορούσε να δώσει αντίστοιχο χαρτί; Ή το μόνο που μπορεί να προτείνει είναι η χρήση γυαλιών ηλίου;;
-
Ο χρήστης georgep800 έγραψε:
Ένας οφθαλμίατρος θα μπορούσε να δώσει αντίστοιχο χαρτί; Ή το μόνο που μπορεί να προτείνει είναι η χρήση γυαλιών ηλίου;;Χαρτί για πιο πράγμα;
Η δήλωση αυτή που παίρνουμε από τις εταιρείες που βάζουν τις μεμβράνες, είναι για τις προδιαγραφές των μεμβρανών. Ο γιατρός τι σχέση έχει με αυτό;
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Χαρτί για πιο πράγμα;Φωτοφοβια
-
Ο χρήστης vagman77 έγραψε:
Χαρτί για πιο πράγμα;
Φωτοφοβια
Αν έχεις φωτοφοβία φοράς γυαλια ηλιου δεν βάζεις μεμβράνες .. το είχα κάνει στο στρατο με βύσμα γιατρό για να φοράω στις πορειες της εκπαίδεθσης γυαλιά ηλίου...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καλά, δεν ήξερα ότι είσαι υποχρεωμένος να γεμίσεις μελανώματα με τέτοιο ήλιο που ψήνει το ψωμί ή να σκάς στο αυτοκίνητο μέχρι να χαμπαρίσει ο κλιματισμός, προκειμένου να σε βλέπει καθαρά ο κύριος τροχονόμος χωρίς να χρειαστεί να βγάλει τα γυαλιά ηλίου του.
Δεν ξηλώνω τίποτα. Καλύτερα πρόστιμο παρά να τρέχω στους δερματολόγους.Συμφωνώ απόλυτα .. με τέτοια ζέστη και παρατεταμένο κάυσωνα να πάνε να απαυτωθούν όλοι οι φορομπήχτες που δεν θα μας αφήνουν να βάζουμε μεμβράνες... μεταξυ μας βλακεία μου που δεν έβαλα πιο σκούρες και ούτε και μπροστά... δεν μπορώ να μπάινω στο αυτοκίνητό μου και να καίγεται ο κόλος μου ..
άντε με τα λαμόγια... σε τελική ανάλυση αν τίθεται θέμα ορατότητας το βράδυ να φωτίσουν τους δρόμους όπως σε κάθε σοβαροί χώρα και να μην τρώνε τις επιδοτήσεις για μελέτες και περιβαλλοντικές μαλακίες... -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Επικεινώνησα με τη Lumar που μου τοποθέτησαν τις μεμβράνες πριν 2 χρόνια. Το περίφημο έγγραφο πιστοποίησης μου είπαν σε καλύπτει στο ΚΤΕΟ όχι όμως και σε πιθανό έλεγχο της τροχαίαςκαταλαβαινεις οτι αυτο δεν στεκει καθολου μα καθολου?
-
Ο χρήστης vagman77 έγραψε:
Χαρτί για πιο πράγμα;
Φωτοφοβια
Ναι, αυτό εννοώ! Ήξερα ότι προτείνονται γυαλιά ηλίου, όπως αναφέρεται παραπάνω και έλεγα μήπως μπορεί να δικαιολογήσει και την τοποθέτηση μεμβρανών...
-
Μολις πηρα στα χερια μου την εγκυκλιο του κρατους περι μεμβρανων...
Απο οτι διαβασα λεει ρητα οτι μεμβρανες υπεριωδους ακτινοβολιας επιτρεπονται αρκει το οχημα να εχει βεβαιωση απο τον αντιπροσωπο-εγκαταστατη οτι οι μεμβρανες που τοποθετηθηκαν ειναι πιστοποιημενες απο κρατος-μελος της Ε.Ε.Οποτε νομικα ειμαστε ΟΚ εκ πρωτης οψεως...
-
Ο χρήστης the judge έγραψε:
Μολις πηρα στα χερια μου την εγκυκλιο του κρατους περι μεμβρανων...
Απο οτι διαβασα λεει ρητα οτι μεμβρανες υπεριωδους ακτινοβολιας επιτρεπονται αρκει το οχημα να εχει βεβαιωση απο τον αντιπροσωπο-εγκαταστατη οτι οι μεμβρανες που τοποθετηθηκαν ειναι πιστοποιημενες απο κρατος-μελος της Ε.Ε.Οποτε νομικα ειμαστε ΟΚ εκ πρωτης οψεως...
Μήπως όμως αυτή η εγκύκλιος αφορά τις μεμβράνες μόνο για τα παράθυρα πίσω από τη θέση του οδηγού; Γιατί όπως λέει η παρ. 7 του άρθρου 81:
'[με κοινή απόφαση κλπκλπ]...καθορίζονται οι προδιαγραφές των μεμβρανώνπου επιτρέπεται να επικολλώνται στα παράθυρα πίσω
από τη θέση του οδηγού − συνοδηγού, όταν το αυτοκίνητο διαθέτει δεξιό καθρέπτη, καθώς και οι περιπτώσεις εκείνες που για ιατρικούς λόγους επιτρέπεται η επικόλληση μεμβρανών σε όλα τα παράθυρα του αυτοκινήτου.'Σε όλα τα παράθυρα επιτρέπεται μόνο για ιατρικούς λόγους, ανεξαρτήτως εγκυκλίου, η οποία καθορίζει -όπως λέει η παράγραφος- μόνο τις προδιαγραφές (= βεβαιωση απο τον αντιπροσωπο-εγκαταστατη οτι οι μεμβρανες που τοποθετηθηκαν ειναι πιστοποιημενες απο κρατος-μελος της Ε.Ε.)
-
Οχι,τουλαχιστον ετσι οπως το διαβαζω αν εχεις εγκριση εισαι ΟΚ.
ξεκιναει με το πρωτο τμημα που λεει οτι αν εχεις μεμβρανες σε μπροστινο παρμπριζ και τζαμια οδηγου/συνοδηγου εισαι off αλλα μετα λεει...Δεν θα σημειωνεται ελλειψη εαν υπαρχουν επικολλημενες:
α)...
β)Μεμβρανες περιορισμου της υπεριωδους ακτινοβολιας,οι οποιοες πρεπει να συνοδευονται απο βεβαιωση αντιπροσωπου-εγκαταστατη μεμβρανων στην οποια αναφερεται οτι στο συγκεκριμενο οχημα εχουν τοποθετηθει μεμβρανες που ειναι πιστοποιημενες απο κρατος-μελος της Ε.Ε.
Στην περιπτωση αυτη,στο χωρο των παρατηρησεων του εκδιδομενου Δελτιου Τεχνικου Ελεγχου θα αναγραφεται η φραση 'Το παρον οχημα φερει μεμβρανες η καταλληλοτητα των οποιων θα οριστικοποιηθει σε επομενο περιοδικο ελεγχο'.Οπως καταλαβαινετε σε περιπτωση που υπαρχει η αναλογη αποδειξη απο τον αντιπροσωπο,μονο το ΚΤΕΟ ειναι σε θεση να βγαλει παρανομες μεμβρανες και αυτες μονο με την προυποθεση οτι δεν θα εχουν εγκριση TUV ή παρομοιου φορεα.
Οποτε ειμαστε καλυμενοι!
Υ.Γ. Το κειμενο απο το οποιο αντεγραψα ειναι της 9/3/2007.
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ - αντηλιακές μεμβράνες