-
οπως εγω εν μπορω να σε υποχρεωσω για την αποψη μου ετσι δεν μπορεις και εσυ...ειδικα για ενα 8εμα τοσο σοβαρο!
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
οπως εγω εν μπορω να σε υποχρεωσω για την αποψη μου ετσι δεν μπορεις και εσυ...ειδικα για ενα 8εμα τοσο σοβαρο!Μα δεν σε υποχρεώνω ρε Κωνσταντίνε να δεχθείς οτιδήποτε...την γνώμη μου λέω....από όλα όσα εχω δει γύρω μου στα 46 χρόνια της ζωής μου...
-
Ο χρήστης dinosm έγραψε:
Επίσης πιστεύω ότι οι κόντρες σε λιμανάκια κλπ δεν γίνονται για εκτόνωση αλλά κυρίως γιατί παίζονται χοντρά λεφτά.
εντελως φιλικα
το τελευταιο ειναι τοσο αστειο και ισχυει τοσο οσο εκεινοι που ισχυριζονται οτι στριβουν το πεταλο με 140
13 χρονια στα λιμανακια (και ειμαστε και απο τους 8αμωνες) ουτε εχουμε δει ουτε εχουμε ακουσει να παιχτει στοιχημα με λεφτα
τα στοιχηματα ειναι για αλλου ειδους κοντρακηδες, εκεινους τις ευθειας, οι λατρες των στροφων δεν ανταγωνιζονται συναγωνιζονται και σεβεται ο ενας τον αλλο....δεν αναφερομαι στο καθε τυχαρπαστο αλλα στους πραγματικους...σε ολους εκεινους που δεν το περασαν για μοδα και πανω απο ολα κοιτανε πως θα κανουν την γκαβλα τους χωρις να ενοχλησουν κοσμο και να 8εσουν εαυτους και αλλους σε κινδυνο....
(13 χρονια δεν εχουμε κανει ουτε γραντζουνια σε αλλο αμαξι στις εξορμησεις μας) -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
οπως εγω εν μπορω να σε υποχρεωσω για την αποψη μου ετσι δεν μπορεις και εσυ...ειδικα για ενα 8εμα τοσο σοβαρο!
Μα δεν σε υποχρεώνω ρε Κωνσταντίνε να δεχθείς οτιδήποτε...την γνώμη μου λέω....από όλα όσα εχω δει γύρω μου στα 46 χρόνια της ζωής μου...
η αδιαμφισβητητη εμπειρια σου θα πρεπει να σε εχει επισης διδαξει οτι ειναι λαθος να καλουπωνουμε τα παντα
-
Μα δεν σε υποχρεώνω ρε Κωνσταντίνε να δεχθείς οτιδήποτε...την γνώμη μου λέω....από όλα όσα εχω δει γύρω μου στα 46 χρόνια της ζωής μου...
η αδιαμφισβητητη εμπειρια σου θα πρεπει να σε εχει επισης διδαξει οτι ειναι λαθος να καλουπωνουμε τα παντα
Ρε συ!!! Τι καλούπωσα? (εκτός από κάτι κολωνάκια στο χωριό?! )
Είπα ότι έτσι ξεκινάνε τα πράγματα, αλλά άπαξ και 'πιάσουν' ο επαγγελματισμός είναι μονόδρομος.
Νομίζεις ότι μπορεί να γίνει ('η εχει γίνει) ποτέ αλλοιώς?
Οι αγώνες από πλάκα δεν ξεκίνησαν το 1910?!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δεν πιστευω να πηγαινε εκει η βαλιτσα.
Βαση καταστατικου το TF ηταν μη κερδοσκοπικου χαρακτηρα και κανενας -απο αυτους που ειναι στο crew τωρα- ποτε δεν σκεφτικε να βγαλει χρηματα.Ρε συ Αλεξ!!!
Δεν λέω ότι αυτός ήταν ο σκοπός σας. Ρωτάω αν έχετε σκεφτεί ότι εκεί θα καταλήγατε με μαθηματική ακρίβεια....
Μα σου απαντησα.
Δεν πιστευω οτι θα πηγαινε εκει η βαλιτσα.
απλα δεν ειμαι και ο πλεον αρμοδιος για να απαντησω κατι τετοιο. -
εντελως φιλικα
το τελευταιο ειναι τοσο αστειο και ισχυει τοσο οσο εκεινοι που ισχυριζονται οτι στριβουν το πεταλο με 140
13 χρονια στα λιμανακια (και ειμαστε και απο τους 8αμωνες) ουτε εχουμε δει ουτε εχουμε ακουσει να παιχτει στοιχημα με λεφτα
τα στοιχηματα ειναι για αλλου ειδους κοντρακηδες, εκεινους τις ευθειας, οι λατρες των στροφων δεν ανταγωνιζονται συναγωνιζονται και σεβεται ο ενας τον αλλο....δεν αναφερομαι στο καθε τυχαρπαστο αλλα στους πραγματικους...σε ολους εκεινους που δεν το περασαν για μοδα και πανω απο ολα κοιτανε πως θα κανουν την γκαβλα τους χωρις να ενοχλησουν κοσμο και να 8εσουν εαυτους και αλλους σε κινδυνο....
(13 χρονια δεν εχουμε κανει ουτε γραντζουνια σε αλλο αμαξι στις εξορμησεις μας)Mπορεί να είναι αστείο για σένα που θέλεις να κάνεις τη πλάκα σου και έχεις και τα απαραίτητα προσόντα γι΄αυτό που κάνεις.
Όμως στα 25 χρόνια που περνάω από εκεί οδηγόντας έχω δεί και πολλούς άλλους άχετους που όντως στοιχηματίζουν και είναι επικίνδυνοι για τους ανυποψίαστους. Θα ήταν ευχής έργο αν τους απομονώνατε. -
Χαίρετε,
Από ότι βλέπω, αρκετά παιδιά (που λέει ο λόγος ) έχουν καταλάβει πολύ περισσότερα από ότι we give them credit for οι TFRCακιδες... HUNTER, NASS, VASGTI... σας ευχαριστώ.
Όσο και αν «μας πνίγει το δίκιο», είμαστε υπεύθυνοι των πράξεών μας (γραπτών μας, εδώ). Όσον αφορά στο γραπτό λόγο - που πολύ πιστεύουν ότι «παρεξηγείται εύκολα» - στο σχολείο μού είπαν ακριβώς το αντίθετο! Αρκεί να επωφεληθούμε των προτερημάτων του: χρόνο να διατυπώσουμε σωστά τις σκέψεις μας.
Με λίγη καλή θέληση, οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει γιατί τα παιδιά του TFRC είμαστε πικραμένοι... Αν και, προσωπικά, δεν συμμετείχα τότε, κάθε φορά που το σκέφτομαι θέλω να σπάσω κάτι... γιατί;
Όχι επειδή το TFRC ήταν τόσο μεγάλο, και, και, και... Τρελαίνομαι, επειδή είχαμε ένα ζωντανό παράδειγμα τού ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι τα TD και οι αγώνες από θέμα οργάνωσης και συμπεριφοράς (1)..., μετά πάλι είδαμε πως «κάποιοι» άρχισαν την προσπάθεια περιθωριοποίησης αυτού και δεν είπαμε τίποτα, δεν κάναμε τίποτα (2). Τώρα, με βασικό γνώμονα τον «ωχαδερφισμό» μας, αφήνουμε όλους, όσοι έχουν απωθημένα να μας κουμαντάρουν, λες και είμαστε γελάδια. Ταυτόχρονα, βλέπω τα 500 φόρα/clubs, που παλεύουν για το ποιος την έχει πιο μεγάλη... Και τελικά, εμείς ΟΛΟΙ παραμένουμε στον αυτοκινητιστικό μεσαίωνα... Και βαλλόμαστε από παντού (ΕΛ.ΑΣ, κράτος, βελτιωτές, ΜΜΕ, τον κόσμο, κλπ...)
Όπως έχουν τα πράγματα, είμαστε (όσοι αγαπάμε το μηχανοκίνητο αθλητισμό – είτε νόμιμα είτε όχι) άξιοι της μοίρας μας... Παραδείγματα είχαμε (παππούς), γιατί δεν παραδειγματιζόμαστε;
Και θα ξαναπώ για πολλοστή φορά: Δεν με ενδιαφέρει τι έχει γίνει μέχρι τώρα, αλλά τι κάνουμε από εδώ και πέρα!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αν θέλει κάποιος μπορεί να μου διευκρινίσει το εξής:
Τελικά σταμάτησαν οι εν λόγω διοργανώσεις λόγω των παραπάνω χρημάτων που σας ζήτησαν και δεν δεχτήκατε να πληρώσετε (όπως τελικά κατάλαβα εγώ μέσα από τόσες σελίδες) ή απλά «αποφασίζουμε και διατάσουμε» ότι εσείς δεν δικαιούστε να οργανώνετε τέτοια event γιατί δεν έχετε τις προϋποθέσεις?
Νομίζω οι βασικοί λόγοι που διαγράφονται είναι δύο:
- Η ΕΛΠΑ θεώρησε πως είναι αγώνες, άρα θέλησε το δικό της κομμάτι και τα παιδιά δεν το δέχτηκαν γιατί είχαν άλλη άποψη
- Διαφώνησαν με τον τρόπο χειρισμού της πίστας.
Για το πρώτο, αν είναι αγώνας, τότε η ΕΛΠΑ έχει τα μέσα να διεκδικήσει αυτό που της ανήκει. Οπως θα έκανε και ο οποιοσδήποτε στη θέση της. Κι άλλοι προσπάθησαν να την υποκαταστήσουν (αν θυμάμαι είχε γίνει κάποια κίνηση από τους ίδιους του αγωνιζομένους παλαιότερα, αλλά τελικά συμβιβάστηκαν όλοι), αλλά τελικά η ΕΛΠΑ ζει και βασιλεύει.
Για το δεύτερο, η πίστα είναι επιχείρηση, όπως και κάθε επιχείρηση, έχει κάποιους κανόνες, έχει και κάποιο αντίτιμο. Από τη στιγμή που αποφασίζουν μια εμπορική πολιτική, αυτοί έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι.Οχι.... Η πιστα εχει το πεπονι και η ΕΛΠΑ το μαχαιρι.
Οταν το μαχαιρι αντι για το πεπονι ακουμπα τον λαιμο τι κανεις;;;;Εγώ δεν κατάλαβα ακόμη, πως τα παραπάνω δεν αφορούν όλους όσους πάνε για TD στην πίστα, αφού τελικά και TD γίνονται εκεί, και τα club συνεχίζουν να πηγαίνουν. Μόνον το TRFC φαίνεται να έχει πρόβλημα.
Οχι. Δεν ειναι ετσι.
Οπως ειπα, τρανο παραδειγμα οτι εξακωλουθει να υπαρχει προβλημα με οτι εχει σχεση με το TF ειναι η προσφατη φιλλανθρωπικη εκδηλωση του 'ακατανομαστου' κλαμπ. Ζιτησε ο Jimmy την πιστα και τον αρχησαν στα θα δωμου, ξαναπαρε την Δευτερα, δεν ξερουμε και αλλα τετοια....Το τελικό ερώτημα είναι μάλλον, φοβήθηκαν κάποιοι το TRFC ή το τελευταίο δεν επέδειξε προσαρμοστικότητα και διάθεση συμβιβασμού; Ταπεινή άποψη, από τα συμφραζόμενα και τη συμπεριφορά κάποιων, φοβάμαι πως περισσότερο είναι το δεύτερο.
Δεν θα το εθετα ετσι.
Οτι καποιος φωβηθικε το TF, αλλα οτι φωβηκε αυτο που εφερνε το TF.
Οπως ξαναειπα, τοτε ηταν περιπου 100 κλαμπ στην Ελλαδα -σημερα κοντα στα 170- αν ακολουθουσαν το παραδειγμα του TF τι θα γινοταν;;;;Η ΕΛΠΑ είναι αυτή που είναι. Τους όρους και τους κανόνες τους βάζει αυτή. Το να κάνεις....επανάσταση, είναι λίγο σα να παίρνεις φόρα και να βαράς το κεφάλι σου στον τοίχο: δεν θα πετύχεις τίποτε. Τέλος, προφανώς και πρέπει να υπάρχουν κανόνες σε ένα event και όχι πονηριές, 'δεν είναι αγώνας, γιατί τα χρονόμετρα τα είχαμε στις εξέδρες'! Από τη στιγμή, που χρονομετράς, δίνεις κύπελα-αναμνηστικά-whatever.... , το διαφημίζεις κιόλας, ε εντάξει και οι ΕΛΠΑτζήδες δεν είναι ανόητοι, θα πάνε να διεκδικήσουν το...νταβατζιλίκι τους (πείτε το όπως θέλετε**[καλα το πες]**). Στην τελική, όοοοολοι οι υπόλοιποι, βρήκαν τρόπο να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους.
-
αυτο σου λεω κουκ
το οτι η πλειοψηφια λειτουργει κατα ενα τροπο δεν σημαινει οτι ολοι θα λειτουργησουν ετσι...
ονειρο μου ηταν να μπορουσαμε καποτε να προσφερουμε εντελως δωρεαν την χρηση της πιστας κατα τα συγκεκριμενα προτυπα 1 φορα το μηνα....καλυπτοντας τα εξοδα απο χορηγιες...
επισης εσυ θα πουλαγες ποτε κατι που λατρευες? η θα εβγαες στο σφυρι την αγαπη σου?
(ελπιζω να μην το παρεξηγησεις αλλα οπου αγαπη και λατρεια βαλε την γυναικα σου)
-
αυτο σου λεω κουκτο οτι η πλειοψηφια λειτουργει κατα ενα τροπο δεν σημαινει οτι ολοι θα λειτουργησουν ετσι...
ονειρο μου ηταν να μπορουσαμε καποτε να προσφερουμε εντελως δωρεαν την χρηση της πιστας κατα τα συγκεκριμενα προτυπα 1 φορα το μηνα....καλυπτοντας τα εξοδα απο χορηγιες...
επισης εσυ θα πουλαγες ποτε κατι που λατρευες? η θα εβγαες στο σφυρι την αγαπη σου?
(ελπιζω να μην το παρεξηγησεις αλλα οπου αγαπη και λατρεια βαλε την γυναικα σου)
Οχι, σε καμία περίπτωση. Δεν θα πούλαγα ποτέ κάτι που αγαπάω.
Αλλά....
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, εσεις, απο αγάπη και με καλή πρόθεση, μπήκατε σε χωράφια που άλλοι βγάζουν σοδειά...
Δεν είναι το ίδιο.
Εσεις ξεκινήσατε Κωνσταντίνε να οργανώνετε 'αγώνες'! Με σκοπό να τους κάνετε προσβάσιμους σε όλους. Κοίτα που κατέληξε. Στην διοργάνωση DriftShow που κάποιοι (οι ίδιοι) βγάζουν τρελή κονόμα!!
Αυτό σου λέω. Δεν είναι σωστό να πουλάς κάτι που αγαπάς. Οταν το κάνεις για τον ευατό σου. Και μη μου πεις για το κοινωνικό σύνολο. Αυτά ισχύουν σε προσωπικό επίπεδο. Αυτός που θα χάσει (ή νομίζει ότι θα χάσει) λεφτά δεν δίνει δεκάρα για τις καλές σου προθέσεις. Γιατί? Γιατί ο καθένας κρίνει με βάση αυτά που θα έκανε ο ίδιος. Και αυτοί δεν θα έκαναν ποτέ κάτι αφιλοκερδώς. Αλλωστε αυτοί είναι και η αιτία που οι Ελληνικοί Αγώνες είναι στην ανυποληψία τα τελευταία χρόνια...
(Δεν σε παρεξηγώ! Περίμενα να το ξέρεις! Βέβαια άλλο εμείς οι δύο και άλλο όσοι δεν σε ξέρουν! )
-
Ο χρήστης dinosm έγραψε:
H γνώμη η δική μου μετά από όλα αυτά είναι ότι αφού πληρώνεις όσα σου ζητήσουν για να νοικιάσεις ουσιαστικά τον χώρο έχεις δικάιωμα και να χρονομετράς αφού μιλάμε για αυτοκίνητα σε πίστα, και έπαθλα να μοιράζεις στους φίλους σου και γενικά να κάνεις οτιδήποτε δεν προκαλεί φθορές στη πίστα και ζημιές σε τρίτους.Kai omws den einai etsi.Distyxws..... Alla einai kapws etsi....
According to chapter I, page 2, paragraph 16
16. Competition, event, race
a) A competition is an event in which an automobile takes part and which has a competitive nature or is given a competitive nature by the publication of results.
Competitions are 'international' or 'national'. Moreover they may be 'restricted' or 'closed'.
A national or international championship is considered as a competition.
b) Event :
Is a single event with its own results. It may comprise (a) heat(s) and a final, free practice and qualifying practice sessions or be divided in some similar manner, but must be completed by the end of the meeting.
An event is considered to have begun as from the time scheduled for the beginning of administrative checking and/or scrutineering and shall include practice and the competition itself. It shall end upon the expiry of one or other of the following time limits, whichever is the later :
− time limit for protests or appeals or the end of any hearings;
− end of administrative checking and post-event scrutineering carried out in accordance with the present Code.
No event which is or purports to be part of an international Championship, international Cup, international Trophy, international Challenge or international Series not recognised by the FIA can be entered on the International Sporting Calendar.
For any event, national or international, open to the FIA formulae and categories or groups such as defined in the present Code and its Appendices, all the automobiles participating in this event must comply in all respects with the FIA technical regulations, and the official clarifications and interpretations of these regulations provided by the FIA. An ASN may not modify these FIA technical regulations without specific written permission from the FIA.b) 1. Circuit race :
An event held on a closed circuit between two or more vehicles, running at the same time on the same course, in which speed or the distance covered in a given time is the determining factor.Kai oso kai na psaksame para8yrakia den yparxoyn.... H mallon den mporesame na ta xrhshmopoihsoyme....
Επίσης πιστεύω ότι οι κόντρες σε λιμανάκια κλπ δεν γίνονται για εκτόνωση αλλά κυρίως γιατί παίζονται χοντρά λεφτά.
Me kalypse o Mad-Max se oti afora stoixhmata kai kontres sta limanakia...
-
Ο χρήστης dinosm έγραψε:
H γνώμη η δική μου μετά από όλα αυτά είναι ότι αφού πληρώνεις όσα σου ζητήσουν για να νοικιάσεις ουσιαστικά τον χώρο έχεις δικάιωμα και να χρονομετράς αφού μιλάμε για αυτοκίνητα σε πίστα, και έπαθλα να μοιράζεις στους φίλους σου και γενικά να κάνεις οτιδήποτε δεν προκαλεί φθορές στη πίστα και ζημιές σε τρίτους.Επίσης πιστεύω ότι οι κόντρες σε λιμανάκια κλπ δεν γίνονται για εκτόνωση αλλά κυρίως γιατί παίζονται χοντρά λεφτά.
Στο πρωτο περι ενοικιασης πιστας συμφωνο.
Τι νοημα εχει να μπω στην πιστα αν δεν ξερω τι χρονο κανω;;;;
Σ αυτο που διαφωνο τωρα.Τι ειναι κοντρα;
Κιντρα ειναι ο ανταγωνισμος 2 η παραπανω οδηγων για το ποιος εχει πιο γρηγορο αυτοκινητο.
Τι προϋποθετει μια κοντρα;;;;
Σημειο εκκινισης, ευθεια και σημειο τερματισμου.
Σημειο εκκινησης:
-φαναρι εαν ξεκινανε απο σταση
-καποιο αλλο σημειο εαν ειναι ρολλαριστα
Ευθεια:
-συνηθως 400μετρων η και παραπανω
Σημειο τερματισμου
κατι πανω στο δρομο που να οριοθετει τον τερματισμο.
Γεφυρα ταμπελα η κατι αλλο.
Στα λιμανακια που οριζοντε απο το φαναρι της λιμνης της Βουλιαγμενης μεχρι την βαρκιζα ΔΕΝ υπαρχει χωρος που να εχει τα παραπανω.
Δηλ. αφετηρια-400μ ευθεια-τερματισμος
Αρα κοντρες στα λιμανακια δεν γινοντε.Στα χοντρα φραγκα.
Ναι γινοντε κοντρες με λεφτα και με αδειες.
Αλλα ειναι σπανιες και πιστεψε με, κανενας 'ξεμπαρκος-πιτσιρικας' δεν μαθαινει το που και το ποτε. Αυτα που μαθαινοντε ειναι για τους λατρεις του αθληματος που αναπολουν την δεκαετια του 80 -
Ο χρήστης vladCTR έγραψε:
Όσο και αν «μας πνίγει το δίκιο», είμαστε υπεύθυνοι των πράξεών μας (γραπτών μας, εδώ). Όσον αφορά στο γραπτό λόγο - που πολύ πιστεύουν ότι «παρεξηγείται εύκολα» - στο σχολείο μού είπαν ακριβώς το αντίθετο! Αρκεί να επωφεληθούμε των προτερημάτων του: χρόνο να διατυπώσουμε σωστά τις σκέψεις μας.
Αυτο που επισημαίνεις εδω,εχει στερήσει απο ΕΣΑΣ την γνώμη πολλών και αξιόλογων χρηστων του 4ΤΦ.
Σε αυτο το φόρουμ υπάρχει αξιόλογο εμψυχο υλικό το οποίο όμως απομακρυνθηκε απο το θεμα σας,και μάλιστα δικαίωςΜε λίγη καλή θέληση, οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει γιατί τα παιδιά του TFRC είμαστε πικραμένοι... Αν και, προσωπικά, δεν συμμετείχα τότε, κάθε φορά που το σκέφτομαι θέλω να σπάσω κάτι... γιατί;
Όχι επειδή το TFRC ήταν τόσο μεγάλο, και, και, και... Τρελαίνομαι, επειδή είχαμε ένα ζωντανό παράδειγμα τού ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι τα TD και οι αγώνες από θέμα οργάνωσης και συμπεριφοράς (1)..., μετά πάλι είδαμε πως «κάποιοι» άρχισαν την προσπάθεια περιθωριοποίησης αυτού και δεν είπαμε τίποτα, δεν κάναμε τίποτα (2). Τώρα, με βασικό γνώμονα τον «ωχαδερφισμό» μας, αφήνουμε όλους, όσοι έχουν απωθημένα να μας κουμαντάρουν, λες και είμαστε γελάδια. Ταυτόχρονα, βλέπω τα 500 φόρα/clubs, που παλεύουν για το ποιος την έχει πιο μεγάλη... Και τελικά, εμείς ΟΛΟΙ παραμένουμε στον αυτοκινητιστικό μεσαίωνα... Και βαλλόμαστε από παντού (ΕΛ.ΑΣ, κράτος, βελτιωτές, ΜΜΕ, τον κόσμο, κλπ...)
Όπως έχουν τα πράγματα, είμαστε (όσοι αγαπάμε το μηχανοκίνητο αθλητισμό – είτε νόμιμα είτε όχι) άξιοι της μοίρας μας... Παραδείγματα είχαμε (παππούς), γιατί δεν παραδειγματιζόμαστε;
Και θα ξαναπώ για πολλοστή φορά: Δεν με ενδιαφέρει τι έχει γίνει μέχρι τώρα, αλλά τι κάνουμε από εδώ και πέρα!
Υπάρχουνε κλάμπς που εχουνε κάνει αυτη τη στιγμη τρομερα οργανωμένα τρακ-ντεις.
Αυτα θα πρεπει να λειτουργησουν ώς πυρηνες γυρω απο τους οποίους θα συσπειρωθούνε όσοι εχουνε πραγματικα 'μερακι' για την οδηγηση στην πίστα.
Και φυσικά,οποιαδηποτε νεα προσεγγιση θα επιχειρηθει,θα πρεπει να παιρνει στα σοβαρα την ύπαρξη της ΕΛΠΑ,και να οριοθετει με σαφηνεια τον ερασιτεχνικο δρομο που θα ακολουθησει για να αποφύγει καταστασεις σαν την δική σας -
Ο χρήστης dinosm έγραψε:
εντελως φιλικα
(13 χρονια δεν εχουμε κανει ουτε γραντζουνια σε αλλο αμαξι στις εξορμησεις μας)Mπορεί να είναι αστείο για σένα που θέλεις να κάνεις τη πλάκα σου και έχεις και τα απαραίτητα προσόντα γι΄αυτό που κάνεις.
Όμως στα 25 χρόνια που περνάω από εκεί οδηγόντας έχω δεί και πολλούς άλλους άχετους που όντως στοιχηματίζουν και είναι επικίνδυνοι για τους ανυποψίαστους. Θα ήταν ευχής έργο αν τους απομονώνατε.Το προβλημα ειναι οτι δεν γινεται να τους απομονοσεις.
Απο την στιγμη που βγηκαν φυλλαδες τυπου μαξ-παουερ, μπερν ουτ και τα σχετικα το θεμα με το αυτοκινητο εγινε μοδα... ακομα χειροτερα... εγινε trendy! Οταν τα καγκουρια εφτασαν στα λιμανακια, εκανε την εμφανηση του το πανο 'παναγια μαζι σου' που λειτουργουσε καλυτερα και απο διμοιρια ΜΑΤ...
Εφευγαν, γιατι ηξερα οτι απλουστατα δεν θα γλειτωσουν το κραξημο για τις μα....κιες που εκαναν.Οταν δε περιοριστικαν μεσα στο παρκιγκ των ολυμπιακων εγκαταστασεων του ΣΕΦ.... Ηρθαν τα ΜΑΤ και τους εστειλαν παλι στους δρομους.
Αρα... Αφου η πολιτεια εχει συμφερον -βλ. κλησεις- γιατι να τους περιορισει και να χασει τα εσωδα;;;
-
Ο χρήστης dinosm έγραψε:
H γνώμη η δική μου μετά από όλα αυτά είναι ότι αφού πληρώνεις όσα σου ζητήσουν για να νοικιάσεις ουσιαστικά τον χώρο έχεις δικάιωμα και να χρονομετράς αφού μιλάμε για αυτοκίνητα σε πίστα, και έπαθλα να μοιράζεις στους φίλους σου και γενικά να κάνεις οτιδήποτε δεν προκαλεί φθορές στη πίστα και ζημιές σε τρίτουςΚάνεις λάθος. Αν χρονομετράς (έστω και από την εξέδρα) και ανακοινώνεις αποτελέσματα και μοιράζεις έπαθλα τότε κάνεις αγώνα. Οπότε, σύμφωνα με τον ΚΟΚ (άρθρο 49), πρέπει να έχεις πάρει άδεια από το Υπ. Δημόσιας Τάξης και να έχεις τη σύμφωνη γνώμη της ΕΛΠΑ. Ολοι οι αγώνες σε πίστα αυτές τις προϋποθέσεις έχουν.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
H γνώμη η δική μου μετά από όλα αυτά είναι ότι αφού πληρώνεις όσα σου ζητήσουν για να νοικιάσεις ουσιαστικά τον χώρο έχεις δικάιωμα και να χρονομετράς αφού μιλάμε για αυτοκίνητα σε πίστα, και έπαθλα να μοιράζεις στους φίλους σου και γενικά να κάνεις οτιδήποτε δεν προκαλεί φθορές στη πίστα και ζημιές σε τρίτους
Κάνεις λάθος. Αν χρονομετράς (έστω και από την εξέδρα) και ανακοινώνεις αποτελέσματα και μοιράζεις έπαθλα τότε κάνεις αγώνα. Οπότε, σύμφωνα με τον ΚΟΚ (άρθρο 49), πρέπει να έχεις πάρει άδεια από το Υπ. Δημόσιας Τάξης και να έχεις τη σύμφωνη γνώμη της ΕΛΠΑ. Ολοι οι αγώνες σε πίστα αυτές τις προϋποθέσεις έχουν.
[οφφ τοπικ]
Για να χτησεις Τζαμί στην Ελλαδα, πρεπει να παρεις αδεια απο τη Μητροπολη.....
Ειμαστε τελειως ΓΤΠΚ κρατος/κοινονοια...
[/οφφ τοπικ] -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Οταν δε περιοριστικαν μεσα στο παρκιγκ των ολυμπιακων εγκαταστασεων του ΣΕΦ.... Ηρθαν τα ΜΑΤ και τους εστειλαν παλι στους δρομους.
Αρα... Αφου η πολιτεια εχει συμφερον -βλ. κλησεις- γιατι να τους περιορισει και να χασει τα εσωδα;;;
Δεν θα συμφωνήσω εδώ. Η πολιτεία απλά αδιαφορεί ΚΑΙ για την πραγματική οδική ασφάλεια, ΑΛΛΑ (και είναι τόσο χαζό!) για τα έσοδα!
Χώροι εκτόνωσης θα έπρεπε να υπάρχουν, όπως η πίστα. Αλλά το να μαζεύονται τα καγκούρια στο ΣΕΦ και να σπάνε τα νεύρα σε όλους, δεν πρέπει ΠΡΟΦΑΝΩΣ να το αποδεχτεί η πολιτεία.
Ούτε τις 'χειροποίητες' εξατμίσεις, τα στερεοφωνικά, τις σφήνες τα τελικιάσματα στην Βούτα μέρα μεσημέρι.
Απλά αδιαφορεί, και γίνεται το μπάχαλο που γίνεται.
Για μένα θα έπρεπε να υπήρχε αυστηρός έλεγχος σε κάποια σημεία και χαλαρός αλλού...
Τι θέλω να πω (και ξέρω πως είναι ψιλο-αδύνατον να γίνει...):
Μπλόκο στην Ποσειδώνος και την Βουλιαγμένης και κόψιμο κώλου εκείνη τη στιγμή για οποιονδήποτε βαράει με dB είτε από εξάτμιση είτε από ηχεία. Επίσης κόντρες σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, θα έπρεπε να τιμωρούνται αυστηρότατα.
Είναι ο μόνος τρόπος να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι και να μείνουν οι καλοί και να χαθούν τα καγκούρια. Τα τελευταία, τροφοδοτούν και τα περιοδικά του κ~λου σαν το BurnOut και την άλλη ηλιθιότητα για αγ@μητα πιτσιρίκια ,το MaxPower.
ΟΛΟΙ αυτοί, αμαυρώνουν κάθε καλή προσπάθεια! Και η μόνη λύση είναι (ΤΡΑΓΙΚΟ αλλά έτσι είναι...) η σκληρή αστυνόμευση , ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
Μ'αυτό τον τρόπο, κανείς δεν θα ασχολούνταν με τους ρομαντικούς που θα έπαιρναν τα βουνά για ένα στροφιλίκι... -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αυτο που επισημαίνεις εδω,εχει στερήσει απο ΕΣΑΣ την γνώμη πολλών και αξιόλογων χρηστων του 4ΤΦ.
Σε αυτο το φόρουμ υπάρχει αξιόλογο εμψυχο υλικό το οποίο όμως απομακρυνθηκε απο το θεμα σας,και μάλιστα δικαίωςΕχεις δικιο.
Με λίγη καλή θέληση, οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει γιατί τα παιδιά του TFRC είμαστε πικραμένοι... Αν και, προσωπικά, δεν συμμετείχα τότε, κάθε φορά που το σκέφτομαι θέλω να σπάσω κάτι... γιατί;
Υπάρχουνε κλάμπς που εχουνε κάνει αυτη τη στιγμη τρομερα οργανωμένα τρακ-ντεις.
Αυτα θα πρεπει να λειτουργησουν ώς πυρηνες γυρω απο τους οποίους θα συσπειρωθούνε όσοι εχουνε πραγματικα 'μερακι' για την οδηγηση στην πίστα.
Και φυσικά,οποιαδηποτε νεα προσεγγιση θα επιχειρηθει,θα πρεπει να παιρνει στα σοβαρα την ύπαρξη της ΕΛΠΑ,και να οριοθετει με σαφηνεια τον ερασιτεχνικο δρομο που θα ακολουθησει για να αποφύγει καταστασεις σαν την δική σαςΤο θεμα δεν ειναι εαν γινονται (το ξερω οτι γινονται και μαλιστα εχω παει και σε ενα πολυ καλο στις Σερρες) trackdays... Αλλα γιατι υπαρχει ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΠΙΣΤΑ ΓΙΑ 5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ?... Γιατι ειναι τοσο δυσκολο να βγαλεις αδεια για δημιουργια πιστας στην Αττικη? Γιατι στειλαμε τον Θειο Bernie αδιαβαστο σπιτι του? Γιατι νομιζουμε οτι ετσι ειναι τα πραγματα και δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα? Αυτα ειναι τα σημαντικα θεματα που μας ενωνουν ΟΛΟΥΣ... και οχι αν οι TFRCακιδες ειναι αλητες η οχι η και γιατι ο mad max τα χωνει αρκετα παραπανω απο οτι ειναι προθυμοι να δεχτουν οι περισσοτεροι. Εχω περασει την ηλικια του ποιος την εχει πιο μεγαλη. Πλεον θελω να βλεπω ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟ προς ενα ανωτερο σκοπο.
Καποιες συμπεριφορες και νοοτροποιες ειναι ξεπερασμενες πια. Ολοι μας το ξερουμε... ειναι καιρος να το κανουμε πραξη.
Πλεον, η παρεα μας εχει χασει τον 'ειδικο ογκο' που ειχε καποτε (for better or for worse), και ο παππους δεν προλαβε να εδρεωσει μια ταξη οπως την φανταζοταν αυτος. Ειναι κριμα να αφησουμε το παραδειγμα του να παει χαμενο... αυτο λεω μονο. Ειμαστε παρα πολλοι για να κρυβομαστε πισω απο την δικαιολογια του 'ειναι δυσκολο'.
Με σεβασμο,
vlad -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Είναι ο μόνος τρόπος να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι και να μείνουν οι καλοί και να χαθούν τα καγκούρια. Τα τελευταία, τροφοδοτούν και τα περιοδικά του κ~λου σαν το BurnOut και την άλλη ηλιθιότητα για αγ@μητα πιτσιρίκια ,το MaxPower.
ΟΛΟΙ αυτοί, αμαυρώνουν κάθε καλή προσπάθεια! Και η μόνη λύση είναι (ΤΡΑΓΙΚΟ αλλά έτσι είναι...) η σκληρή αστυνόμευση , ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
Μ'αυτό τον τρόπο, κανείς δεν θα ασχολούνταν με τους ρομαντικούς που θα έπαιρναν τα βουνά για ένα στροφιλίκι...Οχι φιλε μου δεν ειναι ο μονος τροπος. Ειναι πιθανοτατα ο πιο ευκολος και ο πιο αντικοινονικος. Η αστυνομευση δεν ειναι λυση, ειναι μπαλωμα. Με σωστη παιδεια δεν θα χρειαζοταν αστυνομια (σε θεριτικο επιπεδο). Καποια στιγμη, θα πρεπει να κοιταξουμε και λιγο πιο περα. Τα περισσοτερα προβληματα που αντιμετοπιζουμε σημερα, ειναι επειδη αιωνες τωρα επιλεγουμε την ευκολη λυση και οχι την πιο αποδοτικη. Για να σου δωσω ενα παραδειγμα, πολυ απλα αμα ακολουθαγαμε το 'δεξια λωριδα αργα, μεσσαια γρηγοροτερα, αριστερα προσπεραση μονο' ολοι μας θα πηγαιναμε πολυ πιο γρηγορα στη δουλεια μας. Αλλα επειδη ο καθενας μας λεει 'κοιτα τους μ@λ@κες που περιμενουν στη ουρα, θα περασω μπροστα λαμογιοstyle' σε βλεπει ο αλλος και λεει 'αυτος ειναι πιο εξυπνος θα το κανω και εγω'... an eye for an eye leaves the whole world blind (Mahatma Gandhi)...
ΕΛΠΑ, ΕΘΕΕΑ, Διαπλοκη, Παραπληροφορηση και TFRC....