-
H ζώνη Βαν Άλλεν περιέχει σωματίδια υψηλής ενέργειας (πρωτόνια με φορτίο 10-50meV-ηλεκτρόνια) που συγκρατούνται από το μαγνητικό πεδίο της γης.
-
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
Α μπραβο τις Van Allen λεγανε.
Ειναι το μονο που μου φανηκε καπως πειστικο τα αλλα με τις σημαιες και τις σκονες τα θεωρω αστεια να μην τα ειχαν προβλεψει οι ειδικοι που σκηνοθετουσαν, και οι Ρωσοι να μη βγηκαν αμεσως να πουνε οτι οι Αμερικανοι ειπαν ψεμματα.Μαλιστα!!!Οι ζωνες Βαν Αλλεν είναι όντως ακτινοβόλες,συμφωνα με τη βικιπαίδεια,και όντως συγκρατούνε τα φορτισμενα σωματίδια πάνω τους.
Ομολογω πως δεν θυμόμουνα κάτι τετοιο.Μπορούμε να βρούμε τις τιμες της ακτινοβολίας τους κάπου;
-
Ένας δορυφόρος, με θωράκιση 1 γραμμάριο/τετραγωνικό εκατοστό αλουμινίου απορροφά 2500rem τον χρόνο. με το μεγαλύτερο ποσοστό αυτής να προέρχεται από την Βαν Άλλεν.
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Αυτό που έχω να πω είναι ότι κανένας από εμάς εδώ μέσα δεν έχει το υπόβαθρο να κρίνει αν πατήσαμε ή όχι στο φεγγάρι και μάλιστα με στιλ απόλυτο και κράξιμου προς του συνομωσιολόγους. Τι είναι αυτοί που θα κρίνουνε τους συνομωσιολογους και το αντίθετο δηλαδή? Τον μπάρμπα τους στην NASA την εποχή εκείνη είχανε και είναι τόσο σίγουροι ότι έχουμε πατήσει?Κάποιος είπε να μην λογαριάζουμε τα όποια βιντεάκια και τυχαία site και να διαβάζουμε μόνο έγκυρα περιοδικά του στιλ science. Λες και αυτοί που γράφουνε στο science και στο κάθε science ουδεμία σχέση έχουνε με τον κάθε κρατικό οργανισμό της Αμερικής και πόσο μάλλον της NASA. Έτσι η γνώμη τους είναι καθ'όλα αντικειμενική
Ο JFK εν μέσω ψυχρού πολέμου έβαλε ένα στοίχημα και ήταν ένα στοίχημα γοήτρου απέναντι στους Ρώσους. Ποιο θα ήτανε άραγε το πολιτικό κόστος με την αποτυχία αυτή? Να φανούνε ανίκανοι που ο πρόεδρος των ΗΠΑ και κατεπέκταση η τεχνολογία που διέθεταν εκείνη την εποχή να εκπληρώσουν την βαρύγδουπη υπόσχεση που είχανε δώσει στον αμερικανικό λαό και έμμεσα ένα μήνυμα προς τους Ρώσους. Και δεν νομίζω πως οι Ρώσοι και κανένας άλλος εκείνη την εποχή είχανε την τεχνολογία και το δύκτιο από δορυφόρους για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη ενός τέτοιου εγχειρήματος στο διάστημα...
Ας αφήσουμε λοιπόν τις απόλυτες γνώμες για αυτούς που ήτανε μέσα στο επιχειρησιακό κέντρο, τον Άρμστρονγκ και μερικούς άλλους.
Εμείς μπορούμε απλά να λέμε την γνώμη μας ξεκινώντας με ένα μεγάλο ΝΟΜΙΖΩ...Έτσι όπως τα λες είναι.
ΝΟΜΙΖΩ ότι η Γη είναι στρογγυλή. Μέχρι τώρα με είχαν πείσει για το αντίθετο, αλλά μετά από αυτό το νήμα συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψιν μας τα τεράστια συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την διαιώνιση της πίστης σε αυτόν τον μύθο, μια συνωμοσία της Αμερικανικής κυβέρνησης με την επιστημονική κοινότητα για να πείσουν τον αφελή κόσμο δεν είναι διόλου απίθανη.
Έχουμε χάσει την μπάλα λέμε...
-
Άμεσα άσχετο με το παρόν θέμα, αλλά... εμμέσως σχετικό(ο νοών νοείτω):
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Intelligent Design, λέμε...!
-
Οτι μπορεί να έχεις χάσει την μπάλα παίζει και αυτό...
…αλλά τι σχέση έχει το πόσο αληθές είναι το οτι η γη είναι στρογγυλή, κάτι που αποδείχθηκε επιστημονικά πριν πολλούς αιώνες... με ένα συμβάν το οποίο έλαβε μέρος ή μπορεί να μην έλαβε 400.000χλμ μακριά και το μόνο στοιχείο που έχεις για να το αποδεικνύει είναι τα φιλμ, ηχογραφήσεις, και φωτογραφίες, που σε έχουν ταΐσει οι Αμερικάνοι και συγκεκριμένα ένας οργανισμός, τα οποία ξαναλέω μπορεί να έχουν γίνει μπορεί και όχι, δεν θεωρώ τον εαυτό μου έναν από αυτούς που μπορούν να το αποδείξουν. Τώρα πως εδώ μέσα μερικοί είναι τόσο σίγουροι για κάτι τέτοιο λες και πατήσανε οι ίδιοι στο φεγγάρι…δεν μπορώ να το καταλάβω! Μήπως μπορούν να μας βοηθήσουν και για άλλες απορίες? Υπάρχουν εξωγηινοι? Ζουν ανάμεσα μας? Ο Μπιν Λαντεν έριξε τους δίδυμους?
Εσύ την εποχή του Γαλιλαίου μάλλον θα ήσουν ο πρώτος που θα τον έριχνες στην πυρά... η Γη στρογγυλή????? Τι είπες???? ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ!!!!ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΟΣ!!!! Στην πυρά γρήγορααααα!!!
ΝΟΜΙΖΩ?Προσοχή γιατί η υπερβολική σιγουριά για πράγματα που δεν κατέχουμε μας φέρνει πολλές φορές προ εκπλήξεως!!! Αργά...ή γρήγορα...
-
Ότι πεις φίλε μου.
-
Οτι μπορεί να έχεις χάσει την μπάλα παίζει και αυτό...…αλλά τι σχέση έχει το πόσο αληθές είναι το οτι η γη είναι στρογγυλή, κάτι που αποδείχθηκε επιστημονικά πριν πολλούς αιώνες... με ένα συμβάν το οποίο έλαβε μέρος ή μπορεί να μην έλαβε 400.000χλμ μακριά και το μόνο στοιχείο που έχεις για να το αποδεικνύει είναι τα φιλμ, ηχογραφήσεις, και φωτογραφίες, που σε έχουν ταΐσει οι Αμερικάνοι και συγκεκριμένα ένας οργανισμός, τα οποία ξαναλέω μπορεί να έχουν γίνει μπορεί και όχι, δεν θεωρώ τον εαυτό μου έναν από αυτούς που μπορούν να το αποδείξουν. Τώρα πως εδώ μέσα μερικοί είναι τόσο σίγουροι για κάτι τέτοιο λες και πατήσανε οι ίδιοι στο φεγγάρι…δεν μπορώ να το καταλάβω! Μήπως μπορούν να μας βοηθήσουν και για άλλες απορίες? Υπάρχουν εξωγηινοι? Ζουν ανάμεσα μας? Ο Μπιν Λαντεν έριξε τους δίδυμους?
Εσύ την εποχή του Γαλιλαίου μάλλον θα ήσουν ο πρώτος που θα τον έριχνες στην πυρά... η Γη στρογγυλή????? Τι είπες???? ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ!!!!ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΟΣ!!!! Στην πυρά γρήγορααααα!!!
ΝΟΜΙΖΩ?Προσοχή γιατί η υπερβολική σιγουριά για πράγματα που δεν κατέχουμε μας φέρνει πολλές φορές προ εκπλήξεως!!! Αργά...ή γρήγορα...
ξερεις εχουν παρει και δειγματα απο το φεγγαρι..
επισης εχουν τοποθετησει αυτα: http://en.wikipedia.org/wiki/Lunar_lase ... experiment στη σεληνη
επισης υπαρχουν τα telemetry tapes των Apollo 12, 14, 15, 16, and 17
τεσπα το να συζητουμε σημερα το αν ο ανθρωπος εχει πατησει στο φεγγαρι και να το αρνουμαστε επειδη δεν ημασταν εκει, ειναι λιγακι γτπ (χωρις παρεξηγηση)
-
Και δεν νομίζω πως οι Ρώσοι και κανένας άλλος εκείνη την εποχή είχανε την τεχνολογία και το δύκτιο από δορυφόρους για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη ενός τέτοιου εγχειρήματος στο διάστημα...Δηλαδή τι εξωτική τεχνολογία χρειάζεται εκτός από ραντάρ, ασύρματο (υποκλοπή σημάτων Apollo-Houston) και ισχυρά τηλεσκόπια ?
Η ταυτόχρονη ύπαρξη της ΕΣΣΔ σε αυτό το παιχνίδι είναι η μεγαλύτερη εγγύηση πως ό,τι είδαμε όντως συνέβη
Εκτός και αν (θεωρία συνομωσίας++) τα είχαν τακιμιάσει ΑμερικανοΡώσοι
-
Στο link που έδωσα υπάρχει και η έξήγηση για τις ζώνες Van Allen. Απλά η διάσχιση των ζωνών έγινε πολύ γρήγορα και δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για τους αστροναύτες. Και σήμερα το διαστημικό λεωφορείο και ο διαστημικός σταθμός πετάει χαμηλότερα από τις ζώνες, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
-
skye, δεν είπα ότι δεν πήγαμε ποτέ στο φεγγάρι, η συζήτηση γίνεται αν έγινε όντως την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δείγματα φέρνουν άπειρα και με ρομποτικές αποστολές, όχι επανδρωμένες. Τηλεμετρία? Σου φτιάχνει τέτοιες κασέτες γνώστης από εξωμειωτές όσες θέλεις, η NASA δεν θα μπορούσε...?
Φίλε nass δεν είμαι σε θέση να ξέρω τι τεχνολογία χρειάζεται και αν την είχαν οι Ρώσοι τότε για να επιβεβαιώσουν του λόγου το αληθές. Εφόσον εσύ έχεις τις κατάλληλες γνώσεις και ξέρεις τι λες μετά βεβαιότητας, θα συμφωνήσω μαζί σου.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αυτό που έχω να πω είναι ότι κανένας από εμάς εδώ μέσα δεν έχει το υπόβαθρο να κρίνει αν πατήσαμε ή όχι στο φεγγάρι και μάλιστα με στιλ απόλυτο και κράξιμου προς του συνομωσιολόγους. Τι είναι αυτοί που θα κρίνουνε τους συνομωσιολογους και το αντίθετο δηλαδή? Τον μπάρμπα τους στην NASA την εποχή εκείνη είχανε και είναι τόσο σίγουροι ότι έχουμε πατήσει?
Κάποιος είπε να μην λογαριάζουμε τα όποια βιντεάκια και τυχαία site και να διαβάζουμε μόνο έγκυρα περιοδικά του στιλ science. Λες και αυτοί που γράφουνε στο science και στο κάθε science ουδεμία σχέση έχουνε με τον κάθε κρατικό οργανισμό της Αμερικής και πόσο μάλλον της NASA. Έτσι η γνώμη τους είναι καθ'όλα αντικειμενική
Ο JFK εν μέσω ψυχρού πολέμου έβαλε ένα στοίχημα και ήταν ένα στοίχημα γοήτρου απέναντι στους Ρώσους. Ποιο θα ήτανε άραγε το πολιτικό κόστος με την αποτυχία αυτή? Να φανούνε ανίκανοι που ο πρόεδρος των ΗΠΑ και κατεπέκταση η τεχνολογία που διέθεταν εκείνη την εποχή να εκπληρώσουν την βαρύγδουπη υπόσχεση που είχανε δώσει στον αμερικανικό λαό και έμμεσα ένα μήνυμα προς τους Ρώσους. Και δεν νομίζω πως οι Ρώσοι και κανένας άλλος εκείνη την εποχή είχανε την τεχνολογία και το δύκτιο από δορυφόρους για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη ενός τέτοιου εγχειρήματος στο διάστημα...
Ας αφήσουμε λοιπόν τις απόλυτες γνώμες για αυτούς που ήτανε μέσα στο επιχειρησιακό κέντρο, τον Άρμστρονγκ και μερικούς άλλους.
Εμείς μπορούμε απλά να λέμε την γνώμη μας ξεκινώντας με ένα μεγάλο ΝΟΜΙΖΩ...Έτσι όπως τα λες είναι.
ΝΟΜΙΖΩ ότι η Γη είναι στρογγυλή. Μέχρι τώρα με είχαν πείσει για το αντίθετο, αλλά μετά από αυτό το νήμα συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψιν μας τα τεράστια συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την διαιώνιση της πίστης σε αυτόν τον μύθο, μια συνωμοσία της Αμερικανικής κυβέρνησης με την επιστημονική κοινότητα για να πείσουν τον αφελή κόσμο δεν είναι διόλου απίθανη.
Λάθος η γή είναι γεωειδές....
Δλδ αυτο
To οποιό είναι μια ισοδυναμική επιφάνεια του γήινου πεδίου βαρύτητας η οποία υλοποιείται από την Μέση Στάθμη της Θάλασσας με μια ακρίβεια της τάξης του +/- 1m για κάποια εποχή αναφοράς. Στην πράξη μπορεί να προσεγγιστεί χωρίς ιδιαίτερες απώλειες σε ακρίβεια με ένα ελλειψοειδές εκ περιστροφής δλδ μια έλλειψη στραμμένη γύρω από τον μικρό της ημιάξονα. Ολιγόν τι offtopic αλλά ντάξει δεν πειράζει -
Εμένα μου έστειλαν μια καρτ-ποστάλ κάτι γνωστοί από τη νότια Νεβάδα που δείχνουν τη Γη ωοειδή. Να τους πιστέψω ή....
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αυτό που έχω να πω είναι ότι κανένας από εμάς εδώ μέσα δεν έχει το υπόβαθρο να κρίνει αν πατήσαμε ή όχι στο φεγγάρι και μάλιστα με στιλ απόλυτο και κράξιμου προς του συνομωσιολόγους. Τι είναι αυτοί που θα κρίνουνε τους συνομωσιολογους και το αντίθετο δηλαδή? Τον μπάρμπα τους στην NASA την εποχή εκείνη είχανε και είναι τόσο σίγουροι ότι έχουμε πατήσει?
Κάποιος είπε να μην λογαριάζουμε τα όποια βιντεάκια και τυχαία site και να διαβάζουμε μόνο έγκυρα περιοδικά του στιλ science. Λες και αυτοί που γράφουνε στο science και στο κάθε science ουδεμία σχέση έχουνε με τον κάθε κρατικό οργανισμό της Αμερικής και πόσο μάλλον της NASA. Έτσι η γνώμη τους είναι καθ'όλα αντικειμενική
Λάθος η γή είναι γεωειδές....
Δλδ αυτο
To οποιό είναι μια ισοδυναμική επιφάνεια του γήινου πεδίου βαρύτητας η οποία υλοποιείται από την Μέση Στάθμη της Θάλασσας με μια ακρίβεια της τάξης του +/- 1m για κάποια εποχή αναφοράς. Στην πράξη μπορεί να προσεγγιστεί χωρίς ιδιαίτερες απώλειες σε ακρίβεια με ένα ελλειψοειδές εκ περιστροφής δλδ μια έλλειψη στραμμένη γύρω από τον μικρό της ημιάξονα. Ολιγόν τι offtopic αλλά ντάξει δεν πειράζειΑστρονόμος ή τοπογράφος είσαι???
(οφ τοπικ μοουντ ον, νατιοναλ τζεογκραφικ μουντ ον)
Τα περιέγραψες σωστά αλλά μόνο που η φυσική γήινη επιφάνεια η οποία η πραγματική τρισδιάστατη επιφάνεια της γης και μπορεί να προσομοιαστεί με τις παρακάτω επιφάνειες με μειούμενη ακρίβεια:
γεωειδές (πολύ δύσκολο να περιγραφεί, χρησιμοποιούνται περίπλοκα μαθηματικά μοντέλα)
ελλειψοειδές εκ περιστροφής (αρκετά απλούστερο, χρησιμοποιείται από τα τζι πι ές)
σφαίρα (χρησιμοποιείται κυρίως για διορθώσεις)
επίπεδο (για μπαλαμουτοδουλείες ή μικρής έκτασης εργασίες)
ά κάπου εκει πιο κάτ΄ είναι το σπίτι του γιωργ' (το αγαπημένο μου!!)(οφ τοπικ μοουντ οφ, νατιοναλ τζεογκραφικ μουντ οφ)
-
Toπογράφος, φοιτητής που ελπίζει να πάρει σύντομα το πτυχίο ...την Δευτέρα έδινα Γεωδαισια και τα έχω πρόσφατα . Έπρεπε να είχα γράψει οτι προσομειάζει με γεωειδές και οτι δεν είναι γεωειδες. Τέσπα είμαστε wayyyy off topic οπότε το σταματάω εδώ
-
Ρε παιδιά υπάρχουν hard facts όπως και να το κάνουμε...
Αλλα και πέρα απο αυτά αρκεί να σκεφτεί κανείς οτι στην τελική ειναι σαφώς πιο απλό (και οικονομικό) το να πάει ο άνθρωπος στο φεγγάρι απο το να ενορχηστρωθεί μια παγκόσμια συνωμοσία (διοτι περι παγκόσμιας θα πρόκειται αφού και μη αμερικάνικα διαστημόπλοια έχουν προσεγγίσει την Σελήνη φωτογραφίζοντας τον παρατημένο εξοπλισμό και τα κάτοπτρα) τέτοιου βεληνεκούς...
Όλο το θέμα του moon hoax απλά βασίζεται στην ημιμάθεια κάποιων που βλέπουν κάτι και το θεωρούν 'λάθος' ή 'ύποπτο' βάσισμένοι στις ημιτελείς γνώσεις τους πάνω στο θέμα...
Και έλεος με τις ζώνες Βάν Άλλεν, ο ίδιος ο Βαν Άλλεν είχε δηλώσει πως η ποσότητα που παίρνει ενας αστροναύτης που τις διασχίζει ειναι όσο περίπου μια ακτινογραφία...
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Και έλεος με τις ζώνες Βάν Άλλεν, ο ίδιος ο Βαν Άλλεν είχε δηλώσει πως η ποσότητα που παίρνει ενας αστροναύτης που τις διασχίζει ειναι όσο περίπου μια ακτινογραφία...
Μπορούμε να βρούμε πουθενα τιμες της ακτινοβολίας των ζωνων;
θα μου πείς,πρεπει να μαθουμε και το τι ποσοστο αυτης της ακτινοβολίας φιλτραρανε τα τοτε διαστημόπλοια και οι στολές των αστροναυτων(πολύ χλωμο αυτο),καθως και το χρόνο παραμονης του διαστημοπλοίου μεσα σε αυτες τις ζωνες (ψιλοευκολότερο)
-
skye, δεν είπα ότι δεν πήγαμε ποτέ στο φεγγάρι, η συζήτηση γίνεται αν έγινε όντως την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δείγματα φέρνουν άπειρα και με ρομποτικές αποστολές, όχι επανδρωμένες. Τηλεμετρία? Σου φτιάχνει τέτοιες κασέτες γνώστης από εξωμειωτές όσες θέλεις, η NASA δεν θα μπορούσε...?ok. δηλαδη ειχαν την τεχνολογια να στειλουν ανθρωπο στο διαστημα (και ας μην πηγε στη σεληνη, δεν μπορεις να αρνηθεις οτι ανθρωπος πηγε στο διαστημα τοτε), ενα ρομποτ στη σεληνη, να συλλεξει συγκεκριμενα πετρωματα και να τα φερει πισω, αλλα δεν ειχαν την τεχνολογια να στειλουν ανθρωπο πανω στο φεγγαρι.. δεν ακουγεται λιγακι χαζο; (χωρις παρεξηγηση)
εγω πιστευω οτι ειχε την τεχνογνωσια ο ανθρωπος και πηγε..
ρε συ εδω τη δεκαετια του 60 o ανθρωπος κατασκευασε blackbird.. και ας ηταν μυστικο τοτε..
δηλαδη κινουμαι στην εντελως αντιθετη κατευθυνση, οτι ο ανθρωπος μεταπολεμικα ειχε τεχνολογιες που ακομα και σημερα θεωρουνται συγχρονες, και τις περισσοτερες φορες (οπως με το blackbird) ηταν απορρητες
τωρα απο κει και περα δεν θελω να πεισω κανεναν ουτε εχω και τις καταλληλες γνωσεις να το κανω.. αλλα οταν διαβαζω οτι υποστηρικτες του moon hoax ειναικατι οργανωσεις τυπου flat earth, ενω η πλειοψηφια της επιστημονικης κοινοτητας λεει οτι οντως ο ανθρωπος πατησε στο φεγγαρι, συγνωμη, αλλα θα διαλεξω την επιστημονικη κοινοτητα -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Μπορούμε να βρούμε πουθενα τιμες της ακτινοβολίας των ζωνων;
θα μου πείς,πρεπει να μαθουμε και το τι ποσοστο αυτης της ακτινοβολίας φιλτραρανε τα τοτε διαστημόπλοια και οι στολές των αστροναυτων(πολύ χλωμο αυτο),καθως και το χρόνο παραμονης του διαστημοπλοίου μεσα σε αυτες τις ζωνες (ψιλοευκολότερο)
'Dosimeters carried by the crews showed they received about the same cumulative dosage as a chest X-ray or about 1 milligray. Plait cited an average dose of less than 1 rem, which is equivalent to the ambient radiation received by living at sea level for three years.
The radiation is actually evidence that the astronauts went to the Moon. Thirty-three of the thirty-six Apollo astronauts involved in the nine Apollo missions to leave Earth orbit have early stage cataracts that have been shown to be caused by radiation exposure to cosmic rays during their trip.'
-
http://www.skai.gr/master_avod.php?id=66764&lsc=1
Ποιός είδε τον Αρη χθες βράδυ?
03:30 to πρωί
moon hoax debate